13 Nisan 2026 Pazartesi

08:17   ANKARA TABIP ODASı SEÇIMLERINDE KAZANAN BELLI OLDU: İŞTE SEÇIM SONUÇLARı VE KAZANAN GRUP!   08:09   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DÜNYA GÜNDEMINE DAMGA VURAN MESAJ: TEK ADAMLAR KAYBETTI, HALK KAZANDı!   07:10   GALATASARAY SAHASıNDA BEKLENMEDIK KAYıP! ASLAN ZIRVE YOLUNDA YARA ALDı: 1-1   01:10   MERSIN’DE EMEKLI FıRTıNASı! ‘SANDıKTA HESAPLAŞACAĞıZ’ DIYEREK MEYDANLARA İNDILER   01:02   MERSIN’DE TARIHI FINAL: 5 KıTA, 26 ÜLKE VE TÜRK SPORCUNUN İLK ZAFERI!   09:30   ÖZEL DERSHANELERIN KAPıSıNı KAPATTıĞı ADILE NISA’YA VAHAP SEÇER SAHIP ÇıKTı!   02:02   İMAMOĞLU’NDAN İSRAIL’E SERT YANıT: ’HADI BAŞKA KAPıYA!’   01:40   TTB, SES, TİHV, ÇHD, İHD VE ÖHD’DEN ORTAK AÇıKLAMA: HAPISHANELERDE TECRIT UYGULAMALARıNDAN DERHAL VAZGEÇILMELI   01:02   TOROSLAR’DA NEFES KESEN MÜCADELE: 8. TOUR OF MERSIN’DE DEV ZIRVE YARıŞı!   01:01   BARO BAŞKANı GAZI ÖZDEMIR’DEN SERT VE NET MESAJ: "GÖRMEZDEN GELEMEYIZ"   12:05   AKDENIZ’DE CAN GÜVENLIĞI İÇIN RISK OLUŞTURAN ESKI YAPıLAR YıKıLıYOR   11:42   MERSIN’DE ‘UZUN İNCE BIR YOL’ RÜZGARı: ÂŞıK VEYSEL’IN TORUNU SAHNEYE ÇıKıNCA GÖZYAŞLARı SEL OLDU!   11:30   ARAÇ SAHIPLERI DIKKAT ! TÜVTÜRK İÇIN MILYARLıK SORU: ’767 MILYON TL NEREDE ?’   11:08   ÇIFTÇI TARLADA İMDAT DEDI! ’SADECE MAZOTUM KADAR EKEBILIYORUM’   16:48   ABD BAŞKAN YARDıMCıSı JD VANCE, ABD-İRAN GÖRÜŞMELERI IÇIN İSLAMABAD’A GIDIYOR: "OLUMLU BIR SONUÇ BEKLIYORUZ"   16:47   UKRAYNA DEVLET BAŞKANı ZELENSKI: AB’NIN AVRUPA’NıN GÜVENLIĞI IÇIN BIRLEŞIK KRALLıK, UKRAYNA, TÜRKIYE VE NORVEÇ’E IHTIYACı VAR   14:37   İSPANYA’DAN NATO’NUN HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MÜDAHALE IHTIMALINE ITIRAZ   14:34   CHP-DP GÖRÜŞMESI… ÖZGÜR ÖZEL: “ARA SEÇIMDEN KAÇMAK, ANAYASA’Yı IHLAL SUÇUYLA BIRLIKTE SIYASI BIR TÜKENMIŞLIĞIN DE ITIRAFıDıR”   14:33   AYHAN BORA KAPLAN SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı… KEREM GÖKAY ÖNER: "MURAT ÇELIK’LE ARAMDA UYUŞMAZLıK ÇıKTı. AMIRIM KANUNSUZ EMIRLER VERIYORDU”   14:32   İNGILTERE BAŞBAKANı STARMER: ENERJI FATURALARıNDAKI DALGALANMANıN SORUMLUSU TRUMP VE PUTIN  
 
     
   

`Kent Uzlaşısı` operasyonuna 10 tutuklama... Tanrıkulu: "Bu bir yargı faaliyeti değil ama elbet devran dönecek"


CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İstanbul`da CHP`li belediyelere yapılan "Kent Uzlaşısı" operasyonu kapsamında gözaltına alınan 10 kişinin tutuklanmasına ilişkin "Mesele bir temsil hakkının, serbest seçim hakkının, bir siyasi partinin, siyasi partilerin ittifakının ve siyasi faaliyetlerin cezalandırılmış olmasıdır. Bu da Adalet ve Kalkma Partisi`nin gerçek niyetini tam da bu dönemde ortaya koyuyor. Söylenecek söz yok. Bu faaliyet bir yargı faaliyeti değil. Ama elbet devran dönecek. Türkiye`ye, bu halklara bu kötülüğü yapanlar mutlaka ama mutlaka hesabını hukuk kuralları içerisinde verecekler" dedi.

 

Tarih : 14 Şubat 2025 Cuma 11:40   Okunma : 621

(ANKARA) - CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İstanbul`da CHP`li belediyelere yapılan "Kent Uzlaşısı" operasyonu kapsamında gözaltına alınan 10 kişinin tutuklanmasına ilişkin "Mesele bir temsil hakkının, serbest seçim hakkının, bir siyasi partinin, siyasi partilerin ittifakının ve siyasi faaliyetlerin cezalandırılmış olmasıdır. Bu da Adalet ve Kalkma Partisi`nin gerçek niyetini tam da bu dönemde ortaya koyuyor. Söylenecek söz yok. Bu faaliyet bir yargı faaliyeti değil. Ama elbet devran dönecek. Türkiye`ye, bu halklara bu kötülüğü yapanlar mutlaka ama mutlaka hesabını hukuk kuralları içerisinde verecekler" dedi.

İstanbul`da `kent uzlaşısı` gerekçesiyle çok sayıda belediyeye İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan `terör` soruşturması kapsamında gözaltına alınan 10 kişi, çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, tutuklamalara ilişkin İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Tanrıkulu, “Bizim için sürpriz değil. Sonuçta operasyon yapılış biçimi, kamuoyuna yansıtılış biçimi, böyle bir sonucu önceden bizim öngörmemizi de sağlıyordu ve nitekim oldu” dedi.

"Bu tür soruşturmalarda hukuki bir değerlendirme yapmak mümkün değil. Çünkü hukukla işleyen bir süreç değil. Adalete ulaşmak için işleyen bir süreç değil" diyen Tanrıkulu, şöyle konuştu:

"Tamamen siyasi ve tamamen Adalet ve Kalkma Partisi`nin siyasi gündemine doğru yargıyla beraber yürüttükleri süreçler var. 31 Mart 2024 seçimleri açık, şeffaf bir biçimde İstanbul`da ve diğer yerlerde yapıldı. Cumhuriyet Halk Partisi ve DEM Parti gizli olmayan, çok açık bir biçimde bazı yerlerde ittifak yaptılar yerel seçimlerde ve sonuçta başarı da elde ettiler. Hazmedilmeyen o başarıdır değerli arkadaşlar.

"Olmayan bir karar gerekçe gösterilmiş"

Bakın o başarı bugün savcının tutuklama sevk yazısına nasıl yansıdı? Öncesi ve sonrası hiç önemli değil. Öncelikle o sevk yazısında HDK yani Halkların Demokratik Kongresi, 2011 yılında kurulan ve onunla ilgili bütün bilgilerin internet ortamında legal olduğu, açık olduğu hangi amaçla kurulduğu nasıl faaliyet yürütüldüğü açık kaynaklarda çok açık belli olan, genel merkezi, il örgütleri kamunun denetimine açık olan bir toplumsal örgütlenme sonuçta suç örgütü olarak gösterilmiş ve bununla ilgili olarak da bir Yargıtay kararı konmuş. O Yargıtay kararı elimizde. Deniyor ki, sevk yazısında, HDK bir suç örgütüdür deniliyor, örgütle bağlantılıdır deniliyor. Dayanılan karar 2019 tarihli bir Yargıtay kararı. O Yargıtay kararında bir tek kelime HDK`yle ilgili bir cümle yok. Bir tek cümle. Yani Yargıtay`ın bir değerlendirmesi yok HDK`yle ilgili verilmiş bir karar yok. Olmayan bir kararı gerekçe göstermiş.

"Söylenecek söz yok"

İkinci olarak değerli arkadaşlar bakın dikkatle dinleyin. Bu operasyonun niçin yapıldığının şifreleri şu paragrafta gizli. Yine söylüyorum öncesi ve sonrası önemli değil. Ama savcılık siyasal iktidarın Adalet ve Kalkınma Partisi`nin bu operasyona nasıl baktığını şu cümlelerle yansıtmış: `Yerel yönetimlere dahil edilmesi planlaması çerçevesinde oluşturulduğu ve adına da kent uzlaşısı denildiği kent uzlaşısı formülüyle batı il ve ilçelerindeki Kürtlerin belediyeleri kazanmasalar da uzlaşılacak ve desteklenecek aday karşılığında belediye meclislerinde belli sayılarda kota elde edilmesi sonucu belediye meclis kararlarında söz sahibi olmalarının yerel yönetimlerde yer almalarının ve siyasi bir denge olmalarının amaçlandığı`..Değerli arkadaşlar, operasyonun niçin yapıldığı bakın bunda açık açık yazılmış deniyor ki; Türkiye`nin batı ilerinde Kürtler herhangi bir biçimde karar alma organlarında olmayacaklar. Belediye meclislerinde olmayacaklar. Dolayısıyla bu başlı başına bir suçtur. Seçilen belediye meclis üyelerinin, belediye başkan yardımcılarının tek tek suç işlemesine gerek yoktur. Bu siyasi faaliyetin kendisi, bu temsil faaliyetinin kendisi suçtur deniyor. Açık açık yazıyor bakın sevk yazısında. Mesele budur. Mesele bir temsil hakkının, serbest seçim hakkının, bir siyasi partinin, siyasi partilerin ittifakının ve siyasi faaliyetlerin cezalandırılmış olmasıdır. Bu da Adalet ve Kalkma Partisi`nin gerçek niyetini tam da bu dönemde ortaya koyuyor. Tam da bu dönemde. Söylenecek söz yok. Bu faaliyet bir yargı faaliyeti değil. Ama elbet devran dönecek. Hukuk kuralları içerisinde de bu kötülüğü yapanlar, Türkiye`ye bu kötü yapanlar, bu halklara bu kötülüğü yapanlar mutlaka ama mutlaka hesabını hukuk kuralları içerisinde vereceklerdir diyorum."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA