19 Eylül 2026 Cumartesi

19:30   ALI BOLTAÇ: ’GAZILERIMIZ GELECEĞE BıRAKACAĞıMıZ EN KıYMETLI MIRASTıR’   18:39   BAŞKAN BEŞIKCI’DEN GAZILER GÜNÜ MESAJı: EMANETLERINIZE SAHIP ÇıKACAĞıZ!   18:25   MERSIN’DE DEV GENÇLIK VE TEKNOLOJI HAMLESI: MEÜ TTO VE BÜYÜKŞEHIR GÜÇLERINI BIRLEŞTIRDI!   18:18   AILELERIN YENI YAŞAM ALANı OLDU: TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN PARK HAMLESI   18:10   ERDEMLI MEYDANı ADETA YıKıLDı! SINAN AKÇıL KONSERINDE UNUTULMAZ GECE   17:53   DENIZ ESNAFıNDA ALARM: ’SEZON HAREKETLI, KASAMıZ SESSIZ!’   09:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NA ÖZEL ETKINLIKLER: SPOR VE GÜVENLI ULAŞıM BIR ARADA   08:28   RESMI GAZETE’DE KAPSAMLı ATAMA KARARNAMESI! EMNIYET’TE BÜYÜK DEĞIŞIM: 39 İLIN MÜDÜRÜ DEĞIŞTI   07:49   DOLMABAHÇE’DE TARIHI GECE! BEŞIKTAŞ MARSILYA’Yı SILIP SÜPÜRDÜ: 4 GOLLE MUHTEŞEM BAŞLANGıÇ!   21:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜRETICILERE DEV DESTEK: KÜÇÜKBAŞ HAYVAN, YEM, ZEYTIN MAKINESI VE BALıKÇıLıK EKIPMANLARı DAĞıTıLDı   20:18   MERSIN BALYANLıLAR DERNEĞINDEN ÖNEMLI KONUKLARA EV SAHIPLIĞI   18:22   YENI PARTI TOROSLAR İLÇE BAŞKANLıĞıNA GENEL MERKEZ KADıN MECLISINDEN ZIYARET   17:10   BALYANLıLAR DERNEĞINDEN YENI PARTI TOROSLAR İLÇE BAŞKANLıĞıNA ZIYARET   10:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇOCUKLARA ÜCRETSIZ YAPAY ZEKÂ VE KODLAMA EĞITIMI   10:42   MERSIN EĞITIMINDE YENI DÖNEM ŞIFRELERI: LGS VE YKS BAŞARıSıNDAN OKUL TERKIYLE MÜCADELEYE DEV STRATEJI!   10:40   TOROSLAR’DA ÇIFTLERE BÜYÜK MÜJDE! EVLILIK İŞLEMLERINDE YENI DÖNEM BAŞLADı   10:30   HAVA DURUMU SIL BAŞTAN DEĞIŞIYOR: SıCAKLıKLAR DÜŞÜYOR, FıRTıNA VE SAĞANAK AKDENIZ ILE EGE’YI VURACAK!   08:47    MERSINLILERE MÜJDEYI VAHAP SEÇER VERDI: ’ÇOK YAKıN TARIHTE RAYLı SISTEMLE TANıŞACAĞıZ!’   08:33   TABELALAR ÇÖKTÜ, FIYATLAR 100 TL’YI AŞTı! AKARYAKıTTA TARIHI ZAM SONRASı AKARYAKıT İSTASYONLARıNDA TABELA ŞOKU   16:45   BAŞKAN SARı’YA “YıLıN AHI BABASı” ÖDÜLÜ  
 
     
   

Kemalist Aydınlanma Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Serter: "Bebek katilinden ‘barış çağrısı` istemek akla ve vicdana sığar mı"


Kemalist Aydınlanma Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nur Serter, terör örgütü PKK`nın katlettiği sivilleri hatırlatarak, “Kanlı tarihi unutmayalım. On binlerce insanımızı katleden ve ardında dinmeyen acı ve gözyaşı bırakan bir terör örgütünden kurtuluş reçetesi beklemek ve 1999`da PKK`nın tüm eylemlerinin birinci derecede sorumluluğunu üstlenen bebek katilinden ‘barış çağrısı` istemek akla ve vicdana sığar mı” diye sordu.

 

Tarih : 17 Ocak 2025 Cuma 16:02   Okunma : 1473

Kemalist Aydınlanma Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nur Serter, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin grup toplantısındaki çağrısı ve ardından DEM Parti İmralı heyetinin görüşmelerine ilişkin açıklama yaptı. Serter, açıklamasında bölücü terör örgütü PKK`nın eylemleri ile teröristbaşı Öcalan`ın yargılandığı dönemi hatırlattı.

“Hangi şehit ailesinin vicdanı bu katiller sürüsünü aklar? Hangi vicdan bunca insanı öldüren bir kanlı terörist başının özgür kalmasını kabullenir” diyen Serter, şunları kaydetti:

“1999`un 1 Haziran günündeyiz. Abdullah Öcalan`ın yargılanmasının 2. celsesi; 1978-1999 arası PKK`nın resmi bilançosu şöyle: 4 bin 472 sivil, 3874 asker, 1225 köy korucusu, 247 polis şehit edilmiş. 6 bin 36 silahlı saldırı, 3071 bombalı saldırı, 388 silahlı soygun gerçekleşmiş. 1046 insan örgüt tarafından kaçırılmış. Mahkeme Başkanı soruyor; ‘Bu örgütün reisi siz misiniz?` Öcalan yanıtlıyor: ‘PKK`nın kurucusu ve başkanı benim. Örgütün eylem ve faaliyetlerinin birinci derecede sorumlusu benim.` Sonra ekliyor; ‘Yakalanana kadar bendim. Bazı örgüt üyelerinin bağlılıkları halen devam etmektedir. 1990`dan bu yana örgütün içinde bir iç mücadele vardır.` Ayrıca duruşmada yukarıda verilen terör bilançosundaki sayıların daha da yüksek olduğunu ifade ediyor. Mahkeme Başkanının sorusu üzerine ‘Örgüt içinde bazı kişilerin öldürülme kararının verildiğini ancak bunun Tüzük doğrultusunda yapıldığını` da kabul ediyor. Terörün bir Türk-Kürt çatışması olmadığı ortada. Bunun kanıtını PKK gösteriyor. İlk hedefi asker ve köy korucuları gibi görünse de aslında bölgede yaşayan sivil halk ve Kürt kökenli vatandaşlarımız oluyor. Köy ve mezralarda yaşayanlar, kurşuna dizilerek, yakılarak, bombalı saldırılarla katlediliyor. Çünkü terörün ekmeği korkudur.”

PKK`nın terör eylemlerini hatırlatarak, “Bu kanlı tarihi asla unutmayalım” diyen Serter açıklamasını, şöyle sürdürdü:

“On binlerce insanımızı katleden ve ardında dinmeyen acı ve gözyaşı bırakan bir terör örgütünden kurtuluş reçetesi beklemek ve 1999`da PKK`nın tüm eylemlerinin birinci derecede sorumluluğunu üstlenen bebek katilinden ‘barış çağrısı` istemek akla ve vicdana sığar mı? Hangi şehit ailesinin vicdanı bu katiller sürüsünü aklar? Hangi vicdan bunca insanı öldüren bir kanlı terörist başının özgür kalmasını kabullenir? Adi suçlardan müebbet hapse mahkum olanlardan on binlerce kat fazla insanın ölümünden sorumlu olana ve onun uzantılarına nasıl umut bağlanır? Bu Millet Öcalan`ı kanlı terör örgütü PKK`yı ve onlara kapıyı arayanları da affetmez! Bu millet, terörün ipini tutan emperyalist senaryolara boyun eğenleri de tarihin dibine gömmekten kaçınmaz!` Bu karanlık ve kirli senaryoya dur diyelim. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için şehit olan kahraman askerine, polisine vefa borcunu ödemek için birlikte ses verelim.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA