5 Eylül 2026 Cumartesi

10:50   ÜSKÜDAR’DA KRITIK SANDıK HAMLESI: CHP VE YENI PARTI’DEN SEÇIM BOYKOTU!   10:49   ÜSKÜDAR’DA SEÇIM KRIZINDE YENI GELIŞME: MECLIS TOPLANAMADı, SEÇIM ERTELENDI!   09:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN OKUL ÖNCESI KAYGı REHBERI: MERCİ ÜCRETSIZ DANıŞMANLıK HIZMETI VERIYOR   09:18   DEM PARTI ANKARA’DA SANDıK BAŞıNDA: 5. OLAĞAN BÜYÜK KONGRE TOPLANıYOR   10:20   KÜRESEL DENIZ TICARETININ KALBI MERSIN’DE ATTı: LIMANLARıN HUKUKI REJIMI MASAYA YATıRıLDı   10:15   HUZUREVINDE DUYGU DOLU ANLAR: TOROSLAR BELEDIYESI’NIN İYILIK DOKUNUŞU YÜZLERI GÜLDÜRDÜ!   10:10   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA ÜCRETSIZ PILATES KURSU: BAŞVURULAR NASıL YAPıLıR?   09:15   GIRNE–TAŞUCU SEFERINDE İHMAL VAR Mı? CHP’LI KıŞ OLAY YERINDEN AÇıKLADı: "BU DOSYA KAPANMAYACAK!"   22:30   TATLıCı MAKINESIYLE BAŞLADı, KENDI İŞININ PATRONU OLDU: 60 YAŞıNDAKI MERYEM ÖNDER’DEN İLHAM VEREN BAŞARı HIKÂYESI   22:20   SILIVRI’DEKI İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARı! DURUŞMA SALONUNDA GÖZYAŞLARı VE İSYAN   22:10   PARKEDE VARGAS FıRTıNASı! FILENIN SULTANLARı ALMANYA’Yı YıKTı, YARı FINALDE DEV RAKIP!   20:38   DEVA PARTISI MERSIN İL BAŞKANı NECMI AĞAOĞLU’NDAN SILIVRI’DEKI GEMI KAZASıNA İLIŞKIN KRITIK AÇıKLAMA: ’DENIZDE GEÇEN HER SANIYE HAYATI’   20:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN YEREL ÜRETIME DEV HAMLE: GÜLNAR KUŞ ÜZÜMÜ’NDEN SONRA GÖLEVEZ VE SIYAH İNCIR DE TESCIL YOLUNDA   20:25   AKDENIZ’DE İNANÇ MERKEZLERINE PROFESYONEL DOKUNUŞ: MOBIL EKIPLER GECE GÜNDÜZ SAHADA!   19:30   KAKLıKTAŞı VE ÇAMALAN’DA YOL MESAISI: TARSUS BELEDIYESI KıRSALDA ULAŞıM KONFORUNU ARTıRıYOR   10:31   TÜİK SON DAKIKA DUYURDU: AĞUSTOS AYı ENFLASYON RAKAMLARı BELLI OLDU! İŞTE YENI ORANLAR   10:24   MERSIN’DE DIJITAL LIDERLIK RÜZGARı: BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ DÜNYASıNA DEV ADıM   09:52   ENAG AĞUSTOS AYı ENFLASYON RAKAMLARıNı AÇıKLADı: YıLLıK ARTıŞ YÜZDE 50 SıNıRıNDA!   08:58   İBB VE ÜSKÜDAR BELEDIYESI’NE EŞ ZAMANLı OPERASYON: ÇOK SAYıDA GÖZALTı VAR!   05:35   KEMAL KıLıÇDAROĞLU, İZMIR’DE YÜRÜYÜŞE KATıLDı  
 
     
   

Vatandaştan gelir adaletsizliği ve pahalılık tepkisi: "Dilenci durumuna düştük... Ölmeden öldük zaten"


İktidar partisinin ekonomiye yönelik çizdiği olumlu tabloya karşın Firuzköy Kapalı Pazarı`nda ANKA Haber Ajansı`na konuşan vatandaşlar gelir adaletsizliği ve pahalılıktan yakındı. Bir vatandaş, "Dilenci durumuna düştük, ölmeden öldük" ifadesini kullanırken emekli maaşına yapılan zamma tepki gösteren başka bir vatandaş da yaşadığı geçim sıkıntısını anlatırken, "Yiyen zaten yiyor, yaşayan zaten yaşıyor. Bizim gibi ufak tefekler zaten batıyor..." ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 21 Ocak 2025 Salı 10:07   Okunma : 736

Haber: Beril KALELİ - Kamera: Onur DURSUN

(İSTANBUL) - İktidar partisinin ekonomiye yönelik çizdiği olumlu tabloya karşın Firuzköy Kapalı Pazarı`nda ANKA Haber Ajansı`na konuşan vatandaşlar gelir adaletsizliği ve pahalılıktan yakındı. Bir vatandaş, "Dilenci durumuna düştük, ölmeden öldük" ifadesini kullanırken emekli maaşına yapılan zamma tepki gösteren başka bir vatandaş da yaşadığı geçim sıkıntısını anlatırken, "Yiyen zaten yiyor, yaşayan zaten yaşıyor. Bizim gibi ufak tefekler zaten batıyor..." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan il kongrelerine devam ederken enflasyonla mücadelenin başarısından söz ediyor. Erdoğan, son konuşmasında "Esasen işçi, memur, emekli, küçük esnaf, çiftçi gibi kesimlerin gelirlerinde tarihin en büyük artışlarını gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı. ANKA Haber Ajansı, Erdoğan`ın bu değerlendirmesini Avcılar Firuzköy Kapalı Pazarı`nda da vatandaşlara sordu.

Gelir adaletsizliği ve pahalılıktan yakınan bir vatandaşa röportaj sırasında bir pazarcı "şafak operasyonuyla alırlar" diye takıldı. O vatandaş da "Aklımızla oynuyorlar, alay ediyorlar. Dilenci durumuna düştük... Alsınlar, alsınlar, ölmeden öldük zaten. Bu yaşadığım kadar daha mı yaşayacağım. Ne gördük ki? biz (yine) gördük de... Çocuklar, torunlar..." diye yanıt verdi.

Vatandaşların ANKA mikrofonuna yaptığı değerlendirmeler şöyle:

"Yiyen zaten yiyor, yaşayan zaten yaşıyor. Bizim gibi ufak tefekler zaten batıyor"

Emekli Ayşe Kılıç: "Aylığı alınca elimde bir şey kalmıyor. Aldığım emekli parasını 1 günde harcasam harcarım. 2 bin 500 lira verdi. Ne edeceğiz 2 bin 500 lirayla. (Elindeki alışveriş poşetini göstererek) 200 lira verdim. Ne aldım, 20 liralık salatalık, 1 kilo biber, 1 kilo dolmalık biber, 1 kilo patlıcan. Başka bir şey yok. Yiyecek pahalı, giyecek pahalı, her şey pahalı. Para yetmiyor. Valla yiyen zaten yiyor, yaşayan zaten yaşıyor. Bizim gibi ufak tefekler zaten batıyor..."

"Zararı var, karı yok"

Bir vatandaş: "Hiçbir şey yapmadı emekli için. Zararı var, karı yok."

"Alsınlar, ölmeden öldük zaten"

Bir vatandaş: "Aklımızla oynuyorlar, alay ediyorlar. Dilenci durumuna düştük. (Pazarcının şafak operasyonuyla alırlar diye takılması üzerine) Alsınlar, alsınlar, ölmeden öldük zaten. Bu yaşadığım kadar daha mı yaşayacağım. Ne gördük ki? biz (yine) gördük de... Çocuklar, torunlar..."

"Millet perişan"

Bir başka vatandaş: Millet perişan. Enflasyon düştü diyorlar, nereye düştü? Şuraya bak, 50 liradan aşağı meyve var mı? Ayda 4 sefer pazara gitsen, 500 liradan 2 bin lira yapar. 2 bin lira pazar parası, 15 lira kira, elektriği, suyu, 20 bin lira. 12 buçuk bin lira emekli maaşı alıyorsan, nasıl geçineceksin?"

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA