8 Ağustos 2026 Cumartesi

21:20   YENİ PARTI’DE BAĞıŞ REKORU!   20:35   TOROSLAR’DA BÜYÜK DEĞIŞIM! BAŞKAN ABDURRAHMAN YıLDıZ SAHAYA İNDI: ’HEDEF YıL SONU’   19:54   MERSIN BÜYÜKŞEHIR ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA AÇıK HAVA SINEMASı KEYFI: SOSYALLEŞMENIN VE EĞLENCENIN ADRESI OLDU   19:20   TARSUS’TA KıRSAL ULAŞıMDA BÜYÜK DEVRIM: 3 MAHALLEDE YOLLAR BAŞTAN AŞAĞı YENILENDI!   19:10   ’30 BIN GÜVENLIK GÖREVLISI ÇÖZÜM MÜ?’ EĞITIM-İŞ’TEN OKUL GÜVENLIĞI AÇıKLAMASı: ’GEÇICI TEDBIRLERLE SORUN ÇÖZÜLMEZ’   19:01   BORÇKA’DA SIYASETTE ALEVLENEN GERILIM! ’SEÇIMDEN KAÇMASıNLAR, SOKAĞA ÇıKSıNLAR GÖRELIM ONLARı’   16:33   CHP MUT VE SILIFKE İLÇE BAŞKANLıKLARıNDA TOPLU ISTIFA: YENİ PARTI’YE KATıLMA KARARı ALDıLAR   16:01   TBMM GENEL KURULU... VAN GÖLÜ VE MERSIN KÖRFEZI IÇIN ACIL ÖNLEM ÇAĞRıSı   15:57   ÖZGÜR ÖZEL LE MONDE’A YAZDı: "AVRUPA’NıN GELECEĞI TÜRKIYE’DE DEMOKRASININ GELECEĞINDEN AYRı DÜŞÜNÜLEMEZ"   15:56   “ÇERÇEVE YASA" TEKLIFININ YANSıMALARı… DTB BAŞKANı YEŞIL: “BU SÜRECIN EN ÖNEMLI EKONOMIK KAZANıMLARıNDAN BIRI ISTIHDAM OLACAKTıR”   15:54   CHP SÖZCÜSÜ SARı: "MENDERES BELEDIYE BAŞKANı İLKAY ÇIÇEK, DÜN ITIBARıYLA TEDBIRLI OLARAK ’KESIN IHRAÇ’ TALEBIYLE DISIPLINE SEVK EDILMIŞTIR"   13:51   YAŞAR TÜZÜN: "232 BELEDIYE BAŞKANı CHP’DEN ISTIFA EDEREK YENİ PARTI’YE KATıLDı"   13:50   CHP’LI KUŞOĞLU’NDAN MANSUR YAVAŞ AÇıKLAMASı: "ADAYıMıZ DIYE ORTAYA ÇıKARTıP YıPRATMAK ISTEMIYORUZ, HALKıN TEVECCÜHÜ DEVAM EDERSE TABII KI OLUR"   13:50   TRUMP, DOĞUM YOLUYLA ALıNAN ABD VATANDAŞLıĞıNı SıNıRLAMAK IÇIN YENIDEN KARARNAMELER IMZALADı   13:49   SELVI KıLıÇDAROĞLU TABURCU EDILDI   08:05   SILIVRI’DEN DUYGULANDıRAN MESAJ: TAYFUN KAHRAMAN’DAN KıZı VERA’YA YÜREK BURKAN DOĞUM GÜNÜ MEKTUBU!   23:59   SILIVRI’DEN ÖZGÜRLÜĞE: AVCıLAR BELEDIYE BAŞKANı ÇAYKARA TAHLIYE OLDU! İŞTE DAVA DOSYASıNDAKI SON DURUM   16:06   TÜRKIYE VE 7 ÜLKE, İSRAIL’IN GAZZE’DEKI SALDıRıLARıNı KıNADı   16:05   ÇAĞLAYAN’DA IFADE VEREN GAZETECI ERTUĞRUL ÖZKÖK: CUMHURBAŞKANıNA HAKARET, ASLA AKLıMıN UCUNDAN DAHI GEÇMEYECEK BIR ŞEY   16:04   DERVIŞOĞLU, 16 AĞUSTOS’TA BALıKESIR KUVAYı MILLIYE MEYDANı’NDA YAPıLACAK "BAYRAK KALDıRıYORUM" MITINGE ÇAĞRıDA BULUNDU  
 
     
   

Ümit Özdağ`a destek için adliyeye giden Özgür Özel`den Erdoğan`a: “Çıkar aradan aparatlarını”


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ`ın gözaltına alınmasının ardından Çağlayan`daki İstanbul Adliyesi`nde yaptığı açıklamada, "Bir Akın Gürlek var burada, bir ona saldırıyor bir ona, bir ona… Muhalefete. Kim için? Siyaseten bizimle baş edemeyen Erdoğan için. Karşımıza siyasi argümanlarla değil böyle maşalarla çıkan Erdoğan`a da diyoruz ki, çık aradan, çıkar aradan aparatlarını. Biz buradayız" ifadesini kullandı.

 

Tarih : 21 Ocak 2025 Salı 15:33   Okunma : 1282

Haber: Edda SÖNMEZ - Çağatan AKYOL - Kamera: Hakan KAYA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a yönelik ifadeleri nedeniyle gözaltına alınan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ`ın Çağlayan`daki İstanbul Adliyesi`nde işlemleri sürüyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de adliyeye giderek son durum hakkında Zafer Partili yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra adliye kapısı önünde gazetecilere açıklama yapan Özel, "Bunun demokrasilerde kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Bu korkaklıktır, bu tükenmişliktir, bu acziyettir" dedi. "Ben bugün pek çok konuda farklı düşünebileceğim bir genel başkanla ama dayanışma içinde, yan yana, omuz omuza durmak için buradayım" diyen Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siyaset sözle yapılır. Susturarak, bastırarak, kaba kuvvetle… Bu kaba kuvvet kendinize ait bir kaba kuvvet olabilir ya da elinizde bulundurduğunuz kamu yetkilerini kabaca kullanarak olabilir. Bugün yaşadığımız tam da budur. Millet, Erdoğan`a rakiplerini hapse atsın diye yetki vermedi. Millet, Erdoğan`a siyasi parti genel başkanlarını yemek yerken gözaltına aldırsın, polis eşliğinde getirsin, nezaretlerde tutsun, savcılarına sorgulatsın diye yetki vermedi. Biraz önce Sayın Müsavat Dervişoğlu ile kucaklaştık. Kendisine teşekkürlerimi ve kendisine aynen katıldığımı ifade ettim. Müsavat Dervişoğlu, ‘Bundan sonra Atatürkçüler, demokratlar, milliyetçiler, bütün muhalefet birbirleri ile yarışmayacaklar; dayanışma içinde olacaklar, birleşecekler` demiş. Türkiye`nin ihtiyacı olan budur. Bu kötülükle ayrı ayrı mücadele etmenin asla imkânı ve kabiliyeti yoktur.

“Sokaktaki insan açlığı konuşmak istiyor”

Biz CHP olarak büyük bir mücadeleyi veriyoruz ancak muhalefetin, sebep ne olursa olsun birbirinden ayrı düşmesi iktidara aradığı ortamı yaratabilir. O, her birimizle ayrı ayrı, bizi birbirimizle ayrı düşürecek gerekçelerle kimine ‘terörist` diyerek, kimine ‘hırsız` diyerek, kimine ‘yolsuz` diyerek, kimine ‘tehdit` diyerek bizi birbirimizden ayrı düşürecek gerekçelerle hepimize saldırıyor. Bu yüzden bu oyunu görüyoruz. Gün ayrılıkları değil, birliktelikleri konuşmanın günüdür. Gün ayrı düşmek değil, kol kola girmek, yan yana durmak günüdür. Gün, bu milleti süründürenlerden bu milleti kurtarmak için birlikte adım atmanın günüdür. Bilmiyor muyuz? Sokaktaki insan açlığı, yoksulluğu, kimsesizliği, yalnızlığı konuşmak, haykırmak ve bu iktidardan kurtulmak istiyor artık.

“Seyyar giyotin olarak adaleti katletmiş”

Bu sesler duyulmasın diye buraya görevlendirdiği bir aparat, iki ay öncesine kadar siyasi olan bir aparat... Ben Erdoğan`ın yalancısıyım. ‘Bakan yardımcılığı nedir` diye soran gazetecilere şöyle açıklamıştı: ‘Eskiden bakanlar siyasi, müsteşarları teknik olurdu. Şimdi bakanlar teknik, yardımcıları siyasi. Bakın bakan yardımcılarına, hepsi siyasi.` Akın Gürlek de ekim ayının ilk haftasına kadar siyasiydi. Burada önüne gelene, geze geze seyyar bir giyotin olarak adaleti katletmiş, ödül olarak da bakan yardımcısı olmuştu. Bir hukukçu, siyasete gitti mi geri gelemez ama buraya bir siyasi başsavcı getirdi ve o başsavcının iki aydır saldırmadığı kimse kalmadı. Sonuncusu Ümit Özdağ, bir önceki dün Ekrem İmamoğlu, ondan önceki Gençlik Kolları Genel Başkanım Cem Aydın, ondan önceki Rıza Akpolat, ondan önceki Ahmet Özer. Bu arada gazeteciler evlerinde hapis.

“Gürlek, Erdoğan için saldırıyor”

Gazeteciler, öğrenciler, akademisyenler... Bir Akın Gürlek var burada, bir ona saldırıyor bir ona, bir ona… Muhalefete. Kim için? Siyaseten bizimle baş edemeyen Erdoğan için. Görmüyor muyuz bunu? Bu korkaklığın, bu acizliğin siyaseten bir bedeli olur. Her zaman söyledim; bir adım geri atmayız, bir kelime eksik söylemeyiz, bir santim eğilmeyiz. Biz biliriz ki bir santim eğilirsek siz bu millete diz çöktüreceksiniz. Diz çökmeyeceğiz. Asla da ayrı düşmeyeceğiz. Organize kötülüğe karşı bütünleşmiş, milletin haklarını savunacak temelde birleşmiş bir muhalefetle bu iktidarı hep birlikte yeneceğiz. Biz korkmuyoruz. Kimin korktuğunu biliyoruz. Karşımıza siyasi argümanlarla değil böyle maşalarla çıkan Erdoğan`a da diyoruz ki, çık aradan, çıkar aradan aparatlarını. Biz buradayız."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA