3 Ekim 2026 Cumartesi

08:30   ATAŞEHIR BELEDIYESI’NDE FLAŞ GELIŞME! BAŞKAN VEKILI MURAT GÜNEŞ GÖZALTıNA ALıNDı   06:49   CHP’DEN MERSIN’DE KRITIK SILIFKE ZIRVESI! MÜSLIM SARı’DAN GÖREVDEN UZAKLAŞTıRıLAN BAŞKAN SONRASı NET MESAJ   06:45   A MILLI TAKıM BELÇIKA DEPLASMANıNDA YıKıLDı! UEFA ULUSLAR A LIGI’NDE ÜZÜCÜ GECE   16:58   ’KEPÇEYLE ALıP ÇAY KAŞıĞıYLA VERDILER!’ ÖZGÜR ÖZEL ARTVIN’DEKI HAKSıZLıĞı TEK TEK RAKAMLARLA İFŞALADı...   15:37   AK PARTILI YÖNETICIDEN CANLı YAYıNDA BOMBA EMEKLI İŞYANı: ‘22 BIN LIRA ALıYORUM, CEBIMIZDE PARA YOK!’   15:35   KıLıÇDAROĞLU MERSIN’DEN SESLENDI: ’BAŞKANı CEZALANDıRMAK 2 MILYON MERSINLIYI CEZALANDıRMAKTıR’   14:08   CHP’DEN MERSIN’DEKI OPERASYON GÖRÜNTÜLERINE SERT TEPKI: ’MAHREMIYET YOK SAYıLAMAZ!’   13:53   MERSIN’DEKI OPERASYON GÖRÜNTÜLERINE SERT TEPKI: ’HIÇ UTANMANıZ KALMADı Mı?’   13:40   MERSIN’DE HAREKETLI SAATLER! KıLıÇDAROĞLU’NDAN CHP İL BAŞKANLıĞıNA ZIYARET..   13:30   SOMA’DA MADEN FACIASıNA KESK’TEN SERT TEPKI: ’BU BIR KAZA DEĞIL, İŞ CINAYETI!’   12:05   MERSIN’DE YENI BEBEK SAHIBI OLANLARA MÜJDE: BAŞVURAN HER AILEYE ÜCRETSIZ VERILIYOR!   12:01   2026 KPSS ÖN LISANS İÇIN KRITIK UYARı: SAAT 10.00’DAN SONRA SıNAV KAPıSı KAPANıYOR!   11:50   MERSIN’E GELEN ÜNIVERSITELILERE BÜYÜK MÜJDE! YURT, 35 TL’YE 3 ÇEŞIT YEMEK, 15 TL ABONMAN VE İŞE GIRIŞ İMKÂNı   13:01   CHP MERSIN İL BAŞKANLıĞı’NDAN SERT TEPKI: "HALKıN İRADESINE MÜDAHALEDIR, DERHAL SERBEST BıRAKıLSıNLAR"   10:01   CHP’DEN MERSIN DEPREMI SONRASı SERT TEPKI: ’ADAMıNA GÖRE HUKUK OLMAZ!’   08:40   MERSIN’DE ŞOK OPERASYON: VAHAP SEÇER VE 2 İLÇE BELEDIYE BAŞKANı İÇIN GÖZALTı KARARı!   03:29   MOTORIN VE LPG FIYATLARı YINE FıRLADı: POMPA FIYATı REKORA KOŞUYOR   16:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, “HALK KART”ıN EYLÜL AYı TUTARLARıNı HESAPLARA YATıRDı   15:57   TBMM, YENI YASAMA YıLıNA SERMAYE PIYASALARıNDAKI FON KRIZI VE YATıRıMCı MAĞDURIYETI GÜNDEMIYLE BAŞLıYOR   15:50   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN ’’FON KRIZI’’ AÇıKLAMASı: “BIR AÇGÖZLÜ ÇETE TÜRK MILLETINE AĞıR ZARAR VERMIŞTIR”  
 
     
   

TBMM Kadına Karşı Şiddet ve Ayrımcılığı Araştırma Komisyonu`nda Zahide Yetiş tepkisi: DEM Parti milletvekilleri komisyonu terk etti, CHP`liler katılmadı


TBMM Kadına Karşı Şiddet ve Ayrımcılığı Araştırma Komisyonu`nda, gündüz kuşağı programı sunucusu Zahide Yetiş`in sözlerine tepki gösteren DEM Parti milletvekilleri komisyonu terk etti, CHP milletvekilleri ise komisyona katılmadı.

 

Tarih : 12 Şubat 2025 Çarşamba 16:32   Okunma : 1675

TBMM Kadına Karşı Şiddet ve Ayrımcılığı Araştırma Komisyonu, AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu başkanlığında toplandı. Komisyonda, gündüz kuşağında yayınlanan "Yeniden Başlasak" programının sunucusu Zahide Yetiş, Televizyon İzleme Araştırmaları Anonim Şirketi (TİAK) ve  Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) temsilcileri sunum yaptı. 

Cevizoğlu`ndan Ekmen`e: "Konformist koltuklarınızdan kalkıp gelip burada soru sormanız gerekiyor"

Komisyon Başkanı Cevizoğlu, Yeni Yol Grubu Milletvekili Mehmet Emin Ekmen`in, Genel Kurul`da yaptığı konuşmada, komisyonla ilgili, "Bu sene aile yılı, komisyonda Zahide Yetiş`ten ne öğreneceğiz?" dediğini aktardı. Cevizoğlu, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın kaynaklarında medyanın rolüne değinildiğini, şiddetin artmasında medyanın rolünün tartışıldığını belirterek, "Suçluların da hükümlülerin de patolojik ve sosyolojik durumunu araştırmak bu komisyonun görevi. Bizim amacımız, Genel Kurul`a laf yetiştirmek değil, ama bütün arkadaşları davet ettik. Soru sormak isteyenlere gelip sorunuzu sorun dedik. Programlara eleştiri yapılabilir, ancak bunların hepsinin konuşulması gerekiyor. Biz burada toplumsal bir sorunun kaynaklarına inmeye çalışıyoruz. Çalışmadan, tembelce açıklama yapmak yanlış bir tavır. Konformist koltuklarınızdan kalkıp gelip burada soru sormanız gerekiyor. Genel Kurul`da oturup ahkam kesmek tembel bir iş" diye konuştu.

"Buna kadına yönelik şiddet desek de bazen kadınlar da bunu yapıyor"

Komisyonda konuşan televizyon programcısı Zahide Yetiş, Milletvekili Mehmet Emin Ekmen`in, "Milletvekilleri Zahide Yetiş`ten ne öğrenecek?" şeklindeki sözlerine üzüldüğünü belirterek, "Tam da bu sebeple konuşmak üzere gelmişken anlıyorum ki buna, burada bazı vekillerden mi başlamak gerekiyor acaba? Ben herkesten bir şey öğrenmek üzere yetiştirildim. Kadına şiddetin nereden başladığını görüyoruz. Burada herkesin annesi var. Hayatımızda bazı erkekleri seçiyor, bazılarını seçemiyoruz. En çok kadınlar, baba, evlat, kocalarından şiddet görüyor. Buna, kadına yönelik şiddet desek de bazen kadınlar da bunu yapıyor" ifadelerini kullandı.

Yetiş`in bu sözlerine tepki gösteren DEM Partili milletvekilleri Özgül Saki, Sevilay Çelenk ve Adalet Kaya, "Komisyona kimi çağıracağınızı iyi seçin. `Kadınlar da şiddet uyguluyor` denmesi çok büyük problem. Bir milletvekilinin sizi eleştirmesine de hemen tepki göstermeyin. Biz buraya ön yargısız bir şekilde sizi dinlemeye geldik ama çok cinsiyetçisiniz" diyerek komisyon salonunu terk etti.

Yetiş ise, "Niye gittiğinizi anlamadım ama yine de teşekkür ederiz" dedi.

"Benzer görüşlerim daha da pekişti"

Yeni Yol Grubu Milletvekili Elif Esen de "Ben aslında çok objektif bir şekilde sizi katılıp dinlemek istedim, komisyon üyesi de değilim ama benzer görüşlerim daha da pekişti" diyerek komisyondan ayrıldı.

CHP`li komisyon üyesi milletvekilleri ise komisyona hiç katılmadı. 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA