20 Mayıs 2026 Çarşamba

19:41   CHP MERSIN’DEN 19 MAYıS’TA GÖVDE GÖSTERISI! KORAL ÖMÜR’DEN SERT ’MIRAS’ MESAJı: ’ASLA TESLIM ETMEYECEĞIZ!’   18:20   BAŞKAN SEÇER’DEN ÇOK KONUŞULACAK ‘BEYIN GÖÇÜ’ ÇıKıŞı: ’SÖZLE OLMAZ, HISSETTIRECEKSINIZ!’   18:17   CHP’NIN 19 MAYıS GENÇLIK KORTEJI... CHP GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı CEM AYDıN: "MILLETIMIZLE KOL KOLA GELECEĞIMIZI GERI ALACAĞıZ"   18:16   EMEP GENEL BAŞKANı ASLAN’DAN "19 MAYıS" AÇıKLAMASı: "GENÇLIK IÇIN BAYRAM, SÖMÜRÜSÜZ BIR DÜZEN KURULDUĞUNDA MÜMKÜN OLACAK"   16:17   CHP’NIN 19 MAYıS GENÇLIK KORTEJI... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI, GERÇEK SAHIPLERI GENÇLERE EMANET EDECEĞIZ"   14:58   ERKAN BAŞ’TAN HÜKÜMETE SUMUD FILOSU TEPKISI: "ERDOĞAN’ıN DOSTU TRUMP KıZAR, İSRAIL LOBISI AYıPLAR DIYE MI BU SESSIZLIĞINIZ?"   14:55   ANıTKABIR’DE 19 MAYıS COŞKUSU... GENÇLER: "ATATÜRK’E MINNETTARıZ VE ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ"   13:49   TARSUS’TAKI SILAHLı SALDıRıDA ÖLDÜRÜLEN 6 KIŞIDEN 5’I ILÇEDE TOPRAĞA VERILDI   12:46   “MUSTAFA KEMAL’IN ASKERLERIYIZ” SLOGANı NEDENIYLE IHRAÇ EDILEN TEĞMEN IÇIN VERILEN "GÖREVE IADE" KARARıNA DURDURMA   12:45   MERSIN’DE 6 KIŞIYI ÖLDÜREN SALDıRGAN, SAKLANDıĞı KÖY EVINDE INTIHAR ETTI   05:28   MHP’LI LEVENT UYSAL’DAN DIKKAT ÇEKEN 19 MAYıS ÇıKıŞı: ’TÜRKIYE’NIN EN BÜYÜK GÜCÜ ONLAR!’   18:59   CHP’LI KORKMAZ. 19 MAYıS RUHU BUGÜN SENINLE YAŞıYOR   18:56   CHP’LI GÜROL AKBAŞ: ‘107 YıL ÖNCE YAKıLAN O MEŞALE BUGÜN DE YOLUMUZU AYDıNLATıYOR’   18:40   GELECEĞI İNŞA EDENLERE ATATÜRK’TEN ARMAĞAN: 19 MAYıS RUHUYLA YENIDEN!   18:25   CHP’LI KADIR ÖZCAN’DAN 19 MAYıS MESAJı: ‘MILLI UYANıŞıN SEMBOLÜ VE GELECEĞIN GÜVENCESI’   18:21   19 MAYıS’TA ANKARA’DA BÜYÜK KORTEJ: ÖZGÜR ÖZEL VE BINLERCE GENÇ ANıTKABIR’E YÜRÜYOR!   18:19   CHP’LI MUSTAFA KEKLIK’TEN 19 MAYıS MESAJı: ’CUMHURIYETIN İKINCI YÜZYıLıNDA EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ GENÇLIKTIR’   17:35   MEMUR EMEKLILERI, SEYYANEN ZAM ISTIYOR: "CUMHURBAŞKANı VERDIĞI SÖZÜ TUTMALı"   16:34   DİSK, KESK, TMMOB VE TTB’DEN ORTAK NATO AÇıKLAMASı: NATO ÜSLERI KAPATıLMALı, NATO’DAN DERHAL ÇıKıLMALıDıR   15:32   BIRLEŞIK KAMU İŞ KONFEDERASYONU MALIYE BAKANLıĞı ÖNÜNDE EYLEM YAPTı... GENEL BAŞKAN YıLDıRıM: TÜM KAMU ÇALıŞANLARı ALACAKLı DURUMDA  
 
     
   

Sıla bebek davasında karar çıktı...


Sıla bebeğin ölümüyle ilgili davada kararın çıkmasının ardından açıklama yapan Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün, “Ne yazık ki Sıla`nın ölümüne giden yolda döşenen taşlar, birilerinin ihmali yüzünden oluştu. Bu ihmallerin sona ermesi için bizler suçun önlenmesiyle ilgili, Türkiye`de çocukların yatağa aç girmemelerini ve güvenli bir ülkede yaşayabilmelerini teminen herkesin üzerine düşen görevi yerine eksiksiz getirmesini bekliyoruz” dedi.

 

Tarih : 7 Şubat 2025 Cuma 13:56   Okunma : 896

Sıla bebeğin ölümüyle ilgili bugün Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen davada karar çıktı. Karara göre, cinsel istismara maruz kalan ve darp edildikten sonra yaşamını yitiren 2 yaşındaki Sıla bebeğin annesi Bakiye Yeniçeri`ye ``suçu bildirmeme``, ``ihmalen kasten öldürme`` ve ``delilleri gizleme-yok etme`` suçlarından 27 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Suça sürüklenen çocuklardan K.A. 20 yıl 6 ay, G.K. ise 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Duruşmanın ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş ile birlikte basın açıklaması yapan Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün, şunları söyledi:

“Yargılamanın en başından beri süreci takip eden Tekirdağ Barosu ve üyeleri adına şunu ifade etmek istiyorum; Türkiye`de etkin yargılamalar yapılabilir, etkin cezalar da verilebilir ama suçun önlenmesi konusunda çok eksiklerimiz var. Ne yazık ki Sıla`nın ölümüne giden yolda döşenen taşlar, birilerinin ihmali yüzünden oluştu. Bu ihmallerin sona ermesi için bizler suçun önlenmesiyle ilgili, Türkiye`de çocukların yatağa aç girmemelerini ve güvenli bir ülkede yaşayabilmelerini teminen herkesin üzerine düşen görevi yerine eksiksiz getirmesini bekliyoruz.

"Bundan sonraki enerjimizi, bu suçların önlenmesiyle ilgili çalışmalara yükleyeceğiz"

Tekirdağ Barosu olarak, bundan sonraki enerjimizi bu suçların önlenmesiyle ilgili çalışmalara yükleyeceğiz. Bu anlamda özellikle devletin pozitif yükümlülükleri var. Bu yükümlülükleri ne kadar yerine getirdikleriyle ilgili bir kez daha biz araştırma yapacağız. Eğer bir ihmal varsa, bu yargılamada olmasalar bile daha sonra yargıç önüne çıkartılması için Tekirdağ Barosu etkin bir şekilde çalışacak.

İçeride Sıla`nın teyzesini dinledik. Kendisinin aktardıkları, suç duyuruları, Sıla bebeğin başına gelenlerin bildirilmesine rağmen çocuğun Bakanlık tarafından koruma evine alınmaması... Bunların hepsinin tek tek araştırılmasını istiyoruz. Bunlarla ilgili hukuki desteği de bizler vereceğiz.

"Basının önünde değil, mahkeme salonunda bunları söylemek istiyoruz"

Bizim, tüm Türkiye`deki yargı mensuplarından beklentimiz; ihmaller noktasında daha cesur, daha kararlı adım atmaları. Bizler, barolar olarak bu süreçlerde zaten gerekli çalışmaları yapıyoruz. Biz, ilk duruşmadan bugüne, katılma talebimizi defaatle dile getirdik. Ama ne yazık ki katılma talebimiz kabul edilmedi. Ben dosyaya katıldım ancak söz hakkım yok. Sadece duruşmayı izleyebiliyorum. Basının önünde değil, mahkeme salonunda bunları söylemek istiyoruz. Bu yüzden baroların bu davalara katılması gerekiyor ve bunun için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

"Bizler, etkin yargılamalar yapılmasını istiyoruz"

“Sadece suçlu anne mi? En baştaki suçlu neden yargılanmadı” sorusuna cevap veren Gürcün, şunları söyledi:

“Burada bizlerin yapmak istediği şey, Türkiye`de bir farkındalığı anlatmak. Elbette cezalar bir kısım insanları tatmin etmemiş olabilir. Ama bizim şu an anlatmamız gerekenler bunlar. Bizler, etkin yargılamalar yapılmasını istiyoruz.”

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA