30 Haziran 2026 Salı

17:01   CHP MALATYA’DA YENI KRIZ: İLÇE BAŞKANLARı, IL BINASıNDAKI OFISLERINE GIREMEDI   16:59   İBB DAVASı’NDA 58’INCI GÜN SONA ERDI   16:42   CHP’LI EMIR: "OLAĞANÜSTÜ KURULTAY YAPıLMAZSA MAHKEMEYE GIDECEĞIZ"   15:57   ÖZGÜR ÖZEL İZMIR’DE: "MILLETIMIZ IÇIN YENI BIR YOL AÇıYORUZ, BU YOLUN SONU HALKıN IKTIDARıDıR"   14:36   ESKI MILLETVEKILI MÜRSEL ALBAN’A CHP GENEL MERKEZI’NDE YENI GÖREV   14:22   VAPURDA NATO PROTESTOSU YAPAN 4 GENÇ GÖZALTıNA ALıNDı   13:57   KıLıÇDAROĞLU YARıN MYK’SıNı TOPLAYACAK, ÖZEL GRUPTA KONUŞACAK   13:56   CHP’LI KıŞ: "TÜRKIYE BÜYÜDÜ DEDILER AMA BÜYÜYEN IŞÇININ MAAŞı DEĞIL, YANDAŞLARıN SERVETI OLDU"   10:45   CHP’DE MAHKEME RESTI! ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA KARŞı KRITIK KURULTAY HAMLESI   10:02   MERSIN’DE NEFES KESEN DAKIKALAR: SIRENI DUYAN ORAYA KOŞTU!   07:40   SEMIH PALAMUT: HAZINE BORCU ALARM VERIYOR, VATANDAŞıN OMZUNDAKI YÜK KATLANıYOR!   07:20   ANAHTAR PARTI’DEN OSMANIYE’DE GÜÇ GÖSTERISI! GÜR ARSLAN YıKAR’DAN BIRLIK MESAJı   06:10   EKREM İMAMOĞLU’NDAN, HAYATıNı KAYBEDEN CHP’LI BALÇıK IÇIN TAZIYE MESAJı   22:51   KADIR İNANıR’A SON VEDA! CENAZE TÖRENINDE BEKLENMEDIK GERILIM..   22:50   ’MERSIN TıPKı BIR AŞURE GIBI...’ VAHAP SEÇER’DEN TÜRKIYE’YE DAMGA VURACAK ’BARıŞ’ MESAJı!   20:01   TTB’DE SEÇIM YARıŞı BITTI! MERKEZ KONSEYI’NDE DENGELERI DEĞIŞTIREN SONUÇLAR: İŞTE YENI YÖNETIM   18:27   HAMZABEYLI’DE EZBER BOZAN LEZZET ATÖLYESI   23:59   TÜLAY HATIMOĞULLARı’NDAN MECLIS KAPANMADAN ÖNCE KRITIK ÇAĞRı!   10:42   HERKES HAVA DURUMUNA BAKıP EVDE KALıRKEN ONLAR ORAYA AKıN ETTI! ARTVIN’DE MERSIN RÜZGARı ESTI   16:02   NATO, ANKARA ZIRVESI’NDE MILYARLARCA DOLARLıK YENI SAVUNMA SÖZLEŞMELERI AÇıKLAYACAK  
 
     
   

Ali Mahir Başarır: "Bir kişi çıkacak, diğer kişi üçüncü kez aday olacak. Bu yüzden de bir anayasa değişecek. Bu utanç verici bir durumdur"


CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, yeni "çözüm süreci" ve anayasa tartışmalarına ilişkin "Net bir şekilde şunu söyleyeyim; bir kişi çıkacak, diğer kişi üçüncü kez aday olacak. Bu yüzden de bir anayasa değişecek. Bu utanç verici bir durumdur. Eğer böyle bir barış süreci varsa o sürece de ihanettir. Biz anayasayı ayaklar altına alan AK Parti ile asla ve asla anayasa yapmayacağımızı söyledik. Bu ülkede bir anayasaya ihtiyaç var, demokrasiye, parlamenter sisteme ihtiyaç var. Bunu yeni cumhurbaşkanı ve bakanlar kurulu Çankaya`da ilk seçimlerden sonra yapacak" dedi.

 

Tarih : 8 Ocak 2025 Çarşamba 14:19   Okunma : 964

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM`de düzenlediği basın toplantısına gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında emekli maaşı ve asgari ücret artışına tepki gösteren Başarır, şunları söyledi:

"Bu ülkede sahte verilerle milyonlarca emekli TÜİK tarafından mağdur edilmiştir. TÜİK hem vicdanen hem yasalarda büyük bir suç işlemiştir. Ama TÜİK bunu tek başına yapmadı, bu iktidarın bakanlarının ve Saray`ın talimatıyla yapmıştır. İşçi ve Bağ- Kur emeklisine yüzde 15,75 zam yapıldı. Memurlar ve memur emeklilerine yüzde 11,54 zam yapıldı. Bu ülkenin Çalışma Bakanı, en düşük emekli maaşını 14 bin 459 lira olarak açıkladı. O bakanı kınıyorum. TBMM`de bir düzenleme ile belirlenecek en düşük emekli maaşını beyefendinin kendisi açıklamıştır. Bir parça utanın artık. Bu ülkede milyonlarca emekli açlık sınırının yarısı kadar maaş alan emeklinin durumu bu Meclis`te konuşulmayacaksa, muhalefetin önergeleri dikkate alınmayacaksa bu Meclis ne işe yarıyor? Bu Meclis`e ve halka yapılmış bir saygısızlık ve ihanettir. 

Ülkenin Cumhurbaşkanı `geçinemiyorsanız fahiş fiyatları boykot edin` diyor. Boykot edilecek siyasi marka Recep Tayyip Erdoğan`dır. Bu marka artık siyasi olarak son kullanma tarihi geçmiş bir markadır. Burada boykot edilecek kişi kendisidir. 40 milyon emekliye, memura, işçiye sesleniyorum; hepiniz bu ülkenin Cumhurbaşkanını boykot edin. Sorun markalarda değil, peyniri, sebzeyi, ekmeği, unu bu hale getiren Cumhurbaşkanı`nda. 

"Memur- Sen`e de sesleniyorum; ezilenin yanında olun"

Asgari ücrete yüzde 30 zam yapılıyor, enflasyonun altında yapılan bir zam. En düşük emekli maaşı bari `bir asgari ücret olsun` dedik. Yüzde 15,75 işçi zammı yapılırken aynı oranda da en düşük emekliye zam yaptı. Bağ- Kur emeklisi işçiye göre en düşük emekli maaşı alan bir emekli 25 kuruş fazla zam aldı. Artık bu iktidarın, emeklinin, işçinin, memurun gözünde 25 kuruş kadar bir değeri yok. Şubat ayında asgari ücret açlık sınırının altına düşecek. Yani 11 ay boyunca açlık sınırının altında yaşamak zorunda kalacak. Tüm işçileri, memurları direnmeye çağırıyoruz. Pazartesi beş büyük sendika iş bırakacak. Hepiniz pazartesi bir günlük iş bırakın, hakkınızı arayın. Memur- Sen`e de sesleniyorum; ezilenin yanında olun."

"Öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi`ne bir özür borçları var"

Yeni "çözüm sürecine" ilişkin soruya yanıt veren Başarır, şunları söyledi:

“Bu sürecin aktörleri AKP ve MHP. 2023 seçimlerindeki sloganları, `Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olacak, Abdullah Öcalan çıkacak`. Bugün sloganları ne; `AKP devam edecek, Abdullah Öcalan çıkacak`. Öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi`ne bir özür borçları var. Türkiye bir yıl içerisinde böyle bir gündem değişimini hak etmiyor. Bunu izah etmeliler. Türkiye`nin çok mühim meseleleri var. Bir milletvekili cezaevinde. Bu görüşmeleri sürdüren Ahmet Türk`ün yerine kayyum atanmış. AKP grubunun da MHP grubunun da Ahmet Türk`le el sıkışırken yüzünün kızarması gerektiğini düşünüyorum. Bu sorunları çözün. 

Net bir şekilde şunu söyleyeyim bir kişi çıkacak, diğer kişi üçüncü kez aday olacak. Bu yüzden de bir anayasa değişecek. Bu utanç verici bir durumdur. Eğer böyle bir barış süreci varsa o sürece de ihanettir. Biz anayasayı ayaklar altına alan AK Parti ile asla ve asla anayasa yapmayacağımızı söyledik. Bu ülkede bir anayasaya ihtiyaç var, demokrasiye, parlamenter sisteme ihtiyaç var. Bunu yeni cumhurbaşkanı ve bakanlar kurulu Çankaya`da ilk seçimlerden sonra yapacak."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA