14 Eylül 2026 Pazartesi

11:01   AKARYAKıTTA ’100 TL’ ALARMı! EKONOMIST HAKKı HAKAN YıLMAZ TARIH VERDI: ’BU HAFTA...’   10:55   OKULLARDA ZILLER ÇALDı, YENI KURALLAR DEVREYE GIRDI! RANDEVUSUZ VELILER OKULA GIREMEYECEK   10:20   "SADECE İŞ DEĞIL, YAŞAM KÜLTÜRÜ!" VEYSEL SARı 50 YıLLıK USTALARA VE GENÇ GIRIŞIMCILERE SESLENDI   09:08   MERSIN’DE HEM DOĞAYLA BÜTÜNLEŞTILER HEM DE ÜRETICI KADıNLARA NEFES OLDULAR! DARıSEKISI’NDE DIKKAT ÇEKEN ETKINLIK   01:01   GALATASARAY LIDERLIĞI ABDÜLKERIM’IN FÜZESIYLE GERI ALDı! ZIRVEDE NAMAĞLUP SERISI SÜRÜYOR   10:16   KENTIN KALBINDE TARIH YENIDEN DOĞUYOR! 100 YıLLıK SIMGE YAPı İÇIN DEV ADıM   09:35   BAŞKAN ERDINÇ ALTıOK DUYURDU: ’KIŞILERE DEĞIL, GÜÇLÜ BIR SISTEME DAYANACAĞıZ’   09:33   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU AKSARAY’DAN SESLENECEK: İYİ PARTI’DEN MEYDANLARA ÇıKMA KARARı!   09:31   TÜLAY HATIMOĞULLARı ALEVI KANAAT ÖNDERLERIYLE BIR ARAYA GELDI   09:30   MERSINLI ÇOCUKLAR BU ATÖLYEDE BULUŞUYOR: DIJITAL EKRANLAR KAPANDı, ZEKÂ OYUNLARı BAŞLADı!   01:42   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ÜSKÜDAR’DA ERDOĞAN’A SERT SEÇIM ÇAĞRıSı: SAFLAR NETLEŞTI, AYRıLıKTA AZAP BIRLIKTELIKTE RAHMET VARDıR!   09:55   CHP’DE KURULTAY TAKVIMI NETLEŞTI: KıLıÇDAROĞLU YENIDEN ADAY OLACAK Mı? İŞTE KULISLERDE KONUŞULAN TARIH!   17:12   EĞITIM SEN MEB ÖNÜNDEN SESLENDI: "BILIMSEL VE LAIK EĞITIM ILKELERIYLE ÇELIŞEN MÜFREDAT UYGULAMASıNA SON VERILMELI"   17:11   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: "MUHALEFETIN NE DEDIĞIYLE, NE YAPTıĞıYLA ILGILENMIYORUZ"   15:07   ASU KAYA: "CEREN DAMAR ŞENEL’IN AILESININ HAKLı VE MAKUL ADALET ARAYıŞıNıN YANıNDAYıZ"   15:06   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’ıN SEÇIM AÇıKLAMASı... MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "SEÇIMI TEHLIKE GÖRÜYOR"   14:42   İMAMOĞLU, IKI KEZ BERAAT ETTIĞI "HAKARET" DAVASıNDAN 2 YıL 1 AY HAPIS CEZASı ALDı: "BENIM ADıMA KARAR VERECEK HIÇBIR MAHKEME YOKTUR"   14:42   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A: "MILLETIN UMUDU OLAN SEÇIM ATLATıLMAZ"   11:30   ERDEMLI’DE OKUL ALıŞVERIŞI YAPACAK VELILER DIKKAT! ZABıTADAN KıRTASIYELERE ŞOK DENETIM   11:20   SıCAK HAVADA MEYDANA TOPLANDıLAR: MERSIN’DE KıRSAL MAHALLE BIR GECEDE OYUN ALANıNA DÖNÜŞTÜ!  
 
     
   

İmamoğlu hakkında açılan yeni dava 11 Nisan`da görülecek


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu`nun bir panelde söylediği sözlerle İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ve ailesini hedef aldığı iddiasıyla hazırlanan iddianame kabul edildi. Davada İmamoğlu hakkında 7 yıl 4 aya kadar hapis cezasının yanı sıra siyasi yasak da isteniyor. Mahkeme heyeti ilk duruşmanın 11 Nisan`da yapılmasına karar verdi.

 

Tarih : 12 Şubat 2025 Çarşamba 14:35   Okunma : 1038

Haber: Edda SÖNMEZ

İmamoğlu, "Modern Hukuk ve Yargının Siyasallaşması" isimli panelde yaptığı konuşmada CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın`ın ifadeye götürülmesine tepki göstererek, "Benim gencecik kardeşim, arkadaşım, Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın`ı ifade için çağırıyorsun, sözüm ona. Yedi, sekiz polisle evine baskın yapıyorsun. Neymiş? Bizim gözümüzü korkutmakmış. Amacın senin milletin gözünü korkutmak. Bak Başsavcı sana söylüyorum. Biz var ya senin evlatlarının bile -sana hiçbir faydamız olmaz senin zihnin çürümüş de- senin evlatlarını bile bu muamelelerden kurtarmak için seni yöneten aklı bu milletin zihninden söküp atacağız. Bunu unutma. Söküp atacağız ki senin evlatlarının kapısına birileri dayanmasın. Senin evlatlarını sabahın köründe evinden kimse almasın...” demişti.

İddianame kabul edildi, ilk duruşma 11 Nisan`da

İmamoğlu`nun bu sözleriyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ve ailesini hedef aldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında İmamoğlu 31 Ocak`ta ifade vermişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İmamoğlu hakkında, Başsavcı Akın Gürlek`le ilgili sözleri nedeniyle, "tehdit", "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret" ve "terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek" suçlarından 7 yıl 4 ay aya kadar hapis ve siyasi yasak istemli iddianame düzenlendi. Bu iddianame bugün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi`nce kabul edildi. Mahkeme heyeti, ilk duruşmanın 11 Nisan`da yapılmasına karar verdi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilince hazırlanan iddianamede, Başsavcı Akın Gürlek ``mağdur`` olarak yer aldı. İddianamede, İmamoğlu`nun yaptığı konuşmalarda, Akın Gürlek`e yönelik söylemlerinin tespit edilmesi üzerine resen soruşturma işlemlerine başlanıldığı, İmamoğlu`nun, 31 Ocak 2025`te verdiği ifadede üzerine atılı suçlamaları kabul etmediği aktarıldı.

11 Nisan`da dikkat çeken iki duruşma yapılacak

Ahmak Davası nedeniyle hakkında verilen 2 yıl 7 ay hapis cezası ile siyasi yasak kararı Bölge Adliye Mahkemesi`nde bekleyen İmamoğlu hakkında "ihaleye fesat karıştırmak" suçlamasıyla Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi`nde görülen bir başka davanın duruşması da 11 Nisan`a ertelenmişti. Aynı tarihte CHP İstanbul İl Binası`nın satın alınması sürecinde alıcıya teslim edilen paraların sayımı sırasında çekilen para sayma görüntüleri üzerine açılan davanın duruşması da İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi`nde görülecek.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA