16 Mayıs 2026 Cumartesi

22:12   MERSIN AKDENIZ’DE PAZARDA YANGıN VAR! CHP HEYETI CUMA PAZARı’NDA VATANDAŞı VE ESNAFı DINLEDI: "EMEKLI PAZARDAN BILE MAHRUM"   11:15   ’O İSIMLER SUSARAK SUÇA ORTAK OLUYOR!’ CHP’DEN ADALET BAKANLıĞı VE İKTIDARA ÇOK SERT İFTIRA TEPKISI: DOĞRUDAN SORUMLUSUNUZ!   11:05   ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜNDEMI SARSACAK ‘WHATSAPP’ ÇıKıŞı: ’SILINEN MESAJLAR GERI GETIRILSIN, HER ŞEY ORTAYA ÇıKACAK!’   09:20   MERSIN’DE ENGEL TANıMAYAN FESTIVAL! KÜLTÜR PARK’TA ALKıŞ TUFANı KOPTU   08:40   ADANA İÇIN KRITIK DEPREM VE YAPıLAŞMA UYARıSı! ’BETON DEĞIL, BILIM KURTARıR’   01:02   TBB BAŞKANı VAHAP SEÇER’DEN GÜNDEMI SARSACAK ÇıKıŞ: ’HEP MI CHP’LI BELEDIYELER?’   22:49   UMUT SıNıR TANıMıYOR! 10 ÜLKEDEN ÇOCUKLAR TÜRKIYE’DE ‘MUCIZE’ İÇIN BULUŞTU   22:15   UMUT SıNıR TANıMıYOR! 10 ÜLKEDEN ÇOCUKLAR TÜRKIYE’DE ‘MUCIZE’ İÇIN BULUŞTU   22:10   GARANTI BBVA ILE MERSIN ESNAF VE SANATKÂRLAR ODALARı BIRLIĞI’NDEN MERSINLI İŞ YERLERINE ÖZEL GÜÇLÜ İŞ BIRLIĞI   22:07   MERSIN’DE ‘ÖZGÜRLÜK’ DAĞıTıLDı: 60 KALBE DOKUNAN ANLAMLı TÖREN!   22:05   SIYASETTE KARTLAR YENIDEN KARıLıYOR! CHP’DEN GÖVDE GÖSTERISI: ’TEK BIR SANDıK BILE SAHIPSIZ KALMAYACAK’   22:03   TARSUS’TA TARIH NOTAYA DÖNÜŞTÜ: MÜZEDE SANAT RÜZGARı ESTI!   22:01   CHP’LI IL BAŞKANLARıNDAN ORTAK AÇıKLAMA: İKTIDAR AHLAKI DEĞERLERININ TAMAMıNı YITIRMIŞ HALDEDIR   21:17   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU SILIFKE’YI SALLADı: ‘MISAFIR’ OYUNU AYAKTA ALKıŞLANDı!   09:40   CHP’DEN KARADENIZ ÇıKARMASı: ORDU’DA KRITIK ZIRVE! İMAMOĞLU’NUN MEKTUBU VE ‘BELEDIYE OPERASYONLARı’ MASADA   09:27   KARAKAYA KÖYÜ’NDE ‘DIYORIT’ KRIZI KAPıDA! MAHKEME KARARı DANıŞTAY’A TAŞıNDı: ’YAŞAM HAKKı TEHLIKEDE’   09:15   ÇAY ÜRETICISINE 35 TL ŞOKU!    09:01   ODTÜ BAHAR ŞENLIĞI’NDEKI OLAYLARDA SıCAK GELIŞME: 6 TUTUKLAMA! O GÖRÜNTÜLERIN HESABı SORULUYOR   01:01   DÜNYA ÇIFTÇILER GÜNÜ KUTLU OLSUN   22:40   MERSIN’DE KORKUTAN YAKıT TANKı YANGıNı: BAKANLıK HABERI DUYURDU!  
 
     
   

6 yaşındaki Şirin`in katledilmesiyle ilgili davada jet yargılama, jet karar: Mustafa Örün`e ağırlaştırılmış müebbet ve 51 yıl hapis cezası


70 gün önce Feriköy Mezarlığı`nda 6 yaşındaki Şirin Elmas Hanilçi`yi öldüren Mustafa Örün`e, yaklaşık bir saat süren ilk duruşmada kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet, cinsel istismardan 30 yıl, kişi hürriyetinden yoksun kılma suçundan 21 yıl hapis cezası verildi.

 

Tarih : 9 Ocak 2025 Perşembe 14:26   Okunma : 508

Haber: Gaye Şeyma CAN

(İSTANBUL) 70 gün önce Feriköy Mezarlığı`nda 6 yaşındaki Şirin Elmas Hanilçi`yi öldüren Mustafa Örün`e, yaklaşık bir saat süren ilk duruşmada kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet, cinsel istismardan 30 yıl, kişi hürriyetinden yoksun kılma suçundan 21 yıl hapis cezası verildi.

Şişli`deki Feriköy Mezarlığı`nda 31 Ekim`de 6 yaşındaki Şirin Elmas Hanilçi`yi öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan kağıt toplayıcısı Mustafa Örün, “Bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme" ve "cinsel amaçla çocuğu ya da beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 6 yıldan 21 yıla kadar hapis, "çocuğun cinsel istismarı" suçundan ise 18 yıldan az olmamak şartıyla hapis cezası talebiyle bugün hakim karşısına çıktı.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen duruşmaya Şirin Elmas Haniçli`nin annesi Yeter Haniçli, babası İbrahim Haniçli, taraf avukatları ve Aile ve Sosyal Hizmetler avukatı katıldı. Tutuklu sanık Mustafa Örün ise bağlı bulunduğu cezaevinden SEGBİS yöntemiyle bağlandı. Sanık savunmasında söyleyeceği bir şey olmadığını söyledi. 

Baba İbrahim Haniçli mahkemedeki beyanında, "O gün ben adliyedeydim. Beşten sonra eve gittim, eşim çocuğun evde olmadığını, kaybolduğunu söyledi. Eşimle aramaya başladık, karakola gittik, her yeri aradık bulamadık. Sabahında bulunduğunu söylediler kamera kayıtlarından. Bu katilin kızımı öldürdüğünü öğrendik" dedi.

Anne: "Elektrik faturasını ödemeye gitmiştim, kızım bir saat içinde kayboldu"

Anne Yeter Haniçli ise, "Kızım 1 saatin içinde kayboldu. Ben elektrik faturasını ödemeye gittim, geldiğimde yoktu. Bu şahıs kızımı kandırıyor, mezarlığa götürüyor. Orada öldürüyor. Bu adam bu hakkı nereden buluyor? 6 yaşındaki bir çocuğu gözlerine baka baka öldürüyor bunu öğrenmek istiyorum. Benim gözümün yaşı dinmemiş, kızımın sesini duymamışım. İdam istiyorum" diye konuştu. 

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan duruşma savcısı sanığın atılı suçları işlediğinin sabit olduğunu belirterek iddianame yönünde cezalandırılmasını talep etti. 

Ağırlaştırılmış müebbet ve 51 yıl hapis cezası

1 saat süren duruşmada kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık hakkında takdir indirimi yapmayarak sanık Mustafa Örün`ü "Çocuğu kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına, "Çocuğa cinsel istismar" suçundan 30 yıl hapis cezasına, "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" asuçundan ise 21 yıl hapis cezasına çarptırdı. 

Karar için mahkemeye teşekkür

Açıklama sonrasında adliye önünde açıklama düzenlendi. Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği adına konuşan Saadet Özkan, mahkemeye teşekkür ederek, çocuk istismarcılarına karşı mücadelelerinin devam edeceğini söyledi. UCİM adına konuşan Ayçe Bolaç da mahkemeye kararı için teşekkür etti. 

Müşteki avukatı Hasan Kocabey de, "Şimdi, aslında birçok çocuk katilinin ve çocuk istismarcısının toplum içerisinde bir saniye bile kalmasına müsaade edilmediğini görüyoruz. Ağır Ceza Mahkemesi bu konuda adil bir karar verdi. Çünkü öldürülen sadece bizim Şirin Hanilçi`miz değildi. Öldürülen, bu ailenin hayalleri ve geleceğiydi. Bu çocuk için verilen kararın ve örnek teşkil eden soruşturmanın, diğer bütün soruşturmalarda da aynı şekilde devam etmesi dileğiyle" dedi. 

Şirin Elmas`ın babası: "Bizi de kızımla birlikte gömdü"

Katledilen kız çocuğunun babası İbrahim Haniçli şunları söyledi:

"Yani biraz olsun yüreğimize yüce adalet su serpti. Bugün o cani yalnız kızımı katletmedi. Kalkıp bizi de, kızımla birlikte gömdü. Yüce adalete, İstanbul Emniyeti`ne, İstanbul Cinayet Büro Amirliği`ne ve Çocuk Büro Amirliği`ne sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Kızımın katilini yakalayıp içeriye koydular. Şimdi adalet onun hakkından geliyorsa, öbür dünyada da bizim iki elimiz onun yakasında olacak. Şunu söylemek istiyorum: O caniye kesinlikle nefes aldırılmayacak. O caninin nefes alması haram olacak. Onun yaşaması haram olacak."

Anne Yeter Haniçli: "Katilinin yüzüne bakamadım, gözlerimi kaçırdım"

Anne Yeter Haniçili de duruşmada sanık Mustafa Örün`nün yüzüne bakamadığını belirterek şöyle konuştu:

"Kararın çıkmasına çok sevindim. Ama yine de yüreğim ağrıyor. Benim ciğerim yanıyor. Şirin`im, kızım… Katilinin yüzüne bakamadım, gözlerimi kaçırdım. Ama döndüm ve baktım. Beş kez döndüm baktım, ne oldu? Ama Allah`tan tek dileğim, o da toprağa girene kadar benim yüreğim soğumayacak. O beni de öldürdü. Hayallerimizin katilidir o adam. Çocukların katilidir o adam. Benim yüreğim yanıyor. Ben yaşarken, anne olarak kızımla beraber öldüm. Onun böyle bir şeyi yapmaya hakkı yoktu. Ama yaptı. Allah`tan tek dileğim, o da aynı şekilde ölsün. Aynı şekilde o da can versin. Belki o zaman bir nebze de olsa yüreğim soğur."

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA