11 Mart 2026 Çarşamba

16:44   MHP MERSIN MILLETVEKILI DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MILYON GENCE ÖĞRENCI AFFı, 100 BIN MEZUNA DENKLIK ÇAĞRıSı   16:40   İRAN, BANGLADEŞ PETROL VE LNG GEMILERININ HÜRMÜZ BOĞAZı’NDAN GEÇIŞINE IZNI VERDI   16:40   İBB DAVASı’NDA ÜÇÜNCÜ GÜN… CHP’LI KARABAT’ıN ŞOFÖRÜ TUTUKLU SANıK SıRRı KÜÇÜK: "VICDANıM RAHAT, BU YAŞıMA KADAR HARAM LOKMA YEMEDIM"   16:39   İBB DAVASı...TUTUKLU BUĞRA GÖKCE: TRT YÖNETICILERININ KURUMUN KÜLTÜRÜNE, TARIHINE VE YAYıNCıLıK ILKELERINE UYGUN HAREKET ETMESINI BEKLIYORUZ   16:37   ERKAN BAŞ’TAN GREVDEKI ÖZEL İTALYAN LISESI ÖĞRETMENLERINE DESTEK: "BU KAVGA BIR AVUÇ ÖĞRETMENIN KAVGASı DEĞIL, TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN KAVGASı"   15:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NE OPERASYON... GÖKAN ZEYBEK: "GERÇEKLERI ÇARPıTARAK KARANLıK PROPAGANDA ÜRETILMESINE ASLA IZIN VERMEYIZ"   15:04   İBB DAVASı’NDA ÜÇÜNCÜ GÜN… MAHMUT TANAL: İNSAN HAKLARı AÇıSıNDAN, HUKUK DEVLETI AÇıSıNDAN GERIYE GIDIYORUZ   15:02   İLBER ORTAYLı 5 GÜNDÜR YOĞUN BAKıMDA   14:48   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANLARı HATIMOĞULLARı VE BAKıRHAN’DAN "BERKIN ELVAN" MESAJı: "BERKIN ELVAN BU ÜLKENIN VICDANıNDA HEP 15 YAŞıNDA KALACAK"   14:44   EKREM İMAMOĞLU: "İFTIRANAMENIN TEK AÇıKLAMASı VARDıR: KIŞI KENDINDEN BILIR IŞI! MILLETIMIZ SIZI GÖNDERMEK IÇIN CAN ATıYOR"   10:45   MERSIN’E AVRUPA’DAN DEV BÜTÇE! TAM 1 MILYON EURO: DENIZLER YAPAY ZEKAYLA KORUNACAK   10:42   İBB DAVASıNDA 3. GÜN TANSIYONU: "EL SALLAMA" KRIZI SALONU KARıŞTıRDı!   10:17   SıĞıNMA KARARıNDAN ŞOK VAZGEÇIŞ: İRANLı KADıN FUTBOLCU ÜLKESINE DÖNÜYOR!   09:30   İMAMOĞLU’NDAN MAHKEME HEYETINE SERT TEPKI: "BU YAPıLAN YÜZ KARASıDıR!"   09:01   MERSIN’DE EVLER FABRIKAYA DÖNÜŞTÜ: 4 BIN KADıN KENDI İŞININ PATRONU OLDU!   08:15   YUMURTALıK’TA DEV AILE SOFRASı: BAŞKAN ALTıOK PERSONELIYLE İFTARDA BULUŞTU!   08:01   SıĞıNMAEVI SAYıSıNDA BÜYÜK ÇELIŞKI! DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN BAKANLıĞA SERT TEPKI: "İSTATISTIKLE GEÇIŞTIRILEMEZ!"   01:05   MERSIN’DE GÖNÜL SOFRASı: BAŞKAN SEÇER ŞEHIT YAKıNLARı VE GAZILERLE BULUŞTU!   01:04   AVRUPA BU GALIBIYETI KONUŞUYOR: ÖZGÜR ÖZEL’DEN GALATASARAY’A ’LIVERPOOL’ MESAJı!   01:03   MHP’LI LEVENT UYSAL ANKARA’Yı MERSIN İÇIN HAREKETLENDIRDI: ELEKTRIK, AFET VE BORÇ ÇıKMAZıNA NEŞTER!  
 
     
   

DEM’li Vekil Ali Bozan’dan çarpıcı açıklamalar


DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Akdeniz Belediyesi’ne atanan kayyım ile ilgili Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bozan, Akdeniz Belediyesi’ne ilk kez kayyım atanmadığını ve 2016 yılında yaşanan darbe girişimi sonrası çıkarılan 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile başlatılan kayyım sürecinin, iktidar tarafından yıllardır sürdürüldüğünü belirtti.

 

Tarih : 20 Ocak 2025 Pazartesi 18:43   Okunma : 907

Bozan, kayyım atamalarının hala 9 yıl sonra, olağanüstü hal dönemi gerekçesiyle yapılmasının, iktidarın darbe sürecini fırsata çeviren bir yaklaşımı sürdürdüğünü ifade etti. “AKP-MHP iktidarı, 2016’daki darbe girişimini kendi siyasetini pekiştirmek için adeta bir fırsat olarak kullandı” diyen Bozan, kayyım atamalarının sadece hukuki bir mesele olmadığını, halkın iradesine yönelik bir gasp olduğunu vurguladı.

Kayyım atamasının önceden planlandığını belirten Bozan, belediye eş başkanları ve meclis üyelerinin gözaltına alınmadan önce Mersin’e İstanbul başta olmak üzere diğer illerden kolluk kuvveti takviyesi yapıldığını ve bunun, kararın önceden alındığının açık bir göstergesi olduğunu söyledi. Bozan, “Eğer gerçekten adaletli bir soruşturma yürütülseydi, neden bu kadar güvenlik gücü getirildi? Bu, bir tiyatrodan başka bir şey değildir” şeklinde konuştu.

Bozan, Akdeniz Belediyesi’ne yönelik suçlamaların temelsiz olduğunu belirterek, belediye eş başkanlarının ve meclis üyelerinin hiçbir suçlama ile karşı karşıya kalmadıklarını, aksine bir gizli tanığın uydurduğu iftiralarla tutuklamaların gerçekleştirildiğini ifade etti. “Bunlar absürt ve komik suçlamalar” diyen Bozan, özellikle belediyeye personel alımıyla ilgili suçlamaların asılsız olduğunu, Akdeniz Belediyesi’ne personel alımı için başvuru yapıldığını fakat Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bu talebin reddedildiğini belirtti.

İktidarın, Akdeniz Belediyesi’ne kayyım atamasının ardında ekonomik ve stratejik çıkarların olduğunu dile getiren Bozan, Akdeniz’in Türkiye’nin en büyük limanı, serbest bölgesi ve meyve sebze hali gibi önemli ekonomik varlıklar barındırdığını belirtti. “İktidar bu bölgedeki rantı gözlüyor” diyen Bozan, kayyımın atanmasının asıl amacının bu ekonomik değerleri denetim altına almak ve halkın iradesini yok saymak olduğunu savundu.

Bozan, iktidarın yaklaşımının tutarsız ve samimiyetsiz olduğunu belirterek, aynı anda kayyım atayıp bir yandan da “barış elini” uzatmalarının halkın gözünde bir çelişki oluşturduğunu söyledi. Bu tutumun, yeni dönemin sabote edilmesi amacı taşıdığını dile getiren Bozan, “Bir yandan kayyım atıyorsunuz, bir yandan da barıştan bahsediyorsunuz. Bu tutarsızlık halkı yanıltıyor ve bu yaklaşımın barışı sağlamakla bir ilgisi yok” ifadelerini kullandı.

Son olarak, Bozan, DEM Parti olarak yıllardır bu coğrafyada kalıcı ve onurlu bir barışın sağlanması için mücadele ettiklerini hatırlatarak, halkın iradesinin gasp edilmesine karşı çıkacaklarını ve bu mücadeleyi her koşulda sürdüreceklerini belirtti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA