14 Ocak 2026 Çarşamba

15:37   DEM PARTI MILLETVEKILI KOCA: "MERSIN ULUSLARARASı LIMAN İŞLETMECILIĞI’NDE 185 IŞÇI, DAHA INSANI ÇALıŞMA KOŞULLARı ISTEDIKLERI IÇIN IŞTEN ÇıKARıLDı"   15:35   ÇYDD: "BIR KADıN HAKIMIN, ERKEK BIR SAVCı TARAFıNDAN SILAHLı SALDıRıYA UĞRAMASı KADıNA YÖNELIK ŞIDDETIN BOYUTUNU ÇARPıCı BIÇIMDE GÖZLER ÖNÜNE SERMIŞTIR"   15:33   GÜLIZAR BIÇER KARACA: SIZ ATATÜRK’TEN, İSTIKLAL MARŞı’NDAN, ATATÜRK’ÜN GENÇLIĞE HITABESI’NDEN NE ISTIYORSUNUZ?   15:31   İHD ESKI İZMIR ŞUBE EŞ BAŞKANı ALI AYDıN, ÇIĞLI’DE SABAH YÜRÜYÜŞÜ SıRASıNDA ÖLDÜRÜLDÜ   15:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, ‘AKDENIZ ULUSLARARASı TEKSTIL FUARı’NıN AÇıLıŞ TÖRENINE KATıLDı   15:23   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SOKAK HAYVANLARı IÇIN KURULAN DOĞAL YAŞAM ALANLARıYLA ILGILI KRITIK UYARıLARDA BULUNDU   13:26   KESK MERSIN’DE HAYATı DURDURDU: "BU KAYNAKLAR HALKıN DEĞIL, BIR AVUÇ ASALAĞıN CEBINE GIDIYOR!"   13:19   ADD MERSIN ŞUBESI’NDEN ZÜBEYDE HANıM ANıSıNA ANLAMLı ZIYARET: "BIR MILLETIN KADERINI BÜYÜTTÜ"   13:01   PAWEL ADAMOWICZ ÖDÜLÜ, EKREM İMAMOĞLU’NA VERILDI... "ÖDÜLÜ DEMOKRASI IÇIN YıLMADAN MÜCADELE EDEN VATANDAŞLARıMıZA ITHAF EDIYORUM"   12:53   DEM PARTILI VARLI’DAN AILE VE SOSYAL HIZMETLER, ADALET VE İÇIŞLERI BAKANLARıNA "ROJIN KABAIŞ" SORUSU: ROJIN’IN ŞÜPHELI ÖLÜMÜ NEDEN AYDıNLATıLMAMAKTADıR?   12:52   ÜSKÜDAR’DA OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖREVDEN EL ÇEKTIRILDI   12:50   YENI YOL GRUP TOPLANTıSı... MAHMUT ARıKAN: "BUGÜN İRAN’DA YAŞANANLARA KARŞı SUSKUN KALANLARDA, ALKıŞLAYANLARDA BILSIN KI, YARıN SıRADAKI HEDEF KENDILERIDIR"   10:24   “AKBELEN KAVŞAĞı’NA İLK TARIH: 2026 SÖZÜ, 8 YıLLıK BEKLEYIŞE SON VERECEK MI?”    09:46   MERSIN’DE YENI YıLıN İLK KONSERI: KENT ORKESTRASı’NDAN NOSTALJIK ESINTILER   20:09   ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU OPERASYONU: OKTAY KAYNARCA VE EMEL MÜFTÜOĞLU SERBEST, İKI İSIM TUTUKLANDı!   19:59   YÖK’TEN ÜNIVERSITELERE CUMA NAMAZı DÜZENLEMESI: EĞITIM VE İNANÇ BIRLIKTE KORUNACAK   19:50   MERSIN, 2025’I SANATLA DOYURDU: 2026’DA DAHA BÜYÜK VIZYON GELIYOR   16:38   CHP’LI ATALAR’DAN E-TICARETTE GÜMRÜK MUAFIYETININ KALDıRıLMASıNA TEPKI: "UYGULAMADAN DERHAL VAZGEÇILMELIDIR"   16:37   MURAT ÇALıK’ıN AMELIYATı SONRASı AVUKATı KOÇHAN’DAN AÇıKLAMA GELDI   16:35   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “İSTANBULLULARı DARBENIN 300’ÜNCÜ GÜNÜNDE MEYDANA AKMAYA DAVET EDIYORUM”  
 
     
   

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin: RTÜK Başkanı gazetecilere gazeteciliği öğretmeye çalışmasın


Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Birgün gazetesi çalışanlarının gözaltına alınmasına “Türkiye`de gazetecilik, bugün yalnızca haber yapmak değil, aynı zamanda özgürlük için direnmek anlamına da geliyor. BirGün gazetesi çalışanı meslektaşlarımız derhal serbest bırakılmalı, basın üzerindeki baskılar sona erdirilmelidir” sözleriyle tepki gösterdi.

 

Tarih : 9 Şubat 2025 Pazar 15:01   Okunma : 534

(ANKARA) - Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Birgün gazetesi çalışanlarının gözaltına alınmasına “Türkiye`de gazetecilik, bugün yalnızca haber yapmak değil, aynı zamanda özgürlük için direnmek anlamına da geliyor. BirGün gazetesi çalışanı meslektaşlarımız derhal serbest bırakılmalı, basın üzerindeki baskılar sona erdirilmelidir” sözleriyle tepki gösterdi.

Yazılı açıklama yapan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin BirGün gazetesi yöneticilerinin gözaltına alınmasına ilişkin şunları kaydetti:

“Gazeteciler Cemiyeti olarak haber peşinde koşan tüm meslektaşlarımızla dayanışma içerisindeyiz. Gazetecilik, bir ülkenin demokrasi seviyesinin aynasıdır. Ancak Türkiye`de bu ayna her geçen gün biraz daha karartılıyor. Son olarak BirGün gazetesi Yayın Koordinatörleri Uğur Koç ve Berkant Gültekin ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Yaşar Gökdemir, gazetecilik yaptıkları için gözaltına alındı. Haber yapmak suç mu? Değilse neden gazetecilerin peşini bırakmıyorsunuz? Bir gazetecinin haber yaptığı için suçlanması ve gözaltına alınması, hukuk devletinin en temel ilkelerine aykırıdır. Bir haberin içeriği, toplumun haber alma hakkını ilgilendirdiği kadar, artık gazetecinin özgürlüğünü de belirleyebiliyor. Bir fotoğraf paylaşmak, bir açıklamayı haberleştirmek, kamuoyunu bilgilendirmek suç olarak kabul ediliyorsa, burada keyfi bir hukuk düzeninden bahsetmek kaçınılmaz hale geliyor."

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin`in, haber bültenlerinde olumsuzlukların öne çıkarılmamasına ilişkin açıklaması ve basının ülkeye dair “olumlu gelişmeleri” yeterince vermediğine dair sözlerine de tepki gösteren Bilgin “RTÜK Başkanı gazetecilere gazeteciliği öğretmeye çalışmasın. Gazeteciliğin temel işlevlerinden biri, halkın gerçekleri öğrenme hakkını korumak değil midir?” diye sordu.

Bilgin, Türkiye`nin enerji, savunma sanayi, yerli ve milli teknoloji, sanat, kültür ve spor alanlarında başarılar elde etmesinin övünülecek bir gerçek olduğunu ancak gazeteciliğin işlevinin yalnızca iktidarın gösterdiği çerçevede haber yapmak olamayacağını, gazetecinin halkın yaşadığı sorunları, yönetenlerin eksikliklerini ve toplumun tüm gerçeklerini ortaya koymak zorunda olduğunu vurguladı.

"BirGün gazetesi çalışanı meslektaşlarımız derhal serbest bırakılmalı"

Bilgin “Türkiye`de gazetecilik, bugün yalnızca haber yapmak değil, aynı zamanda özgürlük için direnmek anlamına da geliyor. BirGün gazetesi çalışanı meslektaşlarımız derhal serbest bırakılmalı, basın üzerindeki baskılar sona erdirilmelidir” sözleriyle gözaltına alınan gazetecilerin serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA