18 Mart 2025 Salı

07:32   CHP’LI MECLIS ÜYESI AKBAŞ’TAN ‘’ÇANAKKALE ZAFERI’’ MESAJı   19:19   GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN TARSUS’A GELIŞININ 102. YıLı COŞKUYLA KUTLANDı   16:08   DEPREMDE 12 KIŞIYE MEZAR OLAN METE APARTMANı`NA ILIŞKIN YENI BILIRKIŞI RAPORU: "YÖNETMELIĞE AYKıRı IMALAT YAPıLDı"   15:32   ÖZGÜR ÖZEL`DEN KUZEY MAKEDONYA`YA TAZIYE TELEFONU   14:42   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, `ATATÜRK`ÜN MERSIN`E GELIŞININ 102. YıLı KUTLAMA PROGRAMı`NA KATıLDı   11:44   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, ATAKENT MAHALLESI`NDEKI IFTARA KATıLDı   11:24   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, ÇILEK MAHALLESI`NDE VATANDAŞLAR ILE BIR ARAYA GELDI   10:32   “PLASTIKSIZ MERSIN SAHILLERI IÇIN BIRLEŞIYORUZ” PROJESI KAPSAMıNDA BIN 200 ÖĞRENCI EĞITIM ALACAK   10:04   TARSUS BELEDIYESI, NUSRET MAYıN GEMISI`NI YENILIYOR   01:29   DP GENEL BAŞKANı UYSAL: MILLETIN ÖNÜNE ÖCALAN, ERDOĞAN VE BAHÇELI ITTIFAKıNı GETIRMEK ISTIYORLAR   01:02   İMAMOĞLU ERZINCAN`DA KONUŞTU: 2019`DA DEMIŞTIM KI, ‘BEN, SIZI ÇıLDıRTMAYA GELIYORUM.` BUNLAR ÇıLDıRMıŞ, ÇıLDıRMıŞ.”   23:16   FENERBAHÇE ZIRVE YARıSıNDA DARBE ALDı: FENERBAHÇE 0 -0 SAMSUNSPOR   23:16   FENERBAHÇE ZIRVE YARıSıNDA DARBE ALDı: FENERBAHÇE 0 -0 SAMSUNSPOR   23:11   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı PıNAR UZUN OKAKıN`DAN "ÖN SEÇIM" DUYURUSU   22:59   BUSENAZ SÜRMENELI, KADıNLAR DÜNYA BOKS ŞAMPIYONASı`NDA ALTıN MADALYA KAZANDı   22:58   DERVIŞOĞLU`NDAN BAHÇELI`YE “PKK`NıN KURUCU ÖNDERI” TEPKISI: “SEN BU JARGONU NASıL IÇSELLEŞTIRDIN DE TÜRK MILLETINE KARŞı KULLANıYORSUN”   22:14   GÖKAN ZEYBEK: "İKI AYDA EN AZ 322 BIN KIŞI IŞTEN ÇıKARıLDı"   18:55   EMEK VE DEMOKRASI PLATFORMU`NDAN ULUSLARARASı KURULUŞLARA ÇAĞRı: SURIYE`DEKI KATLIAMı DURDURUN   11:48   DEM PARTI, YARıN MHP VE AK PARTI ILE TBMM`DE GÖRÜŞECEK   10:56   EMEKLI BAYRAM IKRAMIYESI ILE ILGILI KANUN TEKLIFI ILE TÜRKIYE`NIN ILK İKLIM KANUNU TEKLIFI`NIN GENEL KURUL`DA GÖRÜŞÜLMESI BEKLENIYOR  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer: "Her alanda belediyeleri görüyoruz. Önümüzdeki dönemde bu daha da artacak"


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Emekli Evi`ni ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Geçen yıl 830 milyon lira olan sosyal destek bütçemizi bu yıl yüzde 80 artırarak 1,5 milyar liraya çıkardık. Çünkü biliyoruz ki iktidarın açık bıraktığı alanları belediyeler dolduruyor. Eğitimden sağlığa, emekliden dar gelirliye kadar birçok alanda belediyeler devreye giriyor ve vatandaşın yanında yer alıyor. Bu bizim sosyal belediyecilik anlayışımızın bir gereğidir" dedi. 

 

Tarih : 5 Ocak 2025 Pazar 09:50   Okunma : 353

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Emekli Evi`ni ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Geçen yıl 830 milyon lira olan sosyal destek bütçemizi bu yıl yüzde 80 artırarak 1,5 milyar liraya çıkardık. Yaş almış yurttaşların ihtiyaçlarında belediyeler devreye giriyor. Açlık sınırının altında yaşayan yurttaşların imdadına belediyeler yetişiyor. Her alanda belediyeleri görüyoruz. Önümüzdeki dönemde bu daha da artış gösterecek" dedi. 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir ve Mezitli Emekli Evi üyeleri ile bir araya gelerek yaş almış yurttaşlarla sohbet etti. Yenişehir, Mezitli, Toroslar, Anamur ve Tarsus olmak üzere toplam 5 ilçede 4317 üyesi ile hizmet veren Büyükşehir Belediyesi Emekli Evleri, yaş almış yurttaşların sosyal hayatta aktif rol almalarını hedefliyor.

İlk olarak Mezitli İlçesi Viranşehir Sahili`nde denize sıfır bulunan Mezitli Emekli Evi`ni ardından da Yenişehir`de bulunan Emekli Evi`ni ziyaret eden Başkan Seçer`e, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, CHP ilçe başkanları, meclis üyeleri ve bürokratlar eşlik etti.

“Emekliler, açlık sınırının altında bir yaşam mücadelesi veriyor”

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Seçer, hükümetin 2024 yılını "Emekliler Yılı" ilan etmesine rağmen emeklilerin sefalet içinde bir yıl geçirdiğini belirterek, “2024 yılı emekliler için bir çile ve sefalet yılı oldu. İktidarın emeklilere reva gördüğü koşullara bakarsanız sanki şaka yaptılar, o derece trajikomik bir tabloyla karşı karşıyayız. Emekliler sefalet düzeyinde bir yaşam sürdürüyorlar. Bu bir realite. Türkiye`nin yıllardır kaynaklarını kuruttular, doğal olarak uzun yıllar gençliklerini çalışarak ve bu ülkeye yarar sağlayarak geçiren emeklilere de ayıracak kaynakları kalmadı. Çeyrek yıllık bir iktidardan bahsediyoruz. Bugüne kadar her şeyi öyle yanlış yaptınız ki ülkeyi bu duruma getirdiniz” diye konuştu.

“830 milyon lira olan sosyal destek bütçemizi bu yıl 1,5 milyar liraya çıkardık”

2025 yılında halkın ciddi sorunlar yaşayacağına dikkat çeken Seçer, “Zaten geçtiğimiz yıl her sosyal sınıf bu sıkıntıyı yaşadı” diyerek Büyükşehir Belediyesi olarak aldıkları bu konuda aldıkları önlemleri paylaştı. Seçer, “Mersin Büyükşehir olarak bu yıl geçtiğimiz yıla göre sosyal politikalar ayırdığımız bütçede yüzde 80`lik bir artış yaptık. 830 milyon lira olan sosyal destek bütçemizi bu yıl 1,5 milyar liraya çıkardık. Bugünleri görüp tahmin ettiğimiz için bu çalışmaları yaptık” ifadelerini kullandı.

İktidarın açık bıraktığı alanları belediyelerin doldurduğunu belirten Seçer, “Eğitimde açık bıraktığı alanları dolduruyor, emeklilerin sorunlarıyla belediyeler ilgileniyor. Yaş almış yurttaşların ihtiyaçlarında belediyeler devreye giriyor. Açlık sınırının altında yaşayan yurttaşların imdadına belediyeler yetişiyor. Her alanda belediyeleri görüyoruz. Önümüzdeki dönemde bu daha da artış gösterecek” dedi.

“İktidar, CHP`li belediyelerin başarılı çalışmalarından rahatsızlık duyuyor”

Seçer, hükümetin CHP`li belediyelere yönelik baskı politikalarını da eleştirerek, “Son dönemde Cumhurbaşkanı ‘belediyelerin SGK ve vergi borçları` diyerek çok üzerimize gelmeye başladı. Sayın Bakan`a da ‘silkeleyin` diye bir talimat verdi. Bu durum, iktidarın CHP`li belediyelerin başarılı çalışmalarından rahatsızlık duyduğunun göstergesidir. Baş edemiyor ki bu tip adaletli olmayan uygulamalarda belediyelerin önünü kesmeye çalışıyor” diye konuştu.

“31 Mart 2024 Seçimleri`nde halk iktidarı silkeledi”

Uygulanan baskı politikalarına karşı cevabı halkın sandıkta verdiğini dile getiren Seçer, “31 Mart 2024 Seçimleri`nde halk iktidarı silkeledi. 23 yıldır bu ülkeyi yönetenler Türkiye`nin temel sorunlarına çözüm bulamadılar. Düzeni bozdular ve adaleti ortadan kaldırdılar. Bu saatten sonra vatandaşın da onlardan bir umudu yok. Umut yeni bir iktidar, partimizin iktidarı” ifadelerini kullandı.

“Halk CHP`nin belediyecilik anlayışından ve başkanlarından memnun”

Seçer, “2019`dan bu yana CHP`li belediyelerin halka dokunan, çok önemli ve değerli hizmetleri oldu. Ve son seçimlerde de çok güzel başarılar elde ettik. Demek ki vatandaşlarımız CHP`nin belediyecilik anlayışından ve başkanlarından memnun. Önümüzdeki genel seçimlerde de geniş halk kitlelerinin desteğini alacağız” dedi. İktidarın uyguladığı ekonomi politikalarının Türkiye`de yoksulluğu daha da derinleştireceğini, sabit gelirliye, işçi sınıfına, köylüye, emekliye ve emekçiye büyük bir bedel ödeteceğini söyleyen Seçer, “Bunun sonucunda da vatandaşımız iktidarda değişim talebini güçlü olarak seslendirecek ve sonuçta ikinci kez iktidarı silkeleyecek” diye konuştu.

Emekli vatandaşlar ise şunları söyledi:

-Bayram Yılmaz: “Emekliler açlığı bırakın, ölüme terk edildi. Yukarıda payı alanlar alabiliyor ama emekliye gelince ne hikmetse bu mümkün olmuyor. Kiracıyım, kiralara yüzde 58 zam oranı verildi. Ben o kirayı nasıl ödeyeceğim? Çok kötü bir yıl bitti, diliyoruz ama dilemekle olmuyor. Bazı çalışmaların yapılması lazım."

-Hüseyin Karaoğlu: "En düşük emekli maaşı için 14 bin 500 buçuk diyorlar. Ev sahibi 12 bin 500 istiyor, 14 bin 500 verirlerse ona göre gerisini siz düşünün. Sadece kuru ekmek, soğan dediler. Bizi ne yapalım?”

-Hürşadi Eskiyurt: "Hiç yeterli değil, şok olduk. Geçinemiyoruz, bir kasabın yanına varamıyoruz, markete gidiyorsun, bir poşet dolduruyorsun 300- 500 lira. Bir ürün almak için 3-5 tane market dolanıyoruz, nerede indirim varsa oradan alalım diyoruz. Eskiden bir ev alıyorduk, çocuğumu okuttum, evimi aldım. Şimdi mümkün değil, buzdolabımın bozulmasından korkuyorum. Geçinemiyoruz maalesef, çok yetersiz. Kendilerine gelince yüzde 30-40 zam. Emekliye gelince yüzde 11, ne yapacağız şaşırdık, zor işimiz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA