18 Eylül 2026 Cuma

21:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜRETICILERE DEV DESTEK: KÜÇÜKBAŞ HAYVAN, YEM, ZEYTIN MAKINESI VE BALıKÇıLıK EKIPMANLARı DAĞıTıLDı   10:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇOCUKLARA ÜCRETSIZ YAPAY ZEKÂ VE KODLAMA EĞITIMI   10:42   MERSIN EĞITIMINDE YENI DÖNEM ŞIFRELERI: LGS VE YKS BAŞARıSıNDAN OKUL TERKIYLE MÜCADELEYE DEV STRATEJI!   10:40   TOROSLAR’DA ÇIFTLERE BÜYÜK MÜJDE! EVLILIK İŞLEMLERINDE YENI DÖNEM BAŞLADı   10:30   HAVA DURUMU SIL BAŞTAN DEĞIŞIYOR: SıCAKLıKLAR DÜŞÜYOR, FıRTıNA VE SAĞANAK AKDENIZ ILE EGE’YI VURACAK!   08:47    MERSINLILERE MÜJDEYI VAHAP SEÇER VERDI: ’ÇOK YAKıN TARIHTE RAYLı SISTEMLE TANıŞACAĞıZ!’   08:33   TABELALAR ÇÖKTÜ, FIYATLAR 100 TL’YI AŞTı! AKARYAKıTTA TARIHI ZAM SONRASı AKARYAKıT İSTASYONLARıNDA TABELA ŞOKU   16:45   BAŞKAN SARı’YA “YıLıN AHI BABASı” ÖDÜLÜ   16:43   KORAL ÖMÜR: “ESNAFıMıZ MAHALLEMIZIN GÜVENI, KENTIMIZIN BEL KEMIĞIDIR”   16:41   TTB: "LGBTİ+’LARı HEDEF ALAN, TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERI YOK SAYAN SALDıRı DALGASı DERHAL SON BULMALıDıR"   16:40   YENİ PARTILI YAMAN: "AILELERIN GÜVENDE OLMASı ISTENIYORSA KADıN CINAYETLERI VE ISTISMAR SORUNLARı ÇÖZÜLMELI"   14:51   ÖZGÜR ÖZEL, TARıK AKAN’ı ANDı... “HEP MEMLEKETTEN YANAYDı”   14:49   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NA ILIŞKIN CEZA DAVASı 21 EKIM’E ERTELENDI   14:49   ABD BAŞKAN YARDıMCıSı VANCE: "ORTA DOĞU DıŞ POLITIKAMıZıN İSRAIL’E TABI OLMASıNA IZIN VEREMEYIZ"   11:30    GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA FLAŞ GELIŞME: TUTUKLU SAYıSı 38’E YÜKSELDI!   11:08   MERSIN’DE İLKÖĞRETIM HAFTASı COŞKUSU: ’TÜRKIYE YÜZYıLı MAARIF MODELI’ İLE İLK ZIL ÇALDı!   10:21   ÖZGÜR ÖZEL’DEN LE FIGARO’DA ÇARPıCı ANALIZ: ’21. YÜZYıL OTORITERLIĞININ ÖRNEĞIYIZ’   09:59   MERSIN’DE ÇOCUKLARıN "SPORBÜS" SEVINCI! 26 BINDEN FAZLA MINIK YETENEKLERINI KEŞFETTI   09:41   AKARYAKıTTA TARIHI REKOR VE ÜÇ HANELI DÖNEM! MOTORINE DEV ZAM GELIYOR: TABELALAR GECE YARıSı DEĞIŞECEK!   08:30   TARIHI KENTLER BIRLIĞI KAYSERI’DE TOPLANıYOR: MANSUR YAVAŞ VE MEMDUH BÜYÜKKıLıÇ’TAN KRITIK ZIRVE!  
 
     
   

İmamoğlu`nun tutuklanmasıyla ilgili kararda belirsizlik, adliyede verilen ilk bilgiler kaynağından yalanlandı


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için tutuklama kararı verildiği yönündeki haberler, kararların "henüz kesinleşmemesi ve kesin olarak açıklanmaması" gerekçesiyle başsavcılık kaynakları tarafından yalanlandı. Tutuklama kararı çıktığına ilişkin ilk bilgi, adliyede görevli gazetecilerle yine başsavcılıktan bazı isimler tarafından paylaşmasına karşın, yaklaşık yarım saat sonra başsavcılık adına açıklama yetkili kaynaklar, görevli gazetecilerin paylaşım grubuna "kararın henüz kesinleşmediği" bilgisini gönderdi. CHP`liler ve İmamoğlu`nun avukatları bu belirsizliğe ve çelişkili bilgiler yayılmasına tepki gösterdi. Başsavcılık, kesin kararların kısa bir süre sonra açıklanacağını duyurdu.

 

Tarih : 23 Mart 2025 Pazar 11:45   Okunma : 3383

(İSTANBUL) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`na tutuklama kararı verildiği yönündeki haberler, kararların "henüz kesinleşmemesi ve kesin olarak açıklanmaması" gerekçesiyle başsavcılık kaynakları tarafından yalanlandı. Başsavcılık adına açıklama yapmaya yetkili kaynaklar "terör suçundan sorgu devam etmektedir, savunmalar devam etmektedir" bilgisini paylaştı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun tutuklandığı yönündeki bilgiler, kaynağından yani İstanbul Adliyesi kaynaklarından yalanlandı. Tutuklama kararı çıktığına ilişkin ilk bilgiyi adliyede görevli gazetecilerle başsavcılıktan bazı isimler paylaştı. Bunun üzerinde önce Sabah gazetesi ve ardından Anadolu Ajansı, İmamoğlu`nun "yolsuzluk" suçundan tutuklandığını okurlarına duyurdu.

Ardından adliyede görevli tüm gazeteciler karara ilişkin bu bilgiyi alabilmek için kaynaklarına ulaştı. Gazetecilere bu kararın doğru olduğu bilgisi resmi görevli isimler tarafından aktarıldı. Ancak yarım saat kadar sonra yine başsavcılıktan bu kez başsavcılık adına açıklama yetkisi olan kaynaklar tarafından, görevli gazetecilerin paylaşım grubuna "kararın henüz kesinleşmediği" bilgisi gönderildi.

CHP`liler ve İmamoğlu`nun avukatları bu belirsizliğe ve çelişkili bilgiler yayılmasına tepki gösterdi. CHP kurmayları, bu durumu bir algı operasyonu olarak niteleyerek başsavcılığı eleştirdi. Başsavcılıktan yapılan bilgilendirmede ise kesin kararların kısa bir süre sonra açıklanacağı duyuruldu. Bilgilendirmede, "hem yolsuzluk hem terör" suçlamasıyla ilgili açıklanacak kesin kararın gazetecilerle paylaşılacağı belirtildi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA