3 Eylül 2026 Perşembe

21:10   MERSINLILERIN UĞRAK NOKTASıYDı: TOROSLAR’DAKI O DEV PIKNIK ALANı BAŞTAN AŞAĞı YENILENIYOR!   20:33   MERSIN’DE GÜNLÜK 1.403 TL ÖDEMELI VE İŞ GARANTILI DEV FıRSAT: 35 KIŞI ALıNACAK!   20:15   VAHAP SEÇER BAŞKENTE DAMGA VURDU: ULAŞıMDA ’NESILLER ARASı ADALET’ DÖNEMI   20:10   60 YıLLıK DEVDEN DEV YATıRıM: YENI İNCI’DEN 2026’DA 150 MILYON TL’LIK HAMLE!   19:56   ZELIHA SUNAL’DAN GELECEĞI DEĞIŞTIRECEK İKI YENI KITAP: ATıK DEĞIL, DÖNÜŞÜM VAR!   19:50   ’MERSIN TRAFIĞI FELÇ: SORUMLULAR MAZERET ÜRETIYOR, ZAMANı VE EKONOMIYI KAYBEDIYORUZ!’   19:40   DYP MERSIN İL BAŞKANı NESRIN VURAL: NARENCIYE DALıNDA DEĞIL, ÜRETICININ YÜZÜNDE GÜLSÜN   19:30   MERSIN’DE KADıNLAR KENDI İŞININ PATRONU OLDU: EVDE OTURAN KADıNLAR ŞIMDI SIPARIŞ YETIŞTIREMIYOR!   19:29   GıDA AMBALAJıNDA DEVRIM NITELIĞINDE ADıM: MUTFAKLARDAKI O ALıŞKANLıK TAMAMEN DEĞIŞIYOR!   19:02   TUFANBEYLI’NIN ’BEYAZ ALTıNı’ SOSYAL MEDYADAN TÜKETICIYE ULAŞıYOR: TARıMDA YEREL ÜRETIM VE DIJITAL SATıŞ DEVRIMI!   18:59   LÜKSÜN YENI KODLARı YAZıLıYOR: SERTIFIKALı İKINCI EL, YAPAY ZEKÂ VE İNSAN TEMASıYLA DÖNÜŞEN 100 MILYAR DOLARLıK GELECEK   18:50   DELILLER SUYA SONRADAN Mı BıRAKıLDı? GÜLISTAN DOKU DOSYASıNDA DALGıÇ POLIS TUTUKLANDı!   10:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KORSAN VE KURAL TANıMAYAN TAKSILERE GEÇIT YOK! 810 TAKSI TEK TEK DENETLENDI   10:19   BAŞKAN VEKILI BEŞIKCI KARADUVAR’DAYDı: ’SORUNLARı MASA BAŞıNDA DEĞIL SAHADA ÇÖZECEĞIZ’   02:04   GALATASARAY TRANSFERDE BOMBAYı PATLATTı! PORTO’NUN YıLDıZı DENIZ GÜL SARı-KıRMıZıLıLARDA   18:27   İMAMOĞLU’NDAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’ROTAMıZ NET: CUMHURIYET, DEMOKRASI, ADALET’   17:59   TMMOB’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ’NDE NET MESAJ: ’TÜRKIYE’NIN İHTIYACı GERÇEK VE KALıCı BIR TOPLUMSAL BARıŞ!’   17:55   İSTIKLAL CADDESI’NDE ŞOK ANLAR: 200. YıL TÖRENINDE ZABıTAYA POLIS ENGELI!   17:49   CHP’DE YENI DÖNEM STRATEJISI: KıLıÇDAROĞLU’NUN MILLI BILINÇ GÜÇLÜ TÜRKIYE’ BULUŞMALARı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI ATAHAN KAYTAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’MERSIN’DEN DÜNYAYA KARDEŞLIK ÇAĞRıSı’  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin ileri yaştaki vatandaşlar için hizmetleri sürüyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin ileri yaştaki vatandaşları desteklemek için başlattığı sağlık, sosyal aktivite, evde sağlık ve bakım, tadilat işleri, evlere yemek servisi hizmetleri sürüyor.

 

Tarih : 20 Mart 2025 Perşembe 09:26   Okunma : 861

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ileri yaştaki vatandaşları desteklemek için başlattığı sağlık, sosyal aktivite, evde sağlık ve bakım, tadilat işleri, evlere yemek servisi hizmetleri sürüyor.

İleri yaştaki vatandaşlara sağlıktan sosyal yaşama kadar oldukça geniş bir yelpazede destek sunan Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaşlı bireylerin hem fiziksel hem de ruhsal iyiliğini ön planda tutuyor. Sağlık, sosyal aktivite, evde sağlık ve bakım, mini tadilat işleri, evlere yemek servisi gibi günlük hayatın temel ihtiyaçları arasında yer alan tüm hizmetleri sunan Büyükşehir Belediyesi sayesinde yaş almışlar kendini daha huzurlu ve daha güvende hissediyor.

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı başta olmak üzere bünyesinde bulunan her biriminde yaş almışlara yönelik hizmetlere yer veren ve onların hayatlarını kolaylaştıran Mersin Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar binlerce vatandaşın hayatına dokundu.

Emekli Evleri, yaş almışların ikinci evi

Büyükşehir Belediyesi; kentte hizmet veren ve emeklilerin ‘ikinci evimiz’ dediği Emekli Evleri’nde düzenlenen sağlık, spor, konser, eğitim, gezi, zihinsel ve fiziksel aktivitelerle yaş almışların daha sağlıklı daha sosyal ve aktif bir hayat sürdürmesini sağlıyor. Emekli evleri, yaşlı bireylerin bir araya gelip sohbet ettiği, çeşitli etkinliklere katıldığı sosyal alanlar olarak hizmet veriyor. Burada düzenlenen sanatsal ve kültürel aktiviteler, yaşlı vatandaşların keyifli vakit geçirmesine olanak tanıyor.

Evde Sağlık ve Bakım Hizmeti ile sağlık kapılarında

Yaşlı vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak amacıyla Evde Sağlık ve Bakım Hizmeti sıra fizik tedavi ve rehabilitasyon desteği de sağlıyor. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan alanında uzman ekiplerle, kronik hastalıkları olan bireyler için düzenli kontroller yapılıyor ve ihtiyaçlarına anında müdahale ediliyor.

Medikal malzeme desteğinden hastaneye ambulans hizmetine kadar birçok kalemde verilen hizmetler, ev temizliğinin yanı sıra; banyo, tıraş gibi kişisel temizliklerle de destekleniyor. Verilen tüm bu destekler, yaş almışların gündelik yaşamını kolaylaştırıyor.

Yaşlı destek birimi ile sürekli takip

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin oluşturduğu Yaşlı Destek Birimi, kentteki yaşlı bireyleri düzenli olarak arayarak sağlık durumlarını takip ediyor. Bu hizmet, yalnız yaşayan veya bakıma ihtiyaç duyan bireyler için büyük önem taşıyor. Büyükşehir Belediye ekipleri, yaşlı vatandaşlarla birebir iletişim kurarak onların ihtiyaçlarını belirliyor ve hızlıca çözüm üretiyor.

Bakım ve onarım hizmeti

Yaşlı bireylerin günlük yaşamlarını daha konforlu hale getirmek amacıyla Büyükşehir, evlerde meydana gelen küçük çaplı bakım ve onarım işlemlerini de üstleniyor. Musluk tamiratı, lamba değişimi, kapı tamiri gibi işlemler, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Böylece yaşlı bireyler, yaşam alanlarında daha güvenli bir ortamda kalabiliyor.

Aşhanede pişiyor, yaş almışların evine kadar gidiyor

Her gün Aşhane’de pişen yemekler; yoksulluk, engellilik veya sağlık sorunu gibi nedenlerden dolayı evde yemek yapamayan yaş almışların evine haftanın beş günü ücretsiz bir şekilde ulaşıyor.

Dosthane ile yaş almışların Mersin’de ikinci bir evi var

Büyükşehir’in ‘Dosthane’ adıyla verdiği Refaketçi Evi hizmeti kırsal mahallelerden hastane işlerini halletmek için merkeze gelerek şehirde konaklama imkanı olmayan her yaştan ve sosyo ekonomik düzeyden vatandaşa konaklama imkanı sunarken, yaşlı vatandaşların Mersin’deki ikinci evi oluyor.

Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi

Geçen yıl hizmet alınan ve ilk evre Alzheimer hastalarını misafir eden Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi, hastalığı nedeniyle evde izole bir şekilde yaşayan yaş almışların yeniden hayata karışmasını sağlıyor. Merkez sayesinde, ileri yaştaki vatandaşlar zihinsel ve fiziksel aktivitelerle buluşturularak, hastalığının ilerlemesi yavaşlatılıyor.


Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA