6 Mayıs 2026 Çarşamba

23:22   HASAN TÜZÜN: DOĞANŞEHIR’DEKI KAZA HEPIMIZI DERINDEN ÜZDÜ   22:22   AKDENIZ’DEN DÜNYA PAZARıNA ÇıKARTMA: AKİB NISAN’DA REKOR KıRDı!   22:20   TARSUS’TA DEV ORGANIZASYON: ER MEYDANı TITREDI! 455 PEHLIVAN ARASıNDAN O İSIM ŞAMPIYON OLDU   20:01   ADANA’DA ÇOCUKLARıN GÖZÜNDEN ŞEHIR SANATA DÖNÜŞTÜ: MIMARLAR ODASı YARıŞMASı SONUÇLANDı!   09:30   MERSIN’DE MINIK ELLERIN DEV SANATı: ÇOCUK KAMPÜSLERI GELECEĞIN SANATÇıLARıNı YETIŞTIRIYOR!   06:56   SEMIH PALAMUT’TAN SERT ENFLASYON ÇıKıŞı: ’LIMAN ŞEHRINDE REFAH DEĞIL, GEÇIM DERDI VAR!’   01:03   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM BAŞLADı: BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 5 BIN KIŞILIK MÜJDE VE DEV DESTEK PAKETI!   01:01   BAŞKAN YıLDıZ’DAN EZBER BOZAN AÇıKLAMALAR: ‘BIR KURUŞ USULSÜZLÜK YOK!’   11:06   ÇEŞMELI-KıZKALESI ARASı 18 DAKIKAYA DÜŞÜYOR! DR. LEVENT UYSAL MÜJDEYI VERDI   10:52   TÜRK BASKETBOLUNDA ‘ALTYAPı’ ALARMı! MSK KOORDINATÖRÜ NAMıK YAZLAR’DAN AVRUPA ÖRNEĞI: ’KENDIMIZI YENILEMELIYIZ’   10:50   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ‘VARLıK BARıŞı’ VE ‘LÜKS YAŞAM’ ÇıKıŞı: 16 BIN KIŞI RADARDA!   10:28   MILYONLARCA ÇALıŞAN VE EMEKLI BU ÇAĞRıYı BEKLIYOR: ASGARI ÜCRET VE EMEKLI MAAŞLARıNA GÜNCELLEME TALEBI!   09:32   MERSIN’DE YENI KAZANÇ KAPıSı: SILIFKE’DE İLK HASAT BAŞLADı, ÜRETICIYE ALTERNATIF GELIR MÜJDESI!   01:23   AVRUPA’DA TÜRK AMBARGOSU! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞAMPIYON VAKıFBANK VE ECZACıBAŞı’NA GURUR DOLU MESAJ   01:17   AVRUPA’DA TÜRK FINALI GURURU: ŞAMPIYON VAKıFBANK’A CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN TEBRIK MESAJı!   23:59   İSTANBUL’DA TÜRK FINALI GURURU: DEV KUPAYı VAKıFBANK MÜZESINE GÖTÜRDÜ!   16:38   CHP’DE ‘ÖZKAN YALıM’ KARARı: YÜKSEK DISIPLIN KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı, İHRAÇ KARARı ÇıKTı!   13:52   DÜNYA BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NDE TÜRKIYE ÇıKıŞı: ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ’NDEN SERT ELEŞTIRI!   12:45   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BARıŞ VE DEMOKRASI VURGUSU: ’MÜCADELESINE ŞAHIDIZ’   19:38   MERSIN’DE MUSIKI RÜZGARı: SOLI TSM TOPLULUĞU GÖNÜLLERE DOKUNDU!  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerinden Tarsus Yarenlik Alanı`nda denetim


Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Tarsus`ta araç trafiğine kapalı Yarenlik Alanı`nda motorlu veya motorsuz araçla geçiş yapan sürücülere yönelik uygulama gerçekleştirdi.

 

Tarih : 12 Aralık 2024 Perşembe 09:49   Okunma : 925

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Tarsus`ta araç trafiğine kapalı Yarenlik Alanı`nda motorlu veya motorsuz araçla geçiş yapan sürücülere yönelik uygulama gerçekleştirdi. 

Yaya geçişlerinin yoğun olduğu ve her gün binlerce vatandaşın kullandığı Yarenlik Alanı`nda, yasak olmasına rağmen motorlu araçla veya bisikletle ilerleyen sürücülere yönelik yapılan çalışmada, trafik kuralları ve yasa hükümleri hatırlatıldı. 

“Amacımız vatandaşlarımızı bilinçlendirmek”

Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı`na bağlı Tarsus denetim ekibinden Zabıta Komiseri Mehmet Özkan, “Tarsus Yarenlik Alanı`nda motorlu veya motorsuz araçların seyahat etmesi yasak olduğundan dolayı, biz de Belediye Emir ve Yasakları Uygulama Yönetmeliği`nden hareket ederek; burada vatandaşlarımızın, esnafımızın rahat, huzurlu, düzenli bir şekilde alışveriş yapabilmeleri için, rahat bir şekilde oturabilmeleri ve kullanabilmeleri için denetim yapıyoruz. Amacımız vatandaşlarımızı bilinçlendirmek. Çalışmalarımız 24 saat esasına dayanarak devam etmektedir” dedi.

Vatandaşlar ve esnaf denetimlerden memnun

Yarenlik Alanı`nı sık ziyaret eden emeklilerden Hasan Şimşek, uygulamadan memnun olduklarını belirterek, “Bazı sürücüler hızlı kullanıyorlar. Ben şahsen rahatsız oluyordum. Denetlemenin iyi olduğunu düşünüyorum. Çok iyi, güzel bir uygulama” diye konuştu.

Yarenlik Alanı esnafından Yunus Emre Ulus ise denetimleri desteklediklerini vurgulayarak, “Bu denetimleri yapmaları çok güzel bir şey. Çünkü Yarenlik Alanı trafiğe kapalı bir alan. Tarsus`un neredeyse en işlek yerlerinden bir tanesi. Dolayısıyla buraya insanlar geliyor, yürüyorlar. Bazen çocuklar oyun oynuyorlar. Bu anlamda motosiklet ve bisikletlilerin burayı kullanmamaları yönünde denetim yapılması çok iyi bir şey” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA