17 Temmuz 2026 Cuma

22:49   MERSIN’DE BÜYÜK DÖNÜŞÜM: ’BU KENT ARTıK SıNıF ATLıYOR!’   18:40   CHP’DE ’MUTLAK BUTLAN’ VE ’KAYYUM’ SAVAŞı: 8 İL ÖRGÜTÜ GÖREVDEN ALıNDı, ÖZGÜR ÖZEL’E ŞOK ÇAĞRı!   16:40   MERSIN’DE ZINCIR MARKETE ŞOK BASKıN! RAFLARı TEK TEK BOŞALTTıLAR, CEZASı AĞıR OLDU...   16:19   BÜYÜKÇEKMECE BELEDIYESI DAVASı… TUTUKLU ÖMER KAZANCı: “OĞLUMUN DOĞUM GÜNÜNDE PASTAYı KÂĞıDA ÇIZDIM, MUMLARı CAMıN ARKASıNDAN BIRLIKTE ÜFLEDIK”   16:17   MEB ÖNÜNE YÜRÜMEK ISTEYEN MAĞDUR ÖĞRETMENLERE MÜDAHALE   15:16   CHP MYK, KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   15:15   MURAT EMIR, TUTUKLU ÇANKAYA BELEDIYE BAŞKANı HÜSEYIN CAN GÜNER’I ZIYARET ETTI   14:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, GELECEĞIN BASKETBOLCULARıNı AĞıRLADı   14:50   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA YENI GELIŞME: TUNCELI’DEKI TÜM ZıRHLı ARAÇLARA ILIŞKIN BILGILER TALEP EDILDI   14:43   DEM PARTI İMRALı HEYETI ÜYELERI, MHP GENEL BAŞKANı BAHÇELI ILE GÖRÜŞTÜ   14:42   ÇAĞLAYAN’DA YINE ABLUKA... VATANDAŞLARıN, GAZETECILERIN ADLIYEYE GIRIŞLERINE KıSıTLAMA GETIRILDI   14:39   MANISA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLISI CHP GRUP BAŞKANVEKILI CEYLAN GÖZALTıNA ALıNDı   14:34   MERSIN BAROSU SEÇIMLERI ÖNCESI DIKKAT ÇEKEN ISTIFA: YÖNETIM KURULU ÜYESI HAKKı EREN MÜLAYIM GÖREVINDEN AYRıLDı   09:50   GÜLNAR’ıN KAYıP MIRASı GÜN YÜZÜNE ÇıKıYOR: LEKLEK FASULYESI İÇIN COĞRAFI İŞARET HAMLESI!   09:28   NASUH MAHRUKI HAKKıNDA YENI GÖZALTı KARARı! GEREKÇE O PAYLAŞıM...   09:05   MESSI TARIH YAZMAYA DEVAM EDIYOR! 2026 DÜNYA KUPASı’NDA DEV FINALIN ADı BELLI OLDU   22:05   ÖZGÜR ÖZEL SINCAN’A GITTI! TUTUKLANAN CAN GÜNER’DEN İLK MESAJ: ’ALNıMıZ AK’   21:49   MERSIN TÜRKIYE’YI SıRTLıYOR: DEV İHRACAT İVMESI!   21:35   ÖZEL DERSHANELERI GÖLGEDE BıRAKAN BAŞARı! MERSIN’DE LGS 2026’YA KURS MERKEZLERI DAMGA VURDU   20:29   MERSIN ÇAVAK TOKİ’DE TESLIM KRIZI: 1072 AILE İSYAN EDIYOR!  
 
     
   

Sıla bebek davası... CHP`li Özçağdaş: "Bu utanç Türkiye`nin utancıdır, sadece suçluların değil"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Sıla bebeğin ölümüyle ilgili bugün Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanı`na soruyorum; Sayın Cumhurbaşkanı, bir benzeriniz var mı acaba? Bu kadar çok çocuğun, gencin, kadının öldüğü bir ülkede aile yılı ilan edip, siyasi sorumluların hiçbirinden hesap sormamak mümkün mü? Türkiye`nin çocukları, gençleri, kadınları için dezavantajlı toplum kesimleri için daha iyi koruma sistemlerine ihtiyacı var... Bu utanç Türkiye`nin utancıdır, sadece suçluların değil" dedi.

 

Tarih : 5 Şubat 2025 Çarşamba 13:31   Okunma : 961

Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde Sıla bebeğin ölümüyle ilgili davanın duruşması görüldü. Davayı takip eden CHP Milli Eğitim Bakanlığı`ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, duruşma sonrası açıklama yaptı. Özçağdaş, şunları söyledi:

"Daha iyi bir sosyal hizmet sistemine ihtiyacımız var"

"Türkiye`de maalesef çocuklarımızı, kadınlarımızı, gençlerimizi ve bebeklerimizi koruyamıyoruz. Cuma günü bu davanın kararı, hukuk çerçevesinde verilecek. Buradaki suçlular, iki yaşındaki bir bebeğe yapmış oldukları vicdansızca eylemler nedeniyle cezalarını alacaklar, buna inanıyoruz. Ama burada en temel sorun, Sıla bebeğin 2 Eylül`de aslında hastaneye bir kez gittiğini, devletin sorunu o gün ve ondan öncesinde görmediği ve sonra 8 Eylül`de bu çocuğun hayatını kaybedecek şekilde darp edildiği, istismar edildiği gerçeğidir. Yine bu devletin 18 kez ziyaret edip ölümünü engelleyemediği beş çocuk var. Yine bu devletin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı`nın koruyamadığı Narin kızımız var, yenidoğan bebekler var. Gidenler için suçlulara ceza vermek elbette hukukun gereği ama bizim ihtiyacımız olan şey Sıla bebeklerin korunmasını sağlamak, toplumun ihtiyacı bu. Daha iyi bir sosyal hizmet sistemine ihtiyacımız var. Bugün Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü`nden iki avukat vardı burada. Ben Sayın Bakan`a soruyorum, kendi bakanlığı döneminde Sıla bebeği, Narin`i, İzmir`de beş çocuğumuzu, yenidoğan bebekleri, kafası kesilen genç kızlarımızı kaybettik.

"Bu utanç Türkiye`nin utancıdır, sadece suçluların değil"

Bir ülkede aile yılı ilan etmekle işler çözülmüyor. Mesele çocuğu, kadını, aileyi kamu politikalarıyla koruyabiliyor olmakta. Suçlular elbet de cezalarını alacaklar. Asıl mesele, kendi haklarını savunamayacak olan çocukların, gençlerin, kadınların, ailelerin yanında olmak. Çünkü bu facialar göz göre göre geliyor. Sayın Bakan, Belçika`da da parlamenterlik görevi yapmış birisi, Belçika`da aynı görevi yapan bir bakan, arka arkaya bu kadar çok kayıptan sonra hiçbir şey olmamış gibi makamında oturmaya devam eder miydi? Sayın Cumhurbaşkanı`na soruyorum; Sayın Cumhurbaşkanı, bir benzeriniz var mı acaba? Bu kadar çok çocuğun, gencin, kadının öldüğü bir ülkede Aile Yılı ilan edip, siyasi sorumluların hiçbirinden hesap sormamak mümkün mü? Türkiye`nin çocukları, gençleri, kadınları için dezavantajlı toplum kesimleri için daha iyi koruma sistemlerine ihtiyacı var. Cuma günü davanın sonucunu alacağız ama asıl olan gerçek sorumluların, siyasi sorumluların, bürokratik sorumluların kendi sorumluluklarının gereğini yerine getirmesidir. Bu utanç Türkiye`nin utancıdır, sadece suçluların değil."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA