3 Eylül 2026 Perşembe

22:33   MERSIN’DE NEFRET SÖYLEMINE KARŞı SERT TEPKI: ’HALKı KIN VE DÜŞMANLıĞA TAHRIK AÇıKÇA SUÇTUR’   21:10   MERSINLILERIN UĞRAK NOKTASıYDı: TOROSLAR’DAKI O DEV PIKNIK ALANı BAŞTAN AŞAĞı YENILENIYOR!   20:33   MERSIN’DE GÜNLÜK 1.403 TL ÖDEMELI VE İŞ GARANTILI DEV FıRSAT: 35 KIŞI ALıNACAK!   20:15   VAHAP SEÇER BAŞKENTE DAMGA VURDU: ULAŞıMDA ’NESILLER ARASı ADALET’ DÖNEMI   20:10   60 YıLLıK DEVDEN DEV YATıRıM: YENI İNCI’DEN 2026’DA 150 MILYON TL’LIK HAMLE!   19:56   ZELIHA SUNAL’DAN GELECEĞI DEĞIŞTIRECEK İKI YENI KITAP: ATıK DEĞIL, DÖNÜŞÜM VAR!   19:50   ’MERSIN TRAFIĞI FELÇ: SORUMLULAR MAZERET ÜRETIYOR, ZAMANı VE EKONOMIYI KAYBEDIYORUZ!’   19:40   DYP MERSIN İL BAŞKANı NESRIN VURAL: NARENCIYE DALıNDA DEĞIL, ÜRETICININ YÜZÜNDE GÜLSÜN   19:30   MERSIN’DE KADıNLAR KENDI İŞININ PATRONU OLDU: EVDE OTURAN KADıNLAR ŞIMDI SIPARIŞ YETIŞTIREMIYOR!   19:29   GıDA AMBALAJıNDA DEVRIM NITELIĞINDE ADıM: MUTFAKLARDAKI O ALıŞKANLıK TAMAMEN DEĞIŞIYOR!   19:02   TUFANBEYLI’NIN ’BEYAZ ALTıNı’ SOSYAL MEDYADAN TÜKETICIYE ULAŞıYOR: TARıMDA YEREL ÜRETIM VE DIJITAL SATıŞ DEVRIMI!   18:59   LÜKSÜN YENI KODLARı YAZıLıYOR: SERTIFIKALı İKINCI EL, YAPAY ZEKÂ VE İNSAN TEMASıYLA DÖNÜŞEN 100 MILYAR DOLARLıK GELECEK   18:50   DELILLER SUYA SONRADAN Mı BıRAKıLDı? GÜLISTAN DOKU DOSYASıNDA DALGıÇ POLIS TUTUKLANDı!   10:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KORSAN VE KURAL TANıMAYAN TAKSILERE GEÇIT YOK! 810 TAKSI TEK TEK DENETLENDI   10:19   BAŞKAN VEKILI BEŞIKCI KARADUVAR’DAYDı: ’SORUNLARı MASA BAŞıNDA DEĞIL SAHADA ÇÖZECEĞIZ’   02:04   GALATASARAY TRANSFERDE BOMBAYı PATLATTı! PORTO’NUN YıLDıZı DENIZ GÜL SARı-KıRMıZıLıLARDA   18:27   İMAMOĞLU’NDAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’ROTAMıZ NET: CUMHURIYET, DEMOKRASI, ADALET’   17:59   TMMOB’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ’NDE NET MESAJ: ’TÜRKIYE’NIN İHTIYACı GERÇEK VE KALıCı BIR TOPLUMSAL BARıŞ!’   17:55   İSTIKLAL CADDESI’NDE ŞOK ANLAR: 200. YıL TÖRENINDE ZABıTAYA POLIS ENGELI!   17:49   CHP’DE YENI DÖNEM STRATEJISI: KıLıÇDAROĞLU’NUN MILLI BILINÇ GÜÇLÜ TÜRKIYE’ BULUŞMALARı BAŞLıYOR  
 
     
   

‘Sessizce Yürüyor, Acılara Ses Oluyoruz!’


Mersin Büyükşehir Belediyesi ve 6 Şubat Yaşam Derneği, 6 Şubat depremlerinin 2. yıl dönümünde anlamlı bir anma etkinliği düzenledi. ‘Sessizce Yürüyor, Acılara Ses Oluyoruz!’ sloganıyla yapılan programda, hayatını kaybedenler için ‘Sessiz Yürüyüş’ ve ‘Anma Töreni’ gerçekleştirildi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer de yürüyüşe katılarak, depremde hayatını kaybedenleri andılar.

 

Tarih : 7 Şubat 2025 Cuma 01:34   Okunma : 875

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve 6 Şubat Yaşam Derneği, 6 Şubat depremlerinin 2. yıl dönümünde anlamlı bir anma etkinliği düzenledi. ‘Sessizce Yürüyor, Acılara Ses Oluyoruz!’ sloganıyla yapılan programda, hayatını kaybedenler için ‘Sessiz Yürüyüş’ ve ‘Anma Töreni’ gerçekleştirildi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer de yürüyüşe katılarak, depremde hayatını kaybedenleri andılar.

Duygusal Anlar Yaşandı

Anma yürüyüşü, Adnan Menderes Bulvarı’ndan başladı. Katılımcılar, ellerinde karanfiller, meşaleler ve kokartlarla sessizce yürüdü. Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, arama-kurtarma köpekleriyle katılımcılara eşlik etti. Yürüyüş sırasında, bir grup vatandaş cep telefonlarının ışıklarını yakarak bir dayanışma görüntüsü oluşturdu. Sahil boyunca ışıklandırmalar kapalı tutuldu, katılımcılar, ellerindeki karanfilleri, mumlarla süslenmiş anma platformuna bırakarak, depremin 2. yılına saygılarını sundular.

Başkan Seçer: "Acılardan Büyük Dersler Çıkarmalıyız"

Konuşmasında depremde hayatını kaybedenleri anan Başkan Seçer, yaşanan felaketin, Türk milletinin afet günlerinde nasıl birleştiğini gösterdiğini belirtti. Ancak Türkiye Cumhuriyeti’nin deneyimiyle, bu tür bir afetin doğru şekilde yönetilememesinin önemli bir ders olduğunu ifade etti. “Bu felaket, hem mevcut iktidarın hem de yerel yönetimlerin, gelecekteki acılardan ders çıkarmaları gerektiğini gösterdi,” diyen Seçer, şunları ekledi: “Bu acı, yalnızca bugünü değil, geleceği de unutmamızı sağlayan bir uyarıdır.”

Mersinliler Depremzedelere Kucak Açtı

Seçer, Mersin’in depremden etkilenen bölgelere en yakın il olduğunu ve Mersin halkının ilk günden itibaren depremzedelere büyük bir destek sunduğunu belirtti. “Mersin halkı, bu olağanüstü dönemde, depremzedelere sıcak bir yuva sundu ve hiçbir kardeşimizi açta, açıkta bırakmadı,” dedi.

“Depremzedeler Artık Ailemizdir”

Başkan Seçer, Mersin'de yaşayan 60 binden fazla depremzedenin, sadece misafir değil, artık Mersinli birer aile bireyi olduğunu vurguladı. “Depremzedeler bizim için artık birer Mersinli, ailemizin bir parçası olarak kabul ediyoruz ve onlarla gurur duyuyoruz,” ifadelerini kullandı.

Mersin, Afet Riski Taşıyan Bir Bölge

Mersin’in, sadece deprem değil; tsunami, orman yangınları, sanayi kaynaklı patlamalar ve sel gibi afetlerle de risk taşıyan bir bölge olduğunu belirten Seçer, bu tür olaylara karşı hazırlıklı olunması gerektiğine dikkat çekti. Mersin’in afetlere karşı dirençli bir şehir olabilmesi için Afet İşleri Dairesi Başkanlığı’nı kurduklarını söyledi.

Afet Riski Taşıyan Yapılar İçin Dönüşüm Çalışmaları

Seçer, afet riski taşıyan konutların dönüşümünü hızlandıracaklarını belirterek, bu konuda imar değişiklikleri ve yenileme projeleri üzerinde çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

“Afetlerin Felakete Dönüşmemesi İçin Tedbirli Olmalıyız”

Seçer, afetlerin önlenemeyeceğini ancak felakete dönüşmemesi için doğru önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı. “Binalarda ranttan önce insan sağlığını düşünmeliyiz,” dedi.

İktidara Çağrı: "Depremzedelerin Hızla Normal Yaşantısına Dönmesi İçin Adım Atılmalı"

Seçer, deprem bölgesindeki vatandaşların eski hayatlarına dönebilmesi için iktidara çağrıda bulundu. "Hem yerel yönetimler hem merkezi hükümet üzerine düşeni yaparsa ülkemiz daha saygın bir hale gelir," dedi.

6 Şubat Yaşam Derneği Başkanı Dr. Çiğdem Şanlıalp’ten Teşekkür

6 Şubat Yaşam Derneği Başkanı Dr. Çiğdem Şanlıalp, depremde yaşanan birlik ve dayanışmayı hatırlatarak, tüm Mersin halkına ve sahada emek veren Başkan Seçer’e teşekkürlerini sundu. "Biz unutmayacağız, unutturmayacağız," dedi.

Anma Etkinliği Sonunda Depremzededen Başkan Seçer’e Anlamlı Hediyeler

Anma programı sonunda, Mersin’de 2 yıldır yaşayan depremzede 9 yaşındaki Asya Yamanel, Başkan Seçer’e karanfil hediye etti. Etkinlik, duygu dolu anlarla ve dayanışma mesajlarıyla sona erdi.

Mersin’de Depremzedeler İçin Dua Edildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı tarafından, Mersin Akbelen Mezarlığı ve Tarsus Şehir Mezarlığı’nda hayatını kaybedenler için Kur’an-ı Kerim okutuldu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA