19 Ekim 2026 Pazartesi

10:02   ATAHAN KAYTAŞ: ’SOSYAL BELEDIYECILIĞIN VE ADALETIN SAHADAKI REHBERLERI MUHTARLARıMıZDıR’   08:59   ERCAN MUTLUAY: ’DEMOKRASININ İLK HALKASı VE HALKıN GÜVEN KAPıSı: MUHTARLARıMıZ’   08:51   CHP’LI KADIR ÖZCAN: ’MUHTARLARıMıZ, AKDENIZ’IN SOSYAL DOKUSUNU AYAKTA TUTAN ASLI UNSURLARDıR’   08:45   GÜROL AKBAŞ :DEMOKRASININ YERELDEKI GÜCÜ, MAHALLELERIMIZIN ORTAK AKLı: 19 EKIM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN   11:57   YENİ PARTI MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER’DEN BAKANLıĞA NARENCIYE MALIYETI ÇAĞRıSı   11:44   MURAT BEŞIKCI’DEN 19 EKIM MUHTARLAR GÜNÜ MESAJı: ’DEVLET ILE VATANDAŞ ARASıNDAKI EN GÜÇLÜ KÖPRÜ’   10:25   YUMURTALıK’TA KıŞ ÖNCESI BÜYÜK SEFERBERLIK: BAŞKAN ERDINÇ ALTıOK SAHAYA İNDI!   10:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI SıFıR ATıK PROJELERIYLE ÖDÜLE DOYMUYOR   08:22   TBMM’DE SERT KıZıLAY TARTıŞMASı! ’İNSANLAR SOKAKTAYKEN ÇADıR SATıLMASıNı VICDANLARA NASıL ANLATACAKSıNıZ?’   04:16   YıLDıZLAR SAHNE ALDı, KANARYA HATA YAPMADı! FENERBAHÇE DERBI HAFTASıNA MORALLI GIDIYOR   04:05   GALATASARAY KILITLI KAPıYı 88’DE AÇTı! ERYAMAN’DA NEFES KESEN SON: LIDER ZIRVEDEKI YERINI KORUDU   20:06   HASTANE BAHÇELERINDE SABAHLAYAN HASTALARA NEFES OLDU! MERSIN’DE 6 BIN 500 KIŞIYE ’SıFıR TL’LIK OTEL KONFORU   19:55   ABB CUMHURIYET YÜZME HAVUZU VE SPOR KOMPLEKSI AÇıLDı: ANKARA’DA DEV SPOR HAMLESI   19:46   SIYASETTE DENGELERI DEĞIŞTIRECEK ÇıKıŞ: ’1,5 YıL İÇINDE TARIHIN EN KRITIK DÖNÜM NOKTASıNA GELIYORUZ!’   19:32   CHP’LI ÖMER FETHI GÜRER’DEN MEDYA SEKTÖRÜ İÇIN MECLIS ARAŞTıRMA ÖNERGESI: ’BASıNDA GÜVENCESIZLIK OLAĞANLAŞTı’   19:18   MERSIN’DE 2,5 SAATLIK İŞKENCE SONA ERIYOR! ÇEŞMELI-KıZKALESI OTOYOLU AÇıLıYOR: SEYAHAT SÜRESI 18 DAKIKAYA DÜŞTÜ   09:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’TA İLHAM VEREN PROJE: ’HER MEKÂN BIR SANAT GALERISI’   20:36   MUĞLA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı AHMET ARAS CHP’DEN AYRıLDı! GÖREVINE BAĞıMSıZ DEVAM EDECEK   18:22   MERSIN’DE VAHAP SEÇER MESAJı: BAŞKAN VEKILI GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN İLK AÇıKLAMALAR   08:59   1 MILYAR AVROLUK FON İDDIASı ÇALKALANıYOR! GAZETECI MURAT AĞıREL EMNIYET’E GÖTÜRÜLDÜ  
 
     
   

Taşcıer`den TÜİK yemekhanesi örneği: "TÜİK`te çalışan bir asgari ücretli, ailesiyle birlikte kurumun yemekhanesinde tek öğün yemek yese maaşı yetmediği gibi 9 bin 100 lira da borçlanıyor"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, TÜİK`in enflasyon verilerinin halkın yaşadığı gerçeklikle uyuşmadığını kurum yemekhanesindeki fiyat artışıyla örneklendirdi. Taşcıer, "TÜİK yıllık enflasyonu yüzde 42,12 olarak açıkladı. Ancak kendi yemekhanesindeki fiyatlar geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 180 arttı. Bugün TÜİK`te çalışan bir asgari ücretli, ailesiyle birlikte kurumun yemekhanesinde tek öğün yemek yese maaşı yetmediği gibi 9 bin 100 lira da borçlanıyor. TÜİK`in yemekhanesine bile gücü yetmeyen asgari ücretli 22 bin 104 lira ile bir ay boyunca nasıl geçinsin” dedi.

 

Tarih : 14 Şubat 2025 Cuma 10:51   Okunma : 928

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, TÜİK`in enflasyon verilerinin halkın yaşadığı gerçeklikle uyuşmadığını kurum yemekhanesindeki fiyat artışıyla örneklendirdi. Taşcıer, "TÜİK yıllık enflasyonu yüzde 42,12 olarak açıkladı. Ancak kendi yemekhanesindeki fiyatlar geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 180 arttı. Bugün TÜİK`te çalışan bir asgari ücretli, ailesiyle birlikte kurumun yemekhanesinde tek öğün yemek yese maaşı yetmediği gibi 9 bin 100 lira da borçlanıyor. TÜİK`in yemekhanesine bile gücü yetmeyen asgari ücretli 22 bin 104 lira ile bir ay boyunca nasıl geçinsin`` dedi.

Gamçe Taşcıer, yaptığı yazılı açıklamada, 2024 yılı başında TÜİK yemekhanesinde bir öğün yemeğin 93 lira olruğunu hatırlattı. Taşcıer, ``Bugün aynı yemek 260 lira. Bir öğün yemeğin maliyeti yüzde 180 artmış. Saray rejiminin aparatı haline gelen TÜİK`in açıkladığı hayalflasyon kurum bünyesinde çalışan asgari ücretliyi bile veresiye ile yemek yiyecek hale getirdi. Milyonlarca kişi 22 bin 104 lira ile ay sonunu nasıl getirecek? Utanması olanın o koltukta bir dakika oturmaması gerekiyor" dedi.

TÜİK`in yemekhanesinde dört kişilik bir ailenin tek öğün yemek maliyetinin 31 bin 200 liraya ulaştığını açıklayan Taşcıer, “TÜİK`in yemekhanesindeki enflasyon, TÜİK`in açıkladığı yıllık enflasyondan 4 kat fazla arttı. Yüzde 42`12`lik yıllık enflasyon TÜİK`in mutfağındaki enflasyonun sadece yüzde 23`üne denk geliyor. 22 bin 104 lira geçinmek zorunda kalan asgari ücretli bir TÜİK çalışanı, ailesiyle birlikte ay boyunca TÜİK yemekhanesinde tek öğün yiyecek olsa 9 bin 100 lira borçlanıyor. TÜİK açıkça insanların yaşam hakkını gasp ediyor`` ifadelerini kullandı.

``TÜİK çalışanı kendi kurumunda yemek yiyemez hale gelmişse, halkın yaşadığı geçim krizinin boyutu ortadadır" diyen Taşcıer, şunları kaydetti:

``İktidarın harikalar diyarında, TÜİK`in hayalflasyonu ile ekonomi uçuyor olabilir. Ancak sokaktaki sefalet büyüyor. Asgari ücretle geçinen milyonlar ay sonunu getiremiyor, çocuklarına bir öğün sağlıklı yemek yediremiyor! Kendi çalışanını senetle yemek yiyecek hale getirenler, milyonlarca emekliyi, emekçiyi veresiye ile yemek yiyecek duruma getirenler, ülkede yoksulluğa çare üretemezler. Bu adaletsiz düzeni kuranların, emeği sömürenlerin, yoksulluğu yönetenlerin utanması olsa o koltukta bir dakika oturmazlar! Ancak utanma duygusu da bu iktidarda yok." 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA