20 Kasım 2025 Perşembe

16:40   TOROSLAR’DA SPOR İÇIN BÜYÜK BULUŞMA: DAYANıŞMA GECESINE YOĞUN KATıLıM   16:35   İSTANBUL’DA ZEHIRLENEREK ÖLEN SERVET BÖCEK’IN CENAZESI BOLVADIN’DE DEFNEDILDI   16:33   ESRA TOKYAZ: AYŞE BENIM, BEN AYŞE’YIM. KENDIME BAKAMıYORUM, AYNALARA BAKAMıYORUM...   16:32   UKRAYNA CUMHURBAŞKANı ZELENSKI, ANıTKABIR’I ZIYARET ETTI   16:29   CHP’LI ASU KAYA, ŞIDDETE MARUZ BıRAKıLAN KADıNLARA YÖNELIK "SIYAH MEKTUPLAR" PROJESINI DUYURDU   16:28   NICOLAS CAGE’IN HZ. YUSUF KARAKTERINI CANLANDıRDıĞı "OĞUL" FILMI 21 KASıM’DA SINEMALARDA   16:27   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “DAKIKADA 51 BIN TL, SANIYEDE 853 TL HARCAYAN BIR YÖNETIM HALKTAN KOPMUŞTUR"   12:29   6 ARALıK’TA ANKARA’DA BÜYÜK BULUŞMA: YURTTAŞLAR BÜTÇE HAKKı IÇIN MEYDANDA   11:47   ŞIŞLI’DE KAYYUM KRIZI: 9 İŞÇI İŞTEN ÇıKARıLDı, BAŞKAN ŞAHAN’DAN SERT TEPKI   11:03   TÜRKIYE’DE BIR İLK: YENIŞEHIR BELEDIYESI ARı MERASıYLA EKOLOJIK TARıMDA ÖNCÜ OLDU   09:58   AHKİB, AVRUPA VE ORTA DOĞU’NUN GÜVENILIR MODA PARTNERI OLUYOR   09:50   AKDENIZ’DEN ABU DABI’YE: HATIP EMLEK DÜNYA ARENASıNDA   15:04   GELECEK PARTISI’NDEN ISTIFA EDEN BAĞıMSıZ İSTANBUL MILLETVEKILI DOĞAN DEMIR CHP’YE KATıLDı   15:02   ÖZDAĞ’DAN BAHÇELI’NIN "İMRALı’YA GITMEKTEN GOCUNMAM, ÇEKINMEM" AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:56   BAHÇELI: "ALıRıM YANıMA 3 ARKADAŞıMı KENDI IMKANLARıMıZLA İMRALı’YA GITMEKTEN BIR MASA ETRAFıNDA DA YÜZ YÜZE GELMEKTEN IMTINA ETMEM"   14:55   ÖZGÜR ÖZEL VE TÜLAY HATIMOĞULLARı HAKKıNDA DOKUNULMAZLıK DOSYASı TBMM BAŞKANLıĞı’NA GÖNDERILDI   14:51   UKRAYNA DEVLET BAŞKANı ZELENSKI, YARıN TÜRKIYE’YE GELIYOR   14:47   CHP, “ŞIMDI İKTIDAR ZAMANı” SLOGANıYLA 39’UNCU OLAĞAN KURULTAY’A HAZıRLANıYOR   10:43   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN KESINTISIZ SOKAK YENILEME HAMLESI   01:03   TARSUS’TA İSTIRIDYE MANTARı HASADı: BAŞKAN BOLTAÇ KURSIYERLERLE İLK ÜRÜNÜ TOPLADı  
 
     
   

Toroslar’ın ilk okuma salonu ve kütüphanesi açıldı


Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, 30 yıl önce kurulmasına rağmen bugüne kadar hiç okuma salonu olmayan ilçenin ilk okuma salonu ve kütüphanesini hizmete açtı. Önümüzdeki aylarda yeni okuma salonları, kütüphaneler ve kreşler açmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Yıldız, “1 Nisan 2024’ten itibaren Toroslar’da yeni bir takvim işlemeye, yeni bir saat dönmeye başladı. İşte bu okuma salonu bu yeni takvimin, bu yeni saatin bir ürünüdür” dedi. Akbelen Mahallesindeki okuma salonunda öğrenciler, alanında uzman öğretmenlerin nezaretinde ders çalışacak, etüt yapacak. Öğrencilere çay ve kek de ikram edilecek.

 

Tarih : 17 Ocak 2025 Cuma 14:28   Okunma : 972

Toroslar Belediyesinin eğitime, sosyal, kültürel hayata ilişkin yatırım ve projeleri devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda ilçenin ilk kreşini hizmete açan, taziye ve kültür evleri yapan Toroslar Belediyesi, 1994 yılında kurulan ilçenin ilk okuma salonu ve kütüphanesini de Akbelen Mahallesinde hizmete açtı. Okuma salonu ve kütüphaneden öğrenciler ücretsiz olarak faydalanacak.

Kütüphanede görevli Türkçe, matematik ve fen bilgisi öğretmenleri öğrencilerin ödevlerinde onlara yardımcı olacak. Okuma salonu ve kütüphaneden faydalanan öğrencilere çay ve kek de ikram edilecek.

Açılış töreninde konuşan Akbelen Mahalle Muhtarı Merve Meral İnce, “Biz kadın muhtarlar olarak, kadını temsil eden kişi olarak, okuma yazmayı bilmeyen kadınlarımızın ve çocuklarımızın dersliği olsun diye mücadele etmeye karar verdik. Ve sağolsun başkanımızın önderliğinde bugün burada toplanmamızın nedeni olan okuma salonunu açıyoruz” dedi.

“TOROSLAR’IN YENİ SAATİ DAHA HIZLI DÖNMEYE BAŞLAYACAK”

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız da “1 Nisan 2024’ten itibaren Toroslar’da yeni bir takvim işlemeye, yeni bir saat dönmeye başladı. İşte bu okuma salonu bu yeni takvimin, bu yeni saatin bir ürünüdür. 10 aydır Toroslar Belediyesini yönetiyoruz. Toroslar Belediyesinin çok ciddi, birikmiş borçları vardı.  2024 bütçesinden çok daha fazla bizde devredilmiş borçlar vardı. Şimdi size müjdeyi veriyorum. Sıkı finansal tutumuz sayesinde borçlarımızın neredeyse yarısını ödedik. Artık, bundan sonra önümüzde birkaç tane yapısal problemimiz kaldı. Bunlardan bir tanesi Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borcumuz. Bunu da inşallah çok yakın zaman içinde belli anlaşmalarla, uzlaşmalarla çözeceğiz.  Dolayısıyla bu yapısal sorunu da çözdükten sonra emin olun Toroslar’ın yeni saati daha hızlı dönmeye başlayacak. Hem kırsal mahallelerimizde hem merkez mahallerimizde hizmetlerimizin bundan sonra çok daha hızlı yapılmaya başlanacak” dedi.

“TOROSLAR CANLANACAK”

Önümüzdeki 2 yıl içinde Toroslar’ın temizlik, yol, asfalt sorunu kalmayacağına, bu sorunların tarih olacağına değinen Başkan Yıldız,  “Hatta sadece bu meseleler tarih olmayacak. Uzunca bir zamandır otel gibi kullanılan Toroslar tek bir bankamatik kutusu için, tek bir postane şubesi için insanların yalvar yakar olduğu bir ilçe olmaktan çıkacak. Her gün binlerce, on binlerce yüz binlerce insanın işini görmek için girip çıktığı bir ilçe haline gelecek” ifadelerini kullandı.

“SANKİ HİÇ ÖĞRENCİ YOKMUŞ GİBİ, BİR KÜTÜPHANE BİLE YOKTU”

Toroslar Belediyesinin artık durgun devrinden çıktığını ifade eden Başkan Yıldız, “Hiç kimsenin Toroslar Belediyesinin potansiyelini görmediği, potansiyelinin farkında olmadığı dönemleri geride bıraktı. Toroslar Belediyesi hep söyledik, çok güçlü bir belediye, potansiyeli çok yüksek bir belediye, bütçesi çok varlıklı bir belediye, çok zengin bir belediye. Tek sorunu vardı. Bu güçlerin toplamını bir vizyonla, bir yönetim anlayışıyla Toroslar insanının hizmetine sunabilecek bir anlayıştan yoksundu, işte şükürler olsun ki 1 Nisan’dan itibaren o vizyona da kavuştu. Bugün burada Akbelen Okuma Salonumuzu açıyoruz. Akbelen Okuma Salonumuz bizim için önemli. Niye, Toroslar’da bir tane bile kütüphane yoktu? Bir tane bile gezici kütüphane yoktu. Buralar sanki hiç kimsenin yaşamadığı, hiçbir öğrencinin olmadığı yermiş gibi algılandı bugüne kadar. Hep göz ardı edildi. İşte biz şimdi başladık. Akbelen Okuma Salonuyla başladık. Şimdi inşaatı bitti, temizliği bitti, en geç 15 gün içerisinde Selçuklar Mahallemizdeki okuma salonumuzu da açacağız.  Ardından hazır açılışını bekleyen 3 tane kreşimiz, taziye evimiz var. Bu taziye evlerimizi açacağız. Şubat başında kreşimizi açacağız. Yani Toroslarda artık her hafta Torosların hizmetine girecek olan bir sosyal tesisimizi açacağız. Aynı zamanda bunları yaparken de borçlarımızı ödeyeceğiz, ödedik ve işlerimizi temel belediyecilik hizmetlerimizi de aksatmayacağız, sosyal yardımlarımızı da aksatmayacağız” dedi.

“ÇOCUKLARI HER GÜN BEKLİYORUZ”

Açılış törenine katılan CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Hamit Mert Avcı da söz alarak okuma salonu ve kütüphanenin hayırlı olmasını temennisini dile getirdi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından ilkokul öğrencisi çocuklarla Okuma Salonu ve Kütüphanede sohbet eden Başkan Yıldız, öğrencileri okul çıkışlarında ders çalışmak ve kitap okumak için okuma salonuna davet etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA