26 Ekim 2026 Pazartesi

10:59   SÜRÜCÜLER DIKKAT! 1 KASıM’DA DEPOLAR ALEV ALACAK: BENZIN VE MOTORINE YÜKLÜ ZAM KAPıDA!   10:35   SıRBISTAN’DA TARIHI DEPREM! 12 YıLLıK VUCIC DEVRI BITTI: ÖĞRENCILER SANDıKTAN ZAFERLE ÇıKTı   10:01   MEDYA DÜNYASıNDA BASKıLAR SÜRÜYOR: GAZETECILERIN TUTUKLANMASı VE ETIK TARTıŞMALARı DERINLEŞIYOR   09:59   MERSIN’DE TURIZM SEKTÖRÜNE DEV DESTEK: MERCEK’LE YENI BIR MESLEK KAPıSı AÇıLıYOR!   16:31   CUMHURIYETIN 103. YıLıNA ÖZEL UNUTULMAZ GECE: MERSIN DOB ’ÜÇ DESTAN’ İLE SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR   16:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AKDENIZ’E DEV YATıRıM: 659 BIN TON ASFALT, 750 MILYONLUK KAVŞAK!   20:23   LÖSEV’DEN 28. YıLDA DEV ETKINLIK: GÜNDOĞDU’DAN KÜLTÜRPARK’A TURUNCU KORTEJ!   20:20   TARSUS’UN YEŞIL ALTıNı COŞKUYLA KUTLANıYOR: 3. ULUSLARARASı SARıULAK ZEYTIN FESTIVALI KAPıLARıNı AÇTı   19:23   ULAŞıMDA DEVRIM GIBI TEKLIF: TAKSI, MINIBÜS VE KAMYONLARA ÖTV’SIZ AKARYAKıT YOLDA Mı?   19:08   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI MURAT BEŞIKCI MGC’YI ZIYARET ETTI: ’ÖZGÜR BASıN EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ’   18:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖZEL GEREKSINIMLI ÇOCUKLARıN AILELERINE GÜVENLI İNTERNET VE MAHREMIYET EĞITIMI   18:39   MERSIN’DE BÜYÜLEYICI BIR MITOLOJIK DENEYIM: ’PAN’ıN SON DANSı’ SAHNE ALıYOR!   18:30   GELECEĞIN KAPTANLARı MERSIN’DE YETIŞIYOR! VALI TOROS SIMÜLATÖR KOLTUĞUNA GEÇTI, ÇALıŞMALARı İNCELEDI   17:23   KKTC 5. CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR VE İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ ÖZDEMIRCI’DEN OKUL ZIYARETI   09:41   UZAKTAKI KÖYLERE MOBIL KUAFÖR DESTEĞI! BINLERCE VATANDAŞıN AYAĞıNA KADAR GITTI   09:34   MERSIN İŞ DÜNYASıNDA DEV BULUŞMA! VEYSEL SARı’DAN SANAYI SITESI MESAJı: ’ESNAF KALKıNMANıN FIDANLıĞıDıR’   09:30   İSTANBUL SIYASETINDE DEPREM: 23 YıLLıK PARTISIYLE YOLLARıNı AYıRDı, KADıKÖY’ÜN RENGINI DEĞIŞTIRDI!   10:59   ÇOCUKLARıN YETENEKLERI BU KAMPÜSLERDE KEŞFEDILIYOR: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN EĞITIMDE TAM FıRSAT EŞITLIĞI!   10:42   ’UCU NEREYE DOKUNURSA DOKUNSUN AÇıKLAYıN!’ CHP’LI ŞEVKIN’DEN FON SKANDALıNA SERT TEPKI   09:55   MESKİ’DEN DONDURUCU SOĞUKLAR ÖNCESI KRITIK UYARı! SAKıN SıCAK SU DÖKMEDEN OKUYUN  
 
     
   

DEM’li Vekil Ali Bozan’dan çarpıcı açıklamalar


DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Akdeniz Belediyesi’ne atanan kayyım ile ilgili Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bozan, Akdeniz Belediyesi’ne ilk kez kayyım atanmadığını ve 2016 yılında yaşanan darbe girişimi sonrası çıkarılan 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile başlatılan kayyım sürecinin, iktidar tarafından yıllardır sürdürüldüğünü belirtti.

 

Tarih : 20 Ocak 2025 Pazartesi 18:43   Okunma : 1229

Bozan, kayyım atamalarının hala 9 yıl sonra, olağanüstü hal dönemi gerekçesiyle yapılmasının, iktidarın darbe sürecini fırsata çeviren bir yaklaşımı sürdürdüğünü ifade etti. “AKP-MHP iktidarı, 2016’daki darbe girişimini kendi siyasetini pekiştirmek için adeta bir fırsat olarak kullandı” diyen Bozan, kayyım atamalarının sadece hukuki bir mesele olmadığını, halkın iradesine yönelik bir gasp olduğunu vurguladı.

Kayyım atamasının önceden planlandığını belirten Bozan, belediye eş başkanları ve meclis üyelerinin gözaltına alınmadan önce Mersin’e İstanbul başta olmak üzere diğer illerden kolluk kuvveti takviyesi yapıldığını ve bunun, kararın önceden alındığının açık bir göstergesi olduğunu söyledi. Bozan, “Eğer gerçekten adaletli bir soruşturma yürütülseydi, neden bu kadar güvenlik gücü getirildi? Bu, bir tiyatrodan başka bir şey değildir” şeklinde konuştu.

Bozan, Akdeniz Belediyesi’ne yönelik suçlamaların temelsiz olduğunu belirterek, belediye eş başkanlarının ve meclis üyelerinin hiçbir suçlama ile karşı karşıya kalmadıklarını, aksine bir gizli tanığın uydurduğu iftiralarla tutuklamaların gerçekleştirildiğini ifade etti. “Bunlar absürt ve komik suçlamalar” diyen Bozan, özellikle belediyeye personel alımıyla ilgili suçlamaların asılsız olduğunu, Akdeniz Belediyesi’ne personel alımı için başvuru yapıldığını fakat Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bu talebin reddedildiğini belirtti.

İktidarın, Akdeniz Belediyesi’ne kayyım atamasının ardında ekonomik ve stratejik çıkarların olduğunu dile getiren Bozan, Akdeniz’in Türkiye’nin en büyük limanı, serbest bölgesi ve meyve sebze hali gibi önemli ekonomik varlıklar barındırdığını belirtti. “İktidar bu bölgedeki rantı gözlüyor” diyen Bozan, kayyımın atanmasının asıl amacının bu ekonomik değerleri denetim altına almak ve halkın iradesini yok saymak olduğunu savundu.

Bozan, iktidarın yaklaşımının tutarsız ve samimiyetsiz olduğunu belirterek, aynı anda kayyım atayıp bir yandan da “barış elini” uzatmalarının halkın gözünde bir çelişki oluşturduğunu söyledi. Bu tutumun, yeni dönemin sabote edilmesi amacı taşıdığını dile getiren Bozan, “Bir yandan kayyım atıyorsunuz, bir yandan da barıştan bahsediyorsunuz. Bu tutarsızlık halkı yanıltıyor ve bu yaklaşımın barışı sağlamakla bir ilgisi yok” ifadelerini kullandı.

Son olarak, Bozan, DEM Parti olarak yıllardır bu coğrafyada kalıcı ve onurlu bir barışın sağlanması için mücadele ettiklerini hatırlatarak, halkın iradesinin gasp edilmesine karşı çıkacaklarını ve bu mücadeleyi her koşulda sürdüreceklerini belirtti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA