21 Ocak 2026 Çarşamba

18:05   “ÇUKUROVA KITAP FUARı’NDA YEREL KALEMLERDEN TARIHI DAYANıŞMA”   16:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BAHÇELI’YE EMEKLI AYLıĞı ÇAĞRıSı: “ÖNERGEYI SEN VER, BIZ KAYıTSıZ ŞARTSıZ SENIN DEDIĞIN IYILEŞTIRMEYE DESTEK VERECEĞIZ”   16:27   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A ÇAĞRı: "6 ŞUBAT’TA GEL BIRLIKTE GIDELIM HATAY’ıN SOKAKLARıNı GEZELIM, VAR Mı CESARETIN?"   16:26   SUAT ÖZÇAĞDAŞ: "TÜRKIYE’DE ÖĞRETMEN YETIŞTIREN OKUL KALMADı, HER ŞEYI KURUTTUĞU GIBI BU IKTIDAR ONU DA KURUTTU"   16:23   TEPAV: SGK’YA KAYıTLı ÇALıŞAN SAYıSı AYLıK BAZDA YÜZDE 3,3 AZALARAK 26 MILYON 78 BINE GERILEDI   16:21   İBB SOĞUKTA BIN 657 EVSIZI SıCAK YUVALARıNDA AĞıRLADı   13:37   MESİAD BAŞKANı ADNAN GÜNDOĞDU’DAN TARIHI ÇAĞRı: ÇUKUROVA ULUSLARARASı FUAR VE KONGRE MERKEZI, MERSIN’I KÜRESEL LIGE TAŞıYACAK   13:18   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI’DEN ÖZGÜR ÖZEL’IN EMEKLI AYLıKLARıYLA ILGILI AÇıKLAMASıNA YANıT: "SIZIN ÖNERGENIZE DESTEK OLMAYıZ"   13:17   NURHAYAT ALTACA KAYıŞOĞLU, ÇIFTE VATANDAŞLıK VE İSLAMOFOBI BAŞLıKLARıNDA ALMANYA’DA BIR DIZI TOPLANTı GERÇEKLEŞTIRDI   09:08   “SILIFKE’DE ÇOCUKLAR İÇIN YENI NESIL KAMPÜS: EĞLENCE, EĞITIM VE GÜVEN BIR ARADA”   20:03   CHP’DEN EMEKLILER İÇIN SAMIMIYET TESTI: MYK’DA KRITIK KARARLAR, ANKETLERDE BIRINCI PARTI   19:45   “MERSIN’DE TEMIZLIKTE TEKNOLOJI DÖNEMI: BÜYÜKŞEHIR FILOYA 22 YENI ARAÇ EKLEDI”   19:35   TOROSLAR’DA ÇOCUKLARA SANAT DOLU SÖMESTR HEDIYESI: “TATIL BAŞLASıN, PERDE AÇıLSıN”   18:35   “CHP’DEN EMŞAV’A ANLAMLı ZIYARET: ŞEHIT AILELERI VE GAZILERIN SORUNLARı MASADA”   18:28   “MURAT ÇALıK’A HASTANEDE GIZLI MUAMELE: ‘BIR KARE GÖRÜNTÜDEN KORKUYORLAR’”   16:20   EN DÜŞÜK EMEKLI AYLıĞıNıN 20 BIN LIRAYA YÜKSELTILMESINE ILIŞKIN TEKLIF… KONYALı EMEKLI: “SABAHA KADAR BEKÇILIK YAPıYORUM”   15:15   YARGıTAY’DA YSK ÜYELIĞI IÇIN SEÇIM BAŞLADı, ILK TURDA SONUÇ ALıNAMADı, SEÇIME YARıN DEVAM EDILECEK   14:14   MURAT ÇALıK, ÖNCE İZMIR ŞEHIR HASTANESI’NE ARDıNDAN KATIP ÇELEBI ÜNIVERSITE HASTANESI’NE SEVK EDILDI   13:12   ÖZGÜR ÖZEL’DEN HRANT DINK MESAJı: "TÜM GERÇEKLER ORTAYA ÇıKANA, TÜM SORUMLULAR YARGıLANAN KADAR UNUTTURMAYACAĞıZ"   13:05   TRUMP’TAN GRÖNLAND MESAJı: “NOBEL VERILMEDIYSE, ARTıK BARıŞı DÜŞÜNME GIBI BIR YÜKÜMLÜLÜK HISSETMIYORUM; ABD ÇıKARLARıNı ÖNCELEME ÖZGÜRLÜĞÜM VAR”  
 
     
   

İmamoğlu hakkında açılan yeni dava 11 Nisan`da görülecek


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu`nun bir panelde söylediği sözlerle İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ve ailesini hedef aldığı iddiasıyla hazırlanan iddianame kabul edildi. Davada İmamoğlu hakkında 7 yıl 4 aya kadar hapis cezasının yanı sıra siyasi yasak da isteniyor. Mahkeme heyeti ilk duruşmanın 11 Nisan`da yapılmasına karar verdi.

 

Tarih : 12 Şubat 2025 Çarşamba 14:35   Okunma : 793

Haber: Edda SÖNMEZ

İmamoğlu, "Modern Hukuk ve Yargının Siyasallaşması" isimli panelde yaptığı konuşmada CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın`ın ifadeye götürülmesine tepki göstererek, "Benim gencecik kardeşim, arkadaşım, Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın`ı ifade için çağırıyorsun, sözüm ona. Yedi, sekiz polisle evine baskın yapıyorsun. Neymiş? Bizim gözümüzü korkutmakmış. Amacın senin milletin gözünü korkutmak. Bak Başsavcı sana söylüyorum. Biz var ya senin evlatlarının bile -sana hiçbir faydamız olmaz senin zihnin çürümüş de- senin evlatlarını bile bu muamelelerden kurtarmak için seni yöneten aklı bu milletin zihninden söküp atacağız. Bunu unutma. Söküp atacağız ki senin evlatlarının kapısına birileri dayanmasın. Senin evlatlarını sabahın köründe evinden kimse almasın...” demişti.

İddianame kabul edildi, ilk duruşma 11 Nisan`da

İmamoğlu`nun bu sözleriyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ve ailesini hedef aldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında İmamoğlu 31 Ocak`ta ifade vermişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İmamoğlu hakkında, Başsavcı Akın Gürlek`le ilgili sözleri nedeniyle, "tehdit", "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret" ve "terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek" suçlarından 7 yıl 4 ay aya kadar hapis ve siyasi yasak istemli iddianame düzenlendi. Bu iddianame bugün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi`nce kabul edildi. Mahkeme heyeti, ilk duruşmanın 11 Nisan`da yapılmasına karar verdi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilince hazırlanan iddianamede, Başsavcı Akın Gürlek ``mağdur`` olarak yer aldı. İddianamede, İmamoğlu`nun yaptığı konuşmalarda, Akın Gürlek`e yönelik söylemlerinin tespit edilmesi üzerine resen soruşturma işlemlerine başlanıldığı, İmamoğlu`nun, 31 Ocak 2025`te verdiği ifadede üzerine atılı suçlamaları kabul etmediği aktarıldı.

11 Nisan`da dikkat çeken iki duruşma yapılacak

Ahmak Davası nedeniyle hakkında verilen 2 yıl 7 ay hapis cezası ile siyasi yasak kararı Bölge Adliye Mahkemesi`nde bekleyen İmamoğlu hakkında "ihaleye fesat karıştırmak" suçlamasıyla Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi`nde görülen bir başka davanın duruşması da 11 Nisan`a ertelenmişti. Aynı tarihte CHP İstanbul İl Binası`nın satın alınması sürecinde alıcıya teslim edilen paraların sayımı sırasında çekilen para sayma görüntüleri üzerine açılan davanın duruşması da İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi`nde görülecek.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA