12 Aralık 2025 Cuma

13:15   MHP’LI FETI YıLDıZ: "TÜRKIYE’NIN TERÖRLE MÜCADELESI ’BEKA’ EKSENINDE KURUMSALLAŞMıŞ TARIHSEL BIR DEVLET REFLEKSIDIR"   13:11   DURUŞMA ’GEÇICI’ HAKIMLE YAPıLDı, İMAMOĞLU’NUN “BILIRKIŞI DAVASı” 108 GÜN SONRAYA ERTELENDI…   13:07   UĞUR DÜNDAR, MUSTAFA BALBAY VE YAVUZ OĞHAN, TÜYAP KITAP FUARı’NDA İBB STANDı’NDA OLACAK   13:02   CHP’LI KARASU’DAN KAHRAMANMARAŞ’TAKI TATBIKATA TEPKI: "EMEKÇININ TALEBI SUÇ DEĞILDIR"   11:55   MEZITLI BELEDIYESI ATıL ALANı DÖNÜŞTÜRDÜ, “YENI NESIL KITAP&KAFE” ARTıK HIZMETTE   11:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ‘KADıN DOSTU KENT’ POLITIKALARıNDA SAĞLAM ADıMLAR   16:42   TALAT DINÇER: “GENÇLERI DIJITAL SUÇ PAZARıNDAN KIM KORUYACAK?”   15:17   2026 BÜTÇESI TBMM GENEL KURULU’NDA... CHP’LI SUIÇMEZ: "MADEM SIZ BU KURDUĞUNUZ DÜZENDEN GURUR DUYUYORSUNUZ, BEN DE O ÇARKıN DIŞLILERI ARASıNDA EZILENLER IÇIN SIZIN ADıNıZA UTANıYORUM"   15:14   ANKARA’DA KADıNLARDAN GÜLHAN TAŞ’ıN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ EVIN ÖNÜNDE EYLEM YAPTı   15:12   CHP GENÇLIK KOLLARı, TUTUKLANAN TİP’LI 16 GENCI CEZAEVINDE ZIYARET ETTI   15:09   İZMIR’DE DİSK’IN EYLEMI 4. GÜNÜNDE... İŞÇILERDEN YÖNETIME ‘MASA’ ÇAĞRıSı   15:07   TUTUKLANAN MEHMET AKIF ERSOY: HAYATıMDA HIÇ UYUŞTURUCU MADDE KULLANMADıM, GRUP SEKS IDDIALARıNıN HEPSI YALANDıR   10:45   TOROSLAR’DA ANNELERLE GÜÇLÜ MÜCADELE: ÇOCUKLAR ATÖLYEDE, VELILER SEMINERDE   09:21   “MERSIN KAN PORTAKALı AVRUPA YOLUNDA: COĞRAFI İŞARETLE KORUMA ALTıNDA”   16:17   TOROSLAR BELEDIYESININ KADıN VOLEYBOL TAKıMı YINE GALIP GELDI   16:15   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı TAN, TRUMP’ıN, CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE ILGILI SÖZLERINI ELEŞTIRDI   16:13   SILIVRI’YE YENI DURUŞMA SALONU YAPıLıYOR... AVUKAT ERSÖZ: “İBB YARGıLAMALARıNıN BAŞLAMASı IÇIN BU SALON BEKLENECEKSE HUKUK IHLALLERI GÜNDEME GELECEK”   16:12   GÜLŞAH DURBAY’ıN SAĞLıK DURUMU... MANISA ŞEHIR HASTANESI BAŞHEKIMI SAKA: DURBAY’ıN DURUMU CIDDIYETINI KORUYOR   14:44   KıRıKKALE OSB’DE YANGıN... VALI MAKAS: "CAN KAYBıMıZ YOK"   14:43   CHP’DEN ISTIFA EDEN MERSIN MILLETVEKILI ÇAKıR: ÖNCE KENDILERI AKLANıP GELECEK  
 
     
   

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin: RTÜK Başkanı gazetecilere gazeteciliği öğretmeye çalışmasın


Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Birgün gazetesi çalışanlarının gözaltına alınmasına “Türkiye`de gazetecilik, bugün yalnızca haber yapmak değil, aynı zamanda özgürlük için direnmek anlamına da geliyor. BirGün gazetesi çalışanı meslektaşlarımız derhal serbest bırakılmalı, basın üzerindeki baskılar sona erdirilmelidir” sözleriyle tepki gösterdi.

 

Tarih : 9 Şubat 2025 Pazar 15:01   Okunma : 508

(ANKARA) - Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Birgün gazetesi çalışanlarının gözaltına alınmasına “Türkiye`de gazetecilik, bugün yalnızca haber yapmak değil, aynı zamanda özgürlük için direnmek anlamına da geliyor. BirGün gazetesi çalışanı meslektaşlarımız derhal serbest bırakılmalı, basın üzerindeki baskılar sona erdirilmelidir” sözleriyle tepki gösterdi.

Yazılı açıklama yapan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin BirGün gazetesi yöneticilerinin gözaltına alınmasına ilişkin şunları kaydetti:

“Gazeteciler Cemiyeti olarak haber peşinde koşan tüm meslektaşlarımızla dayanışma içerisindeyiz. Gazetecilik, bir ülkenin demokrasi seviyesinin aynasıdır. Ancak Türkiye`de bu ayna her geçen gün biraz daha karartılıyor. Son olarak BirGün gazetesi Yayın Koordinatörleri Uğur Koç ve Berkant Gültekin ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Yaşar Gökdemir, gazetecilik yaptıkları için gözaltına alındı. Haber yapmak suç mu? Değilse neden gazetecilerin peşini bırakmıyorsunuz? Bir gazetecinin haber yaptığı için suçlanması ve gözaltına alınması, hukuk devletinin en temel ilkelerine aykırıdır. Bir haberin içeriği, toplumun haber alma hakkını ilgilendirdiği kadar, artık gazetecinin özgürlüğünü de belirleyebiliyor. Bir fotoğraf paylaşmak, bir açıklamayı haberleştirmek, kamuoyunu bilgilendirmek suç olarak kabul ediliyorsa, burada keyfi bir hukuk düzeninden bahsetmek kaçınılmaz hale geliyor."

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin`in, haber bültenlerinde olumsuzlukların öne çıkarılmamasına ilişkin açıklaması ve basının ülkeye dair “olumlu gelişmeleri” yeterince vermediğine dair sözlerine de tepki gösteren Bilgin “RTÜK Başkanı gazetecilere gazeteciliği öğretmeye çalışmasın. Gazeteciliğin temel işlevlerinden biri, halkın gerçekleri öğrenme hakkını korumak değil midir?” diye sordu.

Bilgin, Türkiye`nin enerji, savunma sanayi, yerli ve milli teknoloji, sanat, kültür ve spor alanlarında başarılar elde etmesinin övünülecek bir gerçek olduğunu ancak gazeteciliğin işlevinin yalnızca iktidarın gösterdiği çerçevede haber yapmak olamayacağını, gazetecinin halkın yaşadığı sorunları, yönetenlerin eksikliklerini ve toplumun tüm gerçeklerini ortaya koymak zorunda olduğunu vurguladı.

"BirGün gazetesi çalışanı meslektaşlarımız derhal serbest bırakılmalı"

Bilgin “Türkiye`de gazetecilik, bugün yalnızca haber yapmak değil, aynı zamanda özgürlük için direnmek anlamına da geliyor. BirGün gazetesi çalışanı meslektaşlarımız derhal serbest bırakılmalı, basın üzerindeki baskılar sona erdirilmelidir” sözleriyle gözaltına alınan gazetecilerin serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA