28 Nisan 2026 Salı

16:54   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL’IN TUTUKLULUĞUNA ITIRAZ REDDEDILDI   16:53   DORUK MADEN IŞÇILERI OTURMA EYLEMINDE: "BIZ DEVLETE MI SALDıRıYORUZ, VATAN HAINI MIYIZ, BIZIM ETRAFıMıZı KUŞATıYORSUNUZ?"   16:23   DORUK MADENCILIK IŞÇILERININ ENERJI BAKANLıĞı’NA YÜRÜYÜŞÜNE POLIS MÜDAHALE ETTI... BAŞARAN AKSU: "BAKANLAR KAVGA ETMEK ISTIYORSA BURADAYıZ"   16:19   İBB DAVASı’NDA 27. GÜN...MEHMET PEHLIVAN: "BENI KıZıMDAN AYRı TUTMANıZıN EK GEREKÇESI NEDIR?"   16:18   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı KAPSAMıNDA GÖZALTıNA ALıNAN 2 KIŞI ADLIYEYE SEVK EDILDI   15:32   78 BARODAN ORTAK AÇıKLAMA: ‘SAVUNMA HAKKı YAPAY ZEKAYA DEVREDILEMEZ’   13:57   AZIZ İHSAN AKTAŞ SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı... TAHLIYE EDILEN CEYHAN BELEDIYE BAŞKANı AYDAR: "MAHKEMELER DEDIKODULAR ÜZERINDEN YÜRÜMEZ"   13:53   CHP HEYETI KAHRAMANMARAŞ’TAKI OKUL SALDıRıSıNDA HAYATıNı KAYBEDENLERIN AILELERIYLE GÖRÜŞTÜ... CHP’LI ASU KAYA: "AILELER ÇOCUKLARıNıN ŞEHIT SAYıLMASıNı VE ISIMLERININ YAŞATıLMASıNı ISTIYOR"   13:51   AYM’NIN 64. KURULUŞ YıL DÖNÜMÜ... BAŞKAN KADIR ÖZKAYA:    13:48   İBB DAVASı’NDA 27. GÜN... SANıK AVUKATLARıNıN REDDIHAKIM TALEBI REDDEDILDI, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN’IN "SAVUNMA SıRASıNıN ÖNE ALıNMASı" TALEBI KABUL EDILDI   09:59   DÖRT MEVSIM GEÇTI, HASRET BITMEDI! TUTUKLU İBB ÜST DÜZEY YÖNETICISININ EŞINDEN YÜREK BURKAN PAYLAŞıM   09:40   MERSIN’DE NOTALAR ENGEL TANıMıYOR! ENGELSIZ YAŞAM MERKEZI’NDEN KALPLERE DOKUNAN RITIMLER   07:55   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU ÇıKıŞı: ’HUKUKU BANA EMANETTIR!’   21:53   YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ KRIZI KAPıDA! 78 BARODAN ADALET BAKANLıĞı’NA ORTAK İSYAN: ’SAVUNMA ROBOTLARA DEVREDILEMEZ!’   21:40   VAHAP SEÇER’DEN TBB SEÇIMI ÖNCESI NET MESAJ: ’GÖREVE DEVAM EDECEĞIZ!’   09:50   MERSIN ONU UNUTMADı! ŞEHIT İTFAIYECI NAZMI ÇELIKKAYA DUALARLA ANıLDı   09:19   RESMI GAZETE’DE GECE YARıSı MESAISI: MEB BAKAN YARDıMCıSı DEĞIŞTI, DEV KURUMLARDA ÜST DÜZEY ATAMALAR!   09:16   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA KRITIK GELIŞME: TUNCELI’DE İKI GÖREVLI GÖZALTıNA ALıNDı!   19:06   ÖZGÜR ÖZEL: "EN GENIŞ ARA SEÇIME DE VARıM. NE KADAR GENIŞLETMEK ISTIYORLARSA BEN ORADA VARıM, HODRI MEYDAN"   16:02   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A "GÖRÜŞME" YANıTı... ÖZGÜR ÖZEL: "ÜLKENIN BIRINCI PARTISIYIM, IHTIYAÇ VARSA ELBETTE IKINCI PARTIYLE GÖRÜŞÜRÜM"  
 
     
   

Toroslar’ın ilk okuma salonu ve kütüphanesi açıldı


Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, 30 yıl önce kurulmasına rağmen bugüne kadar hiç okuma salonu olmayan ilçenin ilk okuma salonu ve kütüphanesini hizmete açtı. Önümüzdeki aylarda yeni okuma salonları, kütüphaneler ve kreşler açmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Yıldız, “1 Nisan 2024’ten itibaren Toroslar’da yeni bir takvim işlemeye, yeni bir saat dönmeye başladı. İşte bu okuma salonu bu yeni takvimin, bu yeni saatin bir ürünüdür” dedi. Akbelen Mahallesindeki okuma salonunda öğrenciler, alanında uzman öğretmenlerin nezaretinde ders çalışacak, etüt yapacak. Öğrencilere çay ve kek de ikram edilecek.

 

Tarih : 17 Ocak 2025 Cuma 14:28   Okunma : 1098

Toroslar Belediyesinin eğitime, sosyal, kültürel hayata ilişkin yatırım ve projeleri devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda ilçenin ilk kreşini hizmete açan, taziye ve kültür evleri yapan Toroslar Belediyesi, 1994 yılında kurulan ilçenin ilk okuma salonu ve kütüphanesini de Akbelen Mahallesinde hizmete açtı. Okuma salonu ve kütüphaneden öğrenciler ücretsiz olarak faydalanacak.

Kütüphanede görevli Türkçe, matematik ve fen bilgisi öğretmenleri öğrencilerin ödevlerinde onlara yardımcı olacak. Okuma salonu ve kütüphaneden faydalanan öğrencilere çay ve kek de ikram edilecek.

Açılış töreninde konuşan Akbelen Mahalle Muhtarı Merve Meral İnce, “Biz kadın muhtarlar olarak, kadını temsil eden kişi olarak, okuma yazmayı bilmeyen kadınlarımızın ve çocuklarımızın dersliği olsun diye mücadele etmeye karar verdik. Ve sağolsun başkanımızın önderliğinde bugün burada toplanmamızın nedeni olan okuma salonunu açıyoruz” dedi.

“TOROSLAR’IN YENİ SAATİ DAHA HIZLI DÖNMEYE BAŞLAYACAK”

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız da “1 Nisan 2024’ten itibaren Toroslar’da yeni bir takvim işlemeye, yeni bir saat dönmeye başladı. İşte bu okuma salonu bu yeni takvimin, bu yeni saatin bir ürünüdür. 10 aydır Toroslar Belediyesini yönetiyoruz. Toroslar Belediyesinin çok ciddi, birikmiş borçları vardı.  2024 bütçesinden çok daha fazla bizde devredilmiş borçlar vardı. Şimdi size müjdeyi veriyorum. Sıkı finansal tutumuz sayesinde borçlarımızın neredeyse yarısını ödedik. Artık, bundan sonra önümüzde birkaç tane yapısal problemimiz kaldı. Bunlardan bir tanesi Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borcumuz. Bunu da inşallah çok yakın zaman içinde belli anlaşmalarla, uzlaşmalarla çözeceğiz.  Dolayısıyla bu yapısal sorunu da çözdükten sonra emin olun Toroslar’ın yeni saati daha hızlı dönmeye başlayacak. Hem kırsal mahallelerimizde hem merkez mahallerimizde hizmetlerimizin bundan sonra çok daha hızlı yapılmaya başlanacak” dedi.

“TOROSLAR CANLANACAK”

Önümüzdeki 2 yıl içinde Toroslar’ın temizlik, yol, asfalt sorunu kalmayacağına, bu sorunların tarih olacağına değinen Başkan Yıldız,  “Hatta sadece bu meseleler tarih olmayacak. Uzunca bir zamandır otel gibi kullanılan Toroslar tek bir bankamatik kutusu için, tek bir postane şubesi için insanların yalvar yakar olduğu bir ilçe olmaktan çıkacak. Her gün binlerce, on binlerce yüz binlerce insanın işini görmek için girip çıktığı bir ilçe haline gelecek” ifadelerini kullandı.

“SANKİ HİÇ ÖĞRENCİ YOKMUŞ GİBİ, BİR KÜTÜPHANE BİLE YOKTU”

Toroslar Belediyesinin artık durgun devrinden çıktığını ifade eden Başkan Yıldız, “Hiç kimsenin Toroslar Belediyesinin potansiyelini görmediği, potansiyelinin farkında olmadığı dönemleri geride bıraktı. Toroslar Belediyesi hep söyledik, çok güçlü bir belediye, potansiyeli çok yüksek bir belediye, bütçesi çok varlıklı bir belediye, çok zengin bir belediye. Tek sorunu vardı. Bu güçlerin toplamını bir vizyonla, bir yönetim anlayışıyla Toroslar insanının hizmetine sunabilecek bir anlayıştan yoksundu, işte şükürler olsun ki 1 Nisan’dan itibaren o vizyona da kavuştu. Bugün burada Akbelen Okuma Salonumuzu açıyoruz. Akbelen Okuma Salonumuz bizim için önemli. Niye, Toroslar’da bir tane bile kütüphane yoktu? Bir tane bile gezici kütüphane yoktu. Buralar sanki hiç kimsenin yaşamadığı, hiçbir öğrencinin olmadığı yermiş gibi algılandı bugüne kadar. Hep göz ardı edildi. İşte biz şimdi başladık. Akbelen Okuma Salonuyla başladık. Şimdi inşaatı bitti, temizliği bitti, en geç 15 gün içerisinde Selçuklar Mahallemizdeki okuma salonumuzu da açacağız.  Ardından hazır açılışını bekleyen 3 tane kreşimiz, taziye evimiz var. Bu taziye evlerimizi açacağız. Şubat başında kreşimizi açacağız. Yani Toroslarda artık her hafta Torosların hizmetine girecek olan bir sosyal tesisimizi açacağız. Aynı zamanda bunları yaparken de borçlarımızı ödeyeceğiz, ödedik ve işlerimizi temel belediyecilik hizmetlerimizi de aksatmayacağız, sosyal yardımlarımızı da aksatmayacağız” dedi.

“ÇOCUKLARI HER GÜN BEKLİYORUZ”

Açılış törenine katılan CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Hamit Mert Avcı da söz alarak okuma salonu ve kütüphanenin hayırlı olmasını temennisini dile getirdi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından ilkokul öğrencisi çocuklarla Okuma Salonu ve Kütüphanede sohbet eden Başkan Yıldız, öğrencileri okul çıkışlarında ders çalışmak ve kitap okumak için okuma salonuna davet etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA