15 Ocak 2026 Perşembe

15:39   İMAMOĞLU’NUN, DIPLOMA IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVANıN DURUŞMASı TAMAMLANDı, HEYET EN GEÇ 15 GÜN IÇINDE KARARıNı VERECEK   15:38   VELI AĞBABA: "EMEKLILERE DE BIR ÇAĞRıMıZ VAR; KAYBEDECEĞINIZ HIÇBIR ŞEYINIZ YOK. SIZ BIR ARAYA GELMEDIKÇE BU IKTIDAR SIZI DUYMAYACAK"   15:31   İMAMOĞLU, DIPLOMASıNıN IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVADA KONUŞTU: "TEK ISTEĞIM VAR, HUKUKA, VICDANA, ADALET DUYGUSUNA UYGUN BIR KARAR VERIN"   15:30   TUTUKLU BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK CEZAEVINE SEVK EDILDI   14:52   ZEYDAN KARALAR: "CANıM KARDEŞIMIN BU EN ACı GÜNÜNDE YANıNDA OLAMıYORUM"   13:16   MINIK BILIM KAHRAMANLARı YENIŞEHIR’DE BULUŞTU   13:14   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ: “TEKSTILKENT PROJESI İÇIN ULUSLARARASı TEMASLARDA BULUNACAĞıZ”   13:07   YAYLALARDA HIZMET KONUŞULDU, BAŞKAN TUNCER MAHALLE MAHALLE SAHADA   12:10   TALAT DINÇER’DEN SERT ÇıKıŞ: “MECLIS’TE ÇÖZÜM YOK, SADECE CEZA VE VERGI ARTıŞı VAR”   11:35   “MERSIN’DE KADıN EMEĞI KENT MEYDANıNDA HAYAT BULUYOR”   11:25   SEKTÖR DARALıRKEN AHKİB REKOR KıRDı: İHRACAT 550 MILYON DOLARA ULAŞTı   11:01   ÖZGÜR ÖZEL’DEN MIRAÇ KANDILI MESAJı: “SAĞLıK, BARıŞ VE ADALET DILIYORUM”   09:59   ADANA, YEŞIL DÖNÜŞÜME EV SAHIPLIĞI YAPTı   09:20   MERSIN, AKDENIZ’IN YÜKSELEN YıLDıZı: ULUSLARARASıLAŞMA VIZYONU DÜNYAYA AÇıLıYOR   15:37   DEM PARTI MILLETVEKILI KOCA: "MERSIN ULUSLARARASı LIMAN İŞLETMECILIĞI’NDE 185 IŞÇI, DAHA INSANI ÇALıŞMA KOŞULLARı ISTEDIKLERI IÇIN IŞTEN ÇıKARıLDı"   15:35   ÇYDD: "BIR KADıN HAKIMIN, ERKEK BIR SAVCı TARAFıNDAN SILAHLı SALDıRıYA UĞRAMASı KADıNA YÖNELIK ŞIDDETIN BOYUTUNU ÇARPıCı BIÇIMDE GÖZLER ÖNÜNE SERMIŞTIR"   15:33   GÜLIZAR BIÇER KARACA: SIZ ATATÜRK’TEN, İSTIKLAL MARŞı’NDAN, ATATÜRK’ÜN GENÇLIĞE HITABESI’NDEN NE ISTIYORSUNUZ?   15:31   İHD ESKI İZMIR ŞUBE EŞ BAŞKANı ALI AYDıN, ÇIĞLI’DE SABAH YÜRÜYÜŞÜ SıRASıNDA ÖLDÜRÜLDÜ   15:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, ‘AKDENIZ ULUSLARARASı TEKSTIL FUARı’NıN AÇıLıŞ TÖRENINE KATıLDı   15:23   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SOKAK HAYVANLARı IÇIN KURULAN DOĞAL YAŞAM ALANLARıYLA ILGILI KRITIK UYARıLARDA BULUNDU  
 
     
   

Mersin`de Veli-Der`den öğrencilere ücretsiz yemek ve su çağrısı


Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Mersin Temsilciliği, okulların yarıyıl tatiline girmesinin ardından Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde okullarda yaşanan temizlik, güvenlik, yemek ve temiz su sorunuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “Okul yemeği ile birlikte temiz suya erişim de tüm çocukların kamusal hakkıdır. Okullarda okul su sistemleri kurulmalıdır. Ücretsiz okul yemeği programı ve su tüm çocuklar için acilen hayata geçirilmelidir” denildi.

 

Tarih : 17 Ocak 2025 Cuma 15:53   Okunma : 975

Veli-Der Mersin Temsilciliği üyeleri, okulların yarıyıl tatiline girmesi nedeniyle Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelerek açıklama yaptı. Eğitimciler, "Çocuklarımız kimsenin projesi değil, ülkenin geleceğidir. Laik, demokratik, bilimsel eğitim istiyoruz" yazılı pankart açtı. Burada grup adına açıklama yapan Meral Gümüş şunları söyledi:

"Çocuklarımızın laik, kamusal, bilimsel eğitim hakkına yönelik olarak ülkemizde tarihin en büyük tahribatı yaşanmaktadır. Son genel seçim sonrası eğitim alanına ilişkin kesintisiz yeni adımlar atılıyor. Atılan her adımda kaybeden eşit, parasız, nitelikli, kamusal, bilimsel eğitim, kaybeden çocuklarımız ve geleceğimiz oluyor. Türkiye`de çocukların yüzde 45`i yoksulluk riski altındadır. TÜİK 2022 verilerine göre; üç çocuktan biri ciddi maddi yoksulluk, yetersiz beslenme sorunu yaşıyor. Ülkemizde 0-4 yaş aralığındaki çocuk sayısı yaklaşık 6 milyondur. Hacettepe Üniversitesi Sağlık Araştırması`na göre 5 yaş altı çocuklarda bodurluk yüzde 10`a ulaşmıştır. Okul yemeğinin başarıyı arttırdığı, okul terkini azalttığı, kız çocuklarının okullaşma oranını yükselttiği, çocukları psikolojik olarak desteklediği bilimsel bir gerçektir. Okul yemekleri programları ihtiyaç temelli bir gıda desteği müdahalesi değil temel yurttaşlık hakkıdır. Okul yemeği ile birlikte temiz suya erişim de tüm çocukların kamusal hakkıdır. Okullarda okul su sistemleri kurulmalı, okulun uygun noktalarına kurulacak su sebilleri ile çocukların suya erişimi sağlanmalıdır. Ücretsiz okul yemeği programı ve su tüm çocuklar için acilen hayata geçirilmelidir.

"Çocuklar bedava iş gücü yapıldı"

Haftada bir gün okulda, 4-5 gün işletmelerde, organize sanayi bölgelerinde çalıştırılan çocukların yaşadığı gerçek; okulla bağlarının kalmadığı, haftanın 6 hatta 7 günü esnek çalışma koşullarında uzun saatler çalıştırıldıkları, çocukların çalıştırılırken yaralandığı, iş cinayetlerinde yaşamlarını kaybettiği yerler haline geldi.  MESEM eliyle çocuklar işletmeler için bedava iş gücü haline getirilmektedir. MESEM sonlandırılmalı, ücret olarak verilen rakamlar çocuklara burs, maddi eğitim desteği olarak verilmeli, çocukların okullara geri dönüşü sağlanmalıdır. Eğitime yeterli bütçe ayrılmamıştır ve son derece yetersiz olan MEB bütçesi enflasyon karşısında hızla erimektedir. Tasarruf gerekçesi ile okullarda temizlik, güvenlik gibi kamu hizmetlerine gerekli kadrolu, güvenceli atama yapılmamıştır. Bu hizmetler İşgücü Uyum Programı kapsamına alınarak güvencesiz, asgari ücretin altında çalıştırma olağan hale getirildi."

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA