18 Ekim 2025 Cumartesi

09:50   MAHKEMEDEN CHP KONGRESI İÇIN DURDURMA TALEBI: GÖZLER YSK’DA!   09:40   TARSUS’UN YAYLALARıNDA SU SEVINCI: MESKİ’DEN 2.050 METRELIK HAYAT HATTı   22:13   BOŞ TENCERELER KONUŞTU, KADıNLAR AYAĞA KALKTı: CHP MERSIN’DEN YOKSULLUĞA SERT TEPKI   15:12   YENIŞEHIR BELEDIYESI 2. AKDENIZ BIENALI’NE EV SAHIPLIĞI YAPıYOR   15:10   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SOKAK HAYVANLARı İÇIN “DOĞAL YAŞAM ALANı” PROJESI    13:58   AK PARTI’YE GEÇECEĞI IDDIA EDILEN BURCU KÖKSAL: BULUNDUĞUM YERDEYIM, HIÇBIR YERE GITMIYORUM   13:57   SINEMA SALONLARıNDA BU HAFTA: 8 YENI FILM VIZYONA GIRECEK   13:56   KONGREYE SAATLER KALA ÇAĞATAY GÜÇ IL BAŞKANLıĞı ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   13:53   CAN HOLDING’E YENI OPERASYON... KENAN TEKDAĞ VE ŞAKIR CAN’ıN DA ARALARıNDA BULUNDUĞU 36 ISIM HAKKıNDA GÖZALTı KARARı VERILDI   09:45   MERSIN’DE SANATıN YENI SESI: BÜYÜKŞEHIR’DEN ODA ORKESTRASı ATAĞı   08:22   AYM’DEN GEZI DAVASı İÇIN HAK İHLALI TESPITI: “ADIL YARGıLANMA HAKKı YOK SAYıLDı”   18:50   TOROSLAR’DA 2026 VIZYONU: 3.8 MILYARLıK BÜTÇEYLE DÖNÜŞÜM BAŞLıYOR!   16:14   AKDENIZ’IN IŞıĞı, TARSUS’UN KALBINDE YANDı   16:09   “MEDENI HAKLAR REHBERI” PROJESI İLE ADALETE ERIŞIM GÜÇLENIYOR   16:07   MILLETVEKILI ALI BOZAN: BU SALDıRıNıN SORUMLUSU, BU ÜLKENIN BARıŞıNA ALÇAKÇA SALDıRANLARDıR.   16:06   AYŞEGÜL DOĞAN’DAN DERVIŞOĞLU’NA TEPKI   16:05   NARIN GÜRAN CINAYETI DAVASı’NDA YENI GELIŞME   11:53   BAŞKAN BAŞ’TAN KHK YÜRÜYÜŞÜNE NET DESTEK: “EKMEĞIYLE OYNANAN HER EMEKÇI İÇIN BURADAYıZ!”   10:40   BAŞKAN BOLTAÇ: “BIR KADıN ÜRETIRSE, BIR ŞEHIR BÜYÜR, BIR ÜLKE GÜÇLENIR”   10:28   TÜRKIYE NATO’DA GÜÇLÜ MESAJ VERDI: TSK GAZZE GÖREV GÜCÜ’NE HAZıR!  
 
     
   

Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi


Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, hakikate ulaşmada mücadele veren tüm gazetecilerin Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutladı

 

Tarih : 9 Ocak 2025 Perşembe 17:03   Okunma : 422

Haber: İshak Kara

(VAN) - Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” sebebiyle kentte görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. 

Buluşmada konuşan Eş Başkan Neslihan Şedal, basın mensuplarının gününü kutlayarak, “Elbette söz konusu yaşadığımız coğrafya olunca böylesi günleri, kutlamaktan ziyade mücadele günleri olarak görmek mümkün. Çünkü bu alanda emek verenlerin yaşam koşullarına, çalışma standartlarına baktığımız zaman hakikaten de uğruna mücadele edilecek bir süreç olarak görmek gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Basın mensuplarının, bu topraklarda yaşanan hak ihlallerini ve yaşanan sorunların hepsinin çözüme ulaşabilmesi büyük bir mücadele yürüterek emek verdiğini bildiklerini söyleyen Şedal, şöyle devam etti:

"Bir yandan baskıyla işkenceyle, sindirme ve yok sayma politikalarıyla mücadele ederken bir yandan da büyük bir yoksullukla karşı karşıya olunduğunu biliyoruz. Neredeyse 3- 4 gazeteci arkadaşımızdan ikisinin işsiz olduğunu, ekonomik anlamda sıkıntılar yaşadığını ve yoksuzlukla karşı karşıya bırakıldığının farkındayız. Bu alanda aslında çalışma yürüten arkadaşlarımızın neredeyse yüzde 30`unun mesleğini icra edemediğinin de farkındayız. Bu ülkede yaşanan en büyük yoksullukla karşı karşıya kalma, bu hakikatin acı yüzüyle karşı karşıya kalma noktasında belki de büyük payı gazetecilik alanında faaliyet yürüten arkadaşlarımızın yaşamış olduğu durumdur. Bu sebeple bizler gazeteci arkadaşlarımızın her ne kadar temel haklarının yasal güvence altına alınmış olduğunu bilsek de fiili olarak bu yasaların hiçbir şekilde uygulanmadığını da görmekteyiz. Ekonomik krizin en büyük acı gerçekliğiyle karşı karşıya kaldıklarını yine biliyoruz. Ama en acı olanının ise bir yandan demokrasi, adalet ve eşitlik mücadelesi yürütürken, diğer taraftan iktidarın saldırıları hedefi altında olunmasıdır. Bu ülkeden neredeyse bu alanda çalışan yayın organlarının yüzde 95`inin iktidara eklemlenmiş olarak icraatlarını yürüttüklerini bunun dışında kalanların ise kriminalize edildiklerini, ötelendiklerinin de farkındayız. Bu sebeple bizler de yerel yönetimler olarak koşulların iyileştirilmesi için, bu mücadelenin büyütülmesi ve bu mücadelenin başarıya ulaşabilmesi için üzerimize ne düşüyorsa elbette ki her zaman yapmaya hazırız.”

Bu kenti ortak akılla yöneteceklerini de sözlerine ekleyen Şedal, basının da bunun öncüsü olarak gördüklerini, demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü felsefeye dayanan bir yerel yönetimler modeli hayata geçirmeye çalıştıklarını aktardı.

"Basın toplumun dili, kulağı, gözüdür"

Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutlayan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Abdullah Zeydan ise şunları ifade etti:

“Basın toplumun dili, kulağı, gözüdür. Dolayısıyla şeffaf ve katılımcı yönetimlerin, her zaman özgür, tarafsız ve bağımsız bir basının olmasını istediklerini biliyoruz. Bizler de fikriyatımız gereği katılımcı ve şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla basının her zaman denetleyen gücü, hesap soran gücü ile yönetimimizi daha da güçlendireceğini, varsa eksiklerimizi, yetmezliklerimizi basının önerileri ve eleştirileriyle ortadan kaldıracağına inanıyoruz. Bu boyutuyla bizler, her zaman basın emekçilerine çok değer veren, çok kıymet biçen, onların bütün çalışmalarını destekleyen bir pozisyonda olduk. Bundan sonraki tutumumuz da böyle olacak. 10 aylık süreçte hükümetin elimizi kolumuzu bağlama girişimlerine, özellikle mali boyutta ve diğer hukuki boyuttaki baskılara rağmen birçok şeyi başardığımıza inanıyoruz. Sizler de şahitsiniz, biz bunları toplumsal akılla ortak akılla başardık. Dolayısıyla kayyumların işlevsiz hale getirdiği Kent Konseyi`ni yeniden kurduk ve kentin bütün dinamiklerini hiçbir parti ayrımı yapmaksızın, hiçbir sivil toplum örgütü ayırt etmeksizin, fikri, zikri, düşüncesi ne olursa olsun herkesi bu kent konseyine davet ettik. Çünkü bizim yönetim anlayışımız kapsayıcı bir yönetim anlayışıdır. Bize oy veren, vermeyen herkesin hizmetkarı olduğumuzu, herkese aynı derecede baktığımızı ve herkese aynı şekilde hizmet götüreceğimizi dile getirdik. Bugüne kadarki pratiklerimiz de aslında bunun teyididir. Dolayısıyla sizler de aslında Kent Konseyi`nin birer bileşenisiniz. Orada bundan sonraki süreçte de kenti hak ettiği potansiyele taşıma adına, halkımızın hak ettiği yaşam standartlarına ulaştırmaya, kenti daha erişilebilir, yaşanılabilir bir kent haline getirme gayretine sizler de ortaksınız. Kentin tahrip edilen tarihini, kültürünü, yaşam tarzını, yeniden Van`ın tarihine kültürel mirasına layık bir şekilde, hak ettiği potansiyele ulaştırma adına Kent Konseyi`ndeki çalışmaların çok önemli olduğuna inanıyoruz.”

Zeydan, yarın Afet Koordinasyon Merkezi binasınında açılacağını belirterek, herkesi açılışa davet etti.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA