23 Mayıs 2026 Cumartesi

17:53   YSK, CHP’NIN "MUTLAK BUTLAN" BAŞVURUSUNU GÖRÜŞMEK ÜZERE TOPLANDı   17:52   CHP KURULTAYı’NıN IPTALI... İCRA DAIRESI, KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA KARARı TEBLIĞ ETTI   17:50   İSTANBUL BILGI ÜNIVERSITESI’NIN FAALIYET IZNININ KALDıRıLMASı PROTESTO EDILDI   16:43   BAKAN ŞIMŞEK: "HANEHALKı VE REEL SEKTÖRÜN 12 AY SONRASı ENFLASYON BEKLENTILERI GERILEDI"   16:43   VAHAP SEÇER: "YARıN BELEDIYE BAŞKANLARıMıZLA TEKRAR TOPLANACAĞıZ, ORTAK DEKLARASYON YAYıNLAYACAĞıZ"   15:42   CHP KURULTAYı’NıN IPTAL KARARı... ÜMIT ÖZDAĞ: "YAŞANANLAR, YARGı ORGANı OLAN YÜKSEK SEÇIM KURULU’NUN ANAYASAL YETKILERINE KARŞı DA BIR DARBE GIRIŞIMIDIR"   15:41   ÖZGÜR ÖZEL, CHP’LI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARıYLA BIR ARAYA GELDI   14:40   ANKARA BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI 36. HUKUK DAIRESI, CHP’NIN "IHTIYATI TEDBIR" KARARıNA YAPTıĞı ITIRAZı REDDETTI   13:39   CHP KURULTAYı’NıN IPTAL KARARı... NACHO SANCHEZ AMOR: TÜM CHP ÜYELERINE VE ÖZGÜR ÖZEL’E, TAM DAYANıŞMAMı VE DESTEĞIMI IFADE EDIYORUM"   13:39   KEMAL KıLıÇDAROĞLU GÖRÜNTÜ VERMEDEN ÇALıŞMA OFISINE GEÇTI   13:35   AVRUPA SOSYALIST PARTISI’NDEN MUTLAK BUTLAN KARARıNA TEPKI: “MUHALEFETI SAF DıŞı BıRAKMA OPERASYONU”   10:05   AVRUPA MERSIN’DE ‘EŞITLIK’ İÇIN BULUŞTU: GENÇLER DÜNYAYA ENGELSIZ YAŞAM MERKEZI’NDEN SESLENDI!   22:59   VAHAP SEÇER’DEN O KARARA ÇOK SERT TEPKI: ’KURULAN TUZAKLARı GÖRMELIYIZ!’   22:04   BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN TBB BAŞKANı VAHAP SEÇER’E DIKKAT ÇEKEN ZIYARET!   21:10   SIYASETTE KURULTAY DEPREMI! DEM PARTI’DEN CHP KARARıNA İLK TEPKI: ’YARGı ELIYLE...’   20:59   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK’TEN SERT TEPKI: ’SARAY YARGıSıNıN KARARıNı TANıMıYORUZ!’   20:46   MANSUR YAVAŞ’TAN CHP’DEKI KURULTAY İPTALINE İLK TEPKI: ’BASKıN SEÇIM DAHIL HER ŞEYI YAPABILIRLER!   20:41   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN ÇOK SERT ’YARGı DARBESI’ TEPKISI: ’MILLI İRADE YOK SAYıLMAKTADıR!’   20:40   İZMIR BAROSU’NDAN GÜNDEMI SALLAYACAK ’CHP’ ÇıKıŞı: ’BU BIR YARGı DARBESIDIR!’   20:30   CHP’DE KURULTAY İPTALINE SERT TEPKI! HIKMET ÇETIN SESSIZLIĞINI BOZDU: ’BU BIR DARBEDIR’  
 
     
   

Emek ve Demokrasi Platformu`ndan uluslararası kuruluşlara çağrı: Suriye`deki katliamı durdurun


Mersin Emek ve Demokrasi Platformu ile Tarsus Emek ve Demokrasi Platformu, Suriye`de Lazkiye ve Tartus`taki Alevi "katliamı"nın durdurulması için uluslararası topluma ve kuruluşlara çağrıda bulundu. Tarsus`ta düzenlenen eyleme milletvekilleri de katıldı. CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, "Özellikle Lazkiye`de ve Tartus`ta yaşanan bu katliamlar, bu insanlık dışı muameleler hepimizi derinden yaralamaktadır" dedi.

 

Tarih : 16 Mart 2025 Pazar 18:55   Okunma : 623

(MERSİN) - Mersin Emek ve Demokrasi Platformu ile Tarsus Emek ve Demokrasi Platformu, Suriye`de Lazkiye ve Tartus`taki Alevi "katliamı"nın durdurulması için uluslararası topluma ve kuruluşlara çağrıda bulundu. Tarsus`ta düzenlenen eyleme milletvekilleri de katıldı. CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, "Özellikle Lazkiye`de ve Tartus`ta yaşanan bu katliamlar, bu insanlık dışı muameleler hepimizi derinden yaralamaktadır" dedi.

Tarsus Yarenlik Alanı`nda düzenlenen eylemde "Susma haykır, katliama hayır", "Suriye`de Alevilere ve tüm ezilen halklara yapılan insanlık dışı zulmü dünya görmüyor. Sen gör, sen duyur" yazılı pankartlar açıldı. Göstericiler, "Direne direne kazanacağız", "Katil HTŞ Suriye`den defol", "Katil İsrail Suriye`den defol" sloganları attı.

Eylemde Mersin Emek ve Demokrasi Platformu ile Tarsus Emek ve Demokrasi Platformunun ortak bildirisi okundu. Bildiride şu ifadelere yer verildi:

"Suriye`deki laik ve diğer inançlardan kardeşlerimizle dayanışma için bir araya geliyoruz. Biz Türkiye`de yaşayan kardeşleriniz; Aleviler, Sünniler, Kürtler, Türkler ve Araplar bu cani IŞİD mensuplarının gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmeye devam ettiği katliamları kınıyor ve lanetliyoruz. Adaletsizlik ve korku sizden kalkana kadar sizinle dayanışma içinde olduğumuzu ve sizi yalnız bırakmayacağımızı temin ederiz. Adalet sağlanana kadar yanınızdayız. Kim olursa olsun adaletsiz katillerden intikamınızı alıyoruz. Yalnız değilsiniz ve yalnız olmayacaksınız."

"Suriye`de insanlık kıyılıyor, bir soykırım var"

Eyleme katılan CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, şunları kaydetti:

"Yanıbaşımızda, Suriye`de yaşanan insanlık dışı zulmü dünyaya haykırmak için buradayız. Görüyoruz ki orada bir insanlık suçu işleniyor. Sivil evler basılıyor, kadınlar katlediliyor, çocuklar öldürülüyor. Biz CHP olarak bu vahşete duyarsız kalmadık. Genel Başkanımız Özgür Özel`in görevlendirmesiyle 15 milletvekili arkadaşımızla 2 gün Hatay`daydık. Biz inanıyoruz ki Suriye`de yaşanan, özellikle Lazkiye`de ve Tartus`ta yaşanan bu katliamlar, bu insanlık dışı muameleler hepimizi derinden yaralamaktadır. Her birimizin Mersin`de, Tarsus`ta, Adana`da ve Hatay`da çok yakın akrabalarımız var. Kim diyebilir ki Suriye`de barışın ve huzurun sağlanmadığı bir dönemde bizim burada barış ve huzur içinde yaşamamız mümkündür. Biz buradan iktidara, tüm dünyaya sesleniyoruz. Orada, Suriye`de insanlık kıyılıyor, bir soykırım var. Herkes bunu görsün, bunu duysun istiyoruz. Bu yaşanan olaylardan dolayı sağlık sorunu, gıda sorunu yaşayan akrabalarımız için diyoruz ki hiçbir şey yapmıyorsanız bari oraya sağlık malzemeleri ve gıda malzemeleri için bir insanlık koridoru açın."

CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır da "Suriye`de yapılan bu zulme hayır diyoruz. Suriye`deki bu kıyıma hayır diyoruz. Orada kadınlar çocuklar katlediliyor. Tabii ki burada işbirlikçi AKP ama büyük şeytan kim? Büyük şeytan Amerika" ifadelerini kullandı.

"İktidara sesleniyoruz, Suriye`deki Alevi katliamını durdurun"

 DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan da şunları kaydetti:

“Bizler, İsrail Gazze`ye saldırırken, Gazze`de katliam yaparken Sünni idik. İŞİD Kobani`de Kürtlere saldırırken Kürt idik. Bugün de aynı zihniyet Lazkiye`de, Tartus`ta Alevilere saldırırken Aleviyiz. Ve şunu söyleyelim, bizler nasıl bugün bu alanda bir aradaysak bundan sonra da demokratik Türkiye için, demokratik Suriye için, demokratik Orta Doğu için bir arada olmaya devam edeceğiz. Alevi katliamını durdurmak için, Alevi katliamını dünyaya duyurmak için bir araya geldik. Yarenlik alanından iktidara sesleniyoruz, Suriye`deki Alevi katliamını durdurun."

Eyleme katılan Avrupa Arap Alevileri Federasyon Başkanı Yusuf Günaşan, "Hamasi nutuklarla cihat cihat diyorlar. Komutanı peygamber olmayan hiçbir savaş cihat değildir, cinayettir" dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA