5 Ağustos 2026 Çarşamba

21:33   YENİ PARTI BAĞıŞ KAMPANYASı SONUÇLARı AÇıKLANDı: ÖZGÜR CEYLAN TOPLANAN MIKTARı DUYURDU   19:11   VEDAT BILGIN’DEN DORUK MADENCILIK İŞVERENINE SERT ÇıKıŞ: ’EMEĞE VE DEVLETE SAYGıSıZLıK!’   16:13   CHP GRUP TOPLANTıSı... KEMAL KıLıÇDAROĞLU: YOLSUZUN, HıRSıZıN, MALı GÖTÜRENLERIN YANıNDA DURULMAZ   16:12   TÜRKIYE MADEN-İŞ ÜYELERI, ULUS ATATÜRK HEYKELI ÖNÜNDEN GAR’A YÜRÜDÜ: "HAKKıMıZı ALMADAN ANKARA’DAN AYRıLMAYACAĞıZ"   16:11   ÜMIT ÖZDAĞ, ÇORLU KARATEPE CEZAEVI’NDE SINEM DEDETAŞ VE OĞUZHAN UĞUR’U ZIYARET ETTI   16:09   DEM PARTI GRUP TOPLANTıSı... BAKıRHAN’DAN MECLIS’E "ÇERÇEVE YASA" ÇAĞRıSı: "BARıŞ İZLEME KURULU KURULSUN, SONBAHARDA YOL HARITASı ÇıKARıLSıN"   14:57   ABD EYALETLERI, TÜRKIYE DAHIL 60 TICARET ORTAĞıNA YÖNELIK YENI GÜMRÜK VERGILERI NEDENIYLE TRUMP YÖNETIMINE DAVA AÇTı   14:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN EKREM İMAMOĞLU’NUN X HESABıNA GETIRILEN ERIŞIM ENGELINE TEPKI   14:03   MHP GENEL BAŞKANı DEVLET BAHÇELI,    14:01   YENİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETIN 10 GÜN ÖNCE KURDUĞU PARTIYI, 10 YıLDıR FIRARI OLAN FETÖ’CÜLER KIRLETMEYE ÇALıŞıYORLAR"   12:14   KÜRESEL KRIZ DINLEMEDI, REKOR KıRDı! AKİB’DEN TEMMUZ AYıNDA 1,32 MILYAR DOLARLıK İHRACAT HAMLESI   11:55   TOROSLAR BELEDIYESI AKıL VE ZEKA OYUNLARı ATÖLYESI ÇANDıR MAHALLESI’NDE! BAŞKAN YıLDıZ ÇOCUKLARLA BULUŞTU   09:48   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KÜLTÜR PARK’TA AÇıK HAVA SINEMASı NOSTALJISI: ÇOCUKLAR HAYRAN KALDı   01:36   YENİ PARTI BAĞıŞ KAMPANYASıNDA SON DURUM: ÖZGÜR CEYLAN BEŞ GÜNLÜK TOPLAMı DUYURDU   17:19   YENİ PARTI SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: "İKI HAFTA IÇERISINDE YENI GENEL MERKEZIMIZE GIRMEYI PLANLıYORUZ"   17:18   ORMAN YANGıNLARıNDAN ETKILENEN BÖLGELERE 25 MILYON LIRALıK KAYNAK AKTARıLDı   17:15   YENİ PARTI’DEN ŞEHIT YAKıNLARı, GAZILER VE GATA IÇIN IKI KANUN TEKLIFI   17:12   ROJIN KABAIŞ’IN BABASı: "KıZıMıN DOSYASıNDA ETKIN SORUŞTURMA YÜRÜTÜLMÜYOR"   15:07   EKREM İMAMOĞLU: "ERDAL BAŞKANıMıZıN YANıNDAYıZ"   15:06   CHP ESKIŞEHIR MILLETVEKILI SÜLLÜ: “KıLıÇDAROĞLU’NUN GENEL BAŞKAN OLARAK KALMA GIBI BIR NIYETI YOK”  
 
     
   

İmamoğlu`nun tutuklanmasıyla ilgili kararda belirsizlik, adliyede verilen ilk bilgiler kaynağından yalanlandı


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için tutuklama kararı verildiği yönündeki haberler, kararların "henüz kesinleşmemesi ve kesin olarak açıklanmaması" gerekçesiyle başsavcılık kaynakları tarafından yalanlandı. Tutuklama kararı çıktığına ilişkin ilk bilgi, adliyede görevli gazetecilerle yine başsavcılıktan bazı isimler tarafından paylaşmasına karşın, yaklaşık yarım saat sonra başsavcılık adına açıklama yetkili kaynaklar, görevli gazetecilerin paylaşım grubuna "kararın henüz kesinleşmediği" bilgisini gönderdi. CHP`liler ve İmamoğlu`nun avukatları bu belirsizliğe ve çelişkili bilgiler yayılmasına tepki gösterdi. Başsavcılık, kesin kararların kısa bir süre sonra açıklanacağını duyurdu.

 

Tarih : 23 Mart 2025 Pazar 11:45   Okunma : 3317

(İSTANBUL) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`na tutuklama kararı verildiği yönündeki haberler, kararların "henüz kesinleşmemesi ve kesin olarak açıklanmaması" gerekçesiyle başsavcılık kaynakları tarafından yalanlandı. Başsavcılık adına açıklama yapmaya yetkili kaynaklar "terör suçundan sorgu devam etmektedir, savunmalar devam etmektedir" bilgisini paylaştı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun tutuklandığı yönündeki bilgiler, kaynağından yani İstanbul Adliyesi kaynaklarından yalanlandı. Tutuklama kararı çıktığına ilişkin ilk bilgiyi adliyede görevli gazetecilerle başsavcılıktan bazı isimler paylaştı. Bunun üzerinde önce Sabah gazetesi ve ardından Anadolu Ajansı, İmamoğlu`nun "yolsuzluk" suçundan tutuklandığını okurlarına duyurdu.

Ardından adliyede görevli tüm gazeteciler karara ilişkin bu bilgiyi alabilmek için kaynaklarına ulaştı. Gazetecilere bu kararın doğru olduğu bilgisi resmi görevli isimler tarafından aktarıldı. Ancak yarım saat kadar sonra yine başsavcılıktan bu kez başsavcılık adına açıklama yetkisi olan kaynaklar tarafından, görevli gazetecilerin paylaşım grubuna "kararın henüz kesinleşmediği" bilgisi gönderildi.

CHP`liler ve İmamoğlu`nun avukatları bu belirsizliğe ve çelişkili bilgiler yayılmasına tepki gösterdi. CHP kurmayları, bu durumu bir algı operasyonu olarak niteleyerek başsavcılığı eleştirdi. Başsavcılıktan yapılan bilgilendirmede ise kesin kararların kısa bir süre sonra açıklanacağı duyuruldu. Bilgilendirmede, "hem yolsuzluk hem terör" suçlamasıyla ilgili açıklanacak kesin kararın gazetecilerle paylaşılacağı belirtildi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA