26 Ağustos 2026 Çarşamba

11:58   ’HER 100 TL BORCA 103 TL FAIZ!’ CHP’LI GÜLCAN KıŞ ACı TABLOYU AÇıKLADı: HAZINE İPOTEK ALTıNDA!   10:45   MILYONLARCA EMEKLI GEÇIM ÇıKMAZıNDA: ’BIZIM EMEKLILIĞIMIZ AHIRETTE’   10:30   AKDENIZ’DE KADıNLARA ÇAĞRı: ’ÖĞRENMEK VE ÜRETMEK İSTEYEN HERKESI BEKLIYORUZ’   10:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜCRETSIZ YAZıLıM KURSU: MERCEK DİGEM EĞITIME DEVAM EDIYOR   10:20   SÜRÜCÜLERE NEFES ALDıRACAK GELIŞME: MOTORINDE İNDIRIM BEKLENTISI!   10:15   KAYSERI PıNARBAŞı’NDA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM!   09:05   MERSIN’DE ÜRETICIYE NEFES ALDıRAN DESTEK! YÜZDE 90’LıK KAYBıN ÖNÜNE GEÇILIYOR   02:04   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SIYASETTE ’YENI YÜRÜYÜŞ’ HAMLESI: İKTIDAR MESAJıYLA RESMI HESAPLARı DUYURDU!   01:04   TARSUS’TA ULAŞıM KONFORU ARTıYOR: KILOMETRELERCE YOL BAŞTAN AŞAĞı DÜZENLENDI   01:01   MEHMET UÇUM’DAN AİHM’E REST..   01:01   YENİ PARTI İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK, TÜRKIYE CUMHURIYETI’NIN IKINCI CUMHURBAŞKANı İSMET İNÖNÜ’NÜN OĞLU ERDAL İNÖNÜ’NÜN EŞI SEVINÇ İNÖNÜ’NÜN YENİ PARTI’YE ÜYE OLDUĞUNU AÇıKLADı. ÇELIK, SOSYAL MEDYA HESABıNDAN YAPTıĞı PAYLAŞıMDA, "CUMHURIYETIMIZIN DEĞERLERINE ÖMRÜNÜ ADAMıŞ, ÖNCEKI GENEL BAŞKANLARıMıZDAN PROF. DR. ERDAL İNÖNÜ’NÜN KıYMETLI EŞI SEVINÇ İNÖNÜ’NÜN YENI PARTI ÜYELIĞINI BIRLIKTE YAPMAK BÜYÜK GURUR. TARIHIMIZDEN ALDıĞıMıZ MIRAS VE DEĞERLERIMIZ YENI YOLUMUZU AYDıNLATACAK. HEP BIRLIKTE DAHA GÜÇLÜ ŞEKILDE IKTIDARA YÜRÜYECEĞIZ." IFADESINI KULLANDı.   16:17   ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ AVUKATı KARABULUT: “BULGULAR BAYıLTıLDıĞıNı VE SOLUNUMU FELÇ EDILEREK KATLEDILDIĞINI KANıTLAMAKTADıR”   16:16   AHMET ÖZER: “HAKKıMDAKI BU KARARı KESINLIKLE KABUL ETMIYORUZ”   16:15   ABD BAŞKANı TRUMP: İRAN’DA DEVASA BOYUTLARDA BIR INSANI KRIZ VAR VE HEMEN DURDURULMALı   16:14   DIYARBAKıR BAROSU’NDAN AMEDSPOR TRIBÜNLERINE YÖNELIK “SARı TORBA” EYLEMINE SUÇ DUYURUSU   14:37   İBB DAVASı’NDA 69’UNCU GÜN: SAVCı, EKREM İMAMOĞLU’NUN BABASı HAKKıNDA SUÇ DUYURUSU TALEP ETTI   14:36   DORUK MADENCILIK IŞÇISI KAYNAK: SAYıN CUMHURBAŞKANı SESIMIZI DUYUN. YOKSA CUMHURBAŞKANLıĞı’NA YÜRÜYECEĞIZ   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, EYLEMDEKI MADENCILERI ZIYARET ETTI... “GÜCÜNÜZ HERKESE YETIYOR DA YıLDıZLAR SSS HOLDING’E NIYE YETMIYOR”   13:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN AZIZ İHSAN AKTAŞ TEPKISI: "ÖRGÜT DEYIP IKI YıL ZULMEDIP, ‘ÖRGÜT YOK’ DIYORSAN, BAŞTA ‘ÖRGÜT’ DIYENIN CEZALANDıRıLMASı LAZıM"   09:27   33 CAMIDE EŞ ZAMANLı PAYLAŞıM: MERSIN’DE KANDIL SIMIDI İKRAMı SÜRÜYOR  
 
     
   

DEM’li Vekil Ali Bozan’dan çarpıcı açıklamalar


DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Akdeniz Belediyesi’ne atanan kayyım ile ilgili Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bozan, Akdeniz Belediyesi’ne ilk kez kayyım atanmadığını ve 2016 yılında yaşanan darbe girişimi sonrası çıkarılan 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile başlatılan kayyım sürecinin, iktidar tarafından yıllardır sürdürüldüğünü belirtti.

 

Tarih : 20 Ocak 2025 Pazartesi 18:43   Okunma : 1158

Bozan, kayyım atamalarının hala 9 yıl sonra, olağanüstü hal dönemi gerekçesiyle yapılmasının, iktidarın darbe sürecini fırsata çeviren bir yaklaşımı sürdürdüğünü ifade etti. “AKP-MHP iktidarı, 2016’daki darbe girişimini kendi siyasetini pekiştirmek için adeta bir fırsat olarak kullandı” diyen Bozan, kayyım atamalarının sadece hukuki bir mesele olmadığını, halkın iradesine yönelik bir gasp olduğunu vurguladı.

Kayyım atamasının önceden planlandığını belirten Bozan, belediye eş başkanları ve meclis üyelerinin gözaltına alınmadan önce Mersin’e İstanbul başta olmak üzere diğer illerden kolluk kuvveti takviyesi yapıldığını ve bunun, kararın önceden alındığının açık bir göstergesi olduğunu söyledi. Bozan, “Eğer gerçekten adaletli bir soruşturma yürütülseydi, neden bu kadar güvenlik gücü getirildi? Bu, bir tiyatrodan başka bir şey değildir” şeklinde konuştu.

Bozan, Akdeniz Belediyesi’ne yönelik suçlamaların temelsiz olduğunu belirterek, belediye eş başkanlarının ve meclis üyelerinin hiçbir suçlama ile karşı karşıya kalmadıklarını, aksine bir gizli tanığın uydurduğu iftiralarla tutuklamaların gerçekleştirildiğini ifade etti. “Bunlar absürt ve komik suçlamalar” diyen Bozan, özellikle belediyeye personel alımıyla ilgili suçlamaların asılsız olduğunu, Akdeniz Belediyesi’ne personel alımı için başvuru yapıldığını fakat Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bu talebin reddedildiğini belirtti.

İktidarın, Akdeniz Belediyesi’ne kayyım atamasının ardında ekonomik ve stratejik çıkarların olduğunu dile getiren Bozan, Akdeniz’in Türkiye’nin en büyük limanı, serbest bölgesi ve meyve sebze hali gibi önemli ekonomik varlıklar barındırdığını belirtti. “İktidar bu bölgedeki rantı gözlüyor” diyen Bozan, kayyımın atanmasının asıl amacının bu ekonomik değerleri denetim altına almak ve halkın iradesini yok saymak olduğunu savundu.

Bozan, iktidarın yaklaşımının tutarsız ve samimiyetsiz olduğunu belirterek, aynı anda kayyım atayıp bir yandan da “barış elini” uzatmalarının halkın gözünde bir çelişki oluşturduğunu söyledi. Bu tutumun, yeni dönemin sabote edilmesi amacı taşıdığını dile getiren Bozan, “Bir yandan kayyım atıyorsunuz, bir yandan da barıştan bahsediyorsunuz. Bu tutarsızlık halkı yanıltıyor ve bu yaklaşımın barışı sağlamakla bir ilgisi yok” ifadelerini kullandı.

Son olarak, Bozan, DEM Parti olarak yıllardır bu coğrafyada kalıcı ve onurlu bir barışın sağlanması için mücadele ettiklerini hatırlatarak, halkın iradesinin gasp edilmesine karşı çıkacaklarını ve bu mücadeleyi her koşulda sürdüreceklerini belirtti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA