20 Ağustos 2026 Perşembe

15:26   MELIH MERIÇ SAĞLıK DURUMU HAKKıNDA AÇıKLAMA: ZIYARETÇI KABUL EDILMIYOR   13:23   GENELKURMAY BAŞKANı BAYRAKTAROĞLU, NATO GENELKURMAY BAŞKANLARı TOPLANTıSıNA KATıLDı   13:22   BAKAN ŞIMŞEK: MAZOTTA EŞEL MOBIL ILE KÜRESEL ŞOKUN VATANDAŞLARA YANSıMASıNı SıNıRLıYORUZ   10:20   AKDENIZ SAHILINDE REKOR PEDAL: GENÇLERIN YENI GÖZDESI MERBİS 50 BIN ÜYEYE ULAŞTı   10:15   ÇERÇEVE YASA’DA TARIHI DÖNEMEÇ: 4 BIN KIŞIYE TAHLIYE YOLU AÇıLıYOR, SIYASETTE YENI DÖNEM BAŞLıYOR   09:52   MERSIN ÜNIVERSITESI ÖĞRENCILERINE MÜJDE: İŞKUR KAMPÜS NOKTASı KURULDU!   09:30   AYDıNCıK’TA SıNAVLARA HAZıRLANAN GENÇLERE DEV DESTEK: EVDE ÇALıŞAMAYAN ÖĞRENCILERIN YENI ROTASı BELLI OLDU!   03:31   YENİ PARTI’DEN ÇEKMEKÖY’DE ’SIYASI ÇÖKME’ VE ’KUMPAS’ TEPKISI: ’MILLET İRADESINE DÜRBÜNLE BILE ADALET GÖRÜNMÜYOR!’   16:53   YENİ PARTI SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE, PARTISININ KURULTAY TAKVIMINI AÇıKLADı   16:51   GAZILERIN İÇIŞLERI BAKANLıĞı’NA YÜRÜMESINE IZIN VERILMIYOR... BAZı GAZILER FENALAŞTı   16:49   YENİ PARTILI BAKAN’DAN, GAZI VE ŞEHIT YAKıNLARıNA YÖNELIK POLIS MÜDAHALESINE TEPKI: GAZININ SESINI KAPATAMAZSıNıZ   16:48   MADENCILERIN ENERJI VE TABII KAYNAKLAR BAKANLıĞı ÖNÜNDEKI EYLEMI 10’UNCU GÜNÜNDE   16:47   YENİ PARTI İZMIR MILLETVEKILI ARSLAN: "CHP’LI MECLIS ÜYESININ SEÇIMIN HEMEN ARDıNDAN AKP ILÇE BINASıNDA NE IŞI VAR?"   14:42   GAZILER GÜVENPARK’TAN ÇıKARıLDı... CHP SÖZCÜSÜ SARı: "TOPLUMSAL VICDAN, HAK ISTEYENLERIN KARŞıSıNA BARIYER KONULDUĞUNDA NEREDE DURDUĞUMUZLA ÖLÇÜLÜR"   14:40   TÜLAY HATIMOĞULLARı, MURAT ÇEPNI’YI SILIVRI CEZAEVI’NDE ZIYARET EDECEK   14:40   ŞEHIT AILELERI VE GAZILER DERNEĞI GENEL BAŞKANı ÇERÇIOĞLU: “GAZILER OLARAK REHIN ALıNDıK”   13:37   TANRıKULU’NDAN DICLE ÜNIVERSITESI’NE ’SENDIKAL BASKı’ UYARıSı: "İŞÇILERIN ÜYELIKTEN ISTIFAYA ZORLANMASı KABUL EDILEMEZ"   13:35   BAKAN IŞıKHAN: "İŞSIZLIK ORANı 2005 YıLıNDAN ITIBAREN EN DÜŞÜK SEVIYESINE GERILEDI"   13:34   YENİ PARTI MILLETVEKILI MERIÇ’I BıÇAKLAYAN SEYDI AHMET KELEŞ: “PIŞMANıM”   11:15   MERSIN’DE BÜYÜK İLGI GÖREN ÜCRETSIZ HIZMET: BINLERCE KIŞI AKDENIZ’DE BULUŞUYOR!  
 
     
   

Berkant Gültekin, Uğur Koç, Yaşar Gökdemir serbest: "Gazetecilik yapmaya, gerçekleri yazmaya devam edeceğiz"


İstanbul`da dün gözaltına alınan birgun.net Yayın Koordinatörlerinden Berkant Gültekin savcılıktan, Uğur Koç hakimlikten serbest bırakıldı. Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Yaşar Gökdemir de yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Berkant Gültekin, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, "Ellerine bir sopa geçirmişler, kafamızda parçalamaya çalışıyorlar, o sopa parçalanır ama bizim irademiz parçalanmayacak" dedi. Uğur Koç ve Yaşar Gökdemir de susmayacaklarını, gazetecilik yapmaya, gerçekleri yazmaya devam edeceklerini söyledi.

 

Tarih : 9 Şubat 2025 Pazar 21:26   Okunma : 828

Haber-Kamera: Hakan KAYA

(İSTANBUL) - İstanbul`da dün gözaltına alınan birgun.net Yayın Koordinatörlerinden Berkant Gültekin savcılıktan, Uğur Koç hakimlikten serbest bırakıldı. Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Yaşar Gökdemir de yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Berkant Gültekin, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, "Ellerine bir sopa geçirmişler, kafamızda parçalamaya çalışıyorlar, o sopa parçalanır ama bizim irademiz parçalanmayacak" dedi. Uğur Koç ve Yaşar Gökdemir de susmayacaklarını, gazetecilik yapmaya, gerçekleri yazmaya devam edeceklerini söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`na gerçekleştirilen bir ziyaretle ilgili haber nedeniyle "terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme" suçlamasıyla dün akşam saatlerinde gözaltına alınan birgun.net Yayın Koordinatörleri Berkant Gültekin, Uğur Koç ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Yaşar Gökdemir öğleden sonra Çağlayan`daki İstanbul Adliyesi`ne sevk edildi. Akşam saatlerinde ifade işlemleri tamamlanan gazetecilerden Berkant Gültekin savcılık tarafından serbest bırakıldı. Uğur Koç ile Yaşar Gökdemir ise adli kontrol talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

"Susmadık, susmayacağız"

Hakimlik Uğur Koç`u serbest bırakırken, Yaşar Gökdemir`i de yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrolle serbest bıraktı.

Gazeteciler, meslektaşları tarafından adliye önünde sevinç içinde karşılandı. Adliyede sık sık ifade verdiklerini söyleyen Uğur Koç, gözaltına alınmalarını eleştirerek, "İktidar bir düşman hukuku işletiyor. Yenişafak`a hak olan bir röportaj Halk TV`ye hak olmuyor. Sabah`a hak olan bir haber bize olmuyor. Bu, gayet açık bir şekilde görünüyor. İstanbul`da iktidar farklı bir rejim yürütmeye çalışıyor fakat biz bugüne kadar susmadık, susmayacağız. Doğru bildiklerimizi yazmaya, ayakta kalmaya devam edeceğiz" dedi.

"Ne yaparlarsa yapsınlar bizi yıldırmaya güçleri yetmeyecek..."

Serbest kalmalarının sevindirici olduğunu ancak içinde bulunulan durumun Türkiye, gazetecilik mesleği adına sevindirici olmadığını vurgulayan  Berkant Gültekin de şunları söyledi:

"Bu bir dalga. Toplumu sindirme operasyonun bir parçası. Ne yaparlarsa yapsınlar bizi yıldırmaya güçleri yetmeyecek... Öyle bir hukuk işletiliyor ki bu ülkede hukuk eğitimi almış avukatlar bile ne olup bittiğini anlayamıyor... Yerimiz belli, mesleğimizi yapıyoruz, hiçbir yere kaçmıyoruz... Ellerine bir sopa geçirmişler, o sopayı kafamızda parçalamaya çalışıyorlar. O sopa parçalanır ama irademiz parçalanmayacak."

Yaşar Gökdemir de "Gazetecilik yapmaya, gerçekleri yazmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA