13 Temmuz 2025 Pazar

22:40   MALATYA’DA ON BINLERCE KIŞI SıCAK HAVAYA RAĞMEN MITING ALANıNı DOLDURDU... "BIR ŞEHRI KAZANMAK KOLAY HALKıN KALBINI KAZANMAK YÜREK ISTER, EKREM GIBI"   22:32   ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A: "ARTıK YAŞLANDıN, YORULDUN, YÜZDE 29’LA SENI ORADA OTURTMAM"   09:35   ERDEMLI BELEDIYESI KURS MERKEZLERI’NDEN 2 LGS TÜRKIYE BIRINCISI   09:30   BÜYÜKŞEHIR ZABıTASı KALDıRıM VE YOL İŞGALLERINE GEÇIT VERMIYOR   09:20   MERSIN’DE KURUMLAR YEŞIL DÖNÜŞÜM İÇIN BULUŞTU   16:53   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYESI BIR GRUP SILAH BıRAKTı… ÖZGÜR ÖZEL: TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BUGÜNKÜ SEMBOLIK SILAH BıRAKMA ADıMıNı MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   16:51   ANJIYO OLAN MURAT ÇALıK YENIDEN CEZAEVINE SEVK EDILDI... CHP’LI ZEYBEK: "BUNUN ADı AÇıKÇA CINAYETE TEŞEBBÜSTÜR"   16:49   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYESI BIR GRUP SILAH BıRAKTı… İYİ PARTI GENEL BAŞKANı DERVIŞOĞLU: "BUNA VESILE OLANLARıN UTANMASı GEREKIR"   16:47   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYESI BIR GRUP SILAH BıRAKTı… 250 GÖZLEMCININ KATıLıMıYLA SILAHLAR IMHA EDILDI   02:01   ADANA, BAŞKANıNA SAHIP ÇıKTı… BINLERCE VATANDAŞ, TUTUKLANAN ZEYDAN KARALAR’A ÖZGÜRLÜK ISTEDI   01:59   CHP’NIN ADANA MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: BIZIM ARKAMıZDA MILLET VAR, ERDOĞAN’ıN ARKASıNDA TRUMP VAR, İSRAIL VAR   15:52   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN: "İKLIM KANUNU’NU, 10. YARGı PAKETI’NIN ANAYASA’YA AYKıRı HÜKÜMLERINI ANAYASA MAHKEMESINE TAŞıYACAĞıZ"   15:50   ÇYDD’DEN LISE EĞITIM SÜRESININ 2 YıLA INDIRILMESI ÖNERISINE TEPKI   14:45   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı PARTI GENEL MERKEZINDE BIR ARAYA GELDI... "BIRLIK VE BERABERLIK IÇINDE MÜCADELEYI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ"   14:38   YENILENEN ALTYAPıSıYLA MEZITLI ÇÖZÜM MERKEZI VATANDAŞLARıN HIZMETINDE!   14:37   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: “EMEKLIYI İNŞAATLARDA BEKÇI YAPTıNıZ, VICDANıNıZ RAHAT Mı?”   14:34   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HAL YOLU VE ANA CADDELERDE TITIZ TEMIZLIK   14:31   “BIR TAŞıYANıM OLSA” DIYEN ÖĞRENCILERIN EV TAŞıMASı MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN   14:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TOPLU TAŞıMA ARAÇLARıNA KLIMA DENETIMI   09:02   BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI TRAFIK GÜVENLIĞI İÇIN SAHADAYDı  
 
     
   

CHP Milletvekillerinden oluşan çalışma grubu Elazığ`da


CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol başkanlığında 23 milletvekilinden oluşan çalışma grubu, Elâzığ`a ulaştı. Milletvekilleri, Elâzığ ve Tunceli`de olası depreme hazırlık raporu hazırlamak üzere çeşitli temaslarda bulunacak.

 

Tarih : 9 Ocak 2025 Perşembe 22:50   Okunma : 423

 

Haber: Serra Taylan

(ELAZIĞ)-  CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol başkanlığında 23 milletvekilinden oluşan çalışma grubu, Elâzığ`a ulaştı. Milletvekilleri, Elâzığ ve Tunceli`de olası depreme hazırlık raporu hazırlamak üzere çeşitli temaslarda bulunacak.

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol Başkanlığı`nda oluşan çalışma grubunda, milletvekilleri Deniz Demir, Aliye Timisi Ersever, Semra Dinçer, Ali Karaoba, Reşat Karagöz, Evrim Karakoz, Türker Ateş, İsmet Güneşhan, Sezgin Tanrıkulu, Nermin Kara Yıldırım, Rahmi Aşkın Türeli, Harun Özgür Yıldızlı, Barış Bektaş, Sibel Suiçmez, Serkan Sarı, İzzet Akbulut, Mehmet Tahtasız, Utku Çakırözer, Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Ümit Özlale, Mühip Kanko, Ayça Taşkent ve Cem Avşar yer aldı. 

Heyeti, Elazığ Havalimanı`nda CHP Elazığ İl Başkanı Onur Özkan, meclis üyeleri ve partililer karşıladı. 

"İncelemelerimiz sonrasında rapor hazırlayacağız"

İncelemeleri sonrasında hazırlayacakları raporları CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve ilgili bakanlıklara sunacaklarını belirten Gürsel Erol, üçgünlük çalışma hakkında bigi verdi. Erol şunları söyledi: 

"Birincisi 2020 yılında Elazığ`da yaşanan deprem sonrası yapılan konutlarla ilgili, deprem öncesi alınması gereken tedbirlerle ilgili, hak mağduriyetlerinin giderilmesiyle ilgili, şehrimizin ekonomisinin canlanmasıyla ilgili, geleceğe yönelik bir lojistik merkezinin oluşturulup bölgede olabilecek depremlere yönelik tedbirlerin alınmasıyla ilgili bir komisyon oluşturuldu. Bu komisyonla ilgili olarak bizler buradayız. Buradaki incelemelerimizden, mağdurlardan vatandaşlarımızın taleplerini aldıktan sonra bir rapor halinde önce Sayın Genel Başkanımıza sunacağız, sonra ilgili bakanlarımızı ziyaret edeceğiz."  

"Elazığ Lojistik merkezi olmalı"

Gürsel Erol, 2020 depremi sonrasında Elazığ`da yapılan konutlarla şehrin dirençli hale getirildiğini ve Elazığ`ın bölgenin lojistik merkezi olması gerektiğini dile getirdi. Erol şöyle dedi:

"2020 sonrası Elazığ`da gerçekten TOKİ konutları burada son derece yaygın bir şekilde yapıldı. Buradaki arkadaşlarımıza da o bölgeleri gezdireceğim. Aslında Elazığ bir anlamda eksikleri tamamlanmasıyla birlikte depreme dirençli bir kent haline getirildi. Bu saatten sonra yapılması gereken çevre bölge illerimizde olası bir depremde Elazığ bu hazırlığını o bölgelerde olabilecek bir depreme de müdahale edebilecek, oranın lojistik desteğini sağlayabilecek, oradaki insanların yaşamlarını deprem sürecinde kolaylaştıracak önlemler alacak bir merkez haline gelecek. Elazığ ile ilgili düşüncem bu.”  

Erol, Tunceli ile ilgili ise şunları söyledi:

"Tunceli`de olası bir depremde yaşanacak sorunlar öncesi depreme dirençli kent çalışmaları yapmaktayız"

"Deprem bölgesinde yerindeki görüşmelerimizden, mağdurlardan, vatandaşlarımızın taleplerini aldıktan sonra bir rapor halinde önce Sayın Genel Başkanımıza sunacağız. Sonra ilgili Bakanlıkları ziyaret ederek özellikle Tunceli`de olası bir depremde yaşanabilecek sorunların tedbirlerini baştan alarak depreme dirençli bir kent haline getirilmesine yönelik çokça çalışma yapma isteği hissettik. Genel Başkanımız`da, partimizde, milletvekili arkadaşlarımız da bu konuda çok duyarlı davrandılar. Kendilerine de ben bugün bizleri yalnız bırakmadıkları için hem Elazığ hem de Tunceli gezisine eşlik ettikleri için gerçekten çok teşekkür ederim. 3 gün boyunca sizlerle birlikte olacağız hem alan çalışmalarımızla ilgili hem de yerinde yapacağımız görüşmelerle ilgili sizlerle birlikte çalışıp sizleri bilgilendireceğiz. Elazığ`da olacak deprem bölgelerine yapılan konutları yerine inceleyeceğiz arkadaşlarımızla görüşeceğiz sonra tekrar Ankara`ya dönüşümüz olacak sonra sizleri de bilgilendirerek tekrar alanları ve bölgeleri gezeceğiz.

"Tunceli`de zemin yapısından kaynaklı daha büyük riskler yer almaktadır"

Tunceli ile ilgili düşüncemiz de olası bir depremde bilim adamlarının değerlendirmeleri ile gördük ki tahminimizin çok ötesinde bir risk var. Prof. Naci Görür Hocamız Ankara`ya davet etti. Milletvekili arkadaşlarımıza bir sunum yaptı. Tunceli depreminin, Bingöl depreminin çok riskli olduğunu ve bu depremlerin Tunceli`de çok büyük etki yaratacağını, sorun yaratabileceğini, olumsuzluklar olabileceğini fark ettik. Tunceli‘deki kötü bina stoğundan kaynaklı zemin yapısından kaynaklı risklerin daha büyük olduğunu ifade ettiler. Bunları raporlandırarak ilgili bakanlıklara sunacağız."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA