10 Ağustos 2026 Pazartesi

13:49   GELECEĞIN SÜRÜCÜLERI MERSIN’DE YETIŞIYOR: TRAFIK PARK’TA RENKLI GÖRÜNTÜLER   13:15   2026 ÜNIVERSITE ÖĞRENCI AFFı RESMI GAZETE’DE YAYıNLANDı! BAŞVURULAR BAŞLADı   11:38   ÇUKUROVA’DA HASAT BAŞLADı, TMO SESSIZ! ÇIFTÇI TÜCCARıN İNSAFıNA Mı TERK EDILDI?   11:01   AKDENIZ KıYıLARıNDAN KORKUTAN GÖRÜNTÜ! AVRUPA’NıN ÇÖPÜ TÜRKIYE’YI ZEHIRLIYOR MU?   10:47   TARSUS KıRSALıNDA RENKLI GÖRÜNTÜLER! ÇOCUKLAR EĞLENDI, BÜYÜKLER ÇOCUKLUĞUNA DÖNDÜ   10:13   13 İLÇEDE DENGELERI DEĞIŞTIREN YATıRıM HAMLESI: MUĞLA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN GÖVDE GÖSTERISI!   10:02   MUT’TA YıLLARDıR SÜREN SU SıKıNTıSı BITTI! MESKİ’DEN KıRSALA HAYAT VEREN DEV HAMLE   09:50   SON DAKIKA: TBMM’DE KRITIK ’ÇERÇEVE YASA’ KABUL EDILDI! PKK SILAH BıRAKıRSA İNFAZLAR ERTELENECEK... KIMLER KAPSAM DıŞıNDA?   01:17   MEZITLI’DE ÇIFTÇININ YÜZÜNÜ GÜLDÜREN HAMLE: ÜRÜN KAYBıNı ÖNLEYECEK DEV DESTEK BAŞLADı!   21:20   YENİ PARTI’DE BAĞıŞ REKORU!   20:35   TOROSLAR’DA BÜYÜK DEĞIŞIM! BAŞKAN ABDURRAHMAN YıLDıZ SAHAYA İNDI: ’HEDEF YıL SONU’   19:54   MERSIN BÜYÜKŞEHIR ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA AÇıK HAVA SINEMASı KEYFI: SOSYALLEŞMENIN VE EĞLENCENIN ADRESI OLDU   19:20   TARSUS’TA KıRSAL ULAŞıMDA BÜYÜK DEVRIM: 3 MAHALLEDE YOLLAR BAŞTAN AŞAĞı YENILENDI!   19:10   ’30 BIN GÜVENLIK GÖREVLISI ÇÖZÜM MÜ?’ EĞITIM-İŞ’TEN OKUL GÜVENLIĞI AÇıKLAMASı: ’GEÇICI TEDBIRLERLE SORUN ÇÖZÜLMEZ’   19:01   BORÇKA’DA SIYASETTE ALEVLENEN GERILIM! ’SEÇIMDEN KAÇMASıNLAR, SOKAĞA ÇıKSıNLAR GÖRELIM ONLARı’   16:33   CHP MUT VE SILIFKE İLÇE BAŞKANLıKLARıNDA TOPLU ISTIFA: YENİ PARTI’YE KATıLMA KARARı ALDıLAR   16:01   TBMM GENEL KURULU... VAN GÖLÜ VE MERSIN KÖRFEZI IÇIN ACIL ÖNLEM ÇAĞRıSı   15:57   ÖZGÜR ÖZEL LE MONDE’A YAZDı: "AVRUPA’NıN GELECEĞI TÜRKIYE’DE DEMOKRASININ GELECEĞINDEN AYRı DÜŞÜNÜLEMEZ"   15:56   “ÇERÇEVE YASA" TEKLIFININ YANSıMALARı… DTB BAŞKANı YEŞIL: “BU SÜRECIN EN ÖNEMLI EKONOMIK KAZANıMLARıNDAN BIRI ISTIHDAM OLACAKTıR”   15:54   CHP SÖZCÜSÜ SARı: "MENDERES BELEDIYE BAŞKANı İLKAY ÇIÇEK, DÜN ITIBARıYLA TEDBIRLI OLARAK ’KESIN IHRAÇ’ TALEBIYLE DISIPLINE SEVK EDILMIŞTIR"  
 
     
   

Taşcıer`den TÜİK yemekhanesi örneği: "TÜİK`te çalışan bir asgari ücretli, ailesiyle birlikte kurumun yemekhanesinde tek öğün yemek yese maaşı yetmediği gibi 9 bin 100 lira da borçlanıyor"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, TÜİK`in enflasyon verilerinin halkın yaşadığı gerçeklikle uyuşmadığını kurum yemekhanesindeki fiyat artışıyla örneklendirdi. Taşcıer, "TÜİK yıllık enflasyonu yüzde 42,12 olarak açıkladı. Ancak kendi yemekhanesindeki fiyatlar geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 180 arttı. Bugün TÜİK`te çalışan bir asgari ücretli, ailesiyle birlikte kurumun yemekhanesinde tek öğün yemek yese maaşı yetmediği gibi 9 bin 100 lira da borçlanıyor. TÜİK`in yemekhanesine bile gücü yetmeyen asgari ücretli 22 bin 104 lira ile bir ay boyunca nasıl geçinsin” dedi.

 

Tarih : 14 Şubat 2025 Cuma 10:51   Okunma : 793

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, TÜİK`in enflasyon verilerinin halkın yaşadığı gerçeklikle uyuşmadığını kurum yemekhanesindeki fiyat artışıyla örneklendirdi. Taşcıer, "TÜİK yıllık enflasyonu yüzde 42,12 olarak açıkladı. Ancak kendi yemekhanesindeki fiyatlar geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 180 arttı. Bugün TÜİK`te çalışan bir asgari ücretli, ailesiyle birlikte kurumun yemekhanesinde tek öğün yemek yese maaşı yetmediği gibi 9 bin 100 lira da borçlanıyor. TÜİK`in yemekhanesine bile gücü yetmeyen asgari ücretli 22 bin 104 lira ile bir ay boyunca nasıl geçinsin`` dedi.

Gamçe Taşcıer, yaptığı yazılı açıklamada, 2024 yılı başında TÜİK yemekhanesinde bir öğün yemeğin 93 lira olruğunu hatırlattı. Taşcıer, ``Bugün aynı yemek 260 lira. Bir öğün yemeğin maliyeti yüzde 180 artmış. Saray rejiminin aparatı haline gelen TÜİK`in açıkladığı hayalflasyon kurum bünyesinde çalışan asgari ücretliyi bile veresiye ile yemek yiyecek hale getirdi. Milyonlarca kişi 22 bin 104 lira ile ay sonunu nasıl getirecek? Utanması olanın o koltukta bir dakika oturmaması gerekiyor" dedi.

TÜİK`in yemekhanesinde dört kişilik bir ailenin tek öğün yemek maliyetinin 31 bin 200 liraya ulaştığını açıklayan Taşcıer, “TÜİK`in yemekhanesindeki enflasyon, TÜİK`in açıkladığı yıllık enflasyondan 4 kat fazla arttı. Yüzde 42`12`lik yıllık enflasyon TÜİK`in mutfağındaki enflasyonun sadece yüzde 23`üne denk geliyor. 22 bin 104 lira geçinmek zorunda kalan asgari ücretli bir TÜİK çalışanı, ailesiyle birlikte ay boyunca TÜİK yemekhanesinde tek öğün yiyecek olsa 9 bin 100 lira borçlanıyor. TÜİK açıkça insanların yaşam hakkını gasp ediyor`` ifadelerini kullandı.

``TÜİK çalışanı kendi kurumunda yemek yiyemez hale gelmişse, halkın yaşadığı geçim krizinin boyutu ortadadır" diyen Taşcıer, şunları kaydetti:

``İktidarın harikalar diyarında, TÜİK`in hayalflasyonu ile ekonomi uçuyor olabilir. Ancak sokaktaki sefalet büyüyor. Asgari ücretle geçinen milyonlar ay sonunu getiremiyor, çocuklarına bir öğün sağlıklı yemek yediremiyor! Kendi çalışanını senetle yemek yiyecek hale getirenler, milyonlarca emekliyi, emekçiyi veresiye ile yemek yiyecek duruma getirenler, ülkede yoksulluğa çare üretemezler. Bu adaletsiz düzeni kuranların, emeği sömürenlerin, yoksulluğu yönetenlerin utanması olsa o koltukta bir dakika oturmazlar! Ancak utanma duygusu da bu iktidarda yok." 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA