24 Temmuz 2026 Cuma

16:09   REMZI ÇAYıR’DAN, MUHSIN YAZıCıOĞLU SORUŞTURMASıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BU IŞIN PEŞINDEYIZ, BU IŞI BıRAKMAYACAĞıZ"   16:05   GAZETECILER CEMIYETI BAŞKANı NAZMI BILGIN: "ÖZGÜR BASıN DEMOKRASININ TEMEL DIREĞIDIR"   15:35   CHP’LI ÖZKAN YENI KITABıNı ÖZGÜR ÖZEL’E HEDIYE ETTI   15:33   SUSUZ BELEDIYE BAŞKANı OĞUZ YANTEMUR VE BELEDIYE MECLIS ÜYELERI CHP’DEN ISTIFA ETTI   15:32   DEVLET BAHÇELI: “CHP’DEN AYRıLACAK MILLETVEKILI ORANıNDA HAZINE YARDıMı YENI PARTIYE AKTARıLMALı”   13:31   ANAYASA MAHKEMESI’NDEN SIVAS KATLIAMı KARARı: YAŞAM HAKKıNıN USUL BOYUTU IHLAL EDILDI   13:30   IRAK BAŞBAKANı ZEYDI, WASHINGTON’ıN ARDıNDAN TAHRAN’A GIDIYOR   13:29   CHP’LI DENIZ DEMIR: "KıLıÇDAROĞLU’NA ATFEDILEREK DOLAŞıMA SOKULAN; ’3 YıL BEKLEDIK, PARTIMIZI GERI ALDıK. 3 YıL DAHA BEKLERIZ, BÖLÜNEN OYLARıMıZı GERI ALıRıZ’ IFADESI TAMAMEN ASıLSıZDıR"   13:29   DIYARBAKıR’DA 685 KIŞI CHP’DEN ISTIFA ETTI   09:32   SIYASET DÜNYASıNDA DEPREM: ODUNPAZARı’NDA 22 MECLIS ÜYESI İSTIFA ETTI!   09:30   KÜRESEL ISıNMAYA KARŞı DEV HAMLE: MERSIN METAN GAZıNı ENERJIYE DÖNÜŞTÜRÜYOR!   08:37   HES DEVRINE SERT TEPKI: ’KAMU VARLıKLARı GÜNÜ KURTARMAK İÇIN SATıLAMAZ!’   16:57   ÇANKAYA BELEDIYESI BAŞKAN VEKILLIĞI’NE HALDUN GÜLER SEÇILDI   16:56   GAZETECI ALICAN ULUDAĞ SERBEST BıRAKıLDı   15:39   KıLıÇDAROĞLU’NDAN YENI PARTIYE ILIŞKIN ILK DEĞERLENDIRME: “AYRıLANLAR HAKKıNDA OLUMSUZ YORUM YAPMAYACAĞıZ"   15:37   TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ, SIYASI PARTI TURUNU TAMAMLADıKTAN SONRA AÇıKLAMA YAPACAK   15:35   ADALET BAKANı GÜRLEK AÇıKLADı: ANKARA’DAKI HELIKOPTER KAZASıNDA PILOT EMEKLI ALBAY YAŞAMıNı YITIRDI   15:33   GÖREVDEN ALıNAN CHP AKSARAY İL BAŞKANı ÖZDEMIR PARTI BINASıNDAN AYRıLDı   13:25   ÖRSAN ÖYMEN ÖLÜMÜNÜN 39. YıLıNDA ANıLDı: "GERÇEĞIN PEŞINDEN GITMEYI GAZETECILIĞIN VAZGEÇILMEZ ILKESI OLARAK GÖRDÜ"   13:23   DERVIŞOĞLU’NDAN KURTULMUŞ’A: "AĞZıNA KADAR GAFLET DOLU BU DÜZENLEME FIKRINI, TÜRK MILLETININ MI, İMRALı’NıN Mı ONAYıNA SUNACAKSıNıZ?"  
 
     
   

CHP, cumhurbaşkanı adayı ön seçimi için yarın 81 ilde 973 ilçede 5 bin 600 sandık kuracak


CHP, gözaltına alınan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun tek aday olduğu ve yarın yapacağı cumhurbaşkanlığı ön seçimi için 81 ilde ve 973 ilçede 5 bin 600 sandık kuracak. Bu kapsamda Ankara`da 25 ilçede, İstanbul`da 39 ilçede ve İzmir`de 30 ilçede, ilçe başkanlıklarının yanı sıra belediyelere ait sosyal tesisler, pazar yerleri, kahvehane, düğün salonu ve spor salonları gibi halkın rahat erişebileceği yerlerde vatandaşlar sandıklara gidip oy verebilecek. Vatandaşlar oy kullanacakları yere onsecim.chp.org.tr adresinden erişebilecek.

 

Tarih : 22 Mart 2025 Cumartesi 09:18   Okunma : 862

(ANKARA) - CHP, gözaltına alınan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun tek aday olduğu ve yarın yapacağı cumhurbaşkanlığı ön seçimi için 81 ilde ve 973 ilçede 5 bin 600 sandık kuracak. Bu kapsamda Ankara`da 25 ilçede, İstanbul`da 39 ilçede ve İzmir`de 30 ilçede, ilçe başkanlıklarının yanı sıra belediyelere ait sosyal tesisler, pazar yerleri, kahvehane, düğün salonu ve spor salonları gibi halkın rahat erişebileceği yerlerde vatandaşlar sandıklara gidip oy verebilecek. Vatandaşlar oy kullanacakları yere onsecim.chp.org.tr adresinden erişebilecek.

CHP, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun tek aday olduğu cumhurbaşkanlığı ön seçimini yarın gerçekleştirecek. 81 ilde ve 973 ilçede 5 bin 600 sandık kurulacak. Üyeler için oy verme işlemi sabah saat 08.00`da başlayacak ve 17.00`da bitecek. Üye olmayan vatandaşlar ise ön seçim sandığının yanına konulacak "Dayanışma Sandığı"nda oy kullanabilecek. Vatandaşlar oy kullanacakları yere onsecim.chp.org.tr adresinden de ulaşabilecek. Bu kapsamda Ankara`da 25 ilçede, İstanbul`da 39 ilçede ve İzmir`de 30 ilçede ilçe başkanlıklarının yanı sıra belediyelere ait sosyal tesisler, pazar yerleri, kahvehane, düğün salonu ve spor salonları gibi halkın rahat erişebileceği yerlere sandıklar kurulacak.

Özgür Özel: "Tüm Türkiye`yi dayanışma sandıklarında olmaya davet ediyorum"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı İmamoğlu`nun gözaltına alınmasının ardından Saraçhane`den vatandaşlara seslenerek, "23 Mart Pazar günü, sandığımızın yanında bir de dayanışma sandığı olacak. O sandığa oy vermeye, tüm siyasi partiler, her görüşten ama demokrasiden yana olan herkes davetlidir. Cumhuriyet`e, demokrasiye, sandığa inanan, demokrasiye ihtiyaç duyan herkesi 23 Mart`ın dayanışma sandığına bekliyoruz. Tüm Türkiye`yi dayanışma sandıklarında olmaya davet ediyorum” demişti.

Ekrem İmamoğlu: "Dayanışma Sandığı fikri için tüm yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum"

İBB Başkanı İmamoğlu ise ön seçim ile ilgili şu mesajı paylaşmıştı:

"Benim için oy kullanacak bütün CHP`li yol arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Her üyemiz bana çok büyük bir güç verecektir. Tüm yol arkadaşlarımdan isteğim şudur; öncelikle partimize üye olmayan vatandaşlarımızın da oy kullanabilmesini sağlayacak olan Dayanışma Sandığı fikri için tüm yol arkadaşlarıma teşekkür ediyor, seçim günü oy kullanmaya gelen vatandaşlarımıza sevgi ve selamlarımı iletmenizi rica ediyorum. Ayrıca; oy kullanma hakkı bulunmayan çocuklarımız ve gençlerimiz için oy verme alanlarına birer stant kurmanızı, onların tertemiz kalpleri ve parlak zihinleriyle yazacakları mektupları, yapacakları resimleri bana iletmenizi istiyorum. Çocuklarımızın ve gençlerimizin bana göndereceği duygu ve düşünceler, ülkemizin güzel yarınlarının teminatı ve benim de en büyük motivasyon kaynağım olacaktır. Milletimize, parti üyelerimize, gençlerimize ve çocuklarımıza şimdiden teşekkür ediyor, hepinizi çok seviyorum."

Gül Çiftci: "Oy pusulalarımız aynı olacak"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci ise "Dayanışma Sandığı"na ilişkin şunları söylemişti:

"Oy pusulalarımız aynı olacak. Ancak üyemizin oy kullandığı sandık başka olacak, dayanışma sandığı bambaşka olacak. Dayanışma sağlığında oy kullanmaya gelmek isteyen ve bizimle bu haksızlığın karşısında durmak isteyen yurttaşlarımızın herhangi bir şekilde iletişim bilgisini almayacağız. Paylaşmak isteyen bizimle daha sonra bir arada durmak isteyen yurttaşımız elbette bizimle iletişim bilgisini o anda paylaşabilir. Hatta o anda üye bile olabilirler partimize. Ancak paylaşmak istemeyen de paylaşmayacak."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA