3 Nisan 2026 Cuma

16:37   CHP’LI YAVUZYıLMAZ’DAN ZONGULDAK İL GENEL MECLISI SEÇIMI AÇıKLAMASı: "KENDILERINE GÜVENIYORLARSA ZONGULDAK’TA SEÇIMLER SAĞLıKLı ŞEKILDE, DOĞRU BIR FORMATLA YAPıLıR"   16:35   DEM PARTI SÖZCÜSÜ DOĞAN’DAN "ARA SEÇIM" DEĞERLENDIRMESI: "ŞU ANDA EN TEMEL GÜNDEMIMIZ, ÜLKENIN DEMOKRATIKLEŞMESI"   16:33   2 NISAN DÜNYA OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ... CHP’LI NAZLıAKA: "BIR EBEVEYNIN ’BENDEN SONRA ÇOCUĞUMA NE OLACAK?’ SORUSU VARSA, ORADA SOSYAL DEVLET YOKTUR"   15:54   FRANSA CUMHURBAŞKANı MACRON: HÜRMÜZ BOĞAZı’Nı ZORLA AÇMAK GERÇEKÇI DEĞIL   15:53   ABD DıŞıNDAKI 35 ÜLKE BUGÜN İNGILTERE’NIN ÖNCÜLÜĞÜNDE HÜRMÜZ BOĞAZı KONUSUNU GÖRÜŞECEK   15:53   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, TUTUKLU BOLU BELEDIYE BAŞKANı ÖZCAN’A ZIYARET: "TÜRKIYE’DE MUHALIFSENIZ BIRBIRINIZI CEZAEVINDE ZIYARET ETTIĞINIZ BIR SÜREÇ IÇERISINE ITILIYORSUNUZ"   15:51   ÖZGÜR ÖZEL: “BIZ MAÇı, MÜCADELEYI VE GELECEĞI ZIHNINDE KAZANMıŞ KADROLARıZ. ENINDE SONUNDA HEP BERABER KAZANACAĞıZ”   11:30   İBB DAVASıNDA KRITIK GÜN: EKREM İMAMOĞLU VE 407 SANıKLı DAVADA ARA KARAR BEKLENIYOR!   11:29   TÜRKIYE’NIN TIYATRO DEVLERI MERSIN’DE BULUŞTU: BU ŞEHIR SANATLA NEFES ALıYOR!   11:27   CHP’DEN "LÜKS ARAÇ" İDDIALARıNA DEKONTLU CEVAP: ÖZGÜR ÖZEL’IN MAKAM ARACı TARTıŞMASıNA SON NOKTA!   11:25   VATANDAŞA VERGI, LÜKSE MUAFIYET! GÜLCAN KıŞ TBMM’DE PATLADı: “İKTIDAR HÂLÂ ‘NASıL ALıRıM’ DERDINDE!”   10:01   AKDENIZ’DE TEHLIKE SAÇAN O YAPıLAR YERLE BIR EDILDI   09:58   ADANA’DA İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ RAHATLATACAK HAMLE: RUHSAT ÇILESI BITIYOR MU?   09:55   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SIYASETI SARSACAK ‘ARA SEÇIM’ HAMLESI: "SANDıKTAN KAÇAMAZLAR!"   09:03   MERSIN’DE ‘HALK KART’ MUCIZESI: 65 BIN HANEYE İLAÇ, ESNAFA CAN SUYU OLDU!   01:05   TEMED’DEN SERT AÇıKLAMA: AÇLıK SıNıRı 34 BIN TL, EMEKLI MAAŞı 20 BIN TL! MILLI GELIR NEREDE?   01:01   TOROSLAR’DA DEV SANAYI HAMLESI: 10 BIN DÖNÜMLÜK ALAN İÇIN TARIHI ÇAĞRı!   20:05   "BÜYÜKŞEHIR’DEN MEZITLI’YE SıCAK DOKUNUŞ: EKIPLER GIRDI, SOKAK DEĞIŞTI!"   20:03   TÜRKIYE’DE PIRINÇ ALARMı: İTHALAT YÜZDE 376 PATLADı, EDIRNE’DE ÜRETIM ÇÖKTÜ!   19:26   MERSIN LIMANı’NDA "TEKEL" İSYANı! CHP’LI GÜLCAN KıŞ TBMM’DEN SESLENDI: TICARET KAÇıYOR, ENFLASYON COŞUYOR!  
 
     
   

Avrupa Parlamentosu Türkiye`deki kayyum atamalarını kınadı


Avrupa Parlamentosu (AP), 13 Şubat`ta kabul ettiği bir kararla, Türkiye`de muhalefet partilerine mensup belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyum atanmasını kınadı. Parlamento, bu uygulamanın yerel demokrasinin ihlali olduğunu ve siyasi muhalefeti `hedeflediğini` vurguladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun karşı karşıya olduğu hukuki süreçler ve siyasi yasak ihtimali, muhalefete yönelik baskının bir göstergesi olarak değerlendirildi.

 

Tarih : 14 Şubat 2025 Cuma 10:41   Okunma : 752

(İSTANBUL) - Avrupa Parlamentosu (AP), 13 Şubat`ta kabul ettiği bir kararla, Türkiye`de muhalefet partilerine mensup belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyum atanmasını kınadı. Parlamento, bu uygulamanın yerel demokrasinin ihlali olduğunu ve siyasi muhalefeti ``hedeflediğini`` vurguladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun karşı karşıya olduğu hukuki süreçler ve siyasi yasak ihtimali, muhalefete yönelik baskının bir göstergesi olarak değerlendirildi.

AP kararında, Mart 2024 yerel seçimlerinden bu yana 8`i DEM Partisi`nden, 2`si ana muhalefet partisi CHP`den olmak üzere toplam 10 belediye başkanının görevden alındığı ve yerlerine kayyum atandığı belirtildi. 

AP üyeleri, demokratik yollarla seçilmiş belediye başkanlarının keyfi şekilde görevden alınmasını ve tutuklanmasını kınadı. Kararda, mahkeme tarafından doğrulanmış güvenilir deliller sunulmadığı sürece görevden alınan belediye başkanlarının derhal serbest bırakılması, aklanması ve görevlerine iade edilmesi gerektiği ifade edildi. Ayrıca, belediye başkanlarının hükümet tarafından atanmak yerine belediye meclisleri tarafından seçilmesi gerektiği vurgulandı.

Parlamento, Avrupa Konseyi ve Venedik Komisyonu`nun tavsiyeleri doğrultusunda kayyum sisteminin kaldırılmasını da talep etti. Ayrıca, Avrupa Konseyi Yüksek Temsilcisi`ne, kayyum olarak atanan ve atamaları gerçekleştirenlere yönelik kısıtlayıcı tedbirlerin uygulanmasının değerlendirilmesi çağrısında bulunuldu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA