26 Ağustos 2026 Çarşamba

11:58   ’HER 100 TL BORCA 103 TL FAIZ!’ CHP’LI GÜLCAN KıŞ ACı TABLOYU AÇıKLADı: HAZINE İPOTEK ALTıNDA!   10:45   MILYONLARCA EMEKLI GEÇIM ÇıKMAZıNDA: ’BIZIM EMEKLILIĞIMIZ AHIRETTE’   10:30   AKDENIZ’DE KADıNLARA ÇAĞRı: ’ÖĞRENMEK VE ÜRETMEK İSTEYEN HERKESI BEKLIYORUZ’   10:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜCRETSIZ YAZıLıM KURSU: MERCEK DİGEM EĞITIME DEVAM EDIYOR   10:20   SÜRÜCÜLERE NEFES ALDıRACAK GELIŞME: MOTORINDE İNDIRIM BEKLENTISI!   10:15   KAYSERI PıNARBAŞı’NDA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM!   09:05   MERSIN’DE ÜRETICIYE NEFES ALDıRAN DESTEK! YÜZDE 90’LıK KAYBıN ÖNÜNE GEÇILIYOR   02:04   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SIYASETTE ’YENI YÜRÜYÜŞ’ HAMLESI: İKTIDAR MESAJıYLA RESMI HESAPLARı DUYURDU!   01:04   TARSUS’TA ULAŞıM KONFORU ARTıYOR: KILOMETRELERCE YOL BAŞTAN AŞAĞı DÜZENLENDI   01:01   MEHMET UÇUM’DAN AİHM’E REST..   01:01   YENİ PARTI İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK, TÜRKIYE CUMHURIYETI’NIN IKINCI CUMHURBAŞKANı İSMET İNÖNÜ’NÜN OĞLU ERDAL İNÖNÜ’NÜN EŞI SEVINÇ İNÖNÜ’NÜN YENİ PARTI’YE ÜYE OLDUĞUNU AÇıKLADı. ÇELIK, SOSYAL MEDYA HESABıNDAN YAPTıĞı PAYLAŞıMDA, "CUMHURIYETIMIZIN DEĞERLERINE ÖMRÜNÜ ADAMıŞ, ÖNCEKI GENEL BAŞKANLARıMıZDAN PROF. DR. ERDAL İNÖNÜ’NÜN KıYMETLI EŞI SEVINÇ İNÖNÜ’NÜN YENI PARTI ÜYELIĞINI BIRLIKTE YAPMAK BÜYÜK GURUR. TARIHIMIZDEN ALDıĞıMıZ MIRAS VE DEĞERLERIMIZ YENI YOLUMUZU AYDıNLATACAK. HEP BIRLIKTE DAHA GÜÇLÜ ŞEKILDE IKTIDARA YÜRÜYECEĞIZ." IFADESINI KULLANDı.   16:17   ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ AVUKATı KARABULUT: “BULGULAR BAYıLTıLDıĞıNı VE SOLUNUMU FELÇ EDILEREK KATLEDILDIĞINI KANıTLAMAKTADıR”   16:16   AHMET ÖZER: “HAKKıMDAKI BU KARARı KESINLIKLE KABUL ETMIYORUZ”   16:15   ABD BAŞKANı TRUMP: İRAN’DA DEVASA BOYUTLARDA BIR INSANI KRIZ VAR VE HEMEN DURDURULMALı   16:14   DIYARBAKıR BAROSU’NDAN AMEDSPOR TRIBÜNLERINE YÖNELIK “SARı TORBA” EYLEMINE SUÇ DUYURUSU   14:37   İBB DAVASı’NDA 69’UNCU GÜN: SAVCı, EKREM İMAMOĞLU’NUN BABASı HAKKıNDA SUÇ DUYURUSU TALEP ETTI   14:36   DORUK MADENCILIK IŞÇISI KAYNAK: SAYıN CUMHURBAŞKANı SESIMIZI DUYUN. YOKSA CUMHURBAŞKANLıĞı’NA YÜRÜYECEĞIZ   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, EYLEMDEKI MADENCILERI ZIYARET ETTI... “GÜCÜNÜZ HERKESE YETIYOR DA YıLDıZLAR SSS HOLDING’E NIYE YETMIYOR”   13:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN AZIZ İHSAN AKTAŞ TEPKISI: "ÖRGÜT DEYIP IKI YıL ZULMEDIP, ‘ÖRGÜT YOK’ DIYORSAN, BAŞTA ‘ÖRGÜT’ DIYENIN CEZALANDıRıLMASı LAZıM"   09:27   33 CAMIDE EŞ ZAMANLı PAYLAŞıM: MERSIN’DE KANDIL SIMIDI İKRAMı SÜRÜYOR  
 
     
   

CHP`li Sarıbal`dan Siber Güvenlik Kanun Teklifi`ne tepki: "Hukukun üstünlüğünü tamamen ortadan kaldırarak süper diktatörlüğe geçişin aracı haline getiriliyor"


CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, TBMM Genel Kurulu`nda 14 maddesi kabul edilen Siber Güvenlik Kanun Teklifi`nin basın özgürlüğü, özel hayatın gizliliği ve demokratik hakları hedef aldığını belirtti. Cumhurbaşkanı tarafından atanacak bir yetkilinin mahkeme kararı olmaksızın ilgili kurum ve kuruluşları denetleyebileceğine dikkat çeken Sarıbal, "Bu düzenleme, hukukun üstünlüğünü tamamen ortadan kaldırarak süper diktatörlüğe geçişin aracı haline getiriliyor" dedi.

 

Tarih : 12 Mart 2025 Çarşamba 14:22   Okunma : 2874

(ANKARA) - CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, TBMM Genel Kurulu`nda 14 maddesi kabul edilen Siber Güvenlik Kanun Teklifi`nin basın özgürlüğü, özel hayatın gizliliği ve demokratik hakları hedef aldığını belirtti. Cumhurbaşkanı tarafından atanacak bir yetkilinin mahkeme kararı olmaksızın ilgili kurum ve kuruluşları denetleyebileceğine dikkat çeken Sarıbal, "Bu düzenleme, hukukun üstünlüğünü tamamen ortadan kaldırarak süper diktatörlüğe geçişin aracı haline getiriliyor" dedi.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Meclis`te düzenlediği basın toplantısında ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

TBMM Genel Kurulu`nda 14 maddesi kabul edilen Siber Güvenlik Kanunu Teklifi`ne tepki gösteren Sarıbal, teklifin basın özgürlüğü, özel hayatın gizliliği ve demokratik hakları hedef aldığını belirterek, Cumhurbaşkanı tarafından atanacak bir yetkilinin mahkeme kararı olmaksızın ilgili kurum ve kuruluşları denetleyebileceğine dikkat çekti. Sarıbal, "Bu düzenleme, hukukun üstünlüğünü tamamen ortadan kaldırarak süper diktatörlüğe geçişin aracı haline getiriliyor" değerlendirmesini yaptı.

"Enflasyon, 2018`de yüzde 20.30`ken, yüzde 39.05 oldu"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi`nin getirdiği merkeziyetçi yapının, ekonomik göstergelerde olumsuzluklara yol açtığını ve denetim mekanizmalarını etkisiz hale getirdiğini iddia eden Sarıbal, "Enflasyonun yükselmesi, alım gücünü ciddi şekilde düşürdü. Asgari ücret ve sabit gelirli kesimler için reel gelir kaybı yaşandı. Ekonomik kriz ve yüksek işsizlik, gelir dağılımındaki adaletsizliği derinleştirdi. Aradan geçen 7 yılda açlık sınırı 14 kat, yardıma muhtaç hane sayısı 2.5 kat arttı. 252 bin 348 çocuğun ailesi, çocuklarının en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz duruma geldi. Enflasyon, 2018`de yüzde 20.30`ken, yüzde 39.05 oldu. Türkiye`de en büyük banknot olan 200 TL ilk kullanılmaya başlandığında 125 dolar veya 4,8 gram altın alınabiliyordu. Günümüzde sadece 5,9 dolar alınabiliyor" dedi.

"Kanun değişikliği sonrası 2025 yılı için Cumhurbaşkanı emekli aylığı yüzde 52,8 oranında artmış olacak"

Ücret, maaş ve aylıklara yapılan zamların önemli bir kısmının yılın ilk iki ayında eridiğini vurgulayan Sarıbal, "TÜİK enflasyonu yüzde 31 düşük göstererek milyonlarca memur ve emeklinin maaş zammını bilinçli olarak engelledi. Bir de dalga geçer gibi, emekliye bayram ikramiyesini bin liralık artışla 4 bin lira yaptılar. Emekli ikramiyesi asgari ücretin yüzde 18`ine gerilerken, Meclis`e sunulan teklifle Cumhurbaşkanı`nın maaşı TBMM Başkanı`nın maaşının yüzde 5 fazlasına endekslendi. Cumhurbaşkanı ödeneği 2025 bütçesinde toplam 2 milyon 856 milyon lira, 12 ay boyunca aylık 238 bin lira olarak belirlendi. Buna göre Cumhurbaşkanı maaşının yüzde 40`ı üzerinden hesaplanan emekli aylığı 95 bin 200 lira olurken kanun teklifinde yer alan maddeye göre Cumhurbaşkanının emekli maaşı 142 bin 456 liraya çıkacak. Kanun değişikliği sonrası 2025 yılı için Cumhurbaşkanı emekli aylığı yüzde 52,8 oranında artmış olacak" ifadelerini kullandı.

"Gazi Katliamı, devletin başrol üstlendiği böyle bir katliamdır"

CHP`li Sarıbal, açıklamada 12 Mart Gazi Katliamı`nın 30. yılında katledilenleri andı, "İnsanlığa karşı işlenmiş bir suçun, adaletin terazisinde tartılması gerekirken, iktidarın terazisinde ölçüldüğünü görüyoruz. Gazi Davası, tıpkı Sivas, Çorum ve Maraş Davaları gibi katliamı aklayan ve mağdurları suçlayan ve cezalandıran sürece dönüştü. Katliamlarda cezasızılık ilkesi bu toprakların asırladır değişmeyen zihniyetidir. Gazi inkar, imha ve devlet eliyle hukuk dışı yapılanmaların cinayeti ve katliamının en belirgin örneğidir. Gazi Katliamı, devletin başrol üstlendiği böyle bir katliamdır. Hedefinde Madımak`ta eksik kaldığı düşünülen Alevi katliamının devamı vardı. Sadece Alevi toplumunun değil, tüm toplumsal kesimlerin aslında vicdanı bu ülkede rahat değil. Toplum, devletin katliamlarla yüzleşmesini ve tüm sorumluların açığa çıkarmasını bekliyor. Ve hukuksuzluk bir kez normalleşirse, çürüme her yere yayılır" diye konuştu.

"Türkiye, Suriye`de yaşanan katliamın durdurulması için Meclis nezdinde aktif rol almalıdır"

Sarıbal, Suriye`de uluslararası hukukun açıkça tanımladığı bir insanlık suçunun işlendiğini belirterek, "Türkiye, Suriye`de yaşananlara mezhepçilik çerçevesinden değil, insanlık ve vicdan penceresinden bakıp, katliamın durdurulması için Meclis nezdinde aktif rol almalıdır" ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA