12 Mayıs 2026 Salı

16:51   EMEP’LI TÜZEL, MERSIN 68’LILER DERNEĞI’NIN 3 FIDAN’ı ANMA ETKINLIĞINE KATıLDı   16:50   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "İBB SORUŞTURMASıNDA ADı GEÇEN ŞIRKETTEN AKıN GÜRLEK’E 4 ARAÇ TAHSIS EDILMIŞ"   16:48   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "2018’DE BIR KOÇ ALAN BIN LIRA, 2026’DA EMEKLIYE ANCAK BIR BUT ALDıRıYOR"   16:45   İBB DAVASı’NDA İMAMOĞLU’NUN MARKET KARTLARıNı SORDUĞU TORUNLER, “AK PARTI İSTANBUL İL BAŞKANLıĞı’NA VERIRDIK” DEDI   15:17   “CASUSLUK” DAVASıNDA IKINCI GÜN… MERDAN YANARDAĞ: “SILIVRI’DEN BU ÜLKEYE BIR CUMHURBAŞKANı ÇıKACAK”   15:15   İMAMOĞLU: “TÜRKIYE’NIN BEKA SORUNU HÂLINE GELEN ADALET BAKANı’NA DAIR CUMHURBAŞKANı’Nı VE BAHÇELI’YI UYARıYORUM”   15:13   SOMA FACIASı 12. YıLıNDA: EVLATLARıMıZı DEĞIL, ADALETI DE KAYBETTIK   15:12   TÜRKIYE’DE BIR ILK: DÜNYADA 70 VAKASı BILDIRILEN HASTALıKTA BAŞARıLı NAKIL   15:08   İBB DAVASı’NDA 36. GÜN... YENER TORUNLER: “11 YıLDA ÇEKILEN 41 MILYON LIRAYı AYNı GÜN ÇEKMIŞIM GIBI IMAJ OLUŞTURUYORLAR”   10:10   HAYATI İLAÇTA BÜYÜK KRIZ: CHP’LI ŞEVKIN’DEN BAKANLıĞA ACIL ÇAĞRı! ’YAŞAM KAYBı RISKI VAR!’   10:05   TÜRKIYE’YE KAYNAĞı BELIRSIZ PARA GIRIŞI MI BAŞLıYOR? MECLIS’TE TANSIYON YÜKSEK: ’9. KEZ VARLıK BARıŞı’ KRIZI!   09:45   CANNES’DA YAPAY ZEKA AMBARGOSU VE BEKLENMEDIK "HıZLı VE ÖFKELI" SÜRPRIZI: 79. FESTIVAL BAŞLADı!   09:37   ATEŞ SAVAŞÇıLARı MERSIN’DE BULUŞTU: ATA EĞITIM MERKEZI TÜRKIYE’NIN ‘AFET ÜSSÜ’ OLUYOR!   08:50   HEMŞIRELERDEN 12 MAYıS’TA SERT ÇıKıŞ: ’ALKıŞ DEĞIL, İNSANCA YAŞAM İSTIYORUZ!’   05:10   MERSIN İL BAŞKANı NESRIN VURAL: ESNAF BITTI, HALK BÜYÜK BIR CENDERENIN IÇINDE   23:42   BAŞKAN SEÇER RAKAMLARLA KONUŞTU: ’MERSIN’DE SU MALIYETININ ALTıNDA SATıLıYOR!’   23:34   AFYONKARAHISAR’DA SIYASI DEPREM! CHP’DEN BURCU KÖKSAL’A SERT PROTESTO: ’HALKıN ARASıNA NASıL ÇıKACAKSıN?’   23:26   SIYASET KULISI BU HABERLE ÇALKALANıYOR! BURCU KÖKSAL CHP’DEN İSTIFA EDIP AK PARTI’YE GEÇIYOR: ’İÇIM ÇOK RAHAT’   23:13   MERSIN’DE VIZYON GÜNÜ! BAŞKAN SEÇER HEM MÜJDEYI VERDI HEM ÇAĞRı YAPTı: ’BÜYÜYORUZ, KAZANDıRıYORUZ!’   16:25   CHP, BURCU KÖKSAL’ı KESIN IHRAÇ ISTEMIYLE DISIPLINE SEVK ETTI  
 
     
   

İmamoğlu hakkında açılan yeni dava 11 Nisan`da görülecek


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu`nun bir panelde söylediği sözlerle İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ve ailesini hedef aldığı iddiasıyla hazırlanan iddianame kabul edildi. Davada İmamoğlu hakkında 7 yıl 4 aya kadar hapis cezasının yanı sıra siyasi yasak da isteniyor. Mahkeme heyeti ilk duruşmanın 11 Nisan`da yapılmasına karar verdi.

 

Tarih : 12 Şubat 2025 Çarşamba 14:35   Okunma : 897

Haber: Edda SÖNMEZ

İmamoğlu, "Modern Hukuk ve Yargının Siyasallaşması" isimli panelde yaptığı konuşmada CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın`ın ifadeye götürülmesine tepki göstererek, "Benim gencecik kardeşim, arkadaşım, Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın`ı ifade için çağırıyorsun, sözüm ona. Yedi, sekiz polisle evine baskın yapıyorsun. Neymiş? Bizim gözümüzü korkutmakmış. Amacın senin milletin gözünü korkutmak. Bak Başsavcı sana söylüyorum. Biz var ya senin evlatlarının bile -sana hiçbir faydamız olmaz senin zihnin çürümüş de- senin evlatlarını bile bu muamelelerden kurtarmak için seni yöneten aklı bu milletin zihninden söküp atacağız. Bunu unutma. Söküp atacağız ki senin evlatlarının kapısına birileri dayanmasın. Senin evlatlarını sabahın köründe evinden kimse almasın...” demişti.

İddianame kabul edildi, ilk duruşma 11 Nisan`da

İmamoğlu`nun bu sözleriyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ve ailesini hedef aldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında İmamoğlu 31 Ocak`ta ifade vermişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İmamoğlu hakkında, Başsavcı Akın Gürlek`le ilgili sözleri nedeniyle, "tehdit", "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret" ve "terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek" suçlarından 7 yıl 4 ay aya kadar hapis ve siyasi yasak istemli iddianame düzenlendi. Bu iddianame bugün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi`nce kabul edildi. Mahkeme heyeti, ilk duruşmanın 11 Nisan`da yapılmasına karar verdi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilince hazırlanan iddianamede, Başsavcı Akın Gürlek ``mağdur`` olarak yer aldı. İddianamede, İmamoğlu`nun yaptığı konuşmalarda, Akın Gürlek`e yönelik söylemlerinin tespit edilmesi üzerine resen soruşturma işlemlerine başlanıldığı, İmamoğlu`nun, 31 Ocak 2025`te verdiği ifadede üzerine atılı suçlamaları kabul etmediği aktarıldı.

11 Nisan`da dikkat çeken iki duruşma yapılacak

Ahmak Davası nedeniyle hakkında verilen 2 yıl 7 ay hapis cezası ile siyasi yasak kararı Bölge Adliye Mahkemesi`nde bekleyen İmamoğlu hakkında "ihaleye fesat karıştırmak" suçlamasıyla Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi`nde görülen bir başka davanın duruşması da 11 Nisan`a ertelenmişti. Aynı tarihte CHP İstanbul İl Binası`nın satın alınması sürecinde alıcıya teslim edilen paraların sayımı sırasında çekilen para sayma görüntüleri üzerine açılan davanın duruşması da İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi`nde görülecek.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA