2 Eylül 2026 Çarşamba

10:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KORSAN VE KURAL TANıMAYAN TAKSILERE GEÇIT YOK! 810 TAKSI TEK TEK DENETLENDI   10:19   BAŞKAN VEKILI BEŞIKCI KARADUVAR’DAYDı: ’SORUNLARı MASA BAŞıNDA DEĞIL SAHADA ÇÖZECEĞIZ’   02:04   GALATASARAY TRANSFERDE BOMBAYı PATLATTı! PORTO’NUN YıLDıZı DENIZ GÜL SARı-KıRMıZıLıLARDA   18:27   İMAMOĞLU’NDAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’ROTAMıZ NET: CUMHURIYET, DEMOKRASI, ADALET’   17:59   TMMOB’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ’NDE NET MESAJ: ’TÜRKIYE’NIN İHTIYACı GERÇEK VE KALıCı BIR TOPLUMSAL BARıŞ!’   17:55   İSTIKLAL CADDESI’NDE ŞOK ANLAR: 200. YıL TÖRENINDE ZABıTAYA POLIS ENGELI!   17:49   CHP’DE YENI DÖNEM STRATEJISI: KıLıÇDAROĞLU’NUN MILLI BILINÇ GÜÇLÜ TÜRKIYE’ BULUŞMALARı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI ATAHAN KAYTAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’MERSIN’DEN DÜNYAYA KARDEŞLIK ÇAĞRıSı’   14:39   CHP KADıN KOLLARı İL BAŞKANı GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN 1 EYLÜL MESAJı: ’BARıŞ SUSKUNLUK DEĞIL CESARETTIR’   14:19   CHP MERSIN İL BAŞKANı KORAL ÖMÜR’DEN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’BARıŞ, ADALET VE EŞITLIK İÇIN BIRLIKTE MÜCADELE EDECEĞIZ’   13:17   MERSIN BAROSU’NDAN YENI ADLI YıLDA SERT ÇıKıŞ: ’GECIKEN ADALET VE TUTUKLAMA TEDBIRI SıKıNTı YARATTı!’   11:25   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’BARıŞ, AKDENIZ’IN VE DÜNYANıN ORTAK GELECEĞIDIR’   11:12   NECDET KıLıÇ’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı; AYRıŞMA DEĞIL DAYANıŞMA KAZANACAK..   10:48   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı MUSTAFA KEKLIK’TEN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı   10:45   YENIMAHALLE MUHTARı SERVET DOĞAN’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı   10:44   BARıŞıN KENTI MERSIN’DEN TÜM DÜNYAYA ÇAĞRı: ’BARıŞ, YARıNLARA BıRAKıLACAK EN BÜYÜK MIRASTıR’   10:41   GÜROL AKBAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’WBARıŞ, GELECEĞE BıRAKACAĞıMıZ EN BÜYÜK MIRASTıR’   10:40   TTB 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ AÇıKLAMASı: DEMOKRASI, SAĞLıK HAKKı VE KAYYUM UYARıSı   10:31   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı KADIR ÖZCAN: ’ATATÜRK’ÜN SÖZÜ BUGÜN EN BÜYÜK REHBERIMIZDIR’   10:30   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’ATATÜRK’ÜN BARıŞ VIZYONU İNSANLıĞıN TEK ÇıKıŞ YOLUDUR’  
 
     
   

Sıla bebek davasında karar çıktı...


Sıla bebeğin ölümüyle ilgili davada kararın çıkmasının ardından açıklama yapan Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün, “Ne yazık ki Sıla`nın ölümüne giden yolda döşenen taşlar, birilerinin ihmali yüzünden oluştu. Bu ihmallerin sona ermesi için bizler suçun önlenmesiyle ilgili, Türkiye`de çocukların yatağa aç girmemelerini ve güvenli bir ülkede yaşayabilmelerini teminen herkesin üzerine düşen görevi yerine eksiksiz getirmesini bekliyoruz” dedi.

 

Tarih : 7 Şubat 2025 Cuma 13:56   Okunma : 1191

Sıla bebeğin ölümüyle ilgili bugün Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen davada karar çıktı. Karara göre, cinsel istismara maruz kalan ve darp edildikten sonra yaşamını yitiren 2 yaşındaki Sıla bebeğin annesi Bakiye Yeniçeri`ye ``suçu bildirmeme``, ``ihmalen kasten öldürme`` ve ``delilleri gizleme-yok etme`` suçlarından 27 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Suça sürüklenen çocuklardan K.A. 20 yıl 6 ay, G.K. ise 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Duruşmanın ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş ile birlikte basın açıklaması yapan Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün, şunları söyledi:

“Yargılamanın en başından beri süreci takip eden Tekirdağ Barosu ve üyeleri adına şunu ifade etmek istiyorum; Türkiye`de etkin yargılamalar yapılabilir, etkin cezalar da verilebilir ama suçun önlenmesi konusunda çok eksiklerimiz var. Ne yazık ki Sıla`nın ölümüne giden yolda döşenen taşlar, birilerinin ihmali yüzünden oluştu. Bu ihmallerin sona ermesi için bizler suçun önlenmesiyle ilgili, Türkiye`de çocukların yatağa aç girmemelerini ve güvenli bir ülkede yaşayabilmelerini teminen herkesin üzerine düşen görevi yerine eksiksiz getirmesini bekliyoruz.

"Bundan sonraki enerjimizi, bu suçların önlenmesiyle ilgili çalışmalara yükleyeceğiz"

Tekirdağ Barosu olarak, bundan sonraki enerjimizi bu suçların önlenmesiyle ilgili çalışmalara yükleyeceğiz. Bu anlamda özellikle devletin pozitif yükümlülükleri var. Bu yükümlülükleri ne kadar yerine getirdikleriyle ilgili bir kez daha biz araştırma yapacağız. Eğer bir ihmal varsa, bu yargılamada olmasalar bile daha sonra yargıç önüne çıkartılması için Tekirdağ Barosu etkin bir şekilde çalışacak.

İçeride Sıla`nın teyzesini dinledik. Kendisinin aktardıkları, suç duyuruları, Sıla bebeğin başına gelenlerin bildirilmesine rağmen çocuğun Bakanlık tarafından koruma evine alınmaması... Bunların hepsinin tek tek araştırılmasını istiyoruz. Bunlarla ilgili hukuki desteği de bizler vereceğiz.

"Basının önünde değil, mahkeme salonunda bunları söylemek istiyoruz"

Bizim, tüm Türkiye`deki yargı mensuplarından beklentimiz; ihmaller noktasında daha cesur, daha kararlı adım atmaları. Bizler, barolar olarak bu süreçlerde zaten gerekli çalışmaları yapıyoruz. Biz, ilk duruşmadan bugüne, katılma talebimizi defaatle dile getirdik. Ama ne yazık ki katılma talebimiz kabul edilmedi. Ben dosyaya katıldım ancak söz hakkım yok. Sadece duruşmayı izleyebiliyorum. Basının önünde değil, mahkeme salonunda bunları söylemek istiyoruz. Bu yüzden baroların bu davalara katılması gerekiyor ve bunun için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

"Bizler, etkin yargılamalar yapılmasını istiyoruz"

“Sadece suçlu anne mi? En baştaki suçlu neden yargılanmadı” sorusuna cevap veren Gürcün, şunları söyledi:

“Burada bizlerin yapmak istediği şey, Türkiye`de bir farkındalığı anlatmak. Elbette cezalar bir kısım insanları tatmin etmemiş olabilir. Ama bizim şu an anlatmamız gerekenler bunlar. Bizler, etkin yargılamalar yapılmasını istiyoruz.”

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA