25 Ağustos 2026 Salı

14:37   İBB DAVASı’NDA 69’UNCU GÜN: SAVCı, EKREM İMAMOĞLU’NUN BABASı HAKKıNDA SUÇ DUYURUSU TALEP ETTI   14:36   DORUK MADENCILIK IŞÇISI KAYNAK: SAYıN CUMHURBAŞKANı SESIMIZI DUYUN. YOKSA CUMHURBAŞKANLıĞı’NA YÜRÜYECEĞIZ   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, EYLEMDEKI MADENCILERI ZIYARET ETTI... “GÜCÜNÜZ HERKESE YETIYOR DA YıLDıZLAR SSS HOLDING’E NIYE YETMIYOR”   13:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN AZIZ İHSAN AKTAŞ TEPKISI: "ÖRGÜT DEYIP IKI YıL ZULMEDIP, ‘ÖRGÜT YOK’ DIYORSAN, BAŞTA ‘ÖRGÜT’ DIYENIN CEZALANDıRıLMASı LAZıM"   09:27   33 CAMIDE EŞ ZAMANLı PAYLAŞıM: MERSIN’DE KANDIL SIMIDI İKRAMı SÜRÜYOR   09:05   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KENT GENELINDE KANDIL SIMIDI İKRAMı   09:03   ÖZGÜR ÖZEL LIDERLIĞINDEKI YENI PARTI GENEL MERKEZI AÇıLıYOR: TAŞıNMA VE TOPLANTı TAKVIMI BELLI OLDU   08:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR EV SAHIPLIĞINDE 16. PMOGENÇ YAZ KAMPı BAŞLADı: TEMA KURAKÇıL PEYZAJ   23:43   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA FLAŞ KARARLAR! BELEDIYE BAŞKANLARıNDAN PEŞ PEŞE AÇıKLAMALAR   23:30   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA FLAŞ KARAR: BEŞIKTAŞ, ADANA, SEYHAN VE CEYHAN BELEDIYE BAŞKANLARıNA HAPIS CEZASı!   23:08   SON DAKIKA: AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA CEZALAR YAĞDı! ZEYDAN KARALAR, OYA TEKIN VE UTKU CANER ÇAYKARA HAKKıNDA KARAR!   19:50   MEZITLI BELEDIYESI YÜZME KURSLARı 5. ETAP TAMAMLANDı: 1330 KIŞIYE SPOR İMKÂNı   19:43   CHP’LI GÜLCAN KıŞ VERILERI AÇıKLADı: DERDEST İCRA DOSYASı SAYıSı 26 MILYONA ULAŞTı   10:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SANAYIYE DEV ASFALT HAMLESI: 3 BIN 200 TON SıCAK ASFALT SERILDI   10:48   AİHM’DEN OSMAN KAVALA HAKKıNDA KRITIK KARAR: GÖZLER YARıN STRAZBURG’A ÇEVRILDI!   10:45   EKREM İMAMOĞLU’NDAN CEZAEVINDEN DIKKAT ÇEKEN YAZı: ’TÜRKIYE HANGI ŞAFAĞA BAKACAK?’   09:57   SÜRÜCÜLER DIKKAT! BU GECE YARıSı DEV ZAM GELIYOR: BENZIN VE MOTORINDE İKINCI DALGA ALARMı!   09:45   UZUNCABURÇ’TA 2 BIN 300 YıLLıK TARIH TURIZMLE CANLANıYOR: ARKEOKÖY PROJESI’NDE İLK ETAP TAMAMLANDı   01:18   FILENIN SULTANLARı DURDURULAMıYOR!   23:29   1550 RAKıMDA YÖRÜK BULUŞMASı  
 
     
   

CHP Genel Başkanı Özel`den Gezi soruşturmaları uyarısı: "Bu, toplumu topyekun sindirme operasyonudur"


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, menajer Ayşe Barım`ın, 12 yıl önce yapılan Gezi eylemlerine katıldığı gerekçesiyle gözaltına alınması ve bazı sanatçıların ifadeye çağrılmasına ilişkin, “Bu, toplumu topyekun sindirme operasyonudur. Psikolojik bir operasyon içindeyiz. Bunu yapan İstanbul Başsavcısı Akın Gürlek, talimatı veren Erdoğan`dır” dedi. Özel, konuyla ilgili, Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır başkanlığında, beş kişilik bir hukukçu milletvekili heyeti görevlendirildiğini bildirdi

 

Tarih : 25 Ocak 2025 Cumartesi 16:14   Okunma : 3194

(İZMİR) – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, menajer Ayşe Barım`ın, 12 yıl önce yapılan Gezi eylemlerine katıldığı gerekçesiyle gözaltına alınması ve bazı sanatçıların ifadeye çağrılmasına ilişkin, "Bu, toplumu topyekun sindirme operasyonudur. Psikolojik bir operasyon içindeyiz. Bunu yapan İstanbul Başsavcısı Akın Gürlek, talimatı veren Erdoğan`dır" dedi. Özel, konuyla ilgili, Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır başkanlığında, beş kişilik bir hukukçu milletvekili heyeti görevlendirildiğini bildirdi.

CHP Genel Başkanı Özel, partisinin İzmir`deki belediye başkanları toplantısı öncesinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Belli bir süredir, bir oyuncu menajeri ile ilgili çeşitli haberler yapıldığını, bu kişinin kamuoyunda tartışılan meseleler üzerinden değil, 12 yıl önceki Gezi protestolarına katıldığı için gözaltına alındığını belirten Özel, "O gün Gezi`ye katılan değil, o gün katılan ve bugün tutumu aynı şekilde devam eden kişiler de sorguya çağrılıyor. Bugün iktidara çok yakın isimler, o gün Gezi`deydi. Hiçbirine kimsenin bir şey sorduğu yok. Demek ki sorun o güne dair değil, bugüne dair" diye konuştu.

"Hukuki destek açısından onları yakından takip edeceğiz"

Konuyla ilgili, Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır başkanlığında, beş kişilik bir hukukçu milletvekili heyeti görevlendirdiklerini aktaran Özgür Özel, "Sanatçılara yapılan bu gözaltılar, ifadeye çağırmaları dikkatle takip ediyoruz. Hukuki destek açısından onları yakından takip edeceğiz" dedi.

Özgür Özel, asıl yapılmak istenenin, "toplumu sindirmek", soruşturmaların temelinde topluma "sopa sallamak" olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Verilmeye çalışılan mesaj şu, devlet 12 yıl sonra bile Sayın Erdoğan`ın kiniyle Gezi`den hesap sorabilir, o yüzden bugün protesto etmeye, sokakta olmaya, mitinglere katılmaya, tepki göstermeye mesafeli olun. Yani bu, topluma topyekun sindirme operasyonudur. Psikolojik bir operasyon içindeyiz. Yapan, İstanbul Başsavcısı Akın Gürlek. Talimatı veren Erdoğan`dır. Bu millete, ‘Açsın, yoksulsun, işsizsin, haksızlıklara uğruyorsun, sakın sesini çıkarma. Punduna getirir, kulpuna uydurur, günü gelince yakana yapışırız` diyorlar. Milletin açlığına, yoksulluğuna, işsizliğine tepkisini bile bu yolla vermeye çalışan bir anlayışla karşı karşıyayız. O yüzden herkese diyorum ki bu baskı rejimine karşı korkmadan, sinmeden ayakta durmak, tarihi bir sorumluluktur. Bu kirli oyunlara karşı asla ve asla teslim olmayacağız. Biz buradayız."

"Yıkmayan her rüzgar bizi güçlendiriyor"

CHP`nin baskılara karşı direnmeye devam edeceğini belirten CHP Lideri Özel, şöyle konuştu:

"Bugün İzmir`deyiz. Milli mücadele için ilk kurşunun atıldığı şehirdir burası. Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün annesini emanet ettiği şehirdir. 100 yıl önce korkmayanların bir araya gelmesiyle kurulmuş, büyük bir mücadele, sonunda partimize dönüşmüştür. Partimiz, bugün 100 yıl önceki kararlılıkta, azimde ve güçtedir. Bu ülkeyi sevenler, demokrasinin kıymetini bilenler, Gazi Mustafa Atatürk`ü sevenlerin 100 yıl önceki kararlılık ve cesarette olması lazım. Birilerinin sindirmeye çalıştığının farkındayız. Ama esas korkanlar onlar. Bizim korkacak bir şeyimiz yok. Bu korku imparatorluğuna teslim olmayacağız. Yıkmayan her rüzgar bizi güçlendiriyor. Bunu bütün muhalefet için söylüyorum. Bizi yıkamayacaklar ve bu saldırılardan dimdik omuz omuz ayakta çıkacağız. Bu haksızlıkları yapanları bu ülkenin başından ilk sandıkta uzaklaştıracağız"

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA