5 Ocak 2026 Pazartesi

13:03   “ADANA’NıN KURTULUŞUNUN 104. YıLı: BAŞKAN ALTıOK’TAN BIRLIK VE İLHAM MESAJı”   10:10   MERSIN’DE ÖZEL GEREKSINIMLI BIREYLERE GÜVENLI YAŞAM İÇIN MAHREMIYET EĞITIMI   09:58   TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASı: SPORUN BAŞKENTI OLMA YOLUNDA TARIHI ADıM   16:35   3 OCAK RUHU MERSIN’DE YANKıLANDı: KURTULUŞUN 104. YıLıNDA BIRLIK, DEMOKRASI VE BARıŞ VURGUSU   15:05   “TOROSLAR’DA 104 YıLLıK ZAFER ADıMLARı: BINLERCE MERSINLI TARIHE YÜRÜDÜ”   22:47   BAŞKAN SEÇER’DEN 3 OCAK MERSIN’IN KURTULUŞ YıL DÖNÜMÜ MESAJı   22:43   BAŞKAN V. ŞENER: “3 OCAK, MILLETIMIZIN BAĞıMSıZLıK İRADESININ BIR SIMGESI”   22:40   CHP MERSIN MILLETVEKILI GÜLCAN KıŞ’TAN 3 OCAK KURTULUŞ GÜNÜ MESAJı   19:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN 2025’TE SAĞLıK VE SOSYAL DESTEKTE REKOR HIZMET: DOĞUMDAN YAŞLıLıĞA YANıNıZDA!   19:29   “YENIŞEHIR HALK KART ILE 853 AILEYE DESTEK: ARALıK ÖDEMELERI HESAPLARDA”   18:26   DILEK KAYA İMAMOĞLU: MILLETIMIZ DOĞRUNUN, HAKLıNıN YANıNDA DURMAYA DEVAM EDECEK   15:25   TÜM EMEKLILERIN SENDIKASı, AÇLıK SıNıRı ALTıNDAKI EMEKLI MAAŞLARıNA KARŞı BAKıRKÖY’DEN SES YÜKSELTTI… 82 YAŞıNDAKI EMEKLI: GıDASıZLıKTAN ARTıK SESIMIZ ÇıKMıYOR   15:20   CHP’NIN ÇANKıRı MITINGI… CEMAL ENGINYURT: “KAR DA KıŞ DA OLSA BIZ SÖZ VERDIK; MEYDANLARDAYıZ”   14:18   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “KIM FILISTIN IÇIN SES ÇıKARMAK ISTIYORSA IZIN VERSINLER AMA IKILI UYGULAMA DOĞRU DEĞIL, VICDANLARı YARALıYOR”   14:14   ÜMIT ÖZDAĞ: "BAĞ-KUR VE GSS’LILERIN SAĞLıĞA ERIŞIMINI SAĞLAYACAK CUMHURBAŞKANLıĞı KARARNAMESI VAKIT KAYBETMEKSIZIN ÇıKARıLMALıDıR"   13:29   TÜRKIYE KADıN DERNEKLERI FEDERASYONU: 2025 YıLıNDA EN AZ 391 KADıN ÖLDÜRÜLDÜ   13:28   İRAN’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN TEHDITLERINE YANıT: ABD’NIN MÜDAHALESI TÜM BÖLGEDE KAOS ANLAMıNA GELIR   13:27   İRAN’DA PROTESTOLAR BÜYÜYOR... PROTESTOCULAR ILE GÜVENLIK GÜÇLERI ARASıNDAKI ÇATıŞMALARDA EN AZ 7 KIŞI ÖLDÜ   13:25   MURAT ÇALıK: ZOR KOŞULLARDA DAHI HATıRLANMAK, DOSTLUĞUN VE DAYANıŞMANıN SıNıR TANıMADıĞıNı BIR KEZ DAHA GÖSTERIYOR   11:40   “MERSIN’IN 104 YıLLıK ONURLU DIRENIŞI: BAŞKAN ÖZYIĞIT’TEN KURTULUŞ MESAJı”  
 
     
   

İmamoğlu`nun avukatından soruşturma sürecine tepki: Adil yargılanma hakkı ihlal edildi


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun avukatı Mehmet Pehlivan, soruşturma sürecinde hukuka aykırı uygulamaların olduğunu belirterek, "Adil yargılanma hakkı ihlal edilmiştir" dedi.

 

Tarih : 22 Mart 2025 Cumartesi 07:54   Okunma : 1447

(İSTANBUL) - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun avukatı Mehmet Pehlivan, soruşturma sürecinde hukuka aykırı uygulamaların olduğunu belirterek, "Adil yargılanma hakkı ihlal edilmiştir" dedi.

Mehmet Pehlivan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ekrem İmamoğlu`nun ifadesinin ardından henüz avukatlar dosyaya ulaşmadan, ifadenin imzasız halinin basına sızdırıldığını vurguladı. Bu durumun soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiğini ifade eden Pehlivan, "Bu sayede kamuoyu, gerçekleri daha hızlı öğrendi" diye konuştu.

"Gizli tanık uygulaması suistimal edildi"

Soruşturma sürecinde gizli tanık uygulamasının suistimal edildiğini kaydeden Pehlivan, tanık beyanlarının bağlamından koparılarak sunulduğunu söyledi. Pehlivan, "Gizli tanık ifadeleri tek bir kurgu altında seçilip servis edilmiştir. Ayrıca, hukuka aykırı şekilde kaydedildiği iddia edilen ses kayıtları ve karmaşık şekilde sunulan HTS verileri, bu soruşturmanın hukuki olmaktan çok politik kaygılar taşıdığını açıkça göstermektedir" dedi.

Savunma tarafının dosyadaki kısıtlılık nedeniyle bilgi edinemediğini dile getiren Pehlivan, iktidara yakın medya organlarının ise soruşturma detaylarını çarpıtarak servis ettiğini vurguladı.

"Masumiyet karinesi ihlal edildi"

İmamoğlu`na yöneltilen suçlamalarla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`nın basın açıklaması yaptığını hatırlatan Pehlivan, açıklamada "suç örgütü lideri" ifadesinin kullanıldığını belirtti. Pehlivan, "Bu, Sayın İmamoğlu`nun masumiyet karinesini ve lekelenmeme hakkını açıkça ihlal etmektedir" dedi.

Soruşturma dosyasının, ilgisiz belgelerle doldurularak kamuoyunda kapsamlı bir inceleme yapılıyormuş algısı yaratılmak istendiğini belirten Pehlivan, "Sayıştay ve Danıştay tarafından hukuka uygunluğu onaylanmış ihaleler bile suçlama konusu haline getirilmiştir" ifadelerini kullandı.

"Bu ihlal, hukukun ortadan kaldırılmasıdır"

Soruşturma sürecinde hukuka aykırı uygulamalar olduğunu vurgulayan Pehlivan, "Bu soruşturma, adil yargılanma hakkının ihlalidir. Bu ihlal, hukukun ve adaletin Anayasaya, temel hak ve özgürlüklere aykırı olarak yargıya erişimin yargı eliyle önlenmesi ve hukukun ortadan kaldırılmasıdır" dedi. Pehlivan, şunları kaydetti:

"Sonuç olarak; yasal olmayan gözaltı, sözde kanıtlar, gizli tanıklar, normal tanık olmasına rağmen ismi belirtilmeyen ve bu sayede gizlenen tanıklar, yasal olarak elde edilmeyen ve Sayın İmamoğlu`yla da ilgisi olmayan ses kayıtları gibi gerçek dışı iddialara dayanan bu soruşturmanın hiçbir mantıki, hukuki ve ikna edici bir yanı bulunmamaktadır."

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA