4 Eylül 2026 Cuma

10:15   HUZUREVINDE DUYGU DOLU ANLAR: TOROSLAR BELEDIYESI’NIN İYILIK DOKUNUŞU YÜZLERI GÜLDÜRDÜ!   10:10   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA ÜCRETSIZ PILATES KURSU: BAŞVURULAR NASıL YAPıLıR?   09:15   GIRNE–TAŞUCU SEFERINDE İHMAL VAR Mı? CHP’LI KıŞ OLAY YERINDEN AÇıKLADı: "BU DOSYA KAPANMAYACAK!"   22:30   TATLıCı MAKINESIYLE BAŞLADı, KENDI İŞININ PATRONU OLDU: 60 YAŞıNDAKI MERYEM ÖNDER’DEN İLHAM VEREN BAŞARı HIKÂYESI   22:20   SILIVRI’DEKI İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARı! DURUŞMA SALONUNDA GÖZYAŞLARı VE İSYAN   22:10   PARKEDE VARGAS FıRTıNASı! FILENIN SULTANLARı ALMANYA’Yı YıKTı, YARı FINALDE DEV RAKIP!   20:38   DEVA PARTISI MERSIN İL BAŞKANı NECMI AĞAOĞLU’NDAN SILIVRI’DEKI GEMI KAZASıNA İLIŞKIN KRITIK AÇıKLAMA: ’DENIZDE GEÇEN HER SANIYE HAYATI’   20:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN YEREL ÜRETIME DEV HAMLE: GÜLNAR KUŞ ÜZÜMÜ’NDEN SONRA GÖLEVEZ VE SIYAH İNCIR DE TESCIL YOLUNDA   20:25   AKDENIZ’DE İNANÇ MERKEZLERINE PROFESYONEL DOKUNUŞ: MOBIL EKIPLER GECE GÜNDÜZ SAHADA!   19:30   KAKLıKTAŞı VE ÇAMALAN’DA YOL MESAISI: TARSUS BELEDIYESI KıRSALDA ULAŞıM KONFORUNU ARTıRıYOR   10:31   TÜİK SON DAKIKA DUYURDU: AĞUSTOS AYı ENFLASYON RAKAMLARı BELLI OLDU! İŞTE YENI ORANLAR   10:24   MERSIN’DE DIJITAL LIDERLIK RÜZGARı: BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ DÜNYASıNA DEV ADıM   09:52   ENAG AĞUSTOS AYı ENFLASYON RAKAMLARıNı AÇıKLADı: YıLLıK ARTıŞ YÜZDE 50 SıNıRıNDA!   08:58   İBB VE ÜSKÜDAR BELEDIYESI’NE EŞ ZAMANLı OPERASYON: ÇOK SAYıDA GÖZALTı VAR!   05:35   KEMAL KıLıÇDAROĞLU, İZMIR’DE YÜRÜYÜŞE KATıLDı   03:30    GÜÇLÜ BASıN VURGUSU: YENI PARTI’DEN TGS VE TGC’YE KRITIK ZIYARET!   02:22   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN 18. AY MESAJı: ’SILIVRI’DEN YÜKSELEN SES HEPIMIZIN VICDANıNA HAYKıRıYOR’   22:33   MERSIN’DE NEFRET SÖYLEMINE KARŞı SERT TEPKI: ’HALKı KIN VE DÜŞMANLıĞA TAHRIK AÇıKÇA SUÇTUR’   21:10   MERSINLILERIN UĞRAK NOKTASıYDı: TOROSLAR’DAKI O DEV PIKNIK ALANı BAŞTAN AŞAĞı YENILENIYOR!   20:33   MERSIN’DE GÜNLÜK 1.403 TL ÖDEMELI VE İŞ GARANTILI DEV FıRSAT: 35 KIŞI ALıNACAK!  
 
     
   

Toroslar’ın ilk okuma salonu ve kütüphanesi açıldı


Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, 30 yıl önce kurulmasına rağmen bugüne kadar hiç okuma salonu olmayan ilçenin ilk okuma salonu ve kütüphanesini hizmete açtı. Önümüzdeki aylarda yeni okuma salonları, kütüphaneler ve kreşler açmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Yıldız, “1 Nisan 2024’ten itibaren Toroslar’da yeni bir takvim işlemeye, yeni bir saat dönmeye başladı. İşte bu okuma salonu bu yeni takvimin, bu yeni saatin bir ürünüdür” dedi. Akbelen Mahallesindeki okuma salonunda öğrenciler, alanında uzman öğretmenlerin nezaretinde ders çalışacak, etüt yapacak. Öğrencilere çay ve kek de ikram edilecek.

 

Tarih : 17 Ocak 2025 Cuma 14:28   Okunma : 1383

Toroslar Belediyesinin eğitime, sosyal, kültürel hayata ilişkin yatırım ve projeleri devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda ilçenin ilk kreşini hizmete açan, taziye ve kültür evleri yapan Toroslar Belediyesi, 1994 yılında kurulan ilçenin ilk okuma salonu ve kütüphanesini de Akbelen Mahallesinde hizmete açtı. Okuma salonu ve kütüphaneden öğrenciler ücretsiz olarak faydalanacak.

Kütüphanede görevli Türkçe, matematik ve fen bilgisi öğretmenleri öğrencilerin ödevlerinde onlara yardımcı olacak. Okuma salonu ve kütüphaneden faydalanan öğrencilere çay ve kek de ikram edilecek.

Açılış töreninde konuşan Akbelen Mahalle Muhtarı Merve Meral İnce, “Biz kadın muhtarlar olarak, kadını temsil eden kişi olarak, okuma yazmayı bilmeyen kadınlarımızın ve çocuklarımızın dersliği olsun diye mücadele etmeye karar verdik. Ve sağolsun başkanımızın önderliğinde bugün burada toplanmamızın nedeni olan okuma salonunu açıyoruz” dedi.

“TOROSLAR’IN YENİ SAATİ DAHA HIZLI DÖNMEYE BAŞLAYACAK”

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız da “1 Nisan 2024’ten itibaren Toroslar’da yeni bir takvim işlemeye, yeni bir saat dönmeye başladı. İşte bu okuma salonu bu yeni takvimin, bu yeni saatin bir ürünüdür. 10 aydır Toroslar Belediyesini yönetiyoruz. Toroslar Belediyesinin çok ciddi, birikmiş borçları vardı.  2024 bütçesinden çok daha fazla bizde devredilmiş borçlar vardı. Şimdi size müjdeyi veriyorum. Sıkı finansal tutumuz sayesinde borçlarımızın neredeyse yarısını ödedik. Artık, bundan sonra önümüzde birkaç tane yapısal problemimiz kaldı. Bunlardan bir tanesi Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borcumuz. Bunu da inşallah çok yakın zaman içinde belli anlaşmalarla, uzlaşmalarla çözeceğiz.  Dolayısıyla bu yapısal sorunu da çözdükten sonra emin olun Toroslar’ın yeni saati daha hızlı dönmeye başlayacak. Hem kırsal mahallelerimizde hem merkez mahallerimizde hizmetlerimizin bundan sonra çok daha hızlı yapılmaya başlanacak” dedi.

“TOROSLAR CANLANACAK”

Önümüzdeki 2 yıl içinde Toroslar’ın temizlik, yol, asfalt sorunu kalmayacağına, bu sorunların tarih olacağına değinen Başkan Yıldız,  “Hatta sadece bu meseleler tarih olmayacak. Uzunca bir zamandır otel gibi kullanılan Toroslar tek bir bankamatik kutusu için, tek bir postane şubesi için insanların yalvar yakar olduğu bir ilçe olmaktan çıkacak. Her gün binlerce, on binlerce yüz binlerce insanın işini görmek için girip çıktığı bir ilçe haline gelecek” ifadelerini kullandı.

“SANKİ HİÇ ÖĞRENCİ YOKMUŞ GİBİ, BİR KÜTÜPHANE BİLE YOKTU”

Toroslar Belediyesinin artık durgun devrinden çıktığını ifade eden Başkan Yıldız, “Hiç kimsenin Toroslar Belediyesinin potansiyelini görmediği, potansiyelinin farkında olmadığı dönemleri geride bıraktı. Toroslar Belediyesi hep söyledik, çok güçlü bir belediye, potansiyeli çok yüksek bir belediye, bütçesi çok varlıklı bir belediye, çok zengin bir belediye. Tek sorunu vardı. Bu güçlerin toplamını bir vizyonla, bir yönetim anlayışıyla Toroslar insanının hizmetine sunabilecek bir anlayıştan yoksundu, işte şükürler olsun ki 1 Nisan’dan itibaren o vizyona da kavuştu. Bugün burada Akbelen Okuma Salonumuzu açıyoruz. Akbelen Okuma Salonumuz bizim için önemli. Niye, Toroslar’da bir tane bile kütüphane yoktu? Bir tane bile gezici kütüphane yoktu. Buralar sanki hiç kimsenin yaşamadığı, hiçbir öğrencinin olmadığı yermiş gibi algılandı bugüne kadar. Hep göz ardı edildi. İşte biz şimdi başladık. Akbelen Okuma Salonuyla başladık. Şimdi inşaatı bitti, temizliği bitti, en geç 15 gün içerisinde Selçuklar Mahallemizdeki okuma salonumuzu da açacağız.  Ardından hazır açılışını bekleyen 3 tane kreşimiz, taziye evimiz var. Bu taziye evlerimizi açacağız. Şubat başında kreşimizi açacağız. Yani Toroslarda artık her hafta Torosların hizmetine girecek olan bir sosyal tesisimizi açacağız. Aynı zamanda bunları yaparken de borçlarımızı ödeyeceğiz, ödedik ve işlerimizi temel belediyecilik hizmetlerimizi de aksatmayacağız, sosyal yardımlarımızı da aksatmayacağız” dedi.

“ÇOCUKLARI HER GÜN BEKLİYORUZ”

Açılış törenine katılan CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Hamit Mert Avcı da söz alarak okuma salonu ve kütüphanenin hayırlı olmasını temennisini dile getirdi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından ilkokul öğrencisi çocuklarla Okuma Salonu ve Kütüphanede sohbet eden Başkan Yıldız, öğrencileri okul çıkışlarında ders çalışmak ve kitap okumak için okuma salonuna davet etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA