24 Ocak 2026 Cumartesi

16:45   TOROSLAR’DA KARLA MÜCADELE: BELEDIYE 7/24 SAHADA, YOLLAR AÇıLıYOR!   16:04   “MESKİ’DEN DEĞIRMENDERE’YE ÇIFTE YATıRıM: ALTYAPı VE ÜSTYAPı YENILENDI”   15:08   MINGUZZI AILESININ ADALET ÇıĞLıĞı... ANNE YASEMIN MINGUZZI’DEN ADALET BAKANı TUNÇ’A: HAKKıMı HELAL ETMIYORUM   15:07   AHMET ÖZER’E “KENT UZLAŞıSı” DAVASıNDAN 6 YıL 3 AY HAPIS CEZASı VERILDI   15:06   CHP’NIN TBMM’DEKI "TABUTLU" EYLEMI... VELI AĞBABA: "RAHATSıZ OLDUKLARı TABUT DEĞIL, YÜZSÜZLÜKLERI, EMEKLIYE REVA GÖRDÜKLERI AÇLıK, YOKSULLUK"   15:04   CHP’NIN YALOVA MITINGI YARıN... EMEKLI VATANDAŞ: “TAYYIP BABA, EMEKLIYE BIR BAK. SEÇIM GÜNÜ GELECEK, SEÇIME GIRECEKSIN. ALLAH BÜYÜKTÜR”   15:03   İZMIR’DE CUMHURIYETÇI AVUKATLAR GRUBU’NDAN ’BAYRAK’ TEPKISI: TÜRK BAYRAĞı BU MILLETIN ORTAK ONURUDUR   10:34   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ŞEFKAT ELI: 1.181 HANEYE TEMIZLIK, 162 KADıNA BAKıM”   10:15   MERSIN’DE KıRSAL ÜRETIME GÜNEŞ ENERJISI DESTEĞI: 1.160 ÜRETICIYE IŞıK OLDU   10:02   “TORBA YASAYA İSYAN: EMEKLIYE SADAKA, VARLıK FONU’NA SıNıRSıZ YETKI”   17:38   TOROSLAR’DA BEBEKLERE HAYATA GÜVENLI BAŞLANGıÇ: “YENI DOĞAN ÇANTASı” PROJESI   16:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DE HÜZÜN: ŞADIYE KARABUDAK’A VEDA   16:39   BAKAN TUNÇ: “MATTIA AHMET MINGUZZI DAVASıNDA VERILEN KARAR, ADALETIN GECIKMEDEN VE EKSIKSIZ ŞEKILDE TECELLI ETTIĞININ AÇıK GÖSTERGESIDIR"   16:38   CHP’LI AKAY VE TANAL’DAN ÜST DÜZEY BÜROKRATLARıN ÖZEL SEKTÖRE GEÇIŞLERININ SıNıRLANDıRıLMASı IÇIN KANUN TEKLIFI   15:35   İSTINAF, MATTIA AHMET MINGUZZI’NIN KATILLERINE VERILEN 24’ER YıL HAPIS CEZASıNı HUKUKA UYGUN BULDU   15:32   TGC: "BASıN KARTı SAHIPLERININ YEŞIL PASAPORT KAPSAMıNA ALıNMASı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN GÜÇLENDIRILMESI ANLAMıNA GELECEKTIR"   13:28   DOKTOR DERTLI HASTA DERTLI... KıRıMLı: ZORUNLU OLARAK TAZE MEYVE SEBZE YIYIN, PROTEIN AĞıRLıKLı BESLENIN DIYORUZ, AMA IMKANLARı YOK. BU BATAN BIR GEMININ IÇINDEN KAŞıKLA SUYU BOŞALTMAYA BENZIYOR   13:27   KAMER GENÇ’IN VEFATıNıN 10’UNCU YıLı... CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL:    10:59   “GÜLCAN KıŞ’TAN TBMM’YE TARIHI TEKLIF: BORÇ KRIZINE SOSYAL DEVLET ÇÖZÜMÜ”   10:28   MERSIN’DE SIVRISINEĞE KARŞı ORTAK MÜCADELE: BÜYÜKŞEHIR’DEN BILINÇLENDIRME HAMLESI  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı MERCEK eğitim merkezlerinden 5 bin 500 kişi yararlandı


Mersin Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı MERCEK`lerde verilen eğitimler sonrası, kursiyerler sertifika sahibi oluyor ve elde edilen bu sertifikalar, katılımcıların iş başvurularında güçlü birer referans oluşturuyor. Kursiyerlerin kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olan merkezlerden, şimdiye kadar 5 bin 500 kursiyer faydalandı.

 

Tarih : 12 Mart 2025 Çarşamba 09:51   Okunma : 750

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı MERCEK`lerde verilen eğitimler sonrası, kursiyerler sertifika sahibi oluyor ve elde edilen bu sertifikalar, katılımcıların iş başvurularında güçlü birer referans oluşturuyor. Kursiyerlerin kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olan merkezlerden, şimdiye kadar 5 bin 500 kursiyer faydalandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından ‘Mersin`e Gelecek MERCEK`te sloganıylanitelikli iş gücünün yetişmesine öncü olduğu ve istihdama katkı sağladığı MERCEK Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezleri; sadece iş gücü piyasasında yer edinmek isteyenler için değil, aynı zamanda kişisel gelişimine katkı sunmak isteyen herkes için önemli fırsatlar sunmaya devam ediyor.

Özellikle iş gücü piyasasında talep gören sektörlerde eğitim vererek, bireylerin daha donanımlı hale gelmelerini sağlayan ve kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olan MERCEK`ler, şu an kent genelinde; Tırmıl, Yenişehir, Halkkent, Hal, Turgutreis, Tarsus ve Karacailyas`ta olmak üzere 7 şube ile hizmet veriyor. 

“7 adet MERCEK`le Mersinlilere hizmet veriyoruz”

MERCEK Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezleri Koordinatörü Gül Kadem Maya, “Giyim, üretim, metal, makine, ahşap, inşaat teknolojileri, lojistik ve ulaştırma, yiyecek ve içecek, turizm ve konaklama, muhasebe ve finansman, hasta yaşlı ve bakım, güzellik ve saç bakım hizmetleri ile el sanatları olmak üzere, toplam 15 farklı alanda 300 farklı modül ile eğitimler verdik. Şimdiye kadar bu kurslarımızdan 5 bin 500 civarında kursiyerimiz faydalandı. Eğitim alanlarımız tamamen istihdama yönelik olup; hem işveren tarafından kalifiye personel arama durumunu tamamlamış, hem de kursiyerlerimizi aranan personel haline getirmiş oluyoruz” dedi.

"Birçok kurum ve kuruluşla iş birliklerimiz devam ediyor"

MERCEK`lerde meslek eğitimlerini yerel ve uluslararası birçok iş birliği ile güçlendirdiklerini aktaran Maya, “Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Dünya Bankası, Birleşmiş Milletler Kalkınma Ajansı olmak üzere, uluslararası iş birliklerimiz bulunuyor. Yerelde de Milli Eğitim, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, Çukurova Kalkınma Ajansı, İŞKUR ve MTSO, Mersin Üniversitesi olmak üzere birçok kurum ve kuruluşla iş birliklerimiz devam ediyor. Büyükşehir bünyesinde ise Kariyer Merkezi ile iş birliğimiz, kursiyerlerimizi istihdama yönlendirmek anlamında bize güç katıyor” diye konuştu.

Verilen eğitimler sonrasında kursiyerlerin sertifika sahibi olduklarını da sözlerine ekleyen Maya, “Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarımız, Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifikası ve Mersin Büyükşehir Belediyesi MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi Katılım Belgesi ile kursiyerlerimizi belgelendirmiş oluyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi MERCEK Mesleki Eğitim merkezlerimizde, 18 yaş üzeri tüm vatandaşlarımız ücretsiz bir şekilde eğitimlerini alabilirler” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA