12 Aralık 2025 Cuma

13:15   MHP’LI FETI YıLDıZ: "TÜRKIYE’NIN TERÖRLE MÜCADELESI ’BEKA’ EKSENINDE KURUMSALLAŞMıŞ TARIHSEL BIR DEVLET REFLEKSIDIR"   13:11   DURUŞMA ’GEÇICI’ HAKIMLE YAPıLDı, İMAMOĞLU’NUN “BILIRKIŞI DAVASı” 108 GÜN SONRAYA ERTELENDI…   13:07   UĞUR DÜNDAR, MUSTAFA BALBAY VE YAVUZ OĞHAN, TÜYAP KITAP FUARı’NDA İBB STANDı’NDA OLACAK   13:02   CHP’LI KARASU’DAN KAHRAMANMARAŞ’TAKI TATBIKATA TEPKI: "EMEKÇININ TALEBI SUÇ DEĞILDIR"   11:55   MEZITLI BELEDIYESI ATıL ALANı DÖNÜŞTÜRDÜ, “YENI NESIL KITAP&KAFE” ARTıK HIZMETTE   11:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ‘KADıN DOSTU KENT’ POLITIKALARıNDA SAĞLAM ADıMLAR   16:42   TALAT DINÇER: “GENÇLERI DIJITAL SUÇ PAZARıNDAN KIM KORUYACAK?”   15:17   2026 BÜTÇESI TBMM GENEL KURULU’NDA... CHP’LI SUIÇMEZ: "MADEM SIZ BU KURDUĞUNUZ DÜZENDEN GURUR DUYUYORSUNUZ, BEN DE O ÇARKıN DIŞLILERI ARASıNDA EZILENLER IÇIN SIZIN ADıNıZA UTANıYORUM"   15:14   ANKARA’DA KADıNLARDAN GÜLHAN TAŞ’ıN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ EVIN ÖNÜNDE EYLEM YAPTı   15:12   CHP GENÇLIK KOLLARı, TUTUKLANAN TİP’LI 16 GENCI CEZAEVINDE ZIYARET ETTI   15:09   İZMIR’DE DİSK’IN EYLEMI 4. GÜNÜNDE... İŞÇILERDEN YÖNETIME ‘MASA’ ÇAĞRıSı   15:07   TUTUKLANAN MEHMET AKIF ERSOY: HAYATıMDA HIÇ UYUŞTURUCU MADDE KULLANMADıM, GRUP SEKS IDDIALARıNıN HEPSI YALANDıR   10:45   TOROSLAR’DA ANNELERLE GÜÇLÜ MÜCADELE: ÇOCUKLAR ATÖLYEDE, VELILER SEMINERDE   09:21   “MERSIN KAN PORTAKALı AVRUPA YOLUNDA: COĞRAFI İŞARETLE KORUMA ALTıNDA”   16:17   TOROSLAR BELEDIYESININ KADıN VOLEYBOL TAKıMı YINE GALIP GELDI   16:15   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı TAN, TRUMP’ıN, CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE ILGILI SÖZLERINI ELEŞTIRDI   16:13   SILIVRI’YE YENI DURUŞMA SALONU YAPıLıYOR... AVUKAT ERSÖZ: “İBB YARGıLAMALARıNıN BAŞLAMASı IÇIN BU SALON BEKLENECEKSE HUKUK IHLALLERI GÜNDEME GELECEK”   16:12   GÜLŞAH DURBAY’ıN SAĞLıK DURUMU... MANISA ŞEHIR HASTANESI BAŞHEKIMI SAKA: DURBAY’ıN DURUMU CIDDIYETINI KORUYOR   14:44   KıRıKKALE OSB’DE YANGıN... VALI MAKAS: "CAN KAYBıMıZ YOK"   14:43   CHP’DEN ISTIFA EDEN MERSIN MILLETVEKILI ÇAKıR: ÖNCE KENDILERI AKLANıP GELECEK  
 
     
   

CHP Genel Başkanı Özel`den Gezi soruşturmaları uyarısı: "Bu, toplumu topyekun sindirme operasyonudur"


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, menajer Ayşe Barım`ın, 12 yıl önce yapılan Gezi eylemlerine katıldığı gerekçesiyle gözaltına alınması ve bazı sanatçıların ifadeye çağrılmasına ilişkin, “Bu, toplumu topyekun sindirme operasyonudur. Psikolojik bir operasyon içindeyiz. Bunu yapan İstanbul Başsavcısı Akın Gürlek, talimatı veren Erdoğan`dır” dedi. Özel, konuyla ilgili, Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır başkanlığında, beş kişilik bir hukukçu milletvekili heyeti görevlendirildiğini bildirdi

 

Tarih : 25 Ocak 2025 Cumartesi 16:14   Okunma : 2931

(İZMİR) – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, menajer Ayşe Barım`ın, 12 yıl önce yapılan Gezi eylemlerine katıldığı gerekçesiyle gözaltına alınması ve bazı sanatçıların ifadeye çağrılmasına ilişkin, "Bu, toplumu topyekun sindirme operasyonudur. Psikolojik bir operasyon içindeyiz. Bunu yapan İstanbul Başsavcısı Akın Gürlek, talimatı veren Erdoğan`dır" dedi. Özel, konuyla ilgili, Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır başkanlığında, beş kişilik bir hukukçu milletvekili heyeti görevlendirildiğini bildirdi.

CHP Genel Başkanı Özel, partisinin İzmir`deki belediye başkanları toplantısı öncesinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Belli bir süredir, bir oyuncu menajeri ile ilgili çeşitli haberler yapıldığını, bu kişinin kamuoyunda tartışılan meseleler üzerinden değil, 12 yıl önceki Gezi protestolarına katıldığı için gözaltına alındığını belirten Özel, "O gün Gezi`ye katılan değil, o gün katılan ve bugün tutumu aynı şekilde devam eden kişiler de sorguya çağrılıyor. Bugün iktidara çok yakın isimler, o gün Gezi`deydi. Hiçbirine kimsenin bir şey sorduğu yok. Demek ki sorun o güne dair değil, bugüne dair" diye konuştu.

"Hukuki destek açısından onları yakından takip edeceğiz"

Konuyla ilgili, Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır başkanlığında, beş kişilik bir hukukçu milletvekili heyeti görevlendirdiklerini aktaran Özgür Özel, "Sanatçılara yapılan bu gözaltılar, ifadeye çağırmaları dikkatle takip ediyoruz. Hukuki destek açısından onları yakından takip edeceğiz" dedi.

Özgür Özel, asıl yapılmak istenenin, "toplumu sindirmek", soruşturmaların temelinde topluma "sopa sallamak" olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Verilmeye çalışılan mesaj şu, devlet 12 yıl sonra bile Sayın Erdoğan`ın kiniyle Gezi`den hesap sorabilir, o yüzden bugün protesto etmeye, sokakta olmaya, mitinglere katılmaya, tepki göstermeye mesafeli olun. Yani bu, topluma topyekun sindirme operasyonudur. Psikolojik bir operasyon içindeyiz. Yapan, İstanbul Başsavcısı Akın Gürlek. Talimatı veren Erdoğan`dır. Bu millete, ‘Açsın, yoksulsun, işsizsin, haksızlıklara uğruyorsun, sakın sesini çıkarma. Punduna getirir, kulpuna uydurur, günü gelince yakana yapışırız` diyorlar. Milletin açlığına, yoksulluğuna, işsizliğine tepkisini bile bu yolla vermeye çalışan bir anlayışla karşı karşıyayız. O yüzden herkese diyorum ki bu baskı rejimine karşı korkmadan, sinmeden ayakta durmak, tarihi bir sorumluluktur. Bu kirli oyunlara karşı asla ve asla teslim olmayacağız. Biz buradayız."

"Yıkmayan her rüzgar bizi güçlendiriyor"

CHP`nin baskılara karşı direnmeye devam edeceğini belirten CHP Lideri Özel, şöyle konuştu:

"Bugün İzmir`deyiz. Milli mücadele için ilk kurşunun atıldığı şehirdir burası. Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün annesini emanet ettiği şehirdir. 100 yıl önce korkmayanların bir araya gelmesiyle kurulmuş, büyük bir mücadele, sonunda partimize dönüşmüştür. Partimiz, bugün 100 yıl önceki kararlılıkta, azimde ve güçtedir. Bu ülkeyi sevenler, demokrasinin kıymetini bilenler, Gazi Mustafa Atatürk`ü sevenlerin 100 yıl önceki kararlılık ve cesarette olması lazım. Birilerinin sindirmeye çalıştığının farkındayız. Ama esas korkanlar onlar. Bizim korkacak bir şeyimiz yok. Bu korku imparatorluğuna teslim olmayacağız. Yıkmayan her rüzgar bizi güçlendiriyor. Bunu bütün muhalefet için söylüyorum. Bizi yıkamayacaklar ve bu saldırılardan dimdik omuz omuz ayakta çıkacağız. Bu haksızlıkları yapanları bu ülkenin başından ilk sandıkta uzaklaştıracağız"

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA