23 Ekim 2026 Cuma

18:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖZEL GEREKSINIMLI ÇOCUKLARıN AILELERINE GÜVENLI İNTERNET VE MAHREMIYET EĞITIMI   18:39   MERSIN’DE BÜYÜLEYICI BIR MITOLOJIK DENEYIM: ’PAN’ıN SON DANSı’ SAHNE ALıYOR!   18:30   GELECEĞIN KAPTANLARı MERSIN’DE YETIŞIYOR! VALI TOROS SIMÜLATÖR KOLTUĞUNA GEÇTI, ÇALıŞMALARı İNCELEDI   17:23   KKTC 5. CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR VE İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ ÖZDEMIRCI’DEN OKUL ZIYARETI   09:41   UZAKTAKI KÖYLERE MOBIL KUAFÖR DESTEĞI! BINLERCE VATANDAŞıN AYAĞıNA KADAR GITTI   09:34   MERSIN İŞ DÜNYASıNDA DEV BULUŞMA! VEYSEL SARı’DAN SANAYI SITESI MESAJı: ’ESNAF KALKıNMANıN FIDANLıĞıDıR’   09:30   İSTANBUL SIYASETINDE DEPREM: 23 YıLLıK PARTISIYLE YOLLARıNı AYıRDı, KADıKÖY’ÜN RENGINI DEĞIŞTIRDI!   10:59   ÇOCUKLARıN YETENEKLERI BU KAMPÜSLERDE KEŞFEDILIYOR: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN EĞITIMDE TAM FıRSAT EŞITLIĞI!   10:42   ’UCU NEREYE DOKUNURSA DOKUNSUN AÇıKLAYıN!’ CHP’LI ŞEVKIN’DEN FON SKANDALıNA SERT TEPKI   09:55   MESKİ’DEN DONDURUCU SOĞUKLAR ÖNCESI KRITIK UYARı! SAKıN SıCAK SU DÖKMEDEN OKUYUN   09:50   CHP’DE İHRAÇ DEPREMI VE SÜRPRIZ ZIYARET! KULISLER HAREKETLENDI: İBB DENGELERI VE MECLIS HESABı SıFıRLANDı   09:35   SIYARETTE BIR İLK: YENİ PARTI’DEN TABANA YAYıLAN ’İKTIDAR’ HAMLESI!   19:25   YENİ PARTI İSIM KRIZINDE AYM KARARıNı VERDI! YENILIK PARTISI’NIN İTIRAZıNA YÜKSEK MAHKEME’DEN RED   19:15   SÜRÜCÜLERE ÜST ÜSTE İKINCI İNDIRIM MÜJDESI: BENZINDE PEŞ PEŞE FIYAT DÜŞÜŞÜ!   19:05   SPK DUYURDU: ALNUS, BULLS VE PUSULA YATıRıM’ıN FAALIYETLERI GEÇICI OLARAK DURDURULDU   18:58   YÜZLERCE KIŞIYE İŞ KAPıSı AÇıLDı: MERSIN ESNAFıNıN DEV EĞITIM HAMLESI TÜRKIYE ZIRVESINDE!   17:10   MERSIN’E DEV KENT MEYDANı! MEZITLI ATATÜRK MAHALLESI’NDE 16 BIN METREKARELIK YEŞIL ALAN GELIYOR   16:30   DR. LEVENT UYSAL TBMM KONUŞMASı: HER TÜRK GENCI BIR MILLI SERVETTIR!   15:53   BALYANLıLAR DERNEĞI’NDEN YENI PARTI AKDENIZ İLÇE ÖRGÜTÜNE ZIYARET: GÜNDEM ÖN SEÇIM VE BÖLGE SIYASETI   15:46   SıNıFLARDA YENI DÖNEM BAŞLıYOR! MERSIN’DE ÖĞRETMENLER OYUNLA ÖĞRETIMI MASAL EVI’NDE DENEYIMLEDI  
 
     
   

Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi


Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, hakikate ulaşmada mücadele veren tüm gazetecilerin Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutladı

 

Tarih : 9 Ocak 2025 Perşembe 17:03   Okunma : 797

Haber: İshak Kara

(VAN) - Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” sebebiyle kentte görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. 

Buluşmada konuşan Eş Başkan Neslihan Şedal, basın mensuplarının gününü kutlayarak, “Elbette söz konusu yaşadığımız coğrafya olunca böylesi günleri, kutlamaktan ziyade mücadele günleri olarak görmek mümkün. Çünkü bu alanda emek verenlerin yaşam koşullarına, çalışma standartlarına baktığımız zaman hakikaten de uğruna mücadele edilecek bir süreç olarak görmek gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Basın mensuplarının, bu topraklarda yaşanan hak ihlallerini ve yaşanan sorunların hepsinin çözüme ulaşabilmesi büyük bir mücadele yürüterek emek verdiğini bildiklerini söyleyen Şedal, şöyle devam etti:

"Bir yandan baskıyla işkenceyle, sindirme ve yok sayma politikalarıyla mücadele ederken bir yandan da büyük bir yoksullukla karşı karşıya olunduğunu biliyoruz. Neredeyse 3- 4 gazeteci arkadaşımızdan ikisinin işsiz olduğunu, ekonomik anlamda sıkıntılar yaşadığını ve yoksuzlukla karşı karşıya bırakıldığının farkındayız. Bu alanda aslında çalışma yürüten arkadaşlarımızın neredeyse yüzde 30`unun mesleğini icra edemediğinin de farkındayız. Bu ülkede yaşanan en büyük yoksullukla karşı karşıya kalma, bu hakikatin acı yüzüyle karşı karşıya kalma noktasında belki de büyük payı gazetecilik alanında faaliyet yürüten arkadaşlarımızın yaşamış olduğu durumdur. Bu sebeple bizler gazeteci arkadaşlarımızın her ne kadar temel haklarının yasal güvence altına alınmış olduğunu bilsek de fiili olarak bu yasaların hiçbir şekilde uygulanmadığını da görmekteyiz. Ekonomik krizin en büyük acı gerçekliğiyle karşı karşıya kaldıklarını yine biliyoruz. Ama en acı olanının ise bir yandan demokrasi, adalet ve eşitlik mücadelesi yürütürken, diğer taraftan iktidarın saldırıları hedefi altında olunmasıdır. Bu ülkeden neredeyse bu alanda çalışan yayın organlarının yüzde 95`inin iktidara eklemlenmiş olarak icraatlarını yürüttüklerini bunun dışında kalanların ise kriminalize edildiklerini, ötelendiklerinin de farkındayız. Bu sebeple bizler de yerel yönetimler olarak koşulların iyileştirilmesi için, bu mücadelenin büyütülmesi ve bu mücadelenin başarıya ulaşabilmesi için üzerimize ne düşüyorsa elbette ki her zaman yapmaya hazırız.”

Bu kenti ortak akılla yöneteceklerini de sözlerine ekleyen Şedal, basının da bunun öncüsü olarak gördüklerini, demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü felsefeye dayanan bir yerel yönetimler modeli hayata geçirmeye çalıştıklarını aktardı.

"Basın toplumun dili, kulağı, gözüdür"

Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutlayan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Abdullah Zeydan ise şunları ifade etti:

“Basın toplumun dili, kulağı, gözüdür. Dolayısıyla şeffaf ve katılımcı yönetimlerin, her zaman özgür, tarafsız ve bağımsız bir basının olmasını istediklerini biliyoruz. Bizler de fikriyatımız gereği katılımcı ve şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla basının her zaman denetleyen gücü, hesap soran gücü ile yönetimimizi daha da güçlendireceğini, varsa eksiklerimizi, yetmezliklerimizi basının önerileri ve eleştirileriyle ortadan kaldıracağına inanıyoruz. Bu boyutuyla bizler, her zaman basın emekçilerine çok değer veren, çok kıymet biçen, onların bütün çalışmalarını destekleyen bir pozisyonda olduk. Bundan sonraki tutumumuz da böyle olacak. 10 aylık süreçte hükümetin elimizi kolumuzu bağlama girişimlerine, özellikle mali boyutta ve diğer hukuki boyuttaki baskılara rağmen birçok şeyi başardığımıza inanıyoruz. Sizler de şahitsiniz, biz bunları toplumsal akılla ortak akılla başardık. Dolayısıyla kayyumların işlevsiz hale getirdiği Kent Konseyi`ni yeniden kurduk ve kentin bütün dinamiklerini hiçbir parti ayrımı yapmaksızın, hiçbir sivil toplum örgütü ayırt etmeksizin, fikri, zikri, düşüncesi ne olursa olsun herkesi bu kent konseyine davet ettik. Çünkü bizim yönetim anlayışımız kapsayıcı bir yönetim anlayışıdır. Bize oy veren, vermeyen herkesin hizmetkarı olduğumuzu, herkese aynı derecede baktığımızı ve herkese aynı şekilde hizmet götüreceğimizi dile getirdik. Bugüne kadarki pratiklerimiz de aslında bunun teyididir. Dolayısıyla sizler de aslında Kent Konseyi`nin birer bileşenisiniz. Orada bundan sonraki süreçte de kenti hak ettiği potansiyele taşıma adına, halkımızın hak ettiği yaşam standartlarına ulaştırmaya, kenti daha erişilebilir, yaşanılabilir bir kent haline getirme gayretine sizler de ortaksınız. Kentin tahrip edilen tarihini, kültürünü, yaşam tarzını, yeniden Van`ın tarihine kültürel mirasına layık bir şekilde, hak ettiği potansiyele ulaştırma adına Kent Konseyi`ndeki çalışmaların çok önemli olduğuna inanıyoruz.”

Zeydan, yarın Afet Koordinasyon Merkezi binasınında açılacağını belirterek, herkesi açılışa davet etti.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA