7 Eylül 2026 Pazartesi

10:50   MGM’DEN KRITIK UYARı: O İLLERDE SAĞANAK, SEL VE HEYELAN RISKI! HAVA SıCAKLıKLARı ANIDEN DÜŞÜYOR   10:40   30 YıLLıK KÖPRÜ VE OTOYOL GELIRI ELDEN GIDIYOR! YENI PARTI’DEN ÇOK SERT KARARNAME TEPKISI   10:25   FILENIN SULTANLARı ÜST ÜSTE 2. KEZ AVRUPA ŞAMPIYONU! MERSIN DEV EKRANDA TEK YÜREK OLDU   10:15   CHP’LI TÜRKER ATEŞ’TEN OVP TEPKISI: ’SANAYICI VE ÜRETICI NEFES ALAMAYACAK!’   10:10   AŞK, TUTKU VE DÖNÜŞÜM SAHNEDE: MERSIN’DE SIHIRLI BIR MITOLOJIK GECE!   09:40   MERSIN İHRACATTA REKORA KOŞUYOR: MÜSİAD BAŞKANı KAYAN’DAN ‘KATMA DEĞERLI ÜRETIM’ ÇAĞRıSı!   09:15   MERSINLI GENÇLER NASA İLE UZAYA AÇıLıYOR! BÜYÜKŞEHIR PROJELERIYLE DÜNYA SAHNESINE ÇıKACAKLAR   01:30   AVRUPA’NıN EN BÜYÜĞÜ FILENIN SULTANLARı! NEFES KESEN FINALDE İTALYA’Yı DEVIRIP ŞAMPIYON OLDUK   12:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’TA AÇıK HAVA SINEMA ETKINLIĞI: ’HÜKÜMET KADıN’ FILMI YOĞUN İLGI GÖRDÜ   10:41   DEM PARTI KONGRESI’NDE TARIHI BARıŞ MESAJı! TÜLAY HATIMOĞULLARı: ’100 YıLLıK MESELELERIN KADERI DEĞIŞEBILIR’   10:05   CHP’LI İLGEZDI’DEN BAKAN YUMAKLı’YA UCUZ ET TEPKISI: ’HANGI KASABA ET VERDINIZ, AÇıKLAYıN!’   09:50   BILECIK, ZIRVEYE EV SAHIPLIĞI YAPTı: İL BELEDIYE BAŞKANLARı ORTAK GELECEK İÇIN BIR ARAYA GELDI   09:40   MERSINLILER GIŞELER KALKSıN DERKEN ŞOK KARAR! GÜLCAN KıŞ: ’30 YıLLıK ÖZELLEŞTIRME İPOTEĞIDIR’   09:20   30 YıLLıĞıNA DEVREDILIYOR! CHP’LI MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN OTOYOL ÖZELLEŞTIRMELERINE SERT TEPKI: ’GELECEĞIMIZ İPOTEK ALTıNDA’   02:28   KADıKÖY’DE DERBI ALEV ALDı! BEŞIKTAŞ GERIDEN GELIP FENERBAHÇE’YI DEVIRDI   01:10   FILENIN SULTANLARı FINALDE! ÖZGÜR ÖZEL’DEN A MILLI KADıN VOLEYBOL TAKıMı’NA ŞAMPIYONLUK MESAJı   01:01   BİR KERE DAHA FİNALDEYİZ! FILENIN SULTANLARı SıRBISTAN’ı DEVIRDI: CEV AVRUPA ŞAMPIYONASı’NDA ŞOV SÜRÜYOR   23:59   MTSO 39 NO’LU KOMITE BAŞKAN ADAYı ÜMIT UTKU METE: ’MAVI PUSULA ILE BIR DÖNEM DAHA GÖREVE TALIBIZ’   10:50   ÜSKÜDAR’DA KRITIK SANDıK HAMLESI: CHP VE YENI PARTI’DEN SEÇIM BOYKOTU!   10:49   ÜSKÜDAR’DA SEÇIM KRIZINDE YENI GELIŞME: MECLIS TOPLANAMADı, SEÇIM ERTELENDI!  
 
     
   

Kartalkaya`daki otel faciası... DEM Parti, Mehmet Nuri Ersoy`u istifaya çağırdı, TBMM`de Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi


DEM Parti, Bolu Grand Kartal Otel`deki yangın faciası nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy`u istifaya çağırdı ve TBMM`de araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

 

Tarih : 23 Ocak 2025 Perşembe 12:50   Okunma : 1064

DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi`nde yangın faciasının yaşandığı Bolu Grand Kartal Otel`e ilişkin açıklama yaptı.

Başsağlığı dileğiyle başlayan açıklamada, ``AKP iktidarının göreve geldiği 2003 yılından bu yana katliam olarak tanımladığımız depremler, maden kazaları, tren kazaları, sel felaketleri, yurt ve otel yangınları, fabrika patlamaları gibi olaylarda bugüne kadar 54 bin 780 kişi yaşamını yitirmiş, on binlerce insan yaralanmıştır`` ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

“2007 yılından önce yapılan otellerin yeni yönetmeliğe uygun olup olmadığı bilinmiyor”

``AKP iktidarının uyguladığı ekonomik ve sosyal politikalar beraberinde kuralsızlığı getirmiş, cezasızlığı pekiştirmiştir. İnsan yaşamı değerli olmaktan çıkarılmış, sadece uygulanan politikalar için araçsallaştırılmıştır. Kartalkaya`daki katliamda açığa çıkan gerçekler bu durumun ne kadar vahim olduğunu göstermektedir. 2007 yılında yürürlüğe konulan Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmeliğin tam olarak uygulanmadığı ortaya çıkmıştır. Türkiye`deki otellerin büyük kısmı 2007 yılından önce yapılmış olduğundan, bunların yeni yönetmeliğe uygun hale getirilip getirilmediği dahi bilinmemektedir. 

``AKP`nin sermaye yanlısı ekonomi politikaları nedeniyle denetimler göstermelik yapıldı”

Kartalkaya`daki katliam, merkezi idare ile yerel idare arasında adeta bir güç ve yetki kavgasına dönüştürülmüş, henüz cenazeler kaldırılmamışken ailelerinin acılarına saygısızlık edilmiş, aileler rencide edilmiştir. Bu katliam, 2023 Maraş depremleri gibi, merkezi idarenin aşırı yetkiye sahip olmasının yarattığı sakıncaları bir kez daha ortaya koymuştur. Katliam, AKP`nin sermaye yanlısı ekonomi politikaları nedeniyle denetimlerin göstermelik yapıldığını veya hiç yapılmadığını göstermiştir. Kamu dışı denetim mekanizmasının neredeyse ortadan kaldırılması, TMMOB ve TMMOB`a bağlı odaların denetim yetkilerinin kısıtlanması da bu tarz katliamların artmasına sebep olmaktadır. 

``Doğal afetlerde kamu etkili denetim sorumluluğunu yerine getiremiyor``

Bu katliam, cezasızlık politikasının bir başka sonucudur. Cezasızlık politikası, sadece devlet içindeki yasa dışı yapılanmaların sebep olduğu öldürme ve katliamlarda değil; doğal afet veya facialarda kamunun etkili denetim sorumluluğunu yerine getirmemesi sonucu ortaya çıkan katliamlarda da karşımıza çıkmaktadır. 

``Bakan ve birinci dereceden sorumlu makamlar istifa sorumluluğunu yerine getirmeli``

Bolu Kartalkaya katliamında da başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere birinci dereceden sorumlu makamdakiler, siyasi ahlaktan yoksun bir şekilde istifa sorumluluğunu yerine getirmemektedir. Halklarımıza karşı siyasi sorumluluk hissetmeyen bakanların o koltuklarda bir dakika bile oturmaması gerekir.

``Sorumlular derhal istifa etmeli ve etkin bir soruşturmayla en ağır şekilde cezalandırılmalıdır``

DEM Parti olarak, yaşanan bu katliamın nedenlerinin ve sorumlularının açığa çıkarılması için TBMM bünyesinde bir araştırma komisyonu kurulmasını, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın açık yapılarak sosyal tarafların soruşturmayı takip etmesine imkan tanınmasını ve 2007`de yürürlüğe giren yönetmelikten önce ruhsatlandırılan tüm otel, motel, pansiyon, yurt ve okul gibi toplu yaşanılan binaların acilen denetimden geçirilmesini talep ediyoruz. Sorumlular derhal istifa etmeli ve etkin bir soruşturmayla en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Halklarımızı da olası yeni bir cezasızlık politikasına karşı daha fazla duyarlı olmaya çağırıyoruz. Partimiz bu süreci yakından takip edecek ve sorumluların hak ettiği cezayı alması için mücadelesini sürdürecektir.``

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA