15 Ağustos 2026 Cumartesi

16:11   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NDAN ERDAL BEŞIKCIOĞLU’NA ZIYARET   16:08   YENİ PARTI İZMIR İL BAŞKANı GÜÇ’TEN CEMIL TUGAY’A: SÖZÜNÜ TUTACAĞıNA, EN YAKıN ZAMANDA PARTIMIZE KATıLACAĞıNA INANıYORUM   15:02   DATÇA BELEDIYE BAŞKAN AYTAÇ KURT, YENİ PARTI’YE GEÇIYOR   15:01   MANSUR YAVAŞ’TAN PARTI DEĞIŞTIRECEĞI IDDIALARıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BIZIM GÜNDEMIMIZ ANKARA"   15:01   YENİ PARTI ZONGULDAK İL ÖRGÜTÜ’NDE YÖNETIM BELIRLENDI   14:40   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN GÜVENPARK’TAKI GAZILER VE KıZıLAY ESNAFıNA ZIYARET   14:01   AYDıN MILLETVEKILI ÖMER KARAKAŞ, İYİ PARTI’DEN ISTIFA ETTI   13:53   BAĞıMSıZ MADEN-İŞ SENDIKASı’NıN AVUKATı BATı: "’TÜRKIYE GELECEĞE HAZıR’ MITINGINE BIR HEYETLE DE OLSA KATıLMAYA NIYETLIYIZ"   13:50   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: AK PARTI’NIN ÇEYREK ASRıNDA DEMOKRATIK MEŞRUIYET GÜÇLENDI   16:46   MADENCILERIN EYLEMI DÖRDÜNCÜ GÜNÜNDE: CHP’LI DEMIR, BAKAN YARDıMCıSı TANCAN ILE GÖRÜŞTÜ   16:41   MADENCILERIN EYLEMI DÖRDÜNCÜ GÜNÜNDE... "ENERJI BAKANLıĞı’NDAN OLUMLU YANıT GELENE KADAR DA BURADAN AYRıLMAYACAĞıZ"   16:34   MABEL MATIZ’E “HA LEYLIM” SORUŞTURMASı   15:44   NYT: "İRAN, ABD’YE AIT F-15E’YI İHA’LARLA TAKIP EDEREK DÜŞÜRDÜ"   14:39   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU’NDAN “ÇERÇEVE YASA”YA “HAYıR” DIYEN MILLETVEKILLERINE TEŞEKKÜR   14:38   İÇIŞLERI BAKANLıĞı AÇıKLADı: GÜRCISTAN, "REDKITLER" VE "ERDOĞAN AYKUT" ÇETELERININ LIDERLERINI IADE ETTI   13:33   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN ITTIFAK MESAJı: "’ÇERÇEVE YASA’ BIZIM IÇIN TURNUSOL KAĞıDıYDı"   13:31   3. DARıSEKISI GÖKYÜZÜ GÖZLEM ETKINLIĞI, ŞENLIK HAVASıNDA GEÇTI   10:18   MERSIN TAŞ BINA KENT MÜZESI OLUYOR: AKKAHVE DETAYı VE AÇıLıŞ TARIHI BELLI OLDU   02:02   AVRUPA’NıN KRALLıĞı DEĞIŞMEDI: PSG, UEFA SÜPER KUPA’Yı ÜST ÜSTE 2. KEZ MÜZESINE GÖTÜRDÜ!   22:30   SIYASETTE YENI DÖNEM BAŞLADı! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ’SÖZ VE KARAR SIZIN’ ÇAĞRıSı: ’KAPıLAR AÇıLDı’  
 
     
   

Mezitli Belediye Başkanı Başkan Ahmet Serkan Tuncer: "Kadınların ve çocukların 24 saat güvenle kullanabileceği bir sahil şeridi oluşturacağız"


Mersin`in merkez Mezitli Belediyesi, Soli sahilinde 2 bin 100 metrelik kent yürüyüş parkının temelini attı. Yol boyunca bisiklet yolları, oyun alanları ve yeşil alanların olacağını söyleyen Mezitli Belediye Başkanı Başkan Ahmet Serkan Tuncer, “Mezitli sahilleri ranta değil, halka açılıyor. Kadınların, çocukların 24 saat güvenle kullanabileceği bir sahil şeridi oluşturacağız” dedi.

 

Tarih : 20 Mart 2025 Perşembe 12:51   Okunma : 3096

(MERSİN) - Mersin`in merkez Mezitli Belediyesi, Soli sahilinde 2 bin 100 metrelik kent yürüyüş parkının temelini attı. Yol boyunca bisiklet yolları, oyun alanları ve yeşil alanların olacağını söyleyen Mezitli Belediye Başkanı Başkan Ahmet Serkan Tuncer, “Mezitli sahilleri ranta değil, halka açılıyor. Kadınların, çocukların 24 saat güvenle kullanabileceği bir sahil şeridi oluşturacağız” dedi.

Mezitli Belediyesi, yıllardır özel şahıs ve işletmelerde olan sahilleri, kent sakinlerinin hem denizden faydalanabileceği hem de yürüyüş yapabileceği bir alan haline dönüştürerek Soli Kent Yürüyüş Parkı`nın temelini attı.

Soli Kent Yürüyüş Parkı`nın ilk etabı Menderes Mahallesinden Davultepe Mahallesine kadar uzanırken, ikinci etap ise Davultepe 100. Yıl Tabiat Parkı`ndan Çeşmeli’ye kadar uzanacak. Böylece denize paralel yaklaşık 4 bin metrelik bir yürüyüş yolu, bisiklet yolu ve yeşil alan kente kazandırılmış olacak.

Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, yaptıkları projeyle ilgili olarak şunları söyledi:

"Seçimden önce verdiğimiz sözleri tutmaya başladık. Bu da seçimden önce verdiğimiz sahil yürüyüş yolunun sözüydü. Viranşehir’den başlatacaktık ama Büyükşehir Belediyemizle yaptığımız konuşmalarda beraber, ortak proje yapmamızı rica edince tabiki dedik. Biz her zaman Büyükşehir Belediyemiz ile uyum içinde çalışıyoruz. İlk geldiğimiz günden itibaren belediyenin kulübesini dahil, tesisleri dahil rant sağlayan kişileri mahkeme kararıyla çıkarttık. O işletmeleri ranta değil halka açma sözünü vermiştik seçimden önce. Ve ranta değil halka açtık. Buradaki temel atma töreni daha önce söz verdiğimiz gibi sahil yolunun yürüyüş yolu, bisiklet yolu, yeşil alanlarının, oyun alanlarının, piknik alanlarının, vatandaşın 24 saat güvenle oturabileceği işler yapma sözünü vermiştik. Burada ilkini Denizhan-2 Menderes Mahallesinden Davultepe Kandak deresine kadar olan yerde, 2 bin 100 metrelik alan için temelini attık. En geç 2 ay içinde bitirmeyi planlıyoruz.

İkinci etap da Davultepe’ye girişten sonra 100. Yıl Tesisleri var, orası ormana ait olduğu için bizim girmemize müsaade etmiyor. Tarım Orman’a ait 100. Yıl özel şahsa kiralandığı için bizim temizlik dahil, budama dahil hiçbir şekilde girmemize izin vermiyorlar. Sahil yolunun devamını yapalım dedik kabul etmediler. Budama yapalım dedik ceza yazarız diye çıkardılar. Lütfen vatandaşlarımız bunu ayırt etsin. Ne Büyükşehir Belediyesi`nin ne Mezitli Belediyesi`nin oraya hizmet yapılmasının önüne geçiyorlar. İkinci etabımız ise 100. Yıl Tesisleri`nin bittiği yerden Çeşmeli’ye kadar uzanacak. Sahilleri ranta değil halka açacağız. Kadınların, çocukların 24 saat güvenle yürüyeceği, piknik yapacağı bir sahil şeridi oluşturacağız.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA