3 Nisan 2026 Cuma

16:37   CHP’LI YAVUZYıLMAZ’DAN ZONGULDAK İL GENEL MECLISI SEÇIMI AÇıKLAMASı: "KENDILERINE GÜVENIYORLARSA ZONGULDAK’TA SEÇIMLER SAĞLıKLı ŞEKILDE, DOĞRU BIR FORMATLA YAPıLıR"   16:35   DEM PARTI SÖZCÜSÜ DOĞAN’DAN "ARA SEÇIM" DEĞERLENDIRMESI: "ŞU ANDA EN TEMEL GÜNDEMIMIZ, ÜLKENIN DEMOKRATIKLEŞMESI"   16:33   2 NISAN DÜNYA OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ... CHP’LI NAZLıAKA: "BIR EBEVEYNIN ’BENDEN SONRA ÇOCUĞUMA NE OLACAK?’ SORUSU VARSA, ORADA SOSYAL DEVLET YOKTUR"   15:54   FRANSA CUMHURBAŞKANı MACRON: HÜRMÜZ BOĞAZı’Nı ZORLA AÇMAK GERÇEKÇI DEĞIL   15:53   ABD DıŞıNDAKI 35 ÜLKE BUGÜN İNGILTERE’NIN ÖNCÜLÜĞÜNDE HÜRMÜZ BOĞAZı KONUSUNU GÖRÜŞECEK   15:53   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, TUTUKLU BOLU BELEDIYE BAŞKANı ÖZCAN’A ZIYARET: "TÜRKIYE’DE MUHALIFSENIZ BIRBIRINIZI CEZAEVINDE ZIYARET ETTIĞINIZ BIR SÜREÇ IÇERISINE ITILIYORSUNUZ"   15:51   ÖZGÜR ÖZEL: “BIZ MAÇı, MÜCADELEYI VE GELECEĞI ZIHNINDE KAZANMıŞ KADROLARıZ. ENINDE SONUNDA HEP BERABER KAZANACAĞıZ”   11:30   İBB DAVASıNDA KRITIK GÜN: EKREM İMAMOĞLU VE 407 SANıKLı DAVADA ARA KARAR BEKLENIYOR!   11:29   TÜRKIYE’NIN TIYATRO DEVLERI MERSIN’DE BULUŞTU: BU ŞEHIR SANATLA NEFES ALıYOR!   11:27   CHP’DEN "LÜKS ARAÇ" İDDIALARıNA DEKONTLU CEVAP: ÖZGÜR ÖZEL’IN MAKAM ARACı TARTıŞMASıNA SON NOKTA!   11:25   VATANDAŞA VERGI, LÜKSE MUAFIYET! GÜLCAN KıŞ TBMM’DE PATLADı: “İKTIDAR HÂLÂ ‘NASıL ALıRıM’ DERDINDE!”   10:01   AKDENIZ’DE TEHLIKE SAÇAN O YAPıLAR YERLE BIR EDILDI   09:58   ADANA’DA İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ RAHATLATACAK HAMLE: RUHSAT ÇILESI BITIYOR MU?   09:55   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SIYASETI SARSACAK ‘ARA SEÇIM’ HAMLESI: "SANDıKTAN KAÇAMAZLAR!"   09:03   MERSIN’DE ‘HALK KART’ MUCIZESI: 65 BIN HANEYE İLAÇ, ESNAFA CAN SUYU OLDU!   01:05   TEMED’DEN SERT AÇıKLAMA: AÇLıK SıNıRı 34 BIN TL, EMEKLI MAAŞı 20 BIN TL! MILLI GELIR NEREDE?   01:01   TOROSLAR’DA DEV SANAYI HAMLESI: 10 BIN DÖNÜMLÜK ALAN İÇIN TARIHI ÇAĞRı!   20:05   "BÜYÜKŞEHIR’DEN MEZITLI’YE SıCAK DOKUNUŞ: EKIPLER GIRDI, SOKAK DEĞIŞTI!"   20:03   TÜRKIYE’DE PIRINÇ ALARMı: İTHALAT YÜZDE 376 PATLADı, EDIRNE’DE ÜRETIM ÇÖKTÜ!   19:26   MERSIN LIMANı’NDA "TEKEL" İSYANı! CHP’LI GÜLCAN KıŞ TBMM’DEN SESLENDI: TICARET KAÇıYOR, ENFLASYON COŞUYOR!  
 
     
   

Taşcıer`den TÜİK yemekhanesi örneği: "TÜİK`te çalışan bir asgari ücretli, ailesiyle birlikte kurumun yemekhanesinde tek öğün yemek yese maaşı yetmediği gibi 9 bin 100 lira da borçlanıyor"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, TÜİK`in enflasyon verilerinin halkın yaşadığı gerçeklikle uyuşmadığını kurum yemekhanesindeki fiyat artışıyla örneklendirdi. Taşcıer, "TÜİK yıllık enflasyonu yüzde 42,12 olarak açıkladı. Ancak kendi yemekhanesindeki fiyatlar geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 180 arttı. Bugün TÜİK`te çalışan bir asgari ücretli, ailesiyle birlikte kurumun yemekhanesinde tek öğün yemek yese maaşı yetmediği gibi 9 bin 100 lira da borçlanıyor. TÜİK`in yemekhanesine bile gücü yetmeyen asgari ücretli 22 bin 104 lira ile bir ay boyunca nasıl geçinsin” dedi.

 

Tarih : 14 Şubat 2025 Cuma 10:51   Okunma : 603

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, TÜİK`in enflasyon verilerinin halkın yaşadığı gerçeklikle uyuşmadığını kurum yemekhanesindeki fiyat artışıyla örneklendirdi. Taşcıer, "TÜİK yıllık enflasyonu yüzde 42,12 olarak açıkladı. Ancak kendi yemekhanesindeki fiyatlar geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 180 arttı. Bugün TÜİK`te çalışan bir asgari ücretli, ailesiyle birlikte kurumun yemekhanesinde tek öğün yemek yese maaşı yetmediği gibi 9 bin 100 lira da borçlanıyor. TÜİK`in yemekhanesine bile gücü yetmeyen asgari ücretli 22 bin 104 lira ile bir ay boyunca nasıl geçinsin`` dedi.

Gamçe Taşcıer, yaptığı yazılı açıklamada, 2024 yılı başında TÜİK yemekhanesinde bir öğün yemeğin 93 lira olruğunu hatırlattı. Taşcıer, ``Bugün aynı yemek 260 lira. Bir öğün yemeğin maliyeti yüzde 180 artmış. Saray rejiminin aparatı haline gelen TÜİK`in açıkladığı hayalflasyon kurum bünyesinde çalışan asgari ücretliyi bile veresiye ile yemek yiyecek hale getirdi. Milyonlarca kişi 22 bin 104 lira ile ay sonunu nasıl getirecek? Utanması olanın o koltukta bir dakika oturmaması gerekiyor" dedi.

TÜİK`in yemekhanesinde dört kişilik bir ailenin tek öğün yemek maliyetinin 31 bin 200 liraya ulaştığını açıklayan Taşcıer, “TÜİK`in yemekhanesindeki enflasyon, TÜİK`in açıkladığı yıllık enflasyondan 4 kat fazla arttı. Yüzde 42`12`lik yıllık enflasyon TÜİK`in mutfağındaki enflasyonun sadece yüzde 23`üne denk geliyor. 22 bin 104 lira geçinmek zorunda kalan asgari ücretli bir TÜİK çalışanı, ailesiyle birlikte ay boyunca TÜİK yemekhanesinde tek öğün yiyecek olsa 9 bin 100 lira borçlanıyor. TÜİK açıkça insanların yaşam hakkını gasp ediyor`` ifadelerini kullandı.

``TÜİK çalışanı kendi kurumunda yemek yiyemez hale gelmişse, halkın yaşadığı geçim krizinin boyutu ortadadır" diyen Taşcıer, şunları kaydetti:

``İktidarın harikalar diyarında, TÜİK`in hayalflasyonu ile ekonomi uçuyor olabilir. Ancak sokaktaki sefalet büyüyor. Asgari ücretle geçinen milyonlar ay sonunu getiremiyor, çocuklarına bir öğün sağlıklı yemek yediremiyor! Kendi çalışanını senetle yemek yiyecek hale getirenler, milyonlarca emekliyi, emekçiyi veresiye ile yemek yiyecek duruma getirenler, ülkede yoksulluğa çare üretemezler. Bu adaletsiz düzeni kuranların, emeği sömürenlerin, yoksulluğu yönetenlerin utanması olsa o koltukta bir dakika oturmazlar! Ancak utanma duygusu da bu iktidarda yok." 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA