12 Mart 2026 Perşembe

15:56   GÖKHAN GÜNAYDıN: "23 YıL SONRA AKP’NIN GELDIĞI NOKTA TÜRKIYE AÇıSıNDAN BIR MILLI GÜVENLIK SORUNUDUR"   15:55   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’ıN "MÜJDE" AÇıKLAMASıNA EMEKLILERDEN TEPKI: HER ZAMAN BAYRAM ÖNCESI YATıRıLıYORDU. BU MÜJDE DEĞIL   15:30   TUNCER BAKıRHAN’DAN 12 MART AÇıKLAMASı: "ARADAN GEÇEN 31 YıLA RAĞMEN KATLIAMıN TÜM YÖNLERIYLE AYDıNLATıLMAMıŞ OLMASı ACıYı DERINLEŞTIRMEYE DEVAM EDIYOR"   15:29   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İSTIKLAL MARŞı’NıN KABULÜNÜN 105’INCI YıLı MESAJı: "BÜYÜK ŞAIRIMIZ MEHMET AKIF ERSOY’U VE MILLI MÜCADELE KAHRAMANLARıMıZı SAYGıYLA ANıYORUM"   13:28   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… İMAMOĞLU’NDAN DURUŞMADA EKRANA YANSıTıLAN TABLOYA TEPKI: “BAŞSAVCı GÖRÜNÜMLÜ SIYASETÇININ LIDERLIĞINDE ÇALıŞAN SAVCıLıK YAPTı BUNLARı”   10:57   MERSIN’DE KALPLERI ISıTAN BULUŞMA: ÜÇ KUŞAK DOĞANıN KALBINDE BIRLEŞTI!   10:55   İBB DAVASıNDA 4. GÜN: SILIVRI’DE DUYGU DOLU ANLAR! "CUMHURBAŞKANı İMAMOĞLU" SLOGANLARı YÜKSELDI   09:36   BAŞKAN V. ŞENER MESAI ARKADAŞLARıYLA AYNı SOFRADA BULUŞTU   09:35    POTANıN PERILERI’NDEN DEV BAŞLANGıÇ! KANADA KARŞıSıNDA NEFES KESEN ZAFER   09:34   MERSIN’DE ULAŞıMDA ENGEL DÖNEMI BITTI: TEK TıKLA OTOBÜS KAPıNıZA GELIYOR!   09:20   GıDA DEVINDEN TARIHI KARAR: TAT GıDA 58 YıL SONRA BIR İLKI GERÇEKLEŞTIRDI!   01:02   ABD-İRAN GERILIMINDE ŞOK İTIRAF: 168 ÇOCUĞUN ÖLDÜĞÜ KATLIAMDA ’HATA’ İDDIASı!   21:35   MERSIN’DE RAMAZAN RUHU MUT’TA ZIRVE YAPTı: BAŞKAN SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK MESAJı!   19:42   TARSUS’TA EZBER BOZAN BULUŞMA: KÜÇÜK BAŞKANLAR İSTEDI, ALI BOLTAÇ ANıNDA TALIMATı VERDI!   18:46   BERKIN ELVAN 12. YıLıNDA MEZARı BAŞıNDA ANıLDı: "KATILLER HESAP VERSIN!"   16:44   MHP MERSIN MILLETVEKILI DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MILYON GENCE ÖĞRENCI AFFı, 100 BIN MEZUNA DENKLIK ÇAĞRıSı   16:40   İRAN, BANGLADEŞ PETROL VE LNG GEMILERININ HÜRMÜZ BOĞAZı’NDAN GEÇIŞINE IZNI VERDI   16:40   İBB DAVASı’NDA ÜÇÜNCÜ GÜN… CHP’LI KARABAT’ıN ŞOFÖRÜ TUTUKLU SANıK SıRRı KÜÇÜK: "VICDANıM RAHAT, BU YAŞıMA KADAR HARAM LOKMA YEMEDIM"   16:39   İBB DAVASı...TUTUKLU BUĞRA GÖKCE: TRT YÖNETICILERININ KURUMUN KÜLTÜRÜNE, TARIHINE VE YAYıNCıLıK ILKELERINE UYGUN HAREKET ETMESINI BEKLIYORUZ   16:37   ERKAN BAŞ’TAN GREVDEKI ÖZEL İTALYAN LISESI ÖĞRETMENLERINE DESTEK: "BU KAVGA BIR AVUÇ ÖĞRETMENIN KAVGASı DEĞIL, TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN KAVGASı"  
 
     
   

Vatandaşların pahalılık sitemi: "Çocuklardan borç alarak idare ediyoruz. Her taraf batmış, bir şey alamıyoruz``


Sinop`ta yaşayan vatandaşlar pahalılıktan dert yandı. Nurettin Öztürk,`` “Her taraf batmış. Bir şey alamıyoruz. Gidip ürünlere bakıp önünden dönüyoruz. Şartlar zor. Yapacağımız bir şey yok. Herkes aklını başına alsın. Geçinemiyoruz. Ondan bundan borç alarak, çocuklardan borç alarak idare ediyoruz” dedi. 

 

Tarih : 5 Şubat 2025 Çarşamba 15:29   Okunma : 735

Haber: Mustafa USTA

Sinop`ta yaşayan yurttaşlar Türkiye ekonomisinden memnun olmadıklarını ifade ederek, maaşlarının geçinmeleri için yeterli olmadığını dile getirdiler.

Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli olan Şükrü Demirel, şöyle konuştu:

``Türkiye`de ekonomi var mı? Ekonomist var mı? Ekonomist en tepede oturuyor ve `ben ekonomistim` diyor. Bu soruların bir anlamı kalmadı artık. Emekli aylıkları asgari ücretin altında kaldı. Bu insanlar nasıl geçiniyor? 12 bin 500 liradan 14 bin 496 liraya çıkmış emekli maaşı. Ben sosyal güvenlikçiyim. Sosyal Güvenlik Kurumu`nda ben 30 yılımı geçirdim. Emekli, dul, yetim, malulen emeklileri saymıyorum bile, onlar zaten yok piyasada. Onları devlet hiç saymıyor. Üstelik bu ekonomik bunalım içinde hükümet kendine ilişkin gündem yaratmaya devam ediyor. Her gün yeni bir gündem. Kayyumlar atanıyor, gazeteciler cezaevine atılıyor. İnsanlar sokağa çıkamıyorlar. Korku iklimi hakim. Ekonomiden memnun olsam ne olur, olmasam ne olur? Ben bir emekliyim. Aldığım maaş 24 bin lira. Zaten yarısını evin kirasına veriyorum.``

“Benim maaşım asgari ücretin altında... Ama önceden 2 katıydı”

Hasan Çolak; “Beğenilecek nesi var ki? Dolar altı başını gitti, altın aldı başını gitti. Altın lazım `dolarla mı iş yapıyorsun` diyor ama her şey dolarla. İster istemez ne olursa olsun sonunda fatura bize geliyor. Parası çok olan için bir şey fark etmiyor ama parası az olan için sıkıntı veriyor. Benim maaşım asgari ücretin altında. Ama önceden 2 katıydı. Emekli tam rahat edeceği zaman edemiyor” diye konuştu.

Hasan Altun ise yaşadığı sıkıntıyı şöyle anlattı:

``Bu ekonomiyi beğenmiyorum. Ben emekli bir memurum. 2017 yılında emekli oldum. 2 asgari ücretten fazla maaş alıyordum. 4 tane en düşük emekli maaşından fazla maaş alıyordum ama şimdi hepsi beni solladı gibi bir şey. Yalancı dünyanın yalancı TÜİK üyeleri, yalancı ekonomistleri. Ne dersek diyelim. Geçinmek zor. Kiralara zam o biçim. Beş maaş alanlar bir çarşıya, pazara uğramıyorlar mı? Bilemiyoruz artık. Geçinmenin ne şartlarda zor olduğunu gitsinler görsünler. 20 bin lirayla ev geçindirmeye çalışıyoruz. Sağda solda çalışıyoruz. İş bulursak çalışıyoruz, bulamazsak evde yatıyoruz.``

``Yandık, yandık``

Adil Ertürk; “Yandık, yandık. Bugün sigortaya gittim. Arabanın sigortasını sordum `19 bin lira` dedi. Millet şaşırdı. Ev kirası, çoluk çocuk derken para yok. Ne olacak bu halimiz? Nereye kadar gider bu iş? Zaten üç aya kıyamet kopar bu millette” dedi.

Nurettin Öztürk; “Her taraf batmış. Bir şey alamıyoruz. Gidip ürünlere bakıp önünden dönüyoruz. Şartlar zor. Yapacağımız bir şey yok. Herkes aklını başına alsın, geçinemiyoruz. Ondan bundan borç alarak, çocuklardan borç alarak idare ediyoruz” diye ifade etti.
 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA