16 Aralık 2025 Salı

17:10   BAŞKAN SEÇER, GÜLŞAH DURBAY’ıN CENAZESINDE: “ACıNıZı PAYLAŞıYORUM”   15:20   “CHP AKDENIZ’DEN MANISA’YA VEFA: SEMIH PALAMUT’TAN BAŞKAN GÜLŞAH DURBAY İÇIN BAŞSAĞLıĞı”   13:52   TOROSLAR’ıN YAYLALARıNDA HIZMET SEFERBERLIĞI: ULAŞıMDA YENI DÖNEM   13:23   MERSIN’DE TUTKUNUN VE KADERIN OPERASı: “LA VIDA BREVE” SAHNEDE!   11:55   MANISA ŞEHZADELER BELEDIYE BAŞKANı GÜLŞAH DURBAY’A SON VEDA: “KALBIMIZDESIN”   10:15   AKDENIZ’DEN DÜNYA SOFRALARıNA: YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATı %44 ARTıŞLA REKORA KOŞTU   09:50   “MERSIN’DE KÜLTÜR POLITIKALARı MASAYA YATıRıLDı: BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜÇLÜ DESTEK”   22:58   MERSIN TARıM FUARı’NDA BÜYÜK BULUŞMA: SEÇER’DEN TARıMıN GELECEĞINE NET MESAJLAR   22:45   “YENIŞEHIR BELEDIYESI, YEREL YÖNETIMLERDE HAK TEMELLI YÖNETIŞIME YÖN VERIYOR”   22:40   "VAHAP SEÇER’DEN GÜLŞAH DURBAY İÇIN TAZIYE MESAJı: ‘ACıMıZ BÜYÜK’"   12:55   “AHMET GÖK: ADıYAMAN’A BORCUMUZU ONURLU SIYASETLE ÖDEYECEĞIZ”   10:08   “DERYA GRUP 47. YıLıNDA TÜRKIYE’NIN DERYASı OLMA YOLUNDA GÜCÜNÜ PEKIŞTIRDI”   23:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SILIFKE’YE 161 MILYONLUK SOSYAL VE KÜLTÜREL YATıRıM   22:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜRETICIYE ÇIFTE DESTEK: 100 SÜT TANKı, 21 GÜNEŞ PANELI   21:05   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ÇOCUKLARA GELECEĞI ŞEKILLENDIREN EĞITIM MERKEZI”   13:15   MHP’LI FETI YıLDıZ: "TÜRKIYE’NIN TERÖRLE MÜCADELESI ’BEKA’ EKSENINDE KURUMSALLAŞMıŞ TARIHSEL BIR DEVLET REFLEKSIDIR"   13:11   DURUŞMA ’GEÇICI’ HAKIMLE YAPıLDı, İMAMOĞLU’NUN “BILIRKIŞI DAVASı” 108 GÜN SONRAYA ERTELENDI…   13:07   UĞUR DÜNDAR, MUSTAFA BALBAY VE YAVUZ OĞHAN, TÜYAP KITAP FUARı’NDA İBB STANDı’NDA OLACAK   13:02   CHP’LI KARASU’DAN KAHRAMANMARAŞ’TAKI TATBIKATA TEPKI: "EMEKÇININ TALEBI SUÇ DEĞILDIR"   11:55   MEZITLI BELEDIYESI ATıL ALANı DÖNÜŞTÜRDÜ, “YENI NESIL KITAP&KAFE” ARTıK HIZMETTE  
 
     
   

Terör örgütü PKK lideri Öcalan`ın yapacağı çağrı beklenirken Öcalan, terör örgütü PKK, PYD ile Kuzey Irak Yönetimlerine birer mektup gönderdi


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin çağrısıyla başlayan DEM Parti İmralı Heyeti`nin yürüttüğü görüşme sürecinde terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan`ın yapacağı çağrı beklenirken, Öcalan`ın terör örgütü PKK, PYD ile Kuzey Irak Yönetimlerine birer mektup gönderdiği belirtildi. 

 

Tarih : 14 Şubat 2025 Cuma 12:38   Okunma : 521

(ANKARA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin çağrısıyla başlayan DEM Parti İmralı Heyeti`nin yürüttüğü görüşme sürecinde terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan`ın yapacağı çağrı beklenirken, Öcalan`ın terör örgütü PKK, PYD ile Kuzey Irak Yönetimlerine birer mektup gönderdiği belirtildi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin 22 Ekim günü partisinin grup toplantısında yaptığı, "Teröristbaşının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" çağrısıyla başlayan sürecin ardından oluşturulan DEM Parti İmralı heyeti 28 Aralık ve 22 Ocak tarihinde iki kez Öcalan`la görüştü.

Bakırhan: “Öcalan tarihi bir çağrı yapmaya hazırlanıyor”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, 4 Şubat günü grup toplantısında yaptığı açıklamada, "Sayın Öcalan Kürt sorununun köklü kalıcı çözümü için demokratik bir Türkiye`nin inşası için önümüzdeki günlerde tarihi bir çağrı yapmaya hazırlanıyor" ifadesini kullanmıştı.

DEM Parti İmralı heyeti, Barzani ve Talabani ile görüşecek

Öte yandan TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder ve Van Milletvekili Pervin Buldan`dan oluşan İmralı heyetinin, beraberinde DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Dış İlişkiler Komisyonu üyeleri ve parti yetkilileriyle 16-17 Şubat tarihlerinde Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi`ne giderek, burada yetkililerle görüşecekleri bildirildi. Heyetin Erbil`de Mesut Barzani ve Neçirvan Barzani ile bir araya geleceği, daha sonra Süleymaniye`de YNK Lideri Bafil Talabani, Kubat Talabani ve YNK yetkilileri ile görüşeceği belirtildi.

Heyet, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi`nden döndükten sonra Öcalan`la üçüncü kez görüşme talebinde bulunacak

ANKA Haber Ajansı`nın edindiği bilgilere göre heyet bu temasların ardından bilgilendirme yapmak için Öcalan`la üçüncü kez görüşme talebinde bulunacak. Heyet, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi`nden döndükten sonra Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile durum değerlendirmesi yaparak açıklama yapılıp yapılmayacağına karar verecek.

15 Şubat 1999`da Öcalan`ın Milli İstihbarat Teşkilatının operasyonuyla yakalanmasının 26`ncı yılında terör örgütü PKK`dan yapılan açıklamada, "Devlet korkmasın; Önder Apo ve Kürtler devleti yıkmayacak, demokrasiye duyarlı ve açık temelde yeniden yapılandıracaktır. Türkiye toplumu korkmasın; Önder Apo ve Kürtler Türkiye`yi bölmeyecek, Kürt özgürlüğü temelinde Türkiye`nin demokratikleşmesi için çalışacaktır” ifadelerini kullandı. 

Bu süreçte Öcalan`ın sürece ilişkin olarak terör örgütü PKK, PYD ile Kuzey Irak Yönetimlerine birer mektup gönderdiği belirtildi. Terör örgütünün yayın organlarından Sterk TV`ye konuşan terör örgütü KCK Yöneticisi Cemil Bayık, Öcalan`dan mektup aldıklarını açıklayarak, "Bir yandan özgürlük koşullarını sağlamayacaksın, değişim gerçekleştirmeyecekse, kanunları değiştirmeyeceksin ama diğer yandan ise Önderliğe çağrı yap gerilla silah bıraksın, PKK ortadan kalksın diyeceksin. Bunun anlamı nedir? Demek ki barış olsun istemiyorsunuz, sorun çözülsün istemiyorsunuz. Eğer sorun çözülmezse, özgürlük olmazsa nasıl barış olacak. Bu şekilde hiçbir zaman barış sağlanmaz. Savaşın bitmesini istiyorlarsa o zaman Reber Apo`nun koşullarını değiştire cekler. İmralı sisteminin ortadan kaldırılması lazım" diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA