30 Ekim 2026 Cuma

01:05   ’CUMHURIYET BU MILLETIN BAŞıNDAKI YÜCE ÇATıDıR’: ÖZGÜR ÖZEL’DEN KADıKÖY’DE TARIHI ÇıKıŞ   14:11   MERSIN’DE CUMHURIYET’IN 103. YıLı COŞKUSU! BAŞKAN VEKILI GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN ANLAMLı MESAJ   11:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ERDEMLI VE SILIFKE ÜRETICISINE TAM DESTEK: FIDANDAN HAYVANA, GÜNEŞ PANELINDEN TOHUMA   10:25    CHP’DE DERIN ÇATLAK VE FLAŞ KURULTAY HAMLESI! KURMAYLARDAN ZIRVEDE ŞOK ’HANÇER’ SÖZLERI!   23:25   DOĞAN TANıŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU BÜYÜTMEK VE YARıNLARA TAŞıMAK BORCUMUZDUR’   23:10   İZZET EYÜBOĞLU’NDAN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYET, ÜRETEN VE DEĞER YARATAN GÜCÜMÜZÜN EN BÜYÜK TEMINATıDıR’   23:02   CHP’LI MAHMUT DÖNMEZ’DEN CUMHURIYETIN 103. YıLıNA VEFA DOLU MESAJ!   22:05   BÜLENT YORULMAZ: ’CUMHURIYET DEĞERLERI DEMOKRASIMIZIN VE HUKUKUN TEMINATıDıR’   21:45   CABBAR ANıLAN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRLEŞTIRICI GÜCÜ EN BÜYÜK ZENGINLIĞIMIZDIR’   20:50   GÖKHAN BÜBER: ’CUMHURIYETIN IŞıĞı AKDENIZ’DEN TÜM TÜRKIYE’YE YAYıLACAK’   20:38   KEMAL TUNCER: ’CUMHURIYET KAZANıMLARıNA SAHIP ÇıKMAK TARIHI GÖREVIMIZDIR’   20:25   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ERDAL NUR: ’CUMHURIYET, ÖZGÜRLÜĞÜN VE ADALETIN SARSıLMAZ KALESIDIR’   20:17   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKAN YARDıMCıSı HASAN ÖNAL ÖZALP: ’CUMHURIYET IŞıĞıNDA HALKıMıZA HIZMET EDIYORUZ’   19:55   GÖKHAN ÇIÇEKÇILIK’TEN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYETIN AÇTıĞı BAĞıMSıZLıK ÇIÇEKLERI ASLA SOLMAYACAK’   19:45   İSMAIL ÖZGÜN: ’CUMHURIYETIN SUNDUĞU VIZYONLA DAHA GÜÇLÜ BIR EKONOMIYE İLERLIYORUZ’   19:36   HÜSEYIN SAVAŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU VE KÜLTÜREL MIRASıMıZı GELECEĞE TAŞıYACAĞıZ’   19:27   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’CUMHURIYET DEVRIMLERI İLELEBET PAYIDAR KALACAKTıR’   19:20   İSMAIL YURTSEVEN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRIKIMI, YARıNLARıMıZı AYDıNLATAN EN BÜYÜK GÜÇTÜR’   19:10   MÜSLÜM ÖZEL: ’CUMHURIYET, TAM BAĞıMSıZ VE DEMOKRATIK TÜRKIYE’NIN PUSULASıDıR’   19:04   YENIMAHALLE MUHTARı SERVET DOĞAN: ’CUMHURIYET COŞKUSU MAHALLELERIMIZDEN SOKAKLARıMıZA YAYıLıYOR’  
 
     
   

Özgür Özel ,"Mersin Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat depreminden sonra 450 bin depremzedeyi misafir etti"


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Mersin Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat depreminden sonra 450 bin depremzedeyi burada misafir etti. Onlara bir şekilde barınma olanağı sağlandı, karnı doyuruldu. İnsanlara önce manen, sonra madden sahip çıkıldı. Fay hattı bir tarafı yıktı, bir tarafa büyük görevler yükledi. O görevi hepimiz adına layıkıyla yaptınız. Şimdi öğreniyorum ki sayıları 250 binin üzerinde artık Mersin`de kalmaya karar vermiş depremzede var, yeni Mersinli var" ifadesini kullandı.

 

Tarih : 9 Ocak 2025 Perşembe 13:28   Okunma : 879

Haber: İleyda ÖZMEN - Kamera: Cemal Berk AYTEKİN

(MERSİN) - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Mersin Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat depreminden sonra 450 bin depremzedeyi burada misafir etti. Onlara bir şekilde barınma olanağı sağlandı, karnı doyuruldu. İnsanlara önce manen, sonra madden sahip çıkıldı. Fay hattı bir tarafı yıktı, bir tarafa büyük görevler yükledi. O görevi hepimiz adına layıkıyla yaptınız. Şimdi öğreniyorum ki sayıları 250 binin üzerinde artık Mersin`de kalmaya karar vermiş depremzede var, yeni Mersinli var" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mersin ziyareti kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi`ni ziyaret etti. Başkan Vahap Seçer`i makamında ziyaret eden Özel`e, Mersin İl Başkanı Koral Ömür`ün yanı sıra, Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Mersin Milletvekilleri Hasan Ufuk Çakır, Gülcan Kış, Adana Milletvekilleri Müzeyyen Şevkin ve Orhan Sümer, Talat Dinçer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç ile Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit eşlik etti. Özel ve Seçer, makamda konuşma yaptı. Seçer, şunları kaydetti:

Vahap Seçer: "Bu karargahtan çok daha güzel hizmetler yapacağız"

"İkinci kez göreve geldiğimiz ve ikinci dönemimizde yeni hizmet binası olarak kullandığımız bu binada, Mersinlilere önceki beş yıllık sürecimizde nasıl hizmet yaptıysak buradan, bu karargahtan inşallah çok daha güzel hizmetler yapacağız hep beraber sizlerin desteğiyle. Genel Başkanımızın Türkiye`nin izdüşümü Mersin`de olması ve uzun yıllardır politik deneyimi, konulara hakimiyeti, Türkiye`nin her noktasındaki Grup Başkanvekilliği görevinden kaynaklı konuları yakından bilmesi, bizim için çok önemli bir avantaj ortaya koyuyor. Mersin çünkü bir anlamda aslında Türkiye`nin sorunlarını içinde barındıran bir kent. Mersin Mustafa Kemal`in kenti, çağdaş insanların, adaleti, birliği, beraberliği savunan, herkesi kucaklayan, kimseyi ayırt etmeyen, insanların kardeşçe yaşadığı, sosyolojilk olarak da bu anlamda incelenmesi gereken bir kent. Sizleri bu güzel kentte ağırlamaktan çok mutluyuz."

Özgür Özel: "Fiilen büyük bir ittifakı, Mersin ittifakını hayata geçirdiniz"

Özel ise şunları söyledi:

"Türkiye`de bir rekor kırarak Mersin Büyükşehir Belediyesi`ni kazandınız. Belediyecilikte her iki kişiden birinin oyunu almak, mucizevi bir işken bu başarıyı Türkiye`de birçok arkadaşımız gösterdi ama siz yüzde 60 sınırında oy aldınız. Bunu bir ittifakla yapmadınız, bir partinin adayı olarak yaptınız. Ama fiilen büyük bir ittifakı hayata geçirdiniz, Mersin ittifakını hayata geçirdiniz. Mersin`deki tüm siyasi görüşlerden, tüm sosyolojilerden seçmenlerin büyük desteğiyle bu göreve yeniden seçildiniz. `Geçtiğimiz beş yıl parti Mersin`de nereden nereye geldi` dersek MHP`nin bir büyükşehir belediyesinin bulunduğu bir noktadan CHP`li bir belediye başkanının Türkiye rekoruna koştuğu bir noktaya geldi. Hiçbir başarı tesadüfi değildir. Hiçbir başarının arkası boş değildir. Bu hem yapılan hizmetler hem örgütümüzün çalışmaları, milletvekillerimizin uyumlu ve gayretli çalışmaları bu sonucu doğurdu. Ben arkadaşlarımızdan `Mersin Büyükşehir Belediyesi ne yaptı bu süreçte` diye bir envanter çıkarmalarını istediğimde, yapılmamış hiçbir şeyin bırakılmadığını gördüm.

"Mersin Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat depreminden sonra 450 bin depremzedeyi misafir etti"

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat depreminden sonra 450 bin depremzedeyi burada misafir etti. Onlara bir şekilde barınma olanağı sağlandı, karnı doyuruldu, çocukları oyalandı. İnsanlara önce manen sahip çıkıldı, sonra madden sahip çıkıldı. Fay hattı bir tarafı yıktı, bir tarafa da büyük görevler yükledi. O görevi hepimiz adına layıkıyla yaptınız. Şimdi öğreniyorum ki sayıları 250 binin üzerinde artık Mersin`de kalmaya karar vermiş depremzede var, yeni Mersinli var. Onların şehre katılması, intibakı son derece önemli. Bunları yaparken Mersin Büyükşehir Belediyesi, bir lira ek kaynak alamadı merkezi hükümetten. Düşmanınız, savaş halinde olduğunuz bir ülkenin belediyesi olsa böyle büyük bir yıkımdan sonra, 450 bin depremzedeye bakıyorsa dersiniz ki `Bu kaynağı depremzedeler için ben size verdim.` Asla bunu yapmadılar, daha beterini yaptılar. Mersin Büyükşehir Belediyesi, dünyadaki çeşitli kuruluşlardan depremzedeler için kaynak buldu. Bir imza atıp, bu kaynağı serbest bırakıp kullanılmasına da izin vermediler. Normalde beklersiniz ki 450 bin kişi gelince her şey aksar ve seçimde de bunun belediyeye bir bedeli olur. Bunu hesaplayanlar şunu gördüler: CHP belediyeciliği bütün kısıtlamalara, bütün engellemelere, bütün zorluklara rağmen insan odaklı bir belediyecilik yaptığı için; diğer taraftan da Mersinliler gördüler bunu ve bunu takdir ettiler."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA