17 Nisan 2026 Cuma

22:30   İZMIR’DE ’MESLEK FABRIKASı’ HATTıNDA TANSIYON YÜKSEK: ’BIZI BINALARLA YıLDıRAMAZLAR!’   18:40   ’İSTANBUL DEPREMINDE ORAYA CESET TORBASı YETIŞMEZ!’ İBB DAVASıNDA TÜYLERI ÜRPERTEN SAVUNMA   18:30   OKULLARDA SILAHLı SALDıRı DEPREMI: İSTANBUL’DA ÖĞRENCILER SOKAKLARA DÖKÜLDÜ! "ÖLMEYE DEĞIL OKUMAYA GELDIK"   16:44   GÜLISTAN DOKU’NUN ANNESI BEDRIYE DOKU: KıZıMıN KEMIKLERINI ISTIYORUM   15:54   KESK VE EĞITIM SEN’DEN MEB ÖNÜNDE ÇAĞRı: "OKULLARıN GÜVENLIKLI HALE GETIRILMESINI ISTIYORUZ, ORTAK TALEP BUDUR"   15:52   SıNıR TANıMAYAN GAZETECILER’DEN SOSYAL MEDYA PLATFORMU X HAKKıNDA DEZENFORMASYON GEREKÇESIYLE YENI SUÇ DUYURUSU   15:47   CHP’LI VELI AĞBABA: "BU AKAN KANLARıN DA BU ÖĞRENCILERIMIZIN, BIR ÖĞRETMENIMIZIN DE SORUMLULUĞU MILLI EĞITIM BAKANı’NDADıR"   15:14   ADıYAMAN BALYANLıLAR DERNEĞI’NDEN OKULDA ŞIDDET TEPKISI: "OKULLAR SILAHıN DEĞIL, KALEMIN YUVASıDıR!"   15:07   EMEKLILERDEN EĞITIMDE ŞIDDETE SERT TEPKI: "OKULLARıMıZı ŞIDDET SARMALıNDAN KURTARıN!"   14:50   KAHRAMANMARAŞ’TAKI OKUL SALDıRıSıNDA YAŞAMıNı YITIRENLER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   14:46   OKULLARDAKI SILAHLı SALDıRıLAR... EĞITIM-İŞ VE HÜRRIYETÇI EĞITIM SENDIKASı ÜYELERININ, SALDıRıLARı PROTESTO ETMEK IÇIN GÜVENPARK’A YÜRÜMESINE IZIN VERILMEDI   14:37   CHP’LI KORAL ÖMÜR’DEN ANKARA DÖNÜŞÜ AÇıKLAMA: "HODRI MEYDAN, TESLIM OLMAYACAĞıZ!"   12:29   BAŞKAN YıLDıZ SÖZÜNÜ TUTTU: TOROSLAR’ıN GENÇLERINE EĞITIM CAN SUYU!   11:40   TARSUS’UN 10 BIN YıLLıK SıRLARı BU KITAPTA TOPLANDı! KLEOPATRA’DAN ŞAHMERAN’A DEV ESER   10:50   MERSIN’DE BILIM PATLAMASı! MERCAN 100. YıL BILIM MERKEZI 200 BIN BARAJıNı AŞTı   10:15   AKDENIZ’IN KIMYA GÜCÜ ENGEL TANıMıYOR: İHRACAT %12 ARTıŞLA ŞAHLANDı, BAZı PAZARLARDA %1000’LIK SıÇRAMA YAŞANDı!   09:20   MERSIN’DE EZBER BOZAN PARK: "KEŞKE BURADA YATSAK DA HIÇ GITMESEK!"   09:15   CHP’DE DEV ‘SAHA’ HAREKÂTı BAŞLıYOR! ÖZGÜR ÖZEL TALIMATı VERDI: MAYıS AYıNDA HERKES SOKAKTA!   08:45   TBB’DEN OKUL SALDıRıLARıNA SERT TEPKI: ’SADECE CEZALAR YETMEZ, SISTEM DEĞIŞMELI!’   08:29   KAHRAMANMARAŞ’TAKI OKUL SALDıRıSıNDA YENI GELIŞME: SALDıRGANıN BABASı TUTUKLANDı!  
 
     
   

Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi


Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, hakikate ulaşmada mücadele veren tüm gazetecilerin Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutladı

 

Tarih : 9 Ocak 2025 Perşembe 17:03   Okunma : 530

Haber: İshak Kara

(VAN) - Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” sebebiyle kentte görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. 

Buluşmada konuşan Eş Başkan Neslihan Şedal, basın mensuplarının gününü kutlayarak, “Elbette söz konusu yaşadığımız coğrafya olunca böylesi günleri, kutlamaktan ziyade mücadele günleri olarak görmek mümkün. Çünkü bu alanda emek verenlerin yaşam koşullarına, çalışma standartlarına baktığımız zaman hakikaten de uğruna mücadele edilecek bir süreç olarak görmek gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Basın mensuplarının, bu topraklarda yaşanan hak ihlallerini ve yaşanan sorunların hepsinin çözüme ulaşabilmesi büyük bir mücadele yürüterek emek verdiğini bildiklerini söyleyen Şedal, şöyle devam etti:

"Bir yandan baskıyla işkenceyle, sindirme ve yok sayma politikalarıyla mücadele ederken bir yandan da büyük bir yoksullukla karşı karşıya olunduğunu biliyoruz. Neredeyse 3- 4 gazeteci arkadaşımızdan ikisinin işsiz olduğunu, ekonomik anlamda sıkıntılar yaşadığını ve yoksuzlukla karşı karşıya bırakıldığının farkındayız. Bu alanda aslında çalışma yürüten arkadaşlarımızın neredeyse yüzde 30`unun mesleğini icra edemediğinin de farkındayız. Bu ülkede yaşanan en büyük yoksullukla karşı karşıya kalma, bu hakikatin acı yüzüyle karşı karşıya kalma noktasında belki de büyük payı gazetecilik alanında faaliyet yürüten arkadaşlarımızın yaşamış olduğu durumdur. Bu sebeple bizler gazeteci arkadaşlarımızın her ne kadar temel haklarının yasal güvence altına alınmış olduğunu bilsek de fiili olarak bu yasaların hiçbir şekilde uygulanmadığını da görmekteyiz. Ekonomik krizin en büyük acı gerçekliğiyle karşı karşıya kaldıklarını yine biliyoruz. Ama en acı olanının ise bir yandan demokrasi, adalet ve eşitlik mücadelesi yürütürken, diğer taraftan iktidarın saldırıları hedefi altında olunmasıdır. Bu ülkeden neredeyse bu alanda çalışan yayın organlarının yüzde 95`inin iktidara eklemlenmiş olarak icraatlarını yürüttüklerini bunun dışında kalanların ise kriminalize edildiklerini, ötelendiklerinin de farkındayız. Bu sebeple bizler de yerel yönetimler olarak koşulların iyileştirilmesi için, bu mücadelenin büyütülmesi ve bu mücadelenin başarıya ulaşabilmesi için üzerimize ne düşüyorsa elbette ki her zaman yapmaya hazırız.”

Bu kenti ortak akılla yöneteceklerini de sözlerine ekleyen Şedal, basının da bunun öncüsü olarak gördüklerini, demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü felsefeye dayanan bir yerel yönetimler modeli hayata geçirmeye çalıştıklarını aktardı.

"Basın toplumun dili, kulağı, gözüdür"

Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutlayan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Abdullah Zeydan ise şunları ifade etti:

“Basın toplumun dili, kulağı, gözüdür. Dolayısıyla şeffaf ve katılımcı yönetimlerin, her zaman özgür, tarafsız ve bağımsız bir basının olmasını istediklerini biliyoruz. Bizler de fikriyatımız gereği katılımcı ve şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla basının her zaman denetleyen gücü, hesap soran gücü ile yönetimimizi daha da güçlendireceğini, varsa eksiklerimizi, yetmezliklerimizi basının önerileri ve eleştirileriyle ortadan kaldıracağına inanıyoruz. Bu boyutuyla bizler, her zaman basın emekçilerine çok değer veren, çok kıymet biçen, onların bütün çalışmalarını destekleyen bir pozisyonda olduk. Bundan sonraki tutumumuz da böyle olacak. 10 aylık süreçte hükümetin elimizi kolumuzu bağlama girişimlerine, özellikle mali boyutta ve diğer hukuki boyuttaki baskılara rağmen birçok şeyi başardığımıza inanıyoruz. Sizler de şahitsiniz, biz bunları toplumsal akılla ortak akılla başardık. Dolayısıyla kayyumların işlevsiz hale getirdiği Kent Konseyi`ni yeniden kurduk ve kentin bütün dinamiklerini hiçbir parti ayrımı yapmaksızın, hiçbir sivil toplum örgütü ayırt etmeksizin, fikri, zikri, düşüncesi ne olursa olsun herkesi bu kent konseyine davet ettik. Çünkü bizim yönetim anlayışımız kapsayıcı bir yönetim anlayışıdır. Bize oy veren, vermeyen herkesin hizmetkarı olduğumuzu, herkese aynı derecede baktığımızı ve herkese aynı şekilde hizmet götüreceğimizi dile getirdik. Bugüne kadarki pratiklerimiz de aslında bunun teyididir. Dolayısıyla sizler de aslında Kent Konseyi`nin birer bileşenisiniz. Orada bundan sonraki süreçte de kenti hak ettiği potansiyele taşıma adına, halkımızın hak ettiği yaşam standartlarına ulaştırmaya, kenti daha erişilebilir, yaşanılabilir bir kent haline getirme gayretine sizler de ortaksınız. Kentin tahrip edilen tarihini, kültürünü, yaşam tarzını, yeniden Van`ın tarihine kültürel mirasına layık bir şekilde, hak ettiği potansiyele ulaştırma adına Kent Konseyi`ndeki çalışmaların çok önemli olduğuna inanıyoruz.”

Zeydan, yarın Afet Koordinasyon Merkezi binasınında açılacağını belirterek, herkesi açılışa davet etti.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA