17 Haziran 2026 Çarşamba

19:34   CHP YDK YARıN TOPLANACAK   19:33   CHP SÖZCÜSÜ MÜSLIM SARı IHRAÇ VE GÖREVDEN ALMA KARARLARıNı AÇıKLADı   19:32   ÖZGÜR ÖZEL: TÜM PARTILILERIMIZI GÖREVDEN ALıNAN IL BAŞKANLıKLARıMıZA DAVET EDIYORUM   16:37   74 IL BAŞKANıNDAN CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE ÇAĞRı: 10 GÜN IÇINDE KURULTAY   15:36   OYUNCU ECE İRTEM, AYDıN’ıN KUŞADASı ILÇESINDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   13:35   GENÇ DOSTU KENTLER YÖNETIŞIM ZIRVESI... TBB BAŞKANı SEÇER: "GENÇLERI KARAR MASALARıNıN TAM MERKEZINDE GÖRMEK ZORUNDAYıZ"   18:46   TRUMP G7 ZIRVESINDE: HÜRMÜZ BOĞAZı CUMAYA KADAR TAMAMEN AÇıLACAK   18:46   CHP MYK YARıN TOPLANACAK: ANKARA VE İZMIR IL BAŞKANLARıNıN IHRACı GÜNDEMDE   16:40   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPAN ZEYDAN KARALAR: “OLMAYAN BIR IŞ IÇIN SORGULANıYORUZ”   15:38   MUHARREM İNCE’DEN EKREM İMAMOĞLU’NA ZIYARET   14:38   ÖZGÜR ÇELIK’TEN SILIVRI VE BEYLIKDÜZÜ OPERASYONLARıNA TEPKI: "TESLIM OLMAYACAĞıZ"   14:37   İMAMOĞLU’NDAN YENI PARTI YANıTı: "SIYASETEN, RUHEN VE BEDENEN HAZıRıZ"   13:36   İBB DAVASıNDA 51’INCI GÜN... TUTUKLU BUĞRA GÖKCE: "İSTANBUL’UN KıYıLARıNı IŞGALDEN KURTARAN EKIP BUGÜN SANıK. BU EKIP, İSTANBUL’UN MUHAFıZLıĞı GÖREVINI ÜSTLENMIŞTIR"   13:34   CHP’LI ÖZCAN, MARMARIS’TE DEPREM VE YAPı GÜVENLIĞI NEDENIYLE KAPANAN OKULLARı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   09:22   MERSIN’DE ÇOCUK İŞÇILIĞIYLE MÜCADELEDE KRITIK UYARı: ’UCUZ İŞÇILIK ÜZERINDEN KAZANÇ RISKI VAR!’   01:54   CHP GENEL MERKEZI’NDE İŞTEN ÇıKARMA KRIZI! ADANA MILLETVEKILI BURHANETTIN BULUT İSYAN ETTI: "VICDANLARA HAVALE EDIYORUZ"   19:22   ÖZGÜR ÖZEL YARıN GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK... “GRUBUMUZUN ORTAK KARARı”   19:19   CHP ANKARA GÖNÜLLÜLER PLATFORMU’NDAN ÇAĞRı: ACIL KURULTAY ISTIYORUZ   19:16   ABDURRAHMAN TUTDERE, AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPTı: UYDURMA BEYANLAR ÜZERINDEN RÜŞVETLE ITHAM ETMEK BU KADAR UCUZ OLMAMALı   19:13   ARZU ÇERKEZOĞLU: “DEMOKRASI IŞÇI SıNıFıNıN EKMEĞIDIR, KıRMıZı ÇIZGISIDIR”  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, 2025 yılının ilk toplantısını Silifke`de yaptı


Mersin Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, 2025 yılının ilk toplantısını Silifke Belediyesi ev sahipliğinde Silifke`de yaptı. Çocuklar, Meclis öncesinde komisyon toplantısı gerçekleştirdi.

 

Tarih : 12 Şubat 2025 Çarşamba 09:29   Okunma : 754

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, 2025 yılının ilk toplantısını Silifke Belediyesi ev sahipliğinde Silifke`de yaptı. Çocuklar, Meclis öncesinde komisyon toplantısı gerçekleştirdi.

Mersin`in yönetiminde çocukların da söz sahibi olabilmesi, fikirlerini ve taleplerini özgürce ifade edebilmesi ve kentin ihtiyaçlarının çocukların dünyasından da görülebilmesi amacıyla 2023 yılında hayata geçirilen Mersin Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi ilçelere taşındı. 2025 yılının ilk toplantısını Silifke`de yapan çocuklar, ülke ve kent gündemine ilişkin önemli konuları görüştü.

Meclis`te görüşülen maddeler arasında kadın cinayetleri ve çocuğa yönelik şiddete karşı neler yapılabileceğiyle ilgili alınabilecek güvenlik önlemleri görüşüldü. Mersin`de parkların aydınlatılmasıyla ilgili önerge veren çocuklar ayrıca huzurevine folklor ekibi göndermek, Anıtkabir ziyareti, plajların düzenli olarak temizlenmesi, Mezitli, Mut ve Aydıncık`ta ihtiyaca göre 5. 6. 7. ve 8. sınıflara dershane açılması önergelerini de verdi. Çocukların görüştüğü konular arasında Bozyazı`ya Kültür Merkezi yapılması, Gülnar`ın Ayvalı Mahallesi`nde bulunan Cumhuriyet Ortaokulu önüne trafik ışığı konulması da vardı. Toplantıyı tamamlayan çocuklar, Sami Göksu Gastronomi Konağı`nı gezdi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Kadın ve Çocuk Şube Müdürü Özay Öztürk, “Çocuk Meclisi`nde 8 komisyonumuz var. Çocuklarımız önce komisyon toplantılarıyla başladılar. Silifke, bir kaynaşma ve buluşma noktası gibi oldu. İlçelerde yapılmasının bir amacı da, çocuklarımızın ilçeleri tanımaları ve ilçelerin sorunlarını yakından görmeleri. Çocuk Meclisi`nde çocuklarımız, demokrasi bilincini öğreniyorlar. Yaşadıkları kenti tanıma fırsatları oluyor. Hemşehrilik bilinci oluşuyor ve birey olduklarını hissediyorlar” diye konuştu.

“Çocuk Meclisi`nin ilçelerde yapılması ile ilçeleri daha yakından tanıyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanı Meriç Yeşilçayır, mecliste görüştükleri konuları değerlendirerek, “Çok güzel önergelerimiz oldu. Huzurevine folklor ekibi gönderme ve Anıtkabir gezisi önergemizi sunduk. En önemlisi de kadın cinayetlerini azaltmak adına parkları aydınlatmamız gerektiğiyle ilgili Firdevs arkadaşımızın verdiği önergeydi. Meclis`in diğer ilçelerde, özellikle de kırsal bölgelerde yapılması ve o bölgelerin de görülmesi gerekiyor. Hem o bölgelerin taleplerini daha yakından alıyoruz, hem de arkadaşlarımızla o bölgenin doğal güzelliklerini görmüş oluyoruz” dedi.

“En önemli konumuz, kadın ve çocuğa yönelik şiddetin ele alınmasıydı”

Çocuk Meclisi Eğitim Komisyonu üyesi Firdevs Kaya ise “Toplantımızda, kadın ve çocuğa yönelik şiddetin ele alınması ile ilgili birçok konu vardı. Bu gerçekten beni çok sevindirdi. Hayata geçirilecek olan proje hakkında çok mutlu oldum. Daha birçok projelerimiz var. Çocuk Meclisi`nin kurulması beni çok gururlandırdı. Bizim düşüncelerimizi, duygularımızı ve bizi önemsediklerini görmek çok güzel. Meclisimizi farklı yerlerde yapıyor olmamız da ayrıca güzel” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA