7 Haziran 2026 Pazar

10:10   TÜRKIYE BUGÜN SANDıK BAŞıNDA! 6 BELDE VE 362 MAHALLEDE ARA SEÇIM HEYECANı: İŞTE YARıŞAN PARTILER   01:19   BAŞKAN SEÇER’DEN GADIR HUM BAYRAMı’NDA BIRLIK MESAJı: ’MERSIN’DE AYRıMCıLıĞı YERIN YEDI KAT ALTıNA GÖMDÜK!’   14:30   SIYASET KULISLERINI HAREKETLENDIREN PAYLAŞıM! İMAMOĞLU’NUN OFISINDEN ÖZGÜR ÖZEL’E NET DESTEK: ’HEP BIRLIKTE YÜRÜYELIM’   09:32   YSK SON DAKIKA DUYURDU: TÜRKIYE YARıN SANDıK BAŞıNDA! İŞTE 7 HAZIRAN ARA SEÇIM LISTESI VE OY PUSULASı SıRALAMASı   01:05   VAHAP SEÇER’DEN CHP’DEKI ’MUTLAK BUTLAN’ KRIZINE İLK YORUM: ’TUZAK KURULUYOR, OYUNA GELMEYECEĞIZ!’   01:01    BAŞKAN VAHAP SEÇER VE MÜSAVAT DERVIŞOĞLU’NDAN MUT’TA ORTAK ÇıKıŞ: ‘TÜRK SIYASETI ÜZERINDEKI YARGı VESAYETINI KABUL ETMIYORUZ!’   16:01   ÖZGÜR ÖZEL GÜMÜŞHANE’DE: ARTıK MESELE BU PARTI IÇIN GEREKIRSE KURBAN OLMAK AMA BAŞARıLı OLMAK   15:48   KILIS BELEDIYE BAŞKANı HAKAN BILECEN, CHP’DEN ISTIFA ETTI   15:48   İSMAIL ARı’NıN DURUŞMASı ÖNCESINDE BASıN MESLEK ÖRGÜTLERINDEN AÇıKLAMA   15:47   ÖZGÜR ÖZEL, TRABZON’DA İMAMOĞLU’NUN KAYıNPEDERI FEHMI KAYA’Yı HASTANEDE ZIYARET ETTI   15:45   ARZU ÇERKEZOĞLU’NDAN ÇAĞRı: AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNA GERILEYEN ÜCRETLERI DERHAL REVIZE EDIN   15:13   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI ALI BOZAN’DAN İBAN MAĞDURLARı İÇIN KANUN TEKLIFI   14:17   MERSIN BAROSU: ”YOKSULLUK NAFAKASı, KADıNLARıN EKONOMIK GÜVENCESI VE EŞITLIK HAKKıNıN BIR PARÇASıDıR”   14:11   YENIŞEHIR’DE GERI DÖNÜŞÜM SEFERBERLIĞI   14:06   TARSUS BELEDIYESI YOL BAKıM ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   10:01   SIYASET KULISI BU HAMLEYLE ÇALKALANıYOR! ÖZGÜR ÖZEL TRABZON’DAN ÖYLE BIR MESAJ VERDI KI...   09:23   MERSIN’DE SANAT RÜZGARı! BÜYÜKŞEHIR’IN ÜCRETSIZ KURSLARıNDA EĞITIM ALANLAR ARTıK SAHNEYE HAZıR   23:38   TBB BAŞKANı VAHAP SEÇER’DEN MUSTAFAPAŞA ÇıKARTMASı: ’DENEYIMLERIMIZI VE GÜCÜMÜZÜ PAYLAŞACAĞıZ!’   21:17   YEREBATAN SARNıCı İÇIN FLAŞ KARAR! MAHKEME İBB’NIN TAHLIYESINI DURDURDU   20:11   CHP’DE DEPREM ÜSTÜNE DEPREM! YDK TOPLANDı: İHRAÇ KARARLARı İPTAL EDILDI, ŞERHLER HAVADA UÇUŞTU!  
 
     
   

Taşcıer`den TÜİK yemekhanesi örneği: "TÜİK`te çalışan bir asgari ücretli, ailesiyle birlikte kurumun yemekhanesinde tek öğün yemek yese maaşı yetmediği gibi 9 bin 100 lira da borçlanıyor"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, TÜİK`in enflasyon verilerinin halkın yaşadığı gerçeklikle uyuşmadığını kurum yemekhanesindeki fiyat artışıyla örneklendirdi. Taşcıer, "TÜİK yıllık enflasyonu yüzde 42,12 olarak açıkladı. Ancak kendi yemekhanesindeki fiyatlar geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 180 arttı. Bugün TÜİK`te çalışan bir asgari ücretli, ailesiyle birlikte kurumun yemekhanesinde tek öğün yemek yese maaşı yetmediği gibi 9 bin 100 lira da borçlanıyor. TÜİK`in yemekhanesine bile gücü yetmeyen asgari ücretli 22 bin 104 lira ile bir ay boyunca nasıl geçinsin” dedi.

 

Tarih : 14 Şubat 2025 Cuma 10:51   Okunma : 670

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, TÜİK`in enflasyon verilerinin halkın yaşadığı gerçeklikle uyuşmadığını kurum yemekhanesindeki fiyat artışıyla örneklendirdi. Taşcıer, "TÜİK yıllık enflasyonu yüzde 42,12 olarak açıkladı. Ancak kendi yemekhanesindeki fiyatlar geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 180 arttı. Bugün TÜİK`te çalışan bir asgari ücretli, ailesiyle birlikte kurumun yemekhanesinde tek öğün yemek yese maaşı yetmediği gibi 9 bin 100 lira da borçlanıyor. TÜİK`in yemekhanesine bile gücü yetmeyen asgari ücretli 22 bin 104 lira ile bir ay boyunca nasıl geçinsin`` dedi.

Gamçe Taşcıer, yaptığı yazılı açıklamada, 2024 yılı başında TÜİK yemekhanesinde bir öğün yemeğin 93 lira olruğunu hatırlattı. Taşcıer, ``Bugün aynı yemek 260 lira. Bir öğün yemeğin maliyeti yüzde 180 artmış. Saray rejiminin aparatı haline gelen TÜİK`in açıkladığı hayalflasyon kurum bünyesinde çalışan asgari ücretliyi bile veresiye ile yemek yiyecek hale getirdi. Milyonlarca kişi 22 bin 104 lira ile ay sonunu nasıl getirecek? Utanması olanın o koltukta bir dakika oturmaması gerekiyor" dedi.

TÜİK`in yemekhanesinde dört kişilik bir ailenin tek öğün yemek maliyetinin 31 bin 200 liraya ulaştığını açıklayan Taşcıer, “TÜİK`in yemekhanesindeki enflasyon, TÜİK`in açıkladığı yıllık enflasyondan 4 kat fazla arttı. Yüzde 42`12`lik yıllık enflasyon TÜİK`in mutfağındaki enflasyonun sadece yüzde 23`üne denk geliyor. 22 bin 104 lira geçinmek zorunda kalan asgari ücretli bir TÜİK çalışanı, ailesiyle birlikte ay boyunca TÜİK yemekhanesinde tek öğün yiyecek olsa 9 bin 100 lira borçlanıyor. TÜİK açıkça insanların yaşam hakkını gasp ediyor`` ifadelerini kullandı.

``TÜİK çalışanı kendi kurumunda yemek yiyemez hale gelmişse, halkın yaşadığı geçim krizinin boyutu ortadadır" diyen Taşcıer, şunları kaydetti:

``İktidarın harikalar diyarında, TÜİK`in hayalflasyonu ile ekonomi uçuyor olabilir. Ancak sokaktaki sefalet büyüyor. Asgari ücretle geçinen milyonlar ay sonunu getiremiyor, çocuklarına bir öğün sağlıklı yemek yediremiyor! Kendi çalışanını senetle yemek yiyecek hale getirenler, milyonlarca emekliyi, emekçiyi veresiye ile yemek yiyecek duruma getirenler, ülkede yoksulluğa çare üretemezler. Bu adaletsiz düzeni kuranların, emeği sömürenlerin, yoksulluğu yönetenlerin utanması olsa o koltukta bir dakika oturmazlar! Ancak utanma duygusu da bu iktidarda yok." 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA