13 Temmuz 2026 Pazartesi

16:10   HALUK LEVENT HAKKıNDA YAKALAMA KARARı!   09:43   MERSIN’DE 7’DEN 80’E ÜCRETSIZ YÜZME AKıNı!   06:30   BELLINGHAM TAHTı BıRAKMADı: İNGILTERE YARı FINALDE!   06:25   HÜRMÜZ BOĞAZı KAPATıLDı!   06:20   PARIS’TEN TÜRKIYE KARARı: MILYAR DOLARLıK İPTAL DAVASı KAYBEDILDI MI?   23:06   MERSIN’DE 1.1 MILYAR TL’LIK DEV PROJE: TÖMÜK VE ARPAÇBAHŞIŞ’IN ÇEHRESI DEĞIŞIYOR!   22:50   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ADANA’DA    21:32   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ADANA’DA TARIHI ÇıKıŞ: YA BIR YOL BULACAĞıZ YA BIR YOL AÇACAĞıZ!   16:35   FILENIN SULTANLARı, ÜST ÜSTE SEKIZINCI KEZ VNL FINALLERINDE   16:34   CHP VE İYİ PARTI’DEN "78 CAN İÇIN ADALET YÜRÜYÜŞÜ"NE DESTEK   16:31   ÖZGÜR ÖZEL: "SREBRENITSA SOYKıRıMı’NDA YAŞAMıNı YITIREN KARDEŞLERIMIZI RAHMETLE ANıYORUM"   14:55   "78 CAN İÇIN ADALET YÜRÜYÜŞÜ"... BOLU GRAND KARTAL OTEL’DE AILESINI KAYBEDEN AKIŞLI: "ONLARıN YANıNA BıRAKMAYACAĞıZ"   14:54   ÖZGÜR ÖZEL ADANA’DA... ÖZEL: "AK PARTI YARGı KOLLARıNA ŞUNU SÖYLEYELIM, ’DIMDIK AYAKTAYıZ. BU DA SIZE DERT OLSUN’"   14:50   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP’DE KALMAMıZıN MÜMKÜN OLMADıĞıNı GÖRDÜĞÜMÜZDE KURULMUŞ YENI PARTIYE GEÇIP ORADA ILERLERIZ"   14:47   ŞAIR AHMET TELLI YARıN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK   14:22   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ÇANKAYA OPERASYONUNA SERT TEPKI: ’DIMDIK AYAKTAYıZ, BU DA SIZE DERT OLSUN’   12:06   SINEMA DÜNYASıNıN YENI GÖZDESI: MERSIN DOĞAL FILM PLATOSUNA DÖNÜŞTÜ!   11:35   CHP’DE KURULTAY ÖNCESI BÜYÜK KAZAN KAYNıYOR: 43 İL BAŞKANı GÖREVDEN ALıNDı, YENI TALIMAT GELDI!   11:32   ANKARA’DA DEPREM! ÇANKAYA BELEDIYE BAŞKANı DAHIL 36 KIŞI İÇIN GÖZALTı KARARı   11:28   CHP’DEN ÇANKAYA BELEDIYESI OPERASYONUNA İLK TEPKI: ’SIYASI TARTıŞMALARDAN UZAK DURULMALı’  
 
     
   

Toroslar’da temizlik seferberliği devam ediyor


Toroslar Belediyesi tarafından düzenlenen “Mahallede Temizlik Var” kampanyası bu hafta Osmaniye Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Kampanya kapsamında mahalledeki temizlik çalışmalarına Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar, meclis üyeleri ve mahalle sakinleri de katıldı. Belediye ekipleri mahallede süpürme, yıkama, budama, ilaçlama ve çevre temizliği çalışmalarını sürdürürken, Başkan Yıldız da çalışmaları yerinde inceleyerek halktan gelen talepleri dinledi, not aldı.

 

Tarih : 23 Ocak 2025 Perşembe 13:31   Okunma : 1002

“Ortak yaşam alanları temiz tutulmalı’’

Yıldız, burada yaptığı açıklamada, Osmaniye Mahallesi’nin tarihi bir yer olduğunu hatırlatarak, temiz olmanın önemini vurguladı.

Temizlik bilincinin giderek arttığını belirten Yıldız, “Her zaman söylüyorum; temiz olmanın birinci koşulu kirletmemektir. Bizim bu kampanyayı yapmamızın temel amacı da vatandaşlarımızla, komşularımızla ve mahallelerimizle bir temizlik bilincini canlı tutmaktır. Biz biliyoruz ki gerçekten temizlik konusunda duyarlı bir toplumuz. Bundan birkaç sene önce yaşadığımız pandemi sürecinde temizliğin önemini çok daha fazla gördük. Bugünlerde yeniden başlayan salgınlarla birlikte bu konunun önemini bir kez daha anlamış durumdayız. Dolayısıyla temiz olmak sadece evlerimizde ya da yaşam alanlarımızda temiz olmakla bitmiyor; toplumun kullandığı tüm alanların, yani sokaklarımızın, caddelerimizin ve toplumsal mekânlarımızın da temiz tutulması gerekiyor. Bu, aynı zamanda salgınlara karşı alınacak tedbirlerin de bir parçasıdır” ifadelerini kullandı.

“Salgınlara karşı hijyen ve çevre temizliği çağrısı”

Salgınların arttığına dikkat çeken Yıldız, “Bugünlerde birçok hemşehrimizin tanımlanamayan, nezle benzeri rahatsızlıklarla mücadele ettiğini görüyoruz. Bunun temel sebebi, hijyen ortamının olmaması, beslenme koşullarının zayıflığı ve insan bünyesinin güçsüz kalmasıdır. Dolayısıyla yaşamımızın daha düzenli ve sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için temizlik konusunun önemini bir kez daha vurguluyoruz. Bu nedenle ‘Mahallede Temizlik Var’ kampanyamızı, Toroslar’da temizlik bilinci tam anlamıyla yerleşene kadar sürdüreceğiz. Her bir çocuğumuz, her bir mahallelimiz ve tüm hemşehrilerimiz ortak yaşam alanlarını gerçekten temiz kullanmaya başlayana kadar bu çabamızı devam ettireceğiz” dedi.

 

“Atıkların düzenli toplanması için çağrı merkezi hizmetinizde”

Belediye ekiplerinin her zaman halkın hizmetinde olduğunu belirten Yıldız, yurttaşların taleplerini 444 41 33 numaralı çağrı merkezine iletmelerini istedi. Ortak yaşam alanlarında temiz olmanın önemine değinen Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Temizlik birimlerimizi her geçen gün personel, ekipman ve araç gereç açısından güçlendiriyoruz. Ancak özellikle mahalle aralarında yaşayan ve bu bölgelerde iş yapan esnaflarımızın da çevrelerini düzenli ve temiz tutmaları konusunda daha hassas olmalarını rica ediyorum. Lütfen atıklarınızı, özellikle moloz ve eşya artıklarınızı konteynerlerin yanına veya dükkanlarınızın önüne bırakmayın. Belediyemizin 444 41 33 numaralı telefonunu aradığınızda, ekiplerimiz bu atıkları bulunduğunuz yerden alıp imha sahasına götürecektir. Belediyemiz günün hangi saatinde olursa olsun, moloz, inşaat atığı ve iş yeri atıklarınızı alıp imha tesislerine götürecektir. Bu da kentimizin daha sağlıklı, daha kaliteli ve konforlu bir yaşam alanı olmasını sağlayacaktır. Eğer atıklarınızı gelişigüzel bırakırsanız, konteynerler kendi amacına hizmet edemez hale gelir ve bu durum temizlik çalışmalarını daha da zorlaştırır.”

Muhtar’dan Başkan Yıldız’a teşekkür

Mahalle Muhtarı Cengiz Şahpaz ise Belediye Başkanı Yıldız’a ve ekibine teşekkür ederek, temizliğe verilen önemden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA