31 Mayıs 2026 Pazar

21:02   ANKARA’DA TARIHI GÜN! GÜVENPARK’TAN ANıTKABIR’E ON BINLERIN YÜRÜYÜŞÜNDE BARIKATLAR YıKıLDı: ÇELENK KRIZINE ÖZGÜR ÖZEL’DEN FLAŞ HAMLE!   20:46   AVRUPA’DAN ANKARA ÇıKıŞı! ÖZGÜR ÖZEL’E DESTEK VERDILER: ’SINDIRILMEYI REDDEDEN BIR ÜLKENIN SESI...’   18:35   SIYASET KULISLERINI SALLAYAN İDDIA: CHP SEÇIMLERE GIREMEME RISKIYLE KARŞı KARŞıYA! O TARIHE DIKKAT...   17:38   SIYASET ÇALKALANıYOR! ÖZGÜR ÖZEL’DEN MEYDANDA ŞOK SÖZLER: ’BU ERDOĞAN ILE MILLETIN MESELESIDIR!’   16:48   CHP GENEL MERKEZI’NDE DEPREM ETKISI: KEMAL KıLıÇDAROĞLU ’HELALLEŞME VE HESAPLAŞMA’ DIYEREK FITILI ATEŞLEDI! "KOYNUMDA BESLEDIĞIM..."   10:13   MERSIN’DE BAYRAM SONRASı BÜYÜK SEFERBERLIK! 13 İLÇEDE AYNı ANDA DÜĞMEYE BASıLDı: KOKUDAN VE SINEKLERDEN ESER KALMAYACAK!   10:11   CHP’DE KAZAN KAYNıYOR! ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA SERT ’BUTLANCı’ SALVOSU: ’NE DESEM BILMIYORUM DIYOR!’   10:05   CHP’DE BOMBA ETKISI! ÖRSAN ÖYMEN’DEN KıLıÇDAROĞLU VE ’MUTLAK BUTLAN’ KARARıNA ÇOK SERT TEPKI: ’BU BIR DARBEDIR!’   09:55   TUNCER BAKıRHAN’DAN CHP’YE NET MESAJ: ’19 ARALıK’TAN BERI DAYANıŞMA İÇINDEYIZ’   09:15   MERSIN’DE HERKES BUNU KONUŞUYOR: SAHNEYE ÇıKTıLAR, SALON GÖZYAŞLARıNı TUTAMADı!   23:05   CHP GENEL MERKEZI’NDE KıLıÇDAROĞLU DÖNEMI YENIDEN BAŞLıYOR: ’ŞIMDI ARıNMA ZAMANı’   22:39   CHP’DE GÜVENPARK KRIZI İDDIALARıNA YANıT: VALILIKLE YAPıLAN GÖRÜŞMENIN DETAYLARı ORTAYA ÇıKTı!   21:55   ANKARA SOKAKLARıNDA BAYRAM HAREKETLILIĞI! CHP’LI ADNAN BEKER’DEN BAŞKENTLILERE SÜRPRIZ DAVET   21:50   CHP’DE BAYRAM ÖNCESI SıCAK SAATLER! GENEL MERKEZ ÖNÜNDEN ÇOK SERT "KAYYUM" ÇıKıŞı: "BARIKAT BILE KURDURDULAR!"   20:35   SILIVRI’DE KRITIK ZIRVE! ÖZGÜR ÖZEL 19 İSIMLE GÖRÜŞTÜ: İMAMOĞLU KARARı SONRASı İLK TEMAS   20:31   CHP’DE HUKUK KRIZI: İBRAHIM KABOĞLU’NDAN KıLıÇDAROĞLU VE ÖZEL AÇıKLAMASı!   18:53   ANKARA’DA IKI AYRı BAYRAMLAŞMA HAZıRLıĞı... ÖZEL VE KıLıÇDAROĞLU, VATANDAŞLARLA BIR ARAYA GELECEK   18:52   İSTANBUL’UN FETHI 573. YıLıNDA KUTLANıYOR   18:50   AB VE NATO’DAN RUSYA’YA ROMANYA TEPKISI: AVRUPA HAVA SAHASı IHLAL EDILDI   09:55   ÖZGÜR ÖZEL’DEN PARTI İÇI VE İKTIDARA KARŞı ‘ARıNMA’ RESTI! ’24 MAYıS BIR MILATTıR’  
 
     
   

Canan Güllü: Bugün yaşananlar, yıllardır inşa edilen bu hukuksuzluğun devamıdır


Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun gözaltına alınmasına tepki göstererek, “Kayyum düzeni yalnızca halkın yönetme hakkını değil, kadınların kazanımlarını da hedef aldı. Bugün yaşananlar, yıllardır inşa edilen bu hukuksuzluğun devamıdır” dedi.

 

Tarih : 20 Mart 2025 Perşembe 09:09   Okunma : 753

(ANKARA) - Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun gözaltına alınmasına tepki göstererek, “Kayyum düzeni yalnızca halkın yönetme hakkını değil, kadınların kazanımlarını da hedef aldı. Bugün yaşananlar, yıllardır inşa edilen bu hukuksuzluğun devamıdır” dedi.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, İBB Başkanı İmamoglu`nun gözaltına alınmasına ilişkin  yazılı açıklama yaptı. Güllü, şunları kaydetti:

“Dünden beri olan bitenin bir adı var: Bu bir darbe girişimidir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun diplomasının iptal edilmesi ve ardından hukuksuz bir şekilde gözaltına alınması, halkın seçme ve seçilme hakkına yönelik açık bir saldırıdır. Bir gece yarısı alınan keyfi kararlarla üniversitelerin hukuku ayaklar altına alınmış, ardından yargı, siyasi hesaplarla harekete geçirilerek halkın iradesi gasp edilmiştir. Aynı süreçte onlarca kişi daha gözaltına alınmış, İstanbul`da olağanüstü hâl koşulları yaratılmıştır. Bu tablo, hukuk devletinin çöküşünü ve keyfiliğin kurumsallaşmasını bir kez daha gözler önüne sermiştir.

"Kayyum atamalarıyla halkın seçilmiş yöneticileri tasfiye edilirken, belediye başkanları görevlerinden uzaklaştırıldı"

Bu ülke bu noktaya bir gecede gelmedi. İstanbul Sözleşmesi`nden keyfiyen çıkıldığında kadınların yaşam hakkı tartışmaya açıldı. Kadınları şiddetten koruyan mekanizmalar adım adım yok edildi. Kayyum atamalarıyla halkın seçilmiş yöneticileri tasfiye edilirken, belediye başkanları siyasi hesaplarla görevlerinden uzaklaştırıldı. Kadınların mücadeleyle kurduğu dayanışma mekanizmaları kapatıldı, kadın sığınakları işlevsiz hale getirildi. Kayyum düzeni yalnızca halkın yönetme hakkını değil, kadınların kazanımlarını da hedef aldı. Bugün yaşananlar, yıllardır inşa edilen bu hukuksuzluğun devamıdır.

"İmamoğlu`na yönelik saldınlar, halkın iradesine düşman bir yönetim anlayışının sonucudur"

Bu operasyon yalnızca bir belediye başkanına değil, doğrudan halkın iradesine ve demokratik haklara yapılmıştır. AKP iktidarı, halkın iradesi kendisine karşı olduğunda seçme ve seçilme hakkını tanımadığını defalarca ilan etmiştir. Ekrem İmamoğlu`na yönelik saldırılar, halkın iradesine düşman bir yönetim anlayışının sonucudur.

"Kadınlar olarak bu hukuksuzluğu tanıyoruz"

Kadınlar olarak bu hukuksuzluğu tanıyoruz. Sandıkta kazandıklarımızın masa başında gasp edilmesine, kazanılmış haklarımızın bir gecede yok edilmesine, hukukun keyfi bir şekilde çiğnenmesine alışmayacağız. Bu düzeni meşrulaştırmaya çalışanlar bilmelidir ki, bu ülke bizim, haklarımız bizim, irademiz bizim.

"Kadınlar susmayacak, mücadeleyi büyütecek"

Ekrem İmamoğlu ve bugün hukuksuzca gözaltına alınan herkes derhal serbest bırakılmalıdır. Kadınlar bu ülkenin geleceğine sahip çıkmaya devam edecek! Seçilmiş belediyelere kayyum atanmasına, halkın iradesinin gasp edilmesine, hukukun iktidarın oyuncağı haline getirilmesine asla izin vermeyeceğiz! Kadınlar susmayacak, mücadeleyi büyütecek!”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA