11 Haziran 2026 Perşembe

22:45   KıLıÇDAROĞLU 9 VEKILI DISIPLINE SEVK ETTI, ÖZEL CEPHESINDEN ’GEÇERSIZ’ ÇıKıŞı!   19:11   CHP’DE DEPREM! 9 MILLETVEKILI İÇIN KESIN İHRAÇ İSTEMI: ’ARıNMA SIYASETI BAŞLADı’   17:50   CHP’DE DOKUZ MILLETVEKILI DISIPLINE SEVK EDILDI! UMUT AKDOĞAN’DAN TÜZÜK GÖNDERMELI İLK AÇıKLAMA   16:55   LÜTFÜ SAVAŞ: ’HEPIMIZ PARTIYE ÜYEYIZ’   16:50   SILIVRI’DEKI İBB DAVASıNDA SALONDAKILERI AĞLATAN SAVUNMA! ’UTANAN VARSA ÇıKABILIR, BEN UTANMıYORUM...’   16:37   CHP’DE KURULTAY DEPREMI: 76 İL BAŞKANıNDAN TARIH VEREREK ÇOK NET MESAJ! ’ÖNCÜLERIMIZ ÖZEL VE İMAMOĞLU’   16:35   LIVANELI VE AKBAYRAM’DAN CHP’YE ’MUTLAK BUTLAN’ TEPKISI: ÜNLÜ SANATÇıLAR ESERLERININ KULLANıMıNı ENGELLEDI!   16:22   AKıN GÜRLEK, "ÇıPLAK ARAMA" SORUSUNA YANıT VERMEDI: “TOPLANTıM VAR“   16:21   İSTANBUL BAROSU KADıN HAKLARı MERKEZI: KADıNLARıN BEDENLERINI VE ANNELIKLERINI BIR BASKı ARACıNA DÖNÜŞTÜRENLER UTANMALıDıR   16:21   MEZITLI BELEDIYESI’NIN DÜZENLEDIĞI 7’NCI ÖRTÜALTı ÜZÜM FESTIVALI, SONA ERDI   16:19   ALI MAHIR BAŞARıR: "KURULTAYı DERHAL TOPLAYıN"   15:17   AK PARTI GRUP TOPLANTıSı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: "DOĞU AKDENIZ’DE TÜRKIYE’NIN VE KıBRıS TÜRKÜ’NÜN HUKUKUNA KASTEDILIRSE CEVABıMıZ SERT OLUR"   15:16   NIHAT SÜTLAŞ: FATOŞ PıNAR TÜRKER’IN ANLATTıKLARıNDAN SONRA KENDI MAĞDURIYETIMI ANLATMAKTAN UTANıYORUM... SILIVRI, VATAN EMNIYET’IN YANıNDA PARIS KALıR   14:14   KOÇ HODING’E BIR SILAHLı SALDıRı DAHA: DIYARBAKıR’DA OTOKOÇ HEDEF ALıNDı   14:14   CHP MYK KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı: İHRAÇLAR GÖRÜŞÜLECEK   13:13   AK PARTI GÜNDEME ALDı: ÜNIVERSITEDEN ATıLANLARA AF YOLDA   13:12   BURHANETTIN BULUT, AKıN GÜRLEK’E, İBB SORUŞTURMASıNDAKI KÖTÜ MUAMELE IDDIALARıNı SORDU   10:25   CHP’DE ’BUTLAN’ KRIZI SANAT DÜNYASıNA SıÇRADı! ÜNLÜ SANATÇıDAN ÇOK SERT REST: ’ASLA İZIN VERMIYORUM’   09:10   MERSIN’DE EĞITIMDE DEVRIM: 15 OKUMA SALONU GENÇLERIN KADERINI DEĞIŞTIRIYOR!   16:44   72 ILIN CHP İL BAŞKANLıĞı’NDAN ORTAK AÇıKLAMA: SEÇILMIŞ GENEL BAŞKANıMıZ ÖZEL, CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZ ISE İMAMOĞLU’DUR  
 
     
   

Berkant Gültekin, Uğur Koç, Yaşar Gökdemir serbest: "Gazetecilik yapmaya, gerçekleri yazmaya devam edeceğiz"


İstanbul`da dün gözaltına alınan birgun.net Yayın Koordinatörlerinden Berkant Gültekin savcılıktan, Uğur Koç hakimlikten serbest bırakıldı. Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Yaşar Gökdemir de yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Berkant Gültekin, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, "Ellerine bir sopa geçirmişler, kafamızda parçalamaya çalışıyorlar, o sopa parçalanır ama bizim irademiz parçalanmayacak" dedi. Uğur Koç ve Yaşar Gökdemir de susmayacaklarını, gazetecilik yapmaya, gerçekleri yazmaya devam edeceklerini söyledi.

 

Tarih : 9 Şubat 2025 Pazar 21:26   Okunma : 730

Haber-Kamera: Hakan KAYA

(İSTANBUL) - İstanbul`da dün gözaltına alınan birgun.net Yayın Koordinatörlerinden Berkant Gültekin savcılıktan, Uğur Koç hakimlikten serbest bırakıldı. Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Yaşar Gökdemir de yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Berkant Gültekin, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, "Ellerine bir sopa geçirmişler, kafamızda parçalamaya çalışıyorlar, o sopa parçalanır ama bizim irademiz parçalanmayacak" dedi. Uğur Koç ve Yaşar Gökdemir de susmayacaklarını, gazetecilik yapmaya, gerçekleri yazmaya devam edeceklerini söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`na gerçekleştirilen bir ziyaretle ilgili haber nedeniyle "terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme" suçlamasıyla dün akşam saatlerinde gözaltına alınan birgun.net Yayın Koordinatörleri Berkant Gültekin, Uğur Koç ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Yaşar Gökdemir öğleden sonra Çağlayan`daki İstanbul Adliyesi`ne sevk edildi. Akşam saatlerinde ifade işlemleri tamamlanan gazetecilerden Berkant Gültekin savcılık tarafından serbest bırakıldı. Uğur Koç ile Yaşar Gökdemir ise adli kontrol talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

"Susmadık, susmayacağız"

Hakimlik Uğur Koç`u serbest bırakırken, Yaşar Gökdemir`i de yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrolle serbest bıraktı.

Gazeteciler, meslektaşları tarafından adliye önünde sevinç içinde karşılandı. Adliyede sık sık ifade verdiklerini söyleyen Uğur Koç, gözaltına alınmalarını eleştirerek, "İktidar bir düşman hukuku işletiyor. Yenişafak`a hak olan bir röportaj Halk TV`ye hak olmuyor. Sabah`a hak olan bir haber bize olmuyor. Bu, gayet açık bir şekilde görünüyor. İstanbul`da iktidar farklı bir rejim yürütmeye çalışıyor fakat biz bugüne kadar susmadık, susmayacağız. Doğru bildiklerimizi yazmaya, ayakta kalmaya devam edeceğiz" dedi.

"Ne yaparlarsa yapsınlar bizi yıldırmaya güçleri yetmeyecek..."

Serbest kalmalarının sevindirici olduğunu ancak içinde bulunulan durumun Türkiye, gazetecilik mesleği adına sevindirici olmadığını vurgulayan  Berkant Gültekin de şunları söyledi:

"Bu bir dalga. Toplumu sindirme operasyonun bir parçası. Ne yaparlarsa yapsınlar bizi yıldırmaya güçleri yetmeyecek... Öyle bir hukuk işletiliyor ki bu ülkede hukuk eğitimi almış avukatlar bile ne olup bittiğini anlayamıyor... Yerimiz belli, mesleğimizi yapıyoruz, hiçbir yere kaçmıyoruz... Ellerine bir sopa geçirmişler, o sopayı kafamızda parçalamaya çalışıyorlar. O sopa parçalanır ama irademiz parçalanmayacak."

Yaşar Gökdemir de "Gazetecilik yapmaya, gerçekleri yazmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA