23 Kasım 2025 Pazar

17:25   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN ZONGULDAK’TA SERT ÇıKıŞ: ‘72. MEYDANDAYıM… ARKADAŞLARıMıZ MASUMDUR!’”   13:50   MERSIN’DE HAFRIYAT ARTıK KAÇAK DÖKÜLMEYECEK: UYDU DESTEKLI DENETIM BAŞLADı   18:14   BAŞKAN YıLDıZ’DAN ACIL ÇAĞRı: “KULLANıLMAYAN SU KANALLARı DERHAL KAPATıLMALı”   17:30   ROMEO VE JULIET BALESI MERSIN’DE AŞKı VE TRAJEDIYI SAHNEYE TAŞıYOR   16:52   CHP PARTI PROGRAMı TANıTıM TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BUNDAN SONRAKI YÜRÜYÜŞ, IKTIDARA YÜRÜYÜŞTÜR”   16:50   MURAT EMIR: KOMISYONDA KARARLıLıKLA, CESARETLE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ   12:44   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:31   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:55   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:31   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:55   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”   22:41   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:04   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:55   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:30   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:59   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:56   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:50   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:40   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Politikalar Ofisi, 27 belediyeye aktarım yaptı


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Politikalar Ofisi, toplam 27 belediyeye 40`a yakın projenin aktarımını yaparak, hizmet modellerini anlattı.

 

Tarih : 21 Mart 2025 Cuma 09:39   Okunma : 831

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Politikalar Ofisi, toplam 27 belediyeye 40`a yakın projenin aktarımını yaparak, hizmet modellerini anlattı.

Bugüne kadar aralarında büyükşehir belediyelerinin de bulunduğu 16 farklı belediyeyi ağırlayan, 11 belediye ile de projeler konusunda görüşmelerini sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Politikalar Ofisi, "Herkesin Kimsesi" sloganıyla, 17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü`nde açıldı. 

Ofis, Akdeniz İlçesi`nin Hal Mahallesi`nde yer alması ve dezavantajlı bir mahalleden yine dezavantajlı gruplara yönelik hizmetler üretmesi ile önem taşıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Politikalar Ofisi; İstanbul, Ankara, Balıkesir, Eskişehir, Tekirdağ, Muğla ve Diyarbakır gibi büyükşehir belediyelerinin yanı sıra; Artvin, Giresun gibi il belediyeleri ve İstanbul Üsküdar, İzmir Bayraklı, Çanakkale Çardak, Rize Fındıklı, Hatay Samandağ, Osmaniye Kadirli ve Gaziantep Şehitkamil gibi ilçe belediyelerinden temsilciler olmak üzere toplam 16 belediyeyi bünyesinde ağırladı.

Bugüne kadar 40`a yakın projeyi anlatarak, Mersin Büyükşehir`in ‘Doğumdan Ölüme Belediyecilik`, ‘Bütünsel ve Döngüsel Hizmetler`, ‘Ev ve Mahalle Temelli Çalışmalar` ile ‘Herkes İçin Mersin` hizmet modellerini aktardı.

Ofis ile diğer illere sağlıktan tarıma, kültür sanattan özel gereksinimli bireylere yönelik hizmetlere kadar pek çok iyi örnek uygulama anlatıldı. Bu kapsamda Mahalle Mutfakları, Süt Senin Gurur Mersin`in Projesi, Kadın Ustalar, Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri, HPV Aşı Uygulaması, Kariyer Merkezi, Aşhane, çamaşır kafeler, özel gereksinimli bireylere yönelik hizmetler, hayvanlara yönelik verilen hizmetler, Kompost Üretim Tesisi, Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi, Evimiz Atölye Projesi ile Emekli Evleri ve Hanım Evi gibi projeler, diğer kentlere örnek oldu. Farklı şehirlerden Mersin`deki uygulamaları incelemeye gelen yetkililer, kendi şehirlerinde de bu hizmetlerin çalışmalarına başladı. Ofis bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birbirinden farklı şehirlerden temsilcileri ağırlamaya devam edecek.

Mersin Büyükşehir`in iyi örnek modelleri, Türkiye`ye örnek

Sosyal Politikalar Ofisi; Mersin Büyükşehir`in Stratejik Planı`nın sosyal politikalar konusunda çalışmalarına katkıda bulunuyor ve destekliyor. Ofis; saha çalışmaları yapıyor, eğitimler veriyor, politika önerileri sunuyor ve iyi örnek modellerini yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Ofis kentte sosyal değişimi sağlayan örnek projelerin farklı il ve ilçelerdeki yerel yönetimlere aktarılması ve uygulanması konusunda aracı olmayı da sürdürüyor. Ayrıca, yerel yönetimlerin yoksulluğu önlemek için yaptıkları projelere yönelik ulusal ve uluslararası çalışmaları da gözeterek önerilerde bulunan ofis, yerel sorunlara, yerel çözümler üretilmesi dolayısıyla hak temelli uygulamaların görünür olmasını amaçlıyor.

Yerel yönetimlerin yoksullukla mücadeleyi benimsemiş temel aktörlerden biri olduğu gerçeği ile kamu kurumları ile iş birliği yaparak yoksullukla mücadele etmeyi gözeten ofis; ulusal ve uluslararası yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yaparak ulusal ve küresel yoksulluğun önlenmesi için koordinasyon dâhilinde çalışmalarına devam ediyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA