24 Şubat 2026 Salı

22:15   KADIKÖY’DE 90+ DRAMI: FENERBAHÇE’YE KASıMPAŞA ŞOKU! ASENSIO ATTı, ALLEVINAH YıKTı...   17:59   MERSIN VE DIYARBAKıR ARASıNDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ: DİTAV’DAN DEV ÇıKARTMA!   17:54   TARSUS TEK YÜREK! BAŞKAN BOLTAÇ SEL BÖLGESINDEN SESLENDI: "AFETIN SIYASETI OLMAZ, YARALARı BIRLIKTE SARACAĞıZ"   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVANıN, 9 MART’TA GÖRÜLECEK İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMESI ISTENDI   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAY DAVASı… LÜTFÜ SAVAŞ’ıN AVUKATı ÜREGEN: "GERÇEKLER ELBETTE AÇıĞA ÇıKACAKTıR"   17:01   GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN TUTUKLULUĞUNA ITIRAZ EDILDI   16:35   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANLARı, YARıN TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ ILE BIR ARAYA GELECEK   16:33   CHP’LI ÜMIT ERKOL, AKıNCı GIŞELERI’NDEN IKTIDARA SESLENDI: "HALKıN MALıNı SATARAK BU KRIZI ÖRTEMEZSINIZ"   16:32   DİSK’E BAĞLı DEV MADEN-SEN’DEN DIVRIĞI RAPORU: "’ZARAR’ GEREKÇESI GERÇEĞI YANSıTMıYOR; IŞÇILER IŞ BAŞı YAPSıN"   15:20   CHP AKDENIZ BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "HALKıN GÜNDEMI GEÇIM SıKıNTıSı, ÇÖZÜM SOSYAL BELEDIYECILIK"   15:01   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN YALOVA’DAKI SALDıRıYA TEPKI: "SOKAKLAR SALDıRGANLARA TERKEDILINCE DOĞAL SONUÇ BÖYLE SALDıRıLAR OLUYOR"   14:59   İRAN SÖZCÜSÜ RıZAI: "PERŞEMBE GÜNÜ BÖLGEDEKI AMERIKAN ASKERLERININ KADERINI BELIRLEYECEĞIZ, EVLERINE MI DÖNECEKLER YOKSA CEHENNEME MI GIDECEKLER"   14:59   CHP KADıN KOLLARı’NDAN 1 GÜNDE 6 KADıNıN ÖLDÜRÜLMESINE TEPKI: "SORUN YALNıZCA BIREYSEL SUÇLAR DEĞILDIR; 6284 SAYıLı YASANıN UYGULANMAMASıDıR"   14:58   İMAMOĞLU’NU ZIYARET EDEN TANRıKULU: "AK PARTI, SEÇIMLE SONUÇ ALAMAYACAĞıNı GÖRDÜĞÜ IÇIN SÜRECI YARGı ELIYLE HUKUKA AYKıRı BIÇIMDE ŞEKILLENDIRMEYE ÇALıŞıYOR"   14:28   KıRATLı: “MERSIN’E HIZMETINIZ YOK, YAPıLANı ELEŞTIRMEYIN!”   12:46   İMAMOĞLU DESTEKÇILERINE "ADLIYE" KıSKACı: 17 YıL HAPIS İSTEMIYLE YARGıLANAN GENÇTEN TOKAT GIBI SAVUNMA!   10:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KÜLTÜR HAMLESI,GITAR, PIYANO, KEMAN VE BAĞLAMA.. MERSINLILER SANATLA BULUŞUYOR   10:16   DıŞ TICARETE YÖN VERENLER DERNEĞI BAŞKANı DR. HAKAN ÇıNAR’DAN KRITIK UYARı: “TÜRKIYE ÜRETIMI KAYBEDERSE, REKABET GÜCÜNÜ DE KAYBEDER”   10:08   ÖZGÜR ÖZEL’DEN AKıN GÜRLEK’E MAL VARLıĞı RESTI: SÜRE DOLUYOR, GÖZLER YARıNKI GRUP TOPLANTıSıNDA   09:45   LEVENT UYSAL’DAN RAMAZAN’DA EKONOMI ÇıKARMASı: “2026 YOL HARITASıNı SEKTÖRLE BIRLIKTE YAZıYORUZ”  
 
     
   

TBMM Kadına Karşı Şiddet ve Ayrımcılığı Araştırma Komisyonu`nda Zahide Yetiş tepkisi: DEM Parti milletvekilleri komisyonu terk etti, CHP`liler katılmadı


TBMM Kadına Karşı Şiddet ve Ayrımcılığı Araştırma Komisyonu`nda, gündüz kuşağı programı sunucusu Zahide Yetiş`in sözlerine tepki gösteren DEM Parti milletvekilleri komisyonu terk etti, CHP milletvekilleri ise komisyona katılmadı.

 

Tarih : 12 Şubat 2025 Çarşamba 16:32   Okunma : 792

TBMM Kadına Karşı Şiddet ve Ayrımcılığı Araştırma Komisyonu, AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu başkanlığında toplandı. Komisyonda, gündüz kuşağında yayınlanan "Yeniden Başlasak" programının sunucusu Zahide Yetiş, Televizyon İzleme Araştırmaları Anonim Şirketi (TİAK) ve  Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) temsilcileri sunum yaptı. 

Cevizoğlu`ndan Ekmen`e: "Konformist koltuklarınızdan kalkıp gelip burada soru sormanız gerekiyor"

Komisyon Başkanı Cevizoğlu, Yeni Yol Grubu Milletvekili Mehmet Emin Ekmen`in, Genel Kurul`da yaptığı konuşmada, komisyonla ilgili, "Bu sene aile yılı, komisyonda Zahide Yetiş`ten ne öğreneceğiz?" dediğini aktardı. Cevizoğlu, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın kaynaklarında medyanın rolüne değinildiğini, şiddetin artmasında medyanın rolünün tartışıldığını belirterek, "Suçluların da hükümlülerin de patolojik ve sosyolojik durumunu araştırmak bu komisyonun görevi. Bizim amacımız, Genel Kurul`a laf yetiştirmek değil, ama bütün arkadaşları davet ettik. Soru sormak isteyenlere gelip sorunuzu sorun dedik. Programlara eleştiri yapılabilir, ancak bunların hepsinin konuşulması gerekiyor. Biz burada toplumsal bir sorunun kaynaklarına inmeye çalışıyoruz. Çalışmadan, tembelce açıklama yapmak yanlış bir tavır. Konformist koltuklarınızdan kalkıp gelip burada soru sormanız gerekiyor. Genel Kurul`da oturup ahkam kesmek tembel bir iş" diye konuştu.

"Buna kadına yönelik şiddet desek de bazen kadınlar da bunu yapıyor"

Komisyonda konuşan televizyon programcısı Zahide Yetiş, Milletvekili Mehmet Emin Ekmen`in, "Milletvekilleri Zahide Yetiş`ten ne öğrenecek?" şeklindeki sözlerine üzüldüğünü belirterek, "Tam da bu sebeple konuşmak üzere gelmişken anlıyorum ki buna, burada bazı vekillerden mi başlamak gerekiyor acaba? Ben herkesten bir şey öğrenmek üzere yetiştirildim. Kadına şiddetin nereden başladığını görüyoruz. Burada herkesin annesi var. Hayatımızda bazı erkekleri seçiyor, bazılarını seçemiyoruz. En çok kadınlar, baba, evlat, kocalarından şiddet görüyor. Buna, kadına yönelik şiddet desek de bazen kadınlar da bunu yapıyor" ifadelerini kullandı.

Yetiş`in bu sözlerine tepki gösteren DEM Partili milletvekilleri Özgül Saki, Sevilay Çelenk ve Adalet Kaya, "Komisyona kimi çağıracağınızı iyi seçin. `Kadınlar da şiddet uyguluyor` denmesi çok büyük problem. Bir milletvekilinin sizi eleştirmesine de hemen tepki göstermeyin. Biz buraya ön yargısız bir şekilde sizi dinlemeye geldik ama çok cinsiyetçisiniz" diyerek komisyon salonunu terk etti.

Yetiş ise, "Niye gittiğinizi anlamadım ama yine de teşekkür ederiz" dedi.

"Benzer görüşlerim daha da pekişti"

Yeni Yol Grubu Milletvekili Elif Esen de "Ben aslında çok objektif bir şekilde sizi katılıp dinlemek istedim, komisyon üyesi de değilim ama benzer görüşlerim daha da pekişti" diyerek komisyondan ayrıldı.

CHP`li komisyon üyesi milletvekilleri ise komisyona hiç katılmadı. 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA