12 Ekim 2026 Pazartesi

10:05   MESKİ’DEN AYDıNCıK’A DEV ALTYAPı HAMLESI: YENI MAHALLE KESINTISIZ İÇME SUYUNA KAVUŞTU   09:50   METEOROLOJI’DEN ÇIFTE ALARM! HAVA SıCAKLıĞı DÜŞÜYOR, YAĞMUR VE TOZ TAŞıNıMı GELIYOR: HANGI İLLER RISK ALTıNDA?   03:45   BEŞIKTAŞ EVINDE HATA YAPMADı! SÜPER LIG’DE ZIRVE HATTı ALEV ALDı   01:01   ’ZOR GÜNLERI BIRLIKTE ATLATACAĞıZ!’ İBB BAŞKAN VEKILI NURI ASLAN MERSIN’DE DAYANıŞMA MESAJı VERDI   15:30   YUMURTALıK’ıN YÖRESEL LEZZETLERI VE TARIHI 10. ADANA LEZZET FESTIVALI’NE DAMGA VURDU   14:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ BULMAYı KOLAYLAŞTıRAN KURS: YAPAY ZEKA VE YAZıLıM EĞITIMI BAŞLADı   13:50   ADANA’DA MIMARLıK SıNıRLARı AŞıYOR: 3. ADANA MIMARLıK FESTIVALI KAPıLARıNı AÇıYOR!   13:38   AKMİB’DEN 9 AYDA 4,63 MILYAR DOLARLıK İHRACAT: KIMYA DEVLERI AVRUPA VE KUZEY AFRIKA’Yı SALLADı   12:22   AKDENIZ BELEDIYE SPOR YENI SEZONA İDDIALı HAZıRLANıYOR: BAŞKAN KARAMEHMETOĞLU’NDAN TAKıMA MORAL ZIYARETI   11:20   MERSIN’DE YÜZLERI GÜLDÜREN DEV HIZMET: 9 AYDA BINLERCE AILEYE ’NEFES’ OLDULAR!   09:58   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ÇARPıCı ÇıKıŞ: ’HıRSıZA DEĞIL MAĞDURA HESAP SORAN ANLAYıŞA TESLIM OLMAM!’   03:34   ’ÖRGÜTLENME TAMAMLANDı, HEDEF İKTIDAR!’ CENGIZ GÖKÇEL MERSIN İL BAŞKANLıĞı ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   15:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SANATıN KALBINE DOKUNAN ETKINLIK: ’SANAT VE FOTOĞRAF SÖYLEŞILERI’ BAŞLADı!   15:38   KıZ ÇOCUKLARıNıN GELECEĞINE TOROSLAR DOKUNUŞU! ERTELEME HASTALıĞıNA KARŞı ’ALTıN YÖNTEM’ AÇıKLADı   14:28   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN 11 EKIM DÜNYA KıZ ÇOCUKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL UNUTULMAZ ETKINLIK   13:10   MERSIN’IN YENI İTFAIYE ERLERI ŞEFFAF PARKURDA BELIRLENDI: MÜLAKATSıZ, LIYAKATE DAYALı ALıM   11:59   YENİ PARTI LIDERI ÖZGÜR ÖZEL TARSUS CEZAEVINDE...   11:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ DÜNYASıNA DEV DESTEK: ’DIJITAL LIDERLER GELIYOR’   20:21   MERSIN’DE İLHAM VEREN BAŞARı: FESTIVAL STANDıNDAN DÜKKAN SAHIBI OLMAYA UZANAN KADıN GIRIŞIMCI HIKAYESI   20:13   AKDENIZ’DE ÇEVRE DOSTU DÖNÜŞÜM: YıPRANAN KONTEYNERLER YENILENIYOR, ESKILER GERI KAZANıLıYOR!  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, 2025 yılının ilk toplantısını Silifke`de yaptı


Mersin Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, 2025 yılının ilk toplantısını Silifke Belediyesi ev sahipliğinde Silifke`de yaptı. Çocuklar, Meclis öncesinde komisyon toplantısı gerçekleştirdi.

 

Tarih : 12 Şubat 2025 Çarşamba 09:29   Okunma : 969

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, 2025 yılının ilk toplantısını Silifke Belediyesi ev sahipliğinde Silifke`de yaptı. Çocuklar, Meclis öncesinde komisyon toplantısı gerçekleştirdi.

Mersin`in yönetiminde çocukların da söz sahibi olabilmesi, fikirlerini ve taleplerini özgürce ifade edebilmesi ve kentin ihtiyaçlarının çocukların dünyasından da görülebilmesi amacıyla 2023 yılında hayata geçirilen Mersin Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi ilçelere taşındı. 2025 yılının ilk toplantısını Silifke`de yapan çocuklar, ülke ve kent gündemine ilişkin önemli konuları görüştü.

Meclis`te görüşülen maddeler arasında kadın cinayetleri ve çocuğa yönelik şiddete karşı neler yapılabileceğiyle ilgili alınabilecek güvenlik önlemleri görüşüldü. Mersin`de parkların aydınlatılmasıyla ilgili önerge veren çocuklar ayrıca huzurevine folklor ekibi göndermek, Anıtkabir ziyareti, plajların düzenli olarak temizlenmesi, Mezitli, Mut ve Aydıncık`ta ihtiyaca göre 5. 6. 7. ve 8. sınıflara dershane açılması önergelerini de verdi. Çocukların görüştüğü konular arasında Bozyazı`ya Kültür Merkezi yapılması, Gülnar`ın Ayvalı Mahallesi`nde bulunan Cumhuriyet Ortaokulu önüne trafik ışığı konulması da vardı. Toplantıyı tamamlayan çocuklar, Sami Göksu Gastronomi Konağı`nı gezdi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Kadın ve Çocuk Şube Müdürü Özay Öztürk, “Çocuk Meclisi`nde 8 komisyonumuz var. Çocuklarımız önce komisyon toplantılarıyla başladılar. Silifke, bir kaynaşma ve buluşma noktası gibi oldu. İlçelerde yapılmasının bir amacı da, çocuklarımızın ilçeleri tanımaları ve ilçelerin sorunlarını yakından görmeleri. Çocuk Meclisi`nde çocuklarımız, demokrasi bilincini öğreniyorlar. Yaşadıkları kenti tanıma fırsatları oluyor. Hemşehrilik bilinci oluşuyor ve birey olduklarını hissediyorlar” diye konuştu.

“Çocuk Meclisi`nin ilçelerde yapılması ile ilçeleri daha yakından tanıyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanı Meriç Yeşilçayır, mecliste görüştükleri konuları değerlendirerek, “Çok güzel önergelerimiz oldu. Huzurevine folklor ekibi gönderme ve Anıtkabir gezisi önergemizi sunduk. En önemlisi de kadın cinayetlerini azaltmak adına parkları aydınlatmamız gerektiğiyle ilgili Firdevs arkadaşımızın verdiği önergeydi. Meclis`in diğer ilçelerde, özellikle de kırsal bölgelerde yapılması ve o bölgelerin de görülmesi gerekiyor. Hem o bölgelerin taleplerini daha yakından alıyoruz, hem de arkadaşlarımızla o bölgenin doğal güzelliklerini görmüş oluyoruz” dedi.

“En önemli konumuz, kadın ve çocuğa yönelik şiddetin ele alınmasıydı”

Çocuk Meclisi Eğitim Komisyonu üyesi Firdevs Kaya ise “Toplantımızda, kadın ve çocuğa yönelik şiddetin ele alınması ile ilgili birçok konu vardı. Bu gerçekten beni çok sevindirdi. Hayata geçirilecek olan proje hakkında çok mutlu oldum. Daha birçok projelerimiz var. Çocuk Meclisi`nin kurulması beni çok gururlandırdı. Bizim düşüncelerimizi, duygularımızı ve bizi önemsediklerini görmek çok güzel. Meclisimizi farklı yerlerde yapıyor olmamız da ayrıca güzel” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA