20 Şubat 2026 Cuma

23:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI EMITT’TE GÜCÜNÜ GÖSTERDI: TURIZMDE “EKIP RUHU”NA ULUSLARARASı ÖDÜL   20:04   EMEKLI RAMAZAN’A HÜZÜNLE GIRIYOR: “ZEYTINI AVUÇLA ALDıM, 200 LIRA VERDıM”   20:03   EĞITIM SEN MERSIN’DEN “RAMAZAN ETKINLIĞI” TEPKISI: “OKULLAR DINI UYGULAMA ALANı DEĞILDIR   19:57    MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI 125 BIN HANEYE YETECEK ENERJIYI ÇÖPTEN ÜRETTI   14:49   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN KOMISYON RAPORUNA TEPKI...   14:46   DEM PARTI SÖZCÜSÜ DOĞAN: "ORTAK RAPORDAKI BAŞLıKLARıN SOMUT BIR KARŞıLıK BULMASı SÜRECIN GERÇEK SıNAVı OLACAK"   14:42   SUNGURLU’DA PLANLANAN MADEN OCAĞıNA ILIŞKIN BILIRKIŞI RAPORUNA ITIRAZ: "SU KAYNAKLARı YETERSIZ VE IÇINDE YÜKSEK ORANDA ARSENIK BULUNUYOR; ORMANLAR ZARAR GÖRECEK"   14:40   ÖMER FETHI GÜRER: İKTIDAR, IÇ PIYASADA TAVUK FIYATLARıNı DÜŞÜRMEK IÇIN KANATLı ET IHRACATıNı DURDURDU, RAMAZAN AYıNıN BAŞLAMASıYLA FIYATLAR ARTTı   14:33   HAKKARI’DE RAMAZAN AYı ALıŞVERIŞI EKONOMININ GÖLGESINDE KALDı...   11:26   BAŞKAN SEÇER’DEN RAMAZAN AYı MESAJı   10:22   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN 85 BIN HASTAYA HAYAT KOLAYLıĞı: ÜCRETSIZ NAKIL AMBULANSı 16 ARAÇLA SAHADA   23:10   TARSUS BELEDIYESI’NDEN REKOR ZAM HAMLESI: PERSONEL MAAŞLARıNA YÜZDE 32 ARTıŞ   22:12   HASAN ARSLAN: “RAMAZAN, İŞ DÜNYASıNDA DA DAYANıŞMA VE BEREKETIN ADıDıR”   17:11   RTÜK ÜYESI İLHAN TAŞCı, "AYNı YAĞMURLAR ALTıNDA" DIZISININ INCELEMESI IÇIN RTÜK’E BAŞVURDU   17:10   ASU KAYA: “İLKNUR’UN HESABıNı HEM BU DÜZENDEN HEM DE O TETIĞI ÇEKEN IRADEYI BESLEYENLERDEN SORACAĞıZ”   17:10   CENEVRE’DEKI RUSYA-UKRAYNA GÖRÜŞMELERI SONA ERDI... ZELENSKI:    17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı’NDAN SILIVRI ÖNÜNDE AÇıKLAMA: “ÇANKAYA KÖŞKÜ’NDE EKREM BAŞKANıMıZı GÖRENE KADAR MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞIZ”   17:02   TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ, KOMISYON TOPLANTıSıNıN ARDıNDAN SORULARı YANıTLADı: "RAPORUN UYGULANMASıNı TAKIP EDECEĞIZ"   14:45   YARGıTAY’DA AYM ÜYELIĞI IÇIN 3 ISIM BELIRLENDI, ADAYLARDAN BIRI CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN TARAFıNDAN AYM ÜYELIĞINE SEÇILECEK   14:27   MILLI DAYANıŞMA, KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU SON KEZ TOPLANDı... BÜLENT KAYA: “ORTAYA KONULMUŞ ÖNERILERIN SÜRATLE YASALAŞTıRıLMASıNA DAIR BIR EYLEM PLANıNı ORTAYA KOYMAMıZ LAZıM”  
 
     
   

TÜSİAD Soruşturması... Orhan Turhan ve Ömer Aras`a dava açıldı


Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turhan ve TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Ömer Aras hakkında "yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla dava açıldı. İddianamede, Turhan ve Aras hakkında siyasi yasakları düzenleyen TCK`nın 53. Maddesinin de uygulanması, belli haklardan yoksun bırakılmaları da istendi.

 

Tarih : 7 Mart 2025 Cuma 14:49   Okunma : 424

Haber: Edda SÖNMEZ

(İSTANBUL) Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turhan ve TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Ömer Aras hakkında "yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla dava açıldı. İddianamede, Turhan ve Aras hakkında siyasi yasakları düzenleyen TCK`nın 53. Maddesinin de uygulanması, belli haklardan yoksun bırakılmaları da istendi.

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Ömer Aras ile TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, 13 Şubat Perşembe günü Genel Kurul`da yaptığı konuşmada son dönemdeki siyasi gelişmelere ilişkin görüşlerini açıklamıştı. TÜSİAD YİK Başkanı Aras, son dönemde artan gözaltı ve tutuklamalarla ilgili "Seçilmiş belediye başkanları görevden alınıyor, yerlerine kayyum atanıyor. Bir siyasi parti lideri hakkında önce soruşturma başlatılıyor, sonra farklı bir nedenle tutuklanıyor. Bir büyükşehir belediye başkanı hakkında yaptığı konuşmalar nedeniyle basın toplantısından dakikalar sonra soruşturmalar açılıyor. Bilirkişi görüşmesini yayınlayan gazeteciler gözaltına alınıyor, genel yayın yönetmeni tutuklanıyor. Yeni mezun teğmenler ordudan ihraç ediliyor. Çok kısa sürede arka arkaya gelen bu olayların toplumda endişe yarattığını ve güveni sarstığını söyleyebiliriz" ifadelerini kullanmıştı.

Soruşturmaya TÜSİAD Başkanı Turhan da dahil edildi, polise talimat verildi

Bu konuşmayla ilgili ilk soruşturma açıklamalardan bir gün sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ömer Aras hakkında ``adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve gerçeği aykırı bilgiyi alenen yayma`` suçlamalarından başlatıldı. 19 Ocak`ta ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın, tepki göstermesi ve "Yeni Türkiye`de haddinizi bileceksiniz. İş adamı derneğiyseniz iş adamı derneği gibi davranmayı öğreneceksiniz. Milleti kışkırtmayacak, yargıyı baskı altına almaya kalkışmayacaksınız" demesinin ardından soruşturmaya TÜSİAD Başkanı Orhan Turan da dahil edildi.

 "Kamu barışını bozmaya elverişli nitelikli sözler..."

Aras ve Turhan`ın sözlerinin `kamu barışını bozmaya elverişli nitelikli sözler` olduğu iddia edilirken, adliyeye polis eşliğinde getirilen iş insanları hakimliğe kollarına giren polislerce götürüldü. 

Dava açıldı

Yurt dışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrolle serbest bırakılan Aras ve Turhan hakkında bugünse kamu davası açıldı. Savcılık yetkililerinden edinilen bilgiye göre soruşturmanın "yanıltıcı bilgiyi alenen yayma ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlarından başlatılmasına rağmen, dava zincirleme şekilde "yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla ve 1 yıl 3 aydan 5 yıl 3 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede, Turhan ve Aras hakkında siyasi yasakları düzenleyen TCK`nın 53. Maddesinin de uygulanması, belli haklardan yoksun bırakılmaları da istendi.

Yetkililer, Aras ve Turhan hakkındaki "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlamasıyla ilgili soruşturmanın tefrik edildiğini (ayrıldığını) ve devam ettiğini bildirdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA