27 Mayıs 2026 Çarşamba

14:35   ANKARA’DA BAYRAM MASASı KURULDU AMA İKI KRITIK ÇATLAK VAR! SIYASETIN BAYRAMLAŞMA PROGRAMıNDA ŞOK CHP DETAYı   14:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İZMIR GÜNDOĞDU’DA TARIHI ÇıKıŞ: ’İLK KEZ BU SOKAKLARDA BÜYÜK BIR ÖFKE GÖRÜYORUM’   13:34   CHP’DE DIJITAL KRIZ PATLAK VERDI! ASU KAYA’DAN ZEHIR ZEMBEREK ’SARAY’ ÇıKıŞı: ’İSIMLERIMIZI SILEBILIRSINIZ AMA...’   12:42   CHP GENEL MERKEZI’NDE SıCAK SAATLER: KURULTAY KARARı SONRASı BARIKATLAR KURULDU, İŞTEN ÇıKARMALAR BAŞLADı!   12:40   ERDOĞAN’DAN BAYRAM MESAJı: ’O SÜRECI SAMIMIYETLE MENZILINE GÖTÜRÜYORUZ!’   12:35   LIDERLERIN KURBAN BAYRAMı PROGRAMı BELLI OLDU! ERDOĞAN, ÖZEL, BAHÇELI VE SIYASI LIDERLER BAYRAMDA NEREDE OLACAK?   12:20   MITING YASAĞıNA SERT TEPKI: ’İKTIDARı BÜYÜK BIR KORKU SARDı, SOKAKLARDAYıZ!’   11:28   KıLıÇDAROĞLU SESSIZLIĞINI BOZDU: CHP’DE ’GÖLGE BAKAN’ VE ’GRUP BAŞKANLıĞı’ KRIZI! ÖZGÜR ÖZEL’E İKINCI ŞOK...   11:21   YARGıTAY’DAN FLAŞ CHP KARARı: ÖZGÜR ÖZEL SILINDI, KEMAL KıLıÇDAROĞLU YENIDEN LISTEDE!   11:05   İŞ DÜNYASı VE GENÇLIK BU NOKTADA BULUŞUYOR: MERSIN’DE YENI NESIL İNOVASYON DALGASı!   11:03   TARSUS TSO BAŞKANı RUHI KOÇAK’TAN KURBAN BAYRAMı MESAJı: ’PAYLAŞMA KÜLTÜRÜMÜZ EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ’   10:51   AKDENIZ’DE BAYRAM COŞKUSU! CHP İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT:    10:50   BAŞKENTTE ÇIFTE BAYRAMLAŞMA: ÖZGÜR ÖZEL HALKLA BULUŞACAK, KıLıÇDAROĞLU GENEL MERKEZ’DE OLACAK!   10:18   CHP’DE TABELALAR SÖKÜLDÜ, İNTERNET SITESI BOŞALTıLDı: BÜYÜK KRIZDE YENI PERDE!   20:06   KıLıÇDAROĞLU’NUN PROGRAMı BELLI OLDU: 30 MAYıS’TA GENEL MERKEZE GELECEK, PM VE YDK 1 HAZIRAN’DA TOPLANACAK   20:02   EMEP’TEN TBMM’DE ÖZGÜR ÖZEL’E ZIYARET... ASLAN: "BIRLIKTE MÜCADELE IÇERISINDE OLACAĞıZ"   20:01   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NUN BAYRAMLAŞMA PROGRAMı DEĞIŞTI: 30 MAYıS’TA CHP GENEL MERKEZI’NDE BAYRAMLAŞMA PROGRAMıNA KATıLACAK   20:01   BILGI ÜNIVERSITESI YENIDEN AÇıLDı: BUGÜN BILGI’YE YAPıLAN YARıN BAŞKA BIR ÜNIVERSITEYE YAPıLABILIR   19:59   ABD BAŞKANı TRUMP: "İRAN ILE ANLAŞMA SONRASı TÜRKIYE DAHIL BÖLGE ÜLKELERI, ABRAHAM ANLAŞMALARı’NA KATıLMALı"   19:48   CAN ATALAY: "APAÇıK GERÇEĞIMIZ, ANAYASASıZ BIR ÜLKE OLDUĞUMUZDUR"  
 
     
   

Vatandaşların pahalılık sitemi: "Çocuklardan borç alarak idare ediyoruz. Her taraf batmış, bir şey alamıyoruz``


Sinop`ta yaşayan vatandaşlar pahalılıktan dert yandı. Nurettin Öztürk,`` “Her taraf batmış. Bir şey alamıyoruz. Gidip ürünlere bakıp önünden dönüyoruz. Şartlar zor. Yapacağımız bir şey yok. Herkes aklını başına alsın. Geçinemiyoruz. Ondan bundan borç alarak, çocuklardan borç alarak idare ediyoruz” dedi. 

 

Tarih : 5 Şubat 2025 Çarşamba 15:29   Okunma : 792

Haber: Mustafa USTA

Sinop`ta yaşayan yurttaşlar Türkiye ekonomisinden memnun olmadıklarını ifade ederek, maaşlarının geçinmeleri için yeterli olmadığını dile getirdiler.

Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli olan Şükrü Demirel, şöyle konuştu:

``Türkiye`de ekonomi var mı? Ekonomist var mı? Ekonomist en tepede oturuyor ve `ben ekonomistim` diyor. Bu soruların bir anlamı kalmadı artık. Emekli aylıkları asgari ücretin altında kaldı. Bu insanlar nasıl geçiniyor? 12 bin 500 liradan 14 bin 496 liraya çıkmış emekli maaşı. Ben sosyal güvenlikçiyim. Sosyal Güvenlik Kurumu`nda ben 30 yılımı geçirdim. Emekli, dul, yetim, malulen emeklileri saymıyorum bile, onlar zaten yok piyasada. Onları devlet hiç saymıyor. Üstelik bu ekonomik bunalım içinde hükümet kendine ilişkin gündem yaratmaya devam ediyor. Her gün yeni bir gündem. Kayyumlar atanıyor, gazeteciler cezaevine atılıyor. İnsanlar sokağa çıkamıyorlar. Korku iklimi hakim. Ekonomiden memnun olsam ne olur, olmasam ne olur? Ben bir emekliyim. Aldığım maaş 24 bin lira. Zaten yarısını evin kirasına veriyorum.``

“Benim maaşım asgari ücretin altında... Ama önceden 2 katıydı”

Hasan Çolak; “Beğenilecek nesi var ki? Dolar altı başını gitti, altın aldı başını gitti. Altın lazım `dolarla mı iş yapıyorsun` diyor ama her şey dolarla. İster istemez ne olursa olsun sonunda fatura bize geliyor. Parası çok olan için bir şey fark etmiyor ama parası az olan için sıkıntı veriyor. Benim maaşım asgari ücretin altında. Ama önceden 2 katıydı. Emekli tam rahat edeceği zaman edemiyor” diye konuştu.

Hasan Altun ise yaşadığı sıkıntıyı şöyle anlattı:

``Bu ekonomiyi beğenmiyorum. Ben emekli bir memurum. 2017 yılında emekli oldum. 2 asgari ücretten fazla maaş alıyordum. 4 tane en düşük emekli maaşından fazla maaş alıyordum ama şimdi hepsi beni solladı gibi bir şey. Yalancı dünyanın yalancı TÜİK üyeleri, yalancı ekonomistleri. Ne dersek diyelim. Geçinmek zor. Kiralara zam o biçim. Beş maaş alanlar bir çarşıya, pazara uğramıyorlar mı? Bilemiyoruz artık. Geçinmenin ne şartlarda zor olduğunu gitsinler görsünler. 20 bin lirayla ev geçindirmeye çalışıyoruz. Sağda solda çalışıyoruz. İş bulursak çalışıyoruz, bulamazsak evde yatıyoruz.``

``Yandık, yandık``

Adil Ertürk; “Yandık, yandık. Bugün sigortaya gittim. Arabanın sigortasını sordum `19 bin lira` dedi. Millet şaşırdı. Ev kirası, çoluk çocuk derken para yok. Ne olacak bu halimiz? Nereye kadar gider bu iş? Zaten üç aya kıyamet kopar bu millette” dedi.

Nurettin Öztürk; “Her taraf batmış. Bir şey alamıyoruz. Gidip ürünlere bakıp önünden dönüyoruz. Şartlar zor. Yapacağımız bir şey yok. Herkes aklını başına alsın, geçinemiyoruz. Ondan bundan borç alarak, çocuklardan borç alarak idare ediyoruz” diye ifade etti.
 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA