27 Nisan 2026 Pazartesi

16:54   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL’IN TUTUKLULUĞUNA ITIRAZ REDDEDILDI   16:53   DORUK MADEN IŞÇILERI OTURMA EYLEMINDE: "BIZ DEVLETE MI SALDıRıYORUZ, VATAN HAINI MIYIZ, BIZIM ETRAFıMıZı KUŞATıYORSUNUZ?"   16:23   DORUK MADENCILIK IŞÇILERININ ENERJI BAKANLıĞı’NA YÜRÜYÜŞÜNE POLIS MÜDAHALE ETTI... BAŞARAN AKSU: "BAKANLAR KAVGA ETMEK ISTIYORSA BURADAYıZ"   16:19   İBB DAVASı’NDA 27. GÜN...MEHMET PEHLIVAN: "BENI KıZıMDAN AYRı TUTMANıZıN EK GEREKÇESI NEDIR?"   16:18   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı KAPSAMıNDA GÖZALTıNA ALıNAN 2 KIŞI ADLIYEYE SEVK EDILDI   15:32   78 BARODAN ORTAK AÇıKLAMA: ‘SAVUNMA HAKKı YAPAY ZEKAYA DEVREDILEMEZ’   13:57   AZIZ İHSAN AKTAŞ SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı... TAHLIYE EDILEN CEYHAN BELEDIYE BAŞKANı AYDAR: "MAHKEMELER DEDIKODULAR ÜZERINDEN YÜRÜMEZ"   13:53   CHP HEYETI KAHRAMANMARAŞ’TAKI OKUL SALDıRıSıNDA HAYATıNı KAYBEDENLERIN AILELERIYLE GÖRÜŞTÜ... CHP’LI ASU KAYA: "AILELER ÇOCUKLARıNıN ŞEHIT SAYıLMASıNı VE ISIMLERININ YAŞATıLMASıNı ISTIYOR"   13:51   AYM’NIN 64. KURULUŞ YıL DÖNÜMÜ... BAŞKAN KADIR ÖZKAYA:    13:48   İBB DAVASı’NDA 27. GÜN... SANıK AVUKATLARıNıN REDDIHAKIM TALEBI REDDEDILDI, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN’IN "SAVUNMA SıRASıNıN ÖNE ALıNMASı" TALEBI KABUL EDILDI   09:59   DÖRT MEVSIM GEÇTI, HASRET BITMEDI! TUTUKLU İBB ÜST DÜZEY YÖNETICISININ EŞINDEN YÜREK BURKAN PAYLAŞıM   09:40   MERSIN’DE NOTALAR ENGEL TANıMıYOR! ENGELSIZ YAŞAM MERKEZI’NDEN KALPLERE DOKUNAN RITIMLER   07:55   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU ÇıKıŞı: ’HUKUKU BANA EMANETTIR!’   21:53   YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ KRIZI KAPıDA! 78 BARODAN ADALET BAKANLıĞı’NA ORTAK İSYAN: ’SAVUNMA ROBOTLARA DEVREDILEMEZ!’   21:40   VAHAP SEÇER’DEN TBB SEÇIMI ÖNCESI NET MESAJ: ’GÖREVE DEVAM EDECEĞIZ!’   09:50   MERSIN ONU UNUTMADı! ŞEHIT İTFAIYECI NAZMI ÇELIKKAYA DUALARLA ANıLDı   09:19   RESMI GAZETE’DE GECE YARıSı MESAISI: MEB BAKAN YARDıMCıSı DEĞIŞTI, DEV KURUMLARDA ÜST DÜZEY ATAMALAR!   09:16   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA KRITIK GELIŞME: TUNCELI’DE İKI GÖREVLI GÖZALTıNA ALıNDı!   19:06   ÖZGÜR ÖZEL: "EN GENIŞ ARA SEÇIME DE VARıM. NE KADAR GENIŞLETMEK ISTIYORLARSA BEN ORADA VARıM, HODRI MEYDAN"   16:02   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A "GÖRÜŞME" YANıTı... ÖZGÜR ÖZEL: "ÜLKENIN BIRINCI PARTISIYIM, IHTIYAÇ VARSA ELBETTE IKINCI PARTIYLE GÖRÜŞÜRÜM"  
 
     
   

AK Partili müteahhit İşitmen`in kayıplara karışması... Özgür Özel: "Kırmızı bülten çıkarıp da tutup getirip, Adıyaman`da hesap vermemesine göz yumuyor birileri"


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ANKA Haber Ajansı`nın gündeme getirdiği, hakkında tutuklama kararı olmasına rağmen firar eden AK Partili müteahhit Şükrü İşitmen`e ilişkin açıklamalarda bulundu. Özgür Özel, "İktidara müzahir müteahhit. 80 kişiye mezar ettiği sitenin müteahhidi serbest bırakılmış. Bugün kaçma şüphesiyle, milletin 31 Mart`ta seçtiği belediye başkanları Silivri`de tutuluyor, televizyonların genel yayın yönetmenleri Silivri`de tutuluyor, seçilmiş milletvekilleri Silivri`de tutuluyor. Bilim insanları, akademisyenler, gazeteciler Silivri`de tutuluyor. 80 kişinin katili salınmış, ‘adli kontrol` denmiş, yurtdışına kaçmış. Ağlaya ağlaya gelip anlattılar. Ve kırmızı bülten talepleri reddedilmiş. Almanya`da, Bulgaristan`da istediği gibi geziyorlar. Kırmızı bülten çıkarıp da tutup getirip, Adıyaman`da hesap vermemesine göz yumuyor birileri, vermemesini sağlıyorlar" dedi.

 

Tarih : 5 Şubat 2025 Çarşamba 16:32   Okunma : 741

Haber: Mehmet OFLAZ 

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde Adıyaman`ın Besni ilçesi 15 Temmuz Şehitler Mahallesi`nde bulunan Yukarı Şehir Kooperatif Evleri B blokun tamamı, D blokun ise yarısı yıkıldı. Enkaz yığınına dönen binalarda 80 kişi yaşamını yitirirken bir kişi de yaralandı. Besni Cumhuriyet Başsavcılığı, eski AK Parti Besni İlçe Yönetim Kurulu Üyesi müteahhit Şükrü İşitmen ve diğer 14 sanık hakkında, "Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan dava açtı. Soruşturma sürecinde müteahhit Şükrü İşitmen, Mersin Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak 13 Şubat 2023 tarihinde tutuklandı. Besni Sulh Ceza Hâkimliği 12 Şubat 2024`te şüpheli Şükrü İşitmen`i "samimi beyanları" nedeniyle adli kontrol kararıyla tahliye edilmesine karar verdi.

Mahkeme heyeti İşitmen`in yeniden tutuklanmasına karar vermişti

Sanık müteahhit Şükrü İşitmen, Adıyaman 1. Ağır Ceza Mahkemesi`nde 22 Ekim 2024`te görülen Yukarı Şehir Kooperatif Evleri davasının ilk duruşmasına katılmamıştı. Duruşmada müştekiler ve müşteki avukatları tutuksuz yargılanan sanıkların tutuklanmasını talep etmişti. Cumhuriyet savcısı da "Mevcut delil durumu itibarıyla sanıkların tutuklanma taleplerinin şu aşamada reddine ve eksik hususların giderilmesine karar verilmesi kamu adına talep olunur" demişti. Mahkeme heyeti de müteahhit Şükrü İşitmen`in yeniden tutuklanmasına karar vererek duruşmayı ertelemişti.

ANKA Haber Ajansı, sanık Şükrü İşitmen`in "adli kontrol" şartıyla Mersin Tece Şehit Fırat Palamut Polis Merkezi Amirliği`ne 23 Ekim`den itibaren imza atmadığına dair belgeye ulaşmıştı. Adalet Bakanlığı`na bağlı Mersin Denetimli Serbestlik Müdürlüğü de sanık Şükrü İşitmen`in adli kontrol ihlalini 25 Ekim 2024`te Adıyaman 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı`na bildirmişti. Süreç içerisinde İşitmen hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Sanık İşitmen`in avukatları, müvekkilleri hakkında çıkarılan "yakalama emri düzenlenmesi kararına" itiraz etmişti. Adıyaman 2. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık avukatlarının itirazını 31 Ekim 2024`te reddetmişti.

Kırmızı bülten talebi reddedilmişti...

ANKA Haber Ajansı, sanık Şükrü İşitmen`in kayıplara karıştığını gündeme getirmişti. Sanık İşitmen hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Adıyaman 1. Ağır Ceza Mahkemesi`nde 21 Ocak`ta görülen ikinci duruşmada mahkeme heyeti, müteahhit İşitmen hakkında istenen kırmızı bülten talebini reddetmişti. 

Özgür Özel`den İşitmen için "Kırmızı bülten" talebi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ANKA Haber Ajansı`nın gündeme getirdiği konuya ilişkin Adıyaman`da açıklamalarda bulundu. Özgür Özel, depremlere ilişkin 2 bin 31 adet soruşturma dosyası oluşturulduğunu,bunlardan bin 491`i hakkında iddianame hazırlanarak kamu davası açıldığını anımsatarak, şöyle konuştu:

"100 kişiden 97`si adalet aramaya devam ediyor. Ama sorumlular cezalandırılmamış. İktidara müzahir müteahhit. 80 kişiye mezar ettiği sitenin müteahhidi serbest bırakılmış. Bugün kaçma şüphesiyle, milletin 31 Mart`ta seçtiği belediye başkanları Silivri`de tutuluyor, televizyonların genel yayın yönetmenleri Silivri`de tutuluyor, seçilmiş milletvekilleri Silivri`de tutuluyor. Bilim insanları, akademisyenler, gazeteciler Silivri`de tutuluyor. 80 kişinin katili salınmış, ‘adli kontrol` denmiş, yurtdışına kaçmış. Ağlaya ağlaya gelip anlattılar. Ve kırmızı bülten talepleri reddedilmiş. Almanya`da, Bulgaristan`da istediği gibi geziyorlar. Kırmızı bülten çıkarıp da tutup getirip, Adıyaman`da hesap vermemesine göz yumuyor birileri, vermemesini sağlıyorlar." 

Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı`na çağrıda bulundu...

Yukarı Şehir Kooperatif Evleri`nde yakınlarını kaybedenler, ANKA Haber Ajansı aracılığıyla kayıplara karışan Şükrü İşitmen`in bir an önce yakalanması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya`ya çağrıda bulundu. 

Binada eşi ile 3 çocuğunu kaybeden ve enkazdan akrabaları tarafından çıkarılan Hatice Elçi, "6 Şubat benim hayatımın karardığı bir ay. Ben 6 Şubat`ta eşimi ve 3 evladımı kaybetmiş bir anneyim. Benim eşimin ve çocuklarımın katiline tutuklama emri çıkmasına rağmen şu an kaçak. Ben katilin yakalanmasını istiyorum. Katillerin serbest gezmesini istemiyorum. Şükrü İşitmen her neredeyse tutuklanıp yakalansın" diye konuştu. 

Binada öğretmen kızını ve 8 yaşındaki torunu kaybeden emekli öğretmen Davut Güler ise depremin geleceğinin belli olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Depremler öldürmüyor, çürük binalar öldürüyor. Kızımı ve torunumu Şükrü İşitmen`in yaptığı çürük binada kaybettik. Kızım öğretmendi, çok başarılıydı. 8 yaşındaki torunumu ben ellerimle çıkardım. Şükrü İşitmen önce tutuklanmıştı daha sonra serbest bırakıldı. İşitmen hakkında tekrar tutuklama karar çıktı. Şu an aranıyor ama bulanmıyor. Muhtemelen yurt dışına kaçmış olabilir. Çünkü suçlu olduğunu çok iyi biliyor. Kaçmak kurtuluş değildir."

Güler, Cumhurbaşkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü ve Adıyaman Jandarma Komutanlığı`na çağrıda bulunarak, "Bunlar bir çalışma yaparsa ve bunu ele geçirirlerse bizim acımız bir nebze hafifler. Bir an önce yakalanmasını talep ediyoruz" dedi. 

``Bunca insanı öldüren bir insan neden kaçar?"

Binada öğretmen eşi Zeliha Özer`i kaybeden ve enkazdan çevredekilerin yardımıyla yaklaşık 9 saat sonra çıkarılan öğretmen Abdulvahap Özer, firari İşitmen`in yakalanması için Cumhurbaşkanı Erdoğan`a çağrıda bulundu. Özer, şöyle konuştu:

"163 kişinin ölümünden sorumlu cani ‘samimi beyan`a göre serbest bırakılıyor. Büyük ihtimalle bu kişi yurt dışına kaçtı. Biz kırmızı bülten talebinde bulunduk ama mahkeme tarafından talebimiz reddedildi. Biz hakkımızı, adaletimizi arıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızdan talebim bu olayların bir daha bu şekilde yaşanmaması adına denetleme noktasında titiz davranılmasını istiyorum. Ben iki yıldır konteynerde kalıyorum. Konteyner kentte yazın sıcağını, kışın soğuğunu çekiyorum. Konteynerlerde kalan yaşlı ve engelli insanlar var. Bu insanların hiç bekletilmeden evlerinin teslim edilmesini istiyorum. Nasıl devletimiz Metina`da, Gara`da, Zap`ta teröristleri bulup getirebiliyorsa bu Şükrü İşitmen`in de nerede olduğu biliniyordur, getirilmesini istiyoruz. Avukatları, bu adamın suçsuz olduğunu savunuyor. Gelsin Türk adaletine teslim olsun, kendisini savunsun. Neden kaçıyor? Bunca insanı öldüren bir insan neden kaçar.``

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA