4 Eylül 2025 Perşembe

15:06   CHP MERSIN’DEN 81 İLDE ORTAK DURUŞ: "SIYASI YARGı KARARıNı TANıMıYORUZ!"   14:23   CHP’NIN KURULUŞ HAFTASı ETKINLIKLERI BAŞLADı.... ÖZGÜR ÖZEL: "TARIH CHP’NIN SıRTıNA AYNı YÜKÜ YÜKLEDI"   14:21   CHP İL BAŞKANLıKLARıNDAN 81 ILDE ORTAK AÇıKLAMA   14:17   54 BARODAN ORTAK AÇıKLAMA: "HUKUKUN SIYASALLAŞTıRıLMASıNı REDDEDIYORUZ!"   14:12   TOROSPARK CAFE ÇAĞDAŞKENT’TE HIZMETE GIRIYOR   14:09   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜRETICILERE ‘TOHUM ELEME MAKINESI’ DESTEĞI   10:02   MESKİ’DEN ALTYAPı SONRASı HıZLı ASFALT HAMLESI: 1850 METRE YOL YENILENDI   23:35   CUMHURIYET SAVCıSı ERCAN KAYHAN’A ÇEKMEKÖY’DE BıÇAKLı SALDıRı: YARGı CAMIASı YASTA   23:08   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ZEYTINBURNU MEYDANı’NDAN SERT MESAJ: “SIZDEN KORKAN SIZDEN BETER OLSUN!”-   23:08   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ZEYTINBURNU MEYDANı’NDAN SERT MESAJ: “SIZDEN KORKAN SIZDEN BETER OLSUN!”-   22:50   60 BIN KAÇAK YUMURTA TARSUS’TA ELE GEÇIRILDI, BELEDIYE HALK SAĞLıĞı İÇIN ALARMDA   22:50   GÜRSEL TEKIN’E CHP’DEN DISIPLIN ŞOKU: 15 GÜNLÜK SAVUNMA SÜRECI BAŞLADı   22:18   GASTROANTALYA 2025: LEZZETIN ULUSLARARASı SAHNESI AÇıLıYOR   21:48   YAZ TATILI BILIMLE ŞENLENDI: MERSIN’DE BINLERCE ÇOCUK MERCAN YAZ OKULU’NDA BULUŞTU   16:09   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN MEVLID KANDILI MESAJı   15:31   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, ZABıTA PERSONELINI AĞıRLADı   15:29   YENICE’DE 21. BARıŞ FESTIVALI COŞKUYLA KUTLANDı   15:27   MEZITLI’DE ÖĞRENCILERE OKUL ÖNCESI MOBIL KUAFÖR HIZMETI   10:55   GÜLNAR’DA BILIM VE KÜLTÜR ZIRVESI: İLBER ORTAYLı’DAN TARIHI DOKUNUŞ   21:27   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL’DEN MAHKEME KARARıNA SERT TEPKI: “BU KUMPASA ORTAK OLANıN CHP ILE İLIŞKISI KESILIR”  
 
     
   

Gülcan Kış`tan iktidara `Aile Yılı` eleştirisi: Aileyi desteklemek yerine koleksiyonculara hatıra ürettiler


CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, 2025 yılının "Aile Yılı" ilan edilmesine rağmen, ailelerin derin yoksulluk içinde bırakıldığını belirterek, "İktidar için aile, artık sadece bir propaganda malzemesi haline geldi. Eğer gerçekten aileleri düşünüyorsanız, sosyal yardımları artırın, halkın alım gücünü yükseltin, enflasyonu dizginleyin, eğitim ve sağlık politikalarını güçlendirin. Aksi halde, Aile Yılı denilen şey, vatandaşa yaşatılan yoksulluğun hatıra olarak saklanacağı bir yıl olur. Aileler hatıra pullarına ve zarflara bakıp nasıl bir sefalete mahkûm edildiklerini mi hatırlayacaklar" dedi.

 

Tarih : 18 Mart 2025 Salı 10:45   Okunma : 486

(ANKARA) - CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, 2025 yılının "Aile Yılı" ilan edilmesine rağmen, ailelerin derin yoksulluk içinde bırakıldığını belirterek, "İktidar için aile, artık sadece bir propaganda malzemesi haline geldi. Eğer gerçekten aileleri düşünüyorsanız, sosyal yardımları artırın, halkın alım gücünü yükseltin, enflasyonu dizginleyin, eğitim ve sağlık politikalarını güçlendirin. Aksi halde, Aile Yılı denilen şey, vatandaşa yaşatılan yoksulluğun hatıra olarak saklanacağı bir yıl olur. Aileler hatıra pullarına ve zarflara bakıp nasıl bir sefalete mahkûm edildiklerini mi hatırlayacaklar" dedi.

Gülcan Kış, AK Parti`nin 2025 yılını "Aile Yılı" ilan etmesi ve ailelerin durumuyla ilgili açıklama yaptı. İktidarın “Aile Yılı” ilan ederek vatandaşın yoksulluğunu görmezden geldiğini ve konuyu ticari bir malzemeye dönüştürdüğünü, aileleri desteklemek yerine, hatıra pulları, madeni paralar ve zarflar satarak rant elde etmeye çalıştığını belirten Gülcan Kış, vatandaşın sefalet içinde bırakıldığını söyledi.

"Emekli Yılı`nda emeklileri perişan ettiler, şimdi de aileleri görmezden geliyorlar"

Hükümetin daha önce de benzer şekilde "Emekli Yılı" ilan ettiğini anımsatan Kış, şunları kaydetti:

"2024 yılını ‘Emekli Yılı` ilan ettiler, emeklileri açlık sınırının altında bıraktılar. Şimdi de 2025 yılını ‘Aile Yılı` ilan ettiler ama ortada aileleri koruyacak, destekleyecek tek bir somut adım bile yok. Aileler geçim sıkıntısıyla boğuşuyor, milyonlarca insan faturalarını ödeyemiyor, pazara çıkamıyor, çocuklarına beslenme çantası koyamıyor. İktidarın yaptığı tek şey ise Aile Yılı bahanesiyle gösterişli törenler düzenlemek, madeni paralar, pullar ve zarflar satmak. 18 milyon vatandaş sosyal yardımsız geçinemiyor ama hükümet bunları görmezden geliyor, Aile Yılı`nı rant kapısına çevirmeye çalışıyor."

"Vatandaş günlük 20 TL`ye mahkûm, Aile Yılı zarfı 58 TL"

İktidarı ‘Aile Yılı` üzerinden rant sağlamaya çalışmakla suçlayan Kış, "Bugün vatandaşa günlük ortalama 20 lira 78 kuruş yardım yapıyorsunuz. Aylık verdiğiniz bu yardım ile bir vatandaş çay-simit bile alamıyor. Ama PTT`nin Aile Yılı için çıkardığı zarf ve pul tam 58 lira. Yani hükümetin gözünde vatandaşın bir günlük değeri, bir zarfın üçte biri kadar bile etmiyor. Utanın. Gerçekten utanıyor musunuz? Bu nasıl bir anlayıştır? Aileleri yaşatmak yerine, onlardan kazanç sağlamaya mı çalışıyorsunuz? Önce 775 TL`ye bronz, 2250 TL`ye gümüş madeni para bastınız, yetmedi şimdi de 58 TL`ye zarf satıyorsunuz. Hangi aile bu zarfları alacak? Kimin ihtiyacı var bu koleksiyon ürünlerine" diye sordu.

"İktidar, aileleri ekmek ve et kuyruklarına mahkûm etti"

Gülcan Kış, vatandaşın temel gıda ürünlerine erişemediğini, ailelerin her geçen gün daha fazla yoksulluğa sürüklendiğini belirterek, hükümetin ekonomi politikalarına tepki gösterdi. Kış, "Aileleri gerçekten desteklemek isteyen bir iktidar, önce vatandaşını ucuz et kuyruğuna, ekmek kuyruğuna mahkûm etmez. Hatıra pullarıyla aileler korunmaz, gösterişli propagandalarla sofralar dolmaz, boş vaatlerle çocukların karnı doymaz" dedi. 

"Aile Yılı, yoksulluk yılına dönüştü"

Kış, hükümete şu çağrıda bulundu:

“İktidar için aile, artık sadece bir propaganda malzemesi haline geldi. Eğer gerçekten aileleri düşünüyorsanız, sosyal yardımları artırın, halkın alım gücünü yükseltin, enflasyonu dizginleyin, eğitim ve sağlık politikalarını güçlendirin. Aksi halde, Aile Yılı denilen şey, vatandaşa yaşatılan yoksulluğun hatıra olarak saklanacağı bir yıl olur. Aileler hatıra pullarına ve zarflara bakıp nasıl bir sefalete mahkûm edildiklerini mi hatırlayacaklar?"

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA