15 Ağustos 2026 Cumartesi

11:10   TRUMP: ’İRAN’ı YENMEYI TAMAMLAYıNCA HÜRMÜZ’Ü ABD TOPRAĞı YAPACAĞıM’   10:55   MERSIN’DE MUCIZE KURTULUŞ: AĞıR YARALı YÜRÜYEMEYEN KÖPEK 6 AYLıK TEDAVIYLE HAYATA TUTUNDU   10:40   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU: KONTEYNER SOĞUTUCUSUNDAN VE ARAÇTAN MILYONLUK SEVKIYAT ÇıKTı!   10:30   ESKI REKTÖRLER VE BÜYÜKELÇILERDEN YENİ PARTI’YE KATıLıM SÜRPRIZI: ’BU DEĞIŞIME DESTEK VERMEK İSTIYORUZ’   09:50   MILLI SÖRFÇÜ RÜYA UĞURLU’DAN İLK U19 SEZONUNDA DÜNYA ÜÇÜNCÜLÜĞÜ: HEDEF OLIMPIYAT MADALYASı   09:40   KÜLTÜR PARK’TA ’KELEBEĞIN RÜYASı’ RÜZGARı! MERSINLILERE UNUTULMAZ YAZ AKŞAMı   08:59   ANKARA’DAKI MADENCI EYLEMINDE SON DAKIKA: GÖZALTıNDAKI İŞÇILER SERBEST, AKSU İÇIN KARAR BEKLENIYOR!   06:19   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NDAN SÜRPRIZ ZIYARET! TUTUKLU ERDAL BEŞIKÇIOĞLU ILE CEZAEVINDE GÖRÜŞTÜ   01:57   SÜPER LIG’DE SEZONUN AÇıLıŞıNDA DEV SÜRPRIZ: GALATASARAY SAHASıNDA PUANı SON DAKIKADA KURTARDı!   16:11   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NDAN ERDAL BEŞIKCIOĞLU’NA ZIYARET   16:08   YENİ PARTI İZMIR İL BAŞKANı GÜÇ’TEN CEMIL TUGAY’A: SÖZÜNÜ TUTACAĞıNA, EN YAKıN ZAMANDA PARTIMIZE KATıLACAĞıNA INANıYORUM   15:02   DATÇA BELEDIYE BAŞKAN AYTAÇ KURT, YENİ PARTI’YE GEÇIYOR   15:01   MANSUR YAVAŞ’TAN PARTI DEĞIŞTIRECEĞI IDDIALARıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BIZIM GÜNDEMIMIZ ANKARA"   15:01   YENİ PARTI ZONGULDAK İL ÖRGÜTÜ’NDE YÖNETIM BELIRLENDI   14:40   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN GÜVENPARK’TAKI GAZILER VE KıZıLAY ESNAFıNA ZIYARET   14:01   AYDıN MILLETVEKILI ÖMER KARAKAŞ, İYİ PARTI’DEN ISTIFA ETTI   13:53   BAĞıMSıZ MADEN-İŞ SENDIKASı’NıN AVUKATı BATı: "’TÜRKIYE GELECEĞE HAZıR’ MITINGINE BIR HEYETLE DE OLSA KATıLMAYA NIYETLIYIZ"   13:50   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: AK PARTI’NIN ÇEYREK ASRıNDA DEMOKRATIK MEŞRUIYET GÜÇLENDI   16:46   MADENCILERIN EYLEMI DÖRDÜNCÜ GÜNÜNDE: CHP’LI DEMIR, BAKAN YARDıMCıSı TANCAN ILE GÖRÜŞTÜ   16:41   MADENCILERIN EYLEMI DÖRDÜNCÜ GÜNÜNDE... "ENERJI BAKANLıĞı’NDAN OLUMLU YANıT GELENE KADAR DA BURADAN AYRıLMAYACAĞıZ"  
 
     
   

DEM Partili Siirt Belediye Eş Başkanı Alağaş`a 6 yıl 3 ay hapis cezası


DEM Partili Siirt Belediye Eş Başkanı Sofya Alağaş`a “silahlı terör örgütü üyesi olmak” iddiasıyla yargılandığı davada 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

 

Tarih : 28 Ocak 2025 Salı 11:41   Okunma : 474

Haber: Ahmet ÜN

(DİYARBAKIR) - DEM Partili Siirt Belediye Eş Başkanı Sofya Alağaş`a “silahlı terör örgütü üyesi olmak” iddiasıyla yargılandığı davada 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Siirt Belediyesi Eş Başkanı DEM Partili Sofya Alağaş`ın, Jin News Haber Müdürü olduğu dönemde “silahlı terör örgütü üyesi olmak” iddiasıyla yargılandığı davanın yedinci ve karar duruşması Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görüldü.

Alağaş`ın avukatlarının katıldığı duruşmayı Almanya Türkiye Büyükelçiliği yetkilisi, DEM Parti Diyarbakır Milletvekilleri Ceylan Akça ve Adalet Kaya, Siirt Belediye Meclisi üyeleri, Siirt Barosu Başkanı Muhammed Alptekin, Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu üyeleri takip etti. Duruşmada, iddia makamı, Alağaş`ın terör örgütü üyesi olmak suçundan cezalandırılması yönündeki esas hakkındaki görüşünü tekrar etti.

İddia makamının esas hakkındaki görüşlerine karşı savunma yapan Alağaş`ın avukatı Resul Temur, müvekkili hakkında gazetecilik faaliyeti nedeniyle dava açıldığını belirterek, “Bir önceki celseye kadar dosya olağan seyrinde yürüyordu. 6. celsede bir kısım karardan vazgeçilmesi ve gizli tanık dinlenilmesi bu dosyaya politik müdahale olduğunu gösteriyor. Bu dosyada müvekkilin gazetecilik faaliyetleri nedeniyle açıldı.  Alağaş hakkında ifade veren gizli tanık, Ankara ilinde gazetecilerin yargılanmasına gerekçe gösterilen tanıktı. Mahkemenin soruşturma dosyasını istememesi ancak bu soruşturma dosyasındaki gizli tanığı dinlemesi çelişkili. Bu da meselenin hukuki değil politik bir mecradan yürütüldüğünü gösteriyor. İddianamede yer almayan bir tanığı dinlemek CMK 172. maddeye aykırı. Savcı alelacele bir mütalaa hazırladı. İddianamenin 11 ve 12 sayfasını kopyalayıp mütalaa hazırlanmış. Bu da dosyanın alelacele hazırlandığını gösteriyor” diye konuştu.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, oy çokluğuyla “suçun işleniş biçimi, suçun işlenmesinde kullanılan araçlar, suçun konusunun önem ve değerini” göz önüne alarak, sanık Alağaş`ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA