17 Ekim 2025 Cuma

15:12   YENIŞEHIR BELEDIYESI 2. AKDENIZ BIENALI’NE EV SAHIPLIĞI YAPıYOR   15:10   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SOKAK HAYVANLARı İÇIN “DOĞAL YAŞAM ALANı” PROJESI    13:58   AK PARTI’YE GEÇECEĞI IDDIA EDILEN BURCU KÖKSAL: BULUNDUĞUM YERDEYIM, HIÇBIR YERE GITMIYORUM   13:57   SINEMA SALONLARıNDA BU HAFTA: 8 YENI FILM VIZYONA GIRECEK   13:56   KONGREYE SAATLER KALA ÇAĞATAY GÜÇ IL BAŞKANLıĞı ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   13:53   CAN HOLDING’E YENI OPERASYON... KENAN TEKDAĞ VE ŞAKIR CAN’ıN DA ARALARıNDA BULUNDUĞU 36 ISIM HAKKıNDA GÖZALTı KARARı VERILDI   09:45   MERSIN’DE SANATıN YENI SESI: BÜYÜKŞEHIR’DEN ODA ORKESTRASı ATAĞı   08:22   AYM’DEN GEZI DAVASı İÇIN HAK İHLALI TESPITI: “ADIL YARGıLANMA HAKKı YOK SAYıLDı”   18:50   TOROSLAR’DA 2026 VIZYONU: 3.8 MILYARLıK BÜTÇEYLE DÖNÜŞÜM BAŞLıYOR!   16:14   AKDENIZ’IN IŞıĞı, TARSUS’UN KALBINDE YANDı   16:09   “MEDENI HAKLAR REHBERI” PROJESI İLE ADALETE ERIŞIM GÜÇLENIYOR   16:07   MILLETVEKILI ALI BOZAN: BU SALDıRıNıN SORUMLUSU, BU ÜLKENIN BARıŞıNA ALÇAKÇA SALDıRANLARDıR.   16:06   AYŞEGÜL DOĞAN’DAN DERVIŞOĞLU’NA TEPKI   16:05   NARIN GÜRAN CINAYETI DAVASı’NDA YENI GELIŞME   11:53   BAŞKAN BAŞ’TAN KHK YÜRÜYÜŞÜNE NET DESTEK: “EKMEĞIYLE OYNANAN HER EMEKÇI İÇIN BURADAYıZ!”   10:40   BAŞKAN BOLTAÇ: “BIR KADıN ÜRETIRSE, BIR ŞEHIR BÜYÜR, BIR ÜLKE GÜÇLENIR”   10:28   TÜRKIYE NATO’DA GÜÇLÜ MESAJ VERDI: TSK GAZZE GÖREV GÜCÜ’NE HAZıR!   10:25   ÜÇÜNCÜ KıŞTA HÂLÂ KONTEYNERDE: DEPREM KONUTLARıNDA GERÇEK ORTAYA ÇıKTı   09:50   TRUMP’TAN GAZZE MESAJı: “HAMAS SILAHSıZLANMAZSA BIZ DEVREYE GIRERIZ”   09:30   KADıN ELIYLE BEREKET SOFRALARA TAŞıNıYOR: MERSIN’DE HASAT PAZARı COŞKUSU  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve gönüllüler, patili dostlar için iş birliği yapıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi`nde, haftanın belirli günlerinde belli bir program dahilinde; hayvanların beslenmesi, bakımı, padokların temizlik ve hijyeni, havalandırılması ve günlük ihtiyaçlarının karşılanması gibi konularda, gönüllüler bakımevi personeline destek oluyor.

 

Tarih : 21 Mart 2025 Cuma 09:15   Okunma : 1108

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi, Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, haftanın belirli günlerinde belli bir program dahilinde; hayvanların beslenmesi, bakımı, padokların temizlik ve hijyeni, havalandırılması ve günlük ihtiyaçlarının karşılanması gibi konularda, gönüllüler bakımevi personeline destek oluyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, gönüllülerle iş birliği içerisinde çalışıyor. Hayvan Bakımevi’nde kalan can dostların sağlıklı ve güvenli bir yaşam sürmesi için beslenmesinden aşısına, kısırlaştırmadan tedavisine, rehabilitasyondan sahiplenilmesine varıncaya kadar her ihtiyacı büyük bir titizlikle karşılanıyor.

Gönüllülerin bu süreçte etkin olması hayvan sevgisini aşılamakla kalmıyor, büyükten küçüğe herkesin toplumsal bilinç ve duyarlılığının artmasına da büyük katkı sunuyor. İnsanlarla sokak canları arasındaki bağları güçlendiren bu uygulama, sokak hayvanları hakları konusunda farkındalık kazanılmasının da önünü açıyor.

“El Birliği ile Daha Güçlüyüz’ anlayışı çerçevesinde gönüllülerle birlikte çalışıyoruz”

Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürü Veteriner Hekim Ömer Benli, can dostların bakımı ve rehabilitasyonunda gönüllülerle birlikte iş birliği içerisinde çalıştıklarını kaydederek, “Hayvansever vatandaşlarımız, barınakta gönüllü olarak çalışmak istediklerini bizlere iletiyorlar. Gerekli koşulları sağlayan gönüllülerimiz, burada can güvenliklerine zarar gelmeyecek şekilde personelimizin eşliğinde hayvanların bakımlarına, beslenmelerine ve temizliklerine yardımcı oluyorlar. Sloganımız olan ‘El Birliği ile Daha Güçlüyüz’ anlayışı çerçevesinde çalışmalarımızı gönüllülerle beraber yürütüyoruz. Bu anlamda her şeyimiz şeffaf” ifadelerini kullandı.

Gönüllü olarak çalışmak isteyenlerde aranan kriterlere de değinen Benli, “Bizlere gönüllü olarak çalışmak istediğini ileten vatandaşlarımızın ilk olarak araştırmasını yapıyoruz. ‘Gerçekten hayvansever mi, evinde hayvanı var mı, sokakta hayvan besliyor mu, daha önce bizimle çalışmış mı’ gibi kriterlere bakıyoruz. Bu kriterleri karşıladığı takdirde, buraya geliyorlar ve birlikte çalışıyoruz. Bütün gönüllülerimizi, belli bir program dahilinde farklı günlerde faydalı olabilecek alanlara yönlendirerek, bizlere destek olmalarını sağlıyoruz” dedi.

“Mersin Büyükşehir, sokak canları konusunda çok duyarlı”

Patili dostların bakımı ve beslenmesi için 20 yıldır gönüllü olarak çalıştığını, 2024’ün Temmuz ayından bu yana da Büyükşehir’le iş birliği içerisinde çalıştığını söyleyen Sevil Kumaş, “Buraya her salı, diğer gönüllü hayvansever arkadaşlarımı da alıp çalışmaya geliyoruz. Personel burada ne yapıyorsa, biz de aynısını yapıyoruz. Ben Türkiye’nin birçok yerindeki barınaklara gittim. Bazılarına giriş çıkış, fotoğraf çekmek, ziyaret etmek bile yasak. Burada Salı ve Perşembe günü hariç, her gün saat 10.00 ile 15.00 arasında gelip hayvanları ziyaret edebiliyorsunuz. Yardım etmek istiyorsanız bu talebinizi iletebiliyorsunuz ve sahiplenme yapabiliyorsunuz. Bu açıdan burada büyük bir pozitiflik var” diye konuştu.

Sokak hayvanları konusunda ilçe belediyelerine de büyük sorumluluk düştüğünü, bunları yerine getirmedikleri takdirde bu yükü Büyükşehir Belediyeleri’nin çektiğini dile getiren Kumaş, şöyle devam etti:

“Onlar da eğer barınak açarlarsa, Büyükşehir’in daha da güçleneceğini ve daha güzel şeyler yapacağını düşünüyorum. Kısa bir süre sonra Vahap Başkanımızın burada açacağı ‘Patiliköy’ doğal yaşam alanı, bütün hayvanseverlerin hayal ettiği bir ortam. Çünkü biz hayvanseverler, kapalı kafes ve o soğuk fayansları sevmiyoruz. Patiliköy’de hayvanlar için ağaçlar, toprak, otomatik suluk, mamalıklar var ve bitme dertleri yok. Hayvanlar istedikleri gibi koşturuyor ve ağacın altında yatıyorlar. Bu çok güzel bir şey. Bu sebeple belediye ile iş birliği içerisinde çalışmamız gerekiyor.”

“Gönüllülük esasıyla çalışmak için hayvanları çok sevmek gerekiyor”

Bir başka gönüllü Mertcan Yılmaz ise barınakta iki aydır gönüllü olarak çalıştığını, gönüllülük esasıyla çalışmanın ilk kuralının hayvanları çok sevmekten geçtiğini belirterek, “Geldiğimizde hayvanların bakımlarını, mamaların ve suların temizliğini yapıyoruz. Keşke gönüllü sayısı daha çok olsa veya keşke buraya hiç gerek olmadan bütün hayvanlar özgür olsalar, ama elimizden geldiğince hayvanlara sahip çıkmaya çalışıyoruz. Normalde diğer belediyeler buna izin vermiyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi bu konuda çok çok iyi” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA