12 Ocak 2026 Pazartesi

16:50   ROJIN KABAIŞ’IN ÖLÜMÜ... BABA NIZAMETTIN KABAIŞ, ADALET BAKANı YıLMAZ TUNÇ ILE GÖRÜŞECEĞINI SÖYLEDI   16:47   MURAT ÇALıK YARıN AMELIYAT OLACAK... ÇALıK HASTANE CAMıNDAN DESTEKÇILERINE EL SALLADı   16:45   DEVA PARTISI GENEL BAŞKANı BABACAN: "YÜKSEK ENFLASYON DÖNEMINDE MAAŞLARA 3 AYDA BIR GÜNCELLEME GELMELI"   16:36   CHP’NIN EMEKLILER IÇIN "MECLIS’I TERK ETMEME" EYLEMI SÜRÜYOR... ALI MAHIR BAŞARıR: "İNSANLARıN AKLıYLA OYNAMAYıN, DAHA FAZLA VICDANSıZLıK YAPMAYıN"   13:45   İRAN’A YÖNELIK ASKERI MÜDAHALE IDDIASı… İRAM ARAŞTıRMACıSı ORAL TOĞA: “ASKERI MÜDAHALE IHTIMALI DÜŞÜK DEĞIL, IDDIADAN DAHA FAZLA AMA KESIN OLACAK DEMEK IÇIN DE ERKEN”   13:44   CHP’NIN EMEKLILER IÇIN "MECLIS’I TERK ETMEME" EYLEMI SÜRÜYOR... ENSAR AYTEKIN: “EMEKLIYI AYAĞA KALDıRMAK CHP IKTIDARıNDA BIZIM GÖREVIMIZ OLACAK”   13:42   PıNAR BULUNMAZ’ıN ŞÜPHELI ÖLÜMÜ... ABI ERDAL SEVIM’DEN ÇAĞRı: "PıNAR’ıN ADALETININ ARTıK SAĞLANMASıNı ISTIYORUZ"   13:40   ABD BAŞKANı TRUMP: “İRAN, MÜZAKERE ETMEK ISTIYOR, BIR TOPLANTı AYARLANıYOR; ANCAK YAŞANANLAR NEDENIYLE GÖRÜŞMEDEN ÖNCE HAREKETE GEÇMEMIZ GEREKEBILIR"   13:36   EKREM İMAMOĞLU: "CUMHURBAŞKANLıĞı ADAYLıĞıM KESIN BIÇIMDE DEVAM ETMEKTEDIR"   12:18   4 GOLLÜ ZAFER! AKDENIZ BELEDIYE SPOR LIDERLIĞINI PEKIŞTIRDI   11:20   “CHP’DEN 2026 SEÇIM HAMLESI: ADALET, DEMOKRASI VE GÜVENLIK İÇIN YOL HARITASı”   10:35   “MERSIN’DE SPOR DOLU BIR YıL: ULUSLARARASı ORGANIZASYONLARDAN REKORLARA”   09:59   “BAŞKAN ALTıOK: DAHA TEMIZ, DAHA SAĞLıKLı YUMURTALıK”   22:58   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN KÖKSAL AILESINE DESTEK: ‘GEÇMIŞ OLSUN’ ZIYARETI”   17:35   “DENIZLI MEYDANı ‘İSTIFA’ SESLERIYLE YANKıLANDı: ÖZEL’DEN TÜRKIYE’YE YÖNETIM MESAJı”   15:59   12 PARTI’DEN HALEP ÇıKıŞı: “SAVAŞ SUÇLARı DURDURULSUN, HALKLARıN BARıŞı KAZANSıN”   10:17   “VERGI VE SGK BORCU OLAN ESNAF SISTEM DıŞıNA İTILIYOR”   10:11    “BEYAZ BASTONLA BIR ADıM: MERSIN’DE EMPATI DENEYIMI”   22:47   MERSIN GAZETECILER CEMIYETI’NDEN 10 OCAK MESAJı: “GAZETECILIK KAMU ADıNA SORUMLULUK GEREKTIRIR”   19:38   “ÜLKE TARıMSıZ, TARıM MÜHENDISSIZ OLMAZ: 180 YıLLıK EĞITIM GELENEĞI ALARM VERIYOR”  
 
     
   

Sıla bebek davası... CHP`li Özçağdaş: "Bu utanç Türkiye`nin utancıdır, sadece suçluların değil"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Sıla bebeğin ölümüyle ilgili bugün Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanı`na soruyorum; Sayın Cumhurbaşkanı, bir benzeriniz var mı acaba? Bu kadar çok çocuğun, gencin, kadının öldüğü bir ülkede aile yılı ilan edip, siyasi sorumluların hiçbirinden hesap sormamak mümkün mü? Türkiye`nin çocukları, gençleri, kadınları için dezavantajlı toplum kesimleri için daha iyi koruma sistemlerine ihtiyacı var... Bu utanç Türkiye`nin utancıdır, sadece suçluların değil" dedi.

 

Tarih : 5 Şubat 2025 Çarşamba 13:31   Okunma : 856

Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde Sıla bebeğin ölümüyle ilgili davanın duruşması görüldü. Davayı takip eden CHP Milli Eğitim Bakanlığı`ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, duruşma sonrası açıklama yaptı. Özçağdaş, şunları söyledi:

"Daha iyi bir sosyal hizmet sistemine ihtiyacımız var"

"Türkiye`de maalesef çocuklarımızı, kadınlarımızı, gençlerimizi ve bebeklerimizi koruyamıyoruz. Cuma günü bu davanın kararı, hukuk çerçevesinde verilecek. Buradaki suçlular, iki yaşındaki bir bebeğe yapmış oldukları vicdansızca eylemler nedeniyle cezalarını alacaklar, buna inanıyoruz. Ama burada en temel sorun, Sıla bebeğin 2 Eylül`de aslında hastaneye bir kez gittiğini, devletin sorunu o gün ve ondan öncesinde görmediği ve sonra 8 Eylül`de bu çocuğun hayatını kaybedecek şekilde darp edildiği, istismar edildiği gerçeğidir. Yine bu devletin 18 kez ziyaret edip ölümünü engelleyemediği beş çocuk var. Yine bu devletin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı`nın koruyamadığı Narin kızımız var, yenidoğan bebekler var. Gidenler için suçlulara ceza vermek elbette hukukun gereği ama bizim ihtiyacımız olan şey Sıla bebeklerin korunmasını sağlamak, toplumun ihtiyacı bu. Daha iyi bir sosyal hizmet sistemine ihtiyacımız var. Bugün Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü`nden iki avukat vardı burada. Ben Sayın Bakan`a soruyorum, kendi bakanlığı döneminde Sıla bebeği, Narin`i, İzmir`de beş çocuğumuzu, yenidoğan bebekleri, kafası kesilen genç kızlarımızı kaybettik.

"Bu utanç Türkiye`nin utancıdır, sadece suçluların değil"

Bir ülkede aile yılı ilan etmekle işler çözülmüyor. Mesele çocuğu, kadını, aileyi kamu politikalarıyla koruyabiliyor olmakta. Suçlular elbet de cezalarını alacaklar. Asıl mesele, kendi haklarını savunamayacak olan çocukların, gençlerin, kadınların, ailelerin yanında olmak. Çünkü bu facialar göz göre göre geliyor. Sayın Bakan, Belçika`da da parlamenterlik görevi yapmış birisi, Belçika`da aynı görevi yapan bir bakan, arka arkaya bu kadar çok kayıptan sonra hiçbir şey olmamış gibi makamında oturmaya devam eder miydi? Sayın Cumhurbaşkanı`na soruyorum; Sayın Cumhurbaşkanı, bir benzeriniz var mı acaba? Bu kadar çok çocuğun, gencin, kadının öldüğü bir ülkede Aile Yılı ilan edip, siyasi sorumluların hiçbirinden hesap sormamak mümkün mü? Türkiye`nin çocukları, gençleri, kadınları için dezavantajlı toplum kesimleri için daha iyi koruma sistemlerine ihtiyacı var. Cuma günü davanın sonucunu alacağız ama asıl olan gerçek sorumluların, siyasi sorumluların, bürokratik sorumluların kendi sorumluluklarının gereğini yerine getirmesidir. Bu utanç Türkiye`nin utancıdır, sadece suçluların değil."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA