7 Kasım 2026 Cumartesi

21:38   BINLERCE KIŞI SOKAKLARA DÖKÜLDÜ! 5. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI DEV KORTEJLE BAŞLADı   18:54   BAŞKENTTE KRITIK ZIRVE! TÜRKIYE VE AB YEREL YÖNETIMLERI İKLIM VE DEMOKRASI İÇIN BIR ARAYA GELDI   17:06   MEZITLI’DE İNSAN SAĞLıĞıNı TEHTIT EDEN ’ÇÖP EV’ OPERASYONU! EKIPLER ALARM VEREREK HAREKETE GEÇTI   16:55   ’BÜYÜKLERI KIBARLA DAVET EDIYORSUNUZ, ESNAFA ZULMEDIYORSUNUZ!’: MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER’DEN BAKAN ŞIMŞEK’E SERT BÜTÇE FıRÇASı   16:40   TBMM’DE BÜTÇE MARATONUNDA ’FON SKANDALı’ PATLAMASı: ’SORUMLULUK DA Mı TASFIYE EDILIYOR?’   16:36   GİŞKAD 20. YıLıNDA ANıTKABIR’DE: MÜRVET BEYDAĞı’NDAN TBMM ZIYARETI SONRASı DIKKAT ÇEKEN MESAJ!   16:03   BAKAN BAK MÜJDEYI VERDI: GSB BURS VE KREDI SONUÇLARı ERIŞIMDE!   10:36   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NDAN GÜNDEMI SARSACAK AÇıKLAMALAR: ’GERÇEKLER ORTAYA ÇıKTıKÇA CHP’YE GERI DÖNÜŞLER BAŞLADı!’   10:15   TOROSLAR’DA TEMIZLIK SEFERBERLIĞI BÜYÜYOR: BAŞKAN YıLDıZ ELINDE ÇÖP POŞETIYLE SAHAYA İNDI!   10:10   BU GECE YARıSı DEV İNDIRIM GELIYOR: FIYATLAR 100 TL’NIN ALTıNA İNECEK   06:59   ESKI BAKAN FATMA BETÜL SAYAN KAYA TUTUKLANDı   05:23   BEŞIKTAŞ CELTIC’E 87’DE YıKıLDı! UEFA AVRUPA LIGI’NDE İLK YENILGI   05:15   TRABZONSPOR SAHASıNDA KAYBETTI! AVRUPA’DA FREIBURG ŞOKU   12:06   AKDENIZ BELEDIYESI VE HAK-İŞ’TEN HAYATI ADıM: KıZıLAY KAN BAĞıŞı KAMPANYASıNA YOĞUN İLGI   09:55   TARIH, KÜLTÜR VE LEZZET BULUŞMASı: 5. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI KAPıLARıNı ARALıYOR   23:58   MERSIN KENT YÖNETIMINE GENÇ DOKUNUŞ: 53 OYLA GÖREVE GELEN GÖRKEM YıLMAZ PROJELERINI AÇıKLADı   19:36   SENCER SOLAKOĞLU MERSIN’DE ACı TABLOYU AÇıKLADı: ’TARıM BAKANLıĞı ALGı YÖNETIYOR, ÇIFTÇI BITTI!’   16:07   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA ÖZEL ÜCRETSIZ PILATES ATÖLYESI: ’ÇOCUKLU ANNELER DE DÜŞÜNÜLDÜ’   15:58   MHP’LI DR. LEVENT UYSAL’DAN TBMM’DE KRITIK ÇıKıŞ: ’SIYASETTE ARıNMA VE AKLANMA ERTELENEMEZ!’   09:05   İŞKAD KADıN GIRIŞIMCI ÖDÜLLERI SAHIPLERINI BULDU: ADANA’DA İLHAM VEREN GECE!  
 
     
   

CHP Genel Başkanı Özel`den Gezi soruşturmaları uyarısı: "Bu, toplumu topyekun sindirme operasyonudur"


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, menajer Ayşe Barım`ın, 12 yıl önce yapılan Gezi eylemlerine katıldığı gerekçesiyle gözaltına alınması ve bazı sanatçıların ifadeye çağrılmasına ilişkin, “Bu, toplumu topyekun sindirme operasyonudur. Psikolojik bir operasyon içindeyiz. Bunu yapan İstanbul Başsavcısı Akın Gürlek, talimatı veren Erdoğan`dır” dedi. Özel, konuyla ilgili, Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır başkanlığında, beş kişilik bir hukukçu milletvekili heyeti görevlendirildiğini bildirdi

 

Tarih : 25 Ocak 2025 Cumartesi 16:14   Okunma : 3283

(İZMİR) – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, menajer Ayşe Barım`ın, 12 yıl önce yapılan Gezi eylemlerine katıldığı gerekçesiyle gözaltına alınması ve bazı sanatçıların ifadeye çağrılmasına ilişkin, "Bu, toplumu topyekun sindirme operasyonudur. Psikolojik bir operasyon içindeyiz. Bunu yapan İstanbul Başsavcısı Akın Gürlek, talimatı veren Erdoğan`dır" dedi. Özel, konuyla ilgili, Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır başkanlığında, beş kişilik bir hukukçu milletvekili heyeti görevlendirildiğini bildirdi.

CHP Genel Başkanı Özel, partisinin İzmir`deki belediye başkanları toplantısı öncesinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Belli bir süredir, bir oyuncu menajeri ile ilgili çeşitli haberler yapıldığını, bu kişinin kamuoyunda tartışılan meseleler üzerinden değil, 12 yıl önceki Gezi protestolarına katıldığı için gözaltına alındığını belirten Özel, "O gün Gezi`ye katılan değil, o gün katılan ve bugün tutumu aynı şekilde devam eden kişiler de sorguya çağrılıyor. Bugün iktidara çok yakın isimler, o gün Gezi`deydi. Hiçbirine kimsenin bir şey sorduğu yok. Demek ki sorun o güne dair değil, bugüne dair" diye konuştu.

"Hukuki destek açısından onları yakından takip edeceğiz"

Konuyla ilgili, Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır başkanlığında, beş kişilik bir hukukçu milletvekili heyeti görevlendirdiklerini aktaran Özgür Özel, "Sanatçılara yapılan bu gözaltılar, ifadeye çağırmaları dikkatle takip ediyoruz. Hukuki destek açısından onları yakından takip edeceğiz" dedi.

Özgür Özel, asıl yapılmak istenenin, "toplumu sindirmek", soruşturmaların temelinde topluma "sopa sallamak" olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Verilmeye çalışılan mesaj şu, devlet 12 yıl sonra bile Sayın Erdoğan`ın kiniyle Gezi`den hesap sorabilir, o yüzden bugün protesto etmeye, sokakta olmaya, mitinglere katılmaya, tepki göstermeye mesafeli olun. Yani bu, topluma topyekun sindirme operasyonudur. Psikolojik bir operasyon içindeyiz. Yapan, İstanbul Başsavcısı Akın Gürlek. Talimatı veren Erdoğan`dır. Bu millete, ‘Açsın, yoksulsun, işsizsin, haksızlıklara uğruyorsun, sakın sesini çıkarma. Punduna getirir, kulpuna uydurur, günü gelince yakana yapışırız` diyorlar. Milletin açlığına, yoksulluğuna, işsizliğine tepkisini bile bu yolla vermeye çalışan bir anlayışla karşı karşıyayız. O yüzden herkese diyorum ki bu baskı rejimine karşı korkmadan, sinmeden ayakta durmak, tarihi bir sorumluluktur. Bu kirli oyunlara karşı asla ve asla teslim olmayacağız. Biz buradayız."

"Yıkmayan her rüzgar bizi güçlendiriyor"

CHP`nin baskılara karşı direnmeye devam edeceğini belirten CHP Lideri Özel, şöyle konuştu:

"Bugün İzmir`deyiz. Milli mücadele için ilk kurşunun atıldığı şehirdir burası. Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün annesini emanet ettiği şehirdir. 100 yıl önce korkmayanların bir araya gelmesiyle kurulmuş, büyük bir mücadele, sonunda partimize dönüşmüştür. Partimiz, bugün 100 yıl önceki kararlılıkta, azimde ve güçtedir. Bu ülkeyi sevenler, demokrasinin kıymetini bilenler, Gazi Mustafa Atatürk`ü sevenlerin 100 yıl önceki kararlılık ve cesarette olması lazım. Birilerinin sindirmeye çalıştığının farkındayız. Ama esas korkanlar onlar. Bizim korkacak bir şeyimiz yok. Bu korku imparatorluğuna teslim olmayacağız. Yıkmayan her rüzgar bizi güçlendiriyor. Bunu bütün muhalefet için söylüyorum. Bizi yıkamayacaklar ve bu saldırılardan dimdik omuz omuz ayakta çıkacağız. Bu haksızlıkları yapanları bu ülkenin başından ilk sandıkta uzaklaştıracağız"

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA