23 Şubat 2026 Pazartesi

16:03   BERLINALE’DE TARIHI GECE: EMIN ALPER’DEN ÖDÜL KONUŞMASıNDA DEMIRTAŞ VE İMAMOĞLU MESAJı   16:01   FENERBAHÇE BEKO’DAN KUPAYA DAMGA! BEŞIKTAŞ GAİN’I FINALDE FARKLı GEÇTI   14:15    YENIŞEHIR’IN EĞITIM DEVRIMI TÜRKIYE’YE MODEL OLDU: ROTARY’DEN ÖDÜL GELDI   12:25    AKDENIZ BELEDIYE SPOR ŞAMPIYON GIBI! LIDERLIĞI GARANTILEDI, GÖZLER PLAY-OFF’TA   12:20   “BIR GECEDE SERVET DEĞIL, GELECEK KAYBOLDU! GÜLCAN KıŞ AFET BÖLGESINDEN SESLENDI”   12:01   SEMIH PALAMUT KAZANLı’DA AFET BÖLGESINDE: “ÜRETICIMIZIN SESINI ANKARA’YA TAŞıYACAĞıZ”   10:18   ŞEVKIN’DEN ADALET VE EKONOMI ÇıKıŞı: “ADANA AYAĞA KALKACAK, TÜRKIYE DEĞIŞECEK”   10:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN ANAMUR’A DEV HIZMET HAMLESI: 4 İLÇEYE TEK NOKTADAN ÇÖZÜM   10:14    TALAT DINÇER TBMM’DE İSYAN ETTI: “SERVISCELL DAYATMASı ESNAFı BITIRIR, DERHAL GERI ÇEKILSIN!”   10:11   SEL SONRASı HAREKETE GEÇILDI: AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN MILLET BAHÇESI SAHILINE 120 KAMYONLUK TEMIZLIK OPERASYONU   10:10   ÖZGÜR KARABAT: “TÜRKIYE SAVAŞTA DEĞIL AMA UMUT GÖÇ EDIYOR” YOKSULLUKTA AVRUPA’Yı SOLLADıK, GENÇLER ALMANYA YOLUNDA   01:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN TOROSLAR’DA DEV İFTAR: “EŞIT YURTTAŞLıK SOFRASıNDA BULUŞUYORUZ”   01:08   BAKıRKÖY’DEN GAZZE’YE: “İSRAIL’E TAM AMBARGO” ÇAĞRıSı GECEDE YÜKSELDI   01:05   MERSIN İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN PALM CITY’DE KÜLTÜR ŞÖLENI   01:03   NAZLıAKA’DAN İKTIDARA SERT ÇıKıŞ: “KADıNLARıN HAYATı PAMUK İPLIĞINE BAĞLı”   01:02   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ‘GAZZE BARıŞ KURULU’ ÇıKıŞı: “FILISTIN YOKSA, TÜRKIYE DE OLMAMALı!”   01:01   ÖZGÜR ÖZEL KOCAELI’DE 10 BIN METREKAREYI DOLDURDU: “SANDıĞA SAHIP ÇıKANLAR BURADA”   14:15   CHP AKDENIZ’IN YÜKSELEN İSMI SEMIH PALAMUT’TAN NET MESAJ: “GÜÇLÜ ÖRGÜT, GÜVENLI GELECEK”   12:26   550 KILOMETRELIK TARIH VE DOĞA ROTASı: MERSIN’DE KILIKYA YOLU’NA YOĞUN İLGI   12:15   “ANA DILDE EĞITIM LÜKS DEĞIL, HAKTıR”: 3. ANADILI SEMPOZYUMU’NDAN ANKARA’YA NET MESAJ  
 
     
   

Saraçhane`de toplananlar yurttaşlar: Adalet için, gençler için buradayım... Mesele parti meselesi değil, halk meselesi... Yeter artık, gitsinler başımızdan


Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun gözaltına alınmasının ardından dün akşam Saraçhane`de toplanan vatandaşlar ANKA`ya konuştu. Bir vatandaş "Adalet için buradayım, gençlerimiz için buradayım" derken bir diğer vatandaş ise "Halk ne istiyorsa onun gereğini yapsınlar. Onun için buradayız. Hak, hukuk, adalet için buradayız" şeklinde konuştu.

 

Tarih : 22 Mart 2025 Cumartesi 07:47   Okunma : 717

Haber: Beril KALELİ/Kamera: Vedat BAYRAKTAR

(İSTANBUL) Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun gözaltına alınmasının ardından dün akşam Saraçhane`de toplanan vatandaşlar ANKA`ya konuştu. Bir vatandaş "Adalet için buradayım, gençlerimiz için buradayım" derken bir diğer vatandaş ise "Halk ne istiyorsa onun gereğini yapsınlar. Onun için buradayız. Hak, hukuk, adalet için buradayız" şeklinde konuştu.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun gözaltına alınmasının ardından ülke genelinde başlayan protestolar devam ediyor. Genci yaşlısı binlerce vatandaş üçüncü akşam İBB binasının bulunduğu Saraçhane`de toplandı. Meydanda üzerinde "Adalet öldü" yazan tabut taşındı. Alanda bulunan vatandaşlar ANKA`ya konuştu. Vatandaşların görüşleri şu şekilde:

"Halk ne istiyorsa onun gereğini yapsınlar. Onun için buradayız. Hak, hukuk, adalet için buradayız."

"25 yaşındayım, geleceğim yok benim şu an"

"25 yaşındayım, benim şu an moralim sıfır. Genç olarak, birşey düşünemiyorum, geleceğim yok benim şu an."

"Ben torunum için çok endişeliyim. Biz Ekrem abimizi kimseye vermeyiz. O başa gelecek diye korkuyor, yataklarında uyuyamıyorlar. İstifa etsin, acil istifa etsin ve acil seçime gidilsin. Biz bilerek buralara gelmedik, o bizi çıkardı dışarılara. Bizim suçumuz yok."

"Köyceğiz`den buralara kadar geldim. Bu mitinge, hak için geldim, hukuk için geldim. İnsan hakları için geldim. Türkiye gittikçe daha kötüye gidiyor, nereye kadar böyle gidecek?"

"Gelecek nesil için geldim. Gelecek nesil için geldim ben, şimdiden sonra ne yapabilirim ki. Gençlik için ben buradayım, gelecek için buradayım."

"Tamamen anayasal hakkım için buradayım. Seçilmiş bir belediye başkanını bu şekilde içeri almalarını doğru bulmuyorum, Ekrem İmamoğlu`nun yanındayız. Gelecekteki Cumhurbaşkanımızın yanındayız daha doğrusu. Bu haksızlığın karşısındayız onun için buradayız."

"Kanser hastasıyım ama buraya geldim. İmamoğlu içeriden çıksın diye geldim. Çoluk çocuğumuzun, torunumun geleceği için geldim ben buraya."

"Artık bu parti meselesi değil, halk meselesidir. Umarım bir an önce adalet yerini bulur."

"Kızım 9 Eylül`de öğrenci; bugün yapılanları gördünüz mü?"

"Adalet için buradayım, gençlerimiz için buradayım. İnşallah düzelecek. Benim kızım 9 Eylül`de öğrenci. Bugün yapılanları gördünüz mü? Onun güvenliğini kim sağlayacak? Ne yapacağım ben buradan, nasıl yetişeceğim? Ben İmamoğlu için gelmedim buraya, hak için geldim, adalet için geldim."

"Sahip çıkacağız adaletimize"

"Ülkede adalet kalmadı. Bunlara artık yeter diyoruz. Gitsinler başımızdan, artık yeter."

"Hak, hukuk, adalet için buradayız. Sayın Ekrem İmamoğlu çıkana kadar buradan da gitmeyeceğiz."

"Memlekette adalet yoktur, adalet olmadığından geldik buraya. Memlekette geçim yok, geçimden geldik. 60 yaşındayız, bir gün doğru düzgün bir yaşam bulamadık."

"Torunlarımız için geldik, bizden geçti artık."

"Şimdi nasıl yargılanacak benim başkanım; Kim yargılayacak onu, bağımsız bir yargı yok ki"

"Üzgünüz. Ergenekon nasıl aklandıysa, rabbim çaresizlerin çaresi olacak bu Ramazan`da. Kim haklıysa o kazanacak. Ben Ekrem İmamoğlu`nun suçsuz olduğuna, diplomasının gerçek olduğuna, bazı kıskanç kişilerin çekemediğine inanıyorum. Bağımsız yargı istiyorum ben, kuvvetler ayrılığı istiyorum. Şimdi nasıl yargılanacak benim başkanım. Kim yargılayacak onu, bağımsız bir yargı yok ki."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA