18 Mayıs 2026 Pazartesi

15:04   MECLIS’TE ‘YOKSULLUK BELGESI’ DEPREMI: AK PARTILI VEKILE CANLı YAYıNDA İSTIFA ÇAĞRıSı! ’SONUNA KADAR PEŞINDEYIZ’   14:40   KıZıLAY’DAKI ŞERIAT PAYLAŞıMıNA CHP’DEN SERT TEPKI: ’DERHAL TÜRKIYE’YI TERK ET!’   01:26    MERSIN YENIŞEHIR’DE SOKAĞıN NABZı TUTULDU! CHP HEYETI AYDıNLıKEVLER ESNAFıNıN KAPıSıNı ÇALDı: "DAYANıŞMAYı BÜYÜTÜYORUZ"   22:12   MERSIN AKDENIZ’DE PAZARDA YANGıN VAR! CHP HEYETI CUMA PAZARı’NDA VATANDAŞı VE ESNAFı DINLEDI: "EMEKLI PAZARDAN BILE MAHRUM"   11:15   ’O İSIMLER SUSARAK SUÇA ORTAK OLUYOR!’ CHP’DEN ADALET BAKANLıĞı VE İKTIDARA ÇOK SERT İFTIRA TEPKISI: DOĞRUDAN SORUMLUSUNUZ!   11:05   ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜNDEMI SARSACAK ‘WHATSAPP’ ÇıKıŞı: ’SILINEN MESAJLAR GERI GETIRILSIN, HER ŞEY ORTAYA ÇıKACAK!’   09:20   MERSIN’DE ENGEL TANıMAYAN FESTIVAL! KÜLTÜR PARK’TA ALKıŞ TUFANı KOPTU   08:40   ADANA İÇIN KRITIK DEPREM VE YAPıLAŞMA UYARıSı! ’BETON DEĞIL, BILIM KURTARıR’   01:02   TBB BAŞKANı VAHAP SEÇER’DEN GÜNDEMI SARSACAK ÇıKıŞ: ’HEP MI CHP’LI BELEDIYELER?’   22:49   UMUT SıNıR TANıMıYOR! 10 ÜLKEDEN ÇOCUKLAR TÜRKIYE’DE ‘MUCIZE’ İÇIN BULUŞTU   22:15   UMUT SıNıR TANıMıYOR! 10 ÜLKEDEN ÇOCUKLAR TÜRKIYE’DE ‘MUCIZE’ İÇIN BULUŞTU   22:10   GARANTI BBVA ILE MERSIN ESNAF VE SANATKÂRLAR ODALARı BIRLIĞI’NDEN MERSINLI İŞ YERLERINE ÖZEL GÜÇLÜ İŞ BIRLIĞI   22:07   MERSIN’DE ‘ÖZGÜRLÜK’ DAĞıTıLDı: 60 KALBE DOKUNAN ANLAMLı TÖREN!   22:05   SIYASETTE KARTLAR YENIDEN KARıLıYOR! CHP’DEN GÖVDE GÖSTERISI: ’TEK BIR SANDıK BILE SAHIPSIZ KALMAYACAK’   22:03   TARSUS’TA TARIH NOTAYA DÖNÜŞTÜ: MÜZEDE SANAT RÜZGARı ESTI!   22:01   CHP’LI IL BAŞKANLARıNDAN ORTAK AÇıKLAMA: İKTIDAR AHLAKI DEĞERLERININ TAMAMıNı YITIRMIŞ HALDEDIR   21:17   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU SILIFKE’YI SALLADı: ‘MISAFIR’ OYUNU AYAKTA ALKıŞLANDı!   09:40   CHP’DEN KARADENIZ ÇıKARMASı: ORDU’DA KRITIK ZIRVE! İMAMOĞLU’NUN MEKTUBU VE ‘BELEDIYE OPERASYONLARı’ MASADA   09:27   KARAKAYA KÖYÜ’NDE ‘DIYORIT’ KRIZI KAPıDA! MAHKEME KARARı DANıŞTAY’A TAŞıNDı: ’YAŞAM HAKKı TEHLIKEDE’   09:15   ÇAY ÜRETICISINE 35 TL ŞOKU!   
 
     
   

İmamoğlu hakkında açılan yeni dava 11 Nisan`da görülecek


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu`nun bir panelde söylediği sözlerle İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ve ailesini hedef aldığı iddiasıyla hazırlanan iddianame kabul edildi. Davada İmamoğlu hakkında 7 yıl 4 aya kadar hapis cezasının yanı sıra siyasi yasak da isteniyor. Mahkeme heyeti ilk duruşmanın 11 Nisan`da yapılmasına karar verdi.

 

Tarih : 12 Şubat 2025 Çarşamba 14:35   Okunma : 904

Haber: Edda SÖNMEZ

İmamoğlu, "Modern Hukuk ve Yargının Siyasallaşması" isimli panelde yaptığı konuşmada CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın`ın ifadeye götürülmesine tepki göstererek, "Benim gencecik kardeşim, arkadaşım, Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın`ı ifade için çağırıyorsun, sözüm ona. Yedi, sekiz polisle evine baskın yapıyorsun. Neymiş? Bizim gözümüzü korkutmakmış. Amacın senin milletin gözünü korkutmak. Bak Başsavcı sana söylüyorum. Biz var ya senin evlatlarının bile -sana hiçbir faydamız olmaz senin zihnin çürümüş de- senin evlatlarını bile bu muamelelerden kurtarmak için seni yöneten aklı bu milletin zihninden söküp atacağız. Bunu unutma. Söküp atacağız ki senin evlatlarının kapısına birileri dayanmasın. Senin evlatlarını sabahın köründe evinden kimse almasın...” demişti.

İddianame kabul edildi, ilk duruşma 11 Nisan`da

İmamoğlu`nun bu sözleriyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ve ailesini hedef aldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında İmamoğlu 31 Ocak`ta ifade vermişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İmamoğlu hakkında, Başsavcı Akın Gürlek`le ilgili sözleri nedeniyle, "tehdit", "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret" ve "terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek" suçlarından 7 yıl 4 ay aya kadar hapis ve siyasi yasak istemli iddianame düzenlendi. Bu iddianame bugün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi`nce kabul edildi. Mahkeme heyeti, ilk duruşmanın 11 Nisan`da yapılmasına karar verdi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilince hazırlanan iddianamede, Başsavcı Akın Gürlek ``mağdur`` olarak yer aldı. İddianamede, İmamoğlu`nun yaptığı konuşmalarda, Akın Gürlek`e yönelik söylemlerinin tespit edilmesi üzerine resen soruşturma işlemlerine başlanıldığı, İmamoğlu`nun, 31 Ocak 2025`te verdiği ifadede üzerine atılı suçlamaları kabul etmediği aktarıldı.

11 Nisan`da dikkat çeken iki duruşma yapılacak

Ahmak Davası nedeniyle hakkında verilen 2 yıl 7 ay hapis cezası ile siyasi yasak kararı Bölge Adliye Mahkemesi`nde bekleyen İmamoğlu hakkında "ihaleye fesat karıştırmak" suçlamasıyla Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi`nde görülen bir başka davanın duruşması da 11 Nisan`a ertelenmişti. Aynı tarihte CHP İstanbul İl Binası`nın satın alınması sürecinde alıcıya teslim edilen paraların sayımı sırasında çekilen para sayma görüntüleri üzerine açılan davanın duruşması da İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi`nde görülecek.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA