12 Temmuz 2026 Pazar

16:10   HALUK LEVENT HAKKıNDA YAKALAMA KARARı!   09:43   MERSIN’DE 7’DEN 80’E ÜCRETSIZ YÜZME AKıNı!   06:30   BELLINGHAM TAHTı BıRAKMADı: İNGILTERE YARı FINALDE!   06:25   HÜRMÜZ BOĞAZı KAPATıLDı!   06:20   PARIS’TEN TÜRKIYE KARARı: MILYAR DOLARLıK İPTAL DAVASı KAYBEDILDI MI?   23:06   MERSIN’DE 1.1 MILYAR TL’LIK DEV PROJE: TÖMÜK VE ARPAÇBAHŞIŞ’IN ÇEHRESI DEĞIŞIYOR!   22:50   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ADANA’DA    21:32   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ADANA’DA TARIHI ÇıKıŞ: YA BIR YOL BULACAĞıZ YA BIR YOL AÇACAĞıZ!   16:35   FILENIN SULTANLARı, ÜST ÜSTE SEKIZINCI KEZ VNL FINALLERINDE   16:34   CHP VE İYİ PARTI’DEN "78 CAN İÇIN ADALET YÜRÜYÜŞÜ"NE DESTEK   16:31   ÖZGÜR ÖZEL: "SREBRENITSA SOYKıRıMı’NDA YAŞAMıNı YITIREN KARDEŞLERIMIZI RAHMETLE ANıYORUM"   14:55   "78 CAN İÇIN ADALET YÜRÜYÜŞÜ"... BOLU GRAND KARTAL OTEL’DE AILESINI KAYBEDEN AKIŞLI: "ONLARıN YANıNA BıRAKMAYACAĞıZ"   14:54   ÖZGÜR ÖZEL ADANA’DA... ÖZEL: "AK PARTI YARGı KOLLARıNA ŞUNU SÖYLEYELIM, ’DIMDIK AYAKTAYıZ. BU DA SIZE DERT OLSUN’"   14:50   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP’DE KALMAMıZıN MÜMKÜN OLMADıĞıNı GÖRDÜĞÜMÜZDE KURULMUŞ YENI PARTIYE GEÇIP ORADA ILERLERIZ"   14:47   ŞAIR AHMET TELLI YARıN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK   14:22   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ÇANKAYA OPERASYONUNA SERT TEPKI: ’DIMDIK AYAKTAYıZ, BU DA SIZE DERT OLSUN’   12:06   SINEMA DÜNYASıNıN YENI GÖZDESI: MERSIN DOĞAL FILM PLATOSUNA DÖNÜŞTÜ!   11:35   CHP’DE KURULTAY ÖNCESI BÜYÜK KAZAN KAYNıYOR: 43 İL BAŞKANı GÖREVDEN ALıNDı, YENI TALIMAT GELDI!   11:32   ANKARA’DA DEPREM! ÇANKAYA BELEDIYE BAŞKANı DAHIL 36 KIŞI İÇIN GÖZALTı KARARı   11:28   CHP’DEN ÇANKAYA BELEDIYESI OPERASYONUNA İLK TEPKI: ’SIYASI TARTıŞMALARDAN UZAK DURULMALı’  
 
     
   

İmamoğlu`nun tutuklanmasıyla ilgili kararda belirsizlik, adliyede verilen ilk bilgiler kaynağından yalanlandı


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için tutuklama kararı verildiği yönündeki haberler, kararların "henüz kesinleşmemesi ve kesin olarak açıklanmaması" gerekçesiyle başsavcılık kaynakları tarafından yalanlandı. Tutuklama kararı çıktığına ilişkin ilk bilgi, adliyede görevli gazetecilerle yine başsavcılıktan bazı isimler tarafından paylaşmasına karşın, yaklaşık yarım saat sonra başsavcılık adına açıklama yetkili kaynaklar, görevli gazetecilerin paylaşım grubuna "kararın henüz kesinleşmediği" bilgisini gönderdi. CHP`liler ve İmamoğlu`nun avukatları bu belirsizliğe ve çelişkili bilgiler yayılmasına tepki gösterdi. Başsavcılık, kesin kararların kısa bir süre sonra açıklanacağını duyurdu.

 

Tarih : 23 Mart 2025 Pazar 11:45   Okunma : 3278

(İSTANBUL) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`na tutuklama kararı verildiği yönündeki haberler, kararların "henüz kesinleşmemesi ve kesin olarak açıklanmaması" gerekçesiyle başsavcılık kaynakları tarafından yalanlandı. Başsavcılık adına açıklama yapmaya yetkili kaynaklar "terör suçundan sorgu devam etmektedir, savunmalar devam etmektedir" bilgisini paylaştı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun tutuklandığı yönündeki bilgiler, kaynağından yani İstanbul Adliyesi kaynaklarından yalanlandı. Tutuklama kararı çıktığına ilişkin ilk bilgiyi adliyede görevli gazetecilerle başsavcılıktan bazı isimler paylaştı. Bunun üzerinde önce Sabah gazetesi ve ardından Anadolu Ajansı, İmamoğlu`nun "yolsuzluk" suçundan tutuklandığını okurlarına duyurdu.

Ardından adliyede görevli tüm gazeteciler karara ilişkin bu bilgiyi alabilmek için kaynaklarına ulaştı. Gazetecilere bu kararın doğru olduğu bilgisi resmi görevli isimler tarafından aktarıldı. Ancak yarım saat kadar sonra yine başsavcılıktan bu kez başsavcılık adına açıklama yetkisi olan kaynaklar tarafından, görevli gazetecilerin paylaşım grubuna "kararın henüz kesinleşmediği" bilgisi gönderildi.

CHP`liler ve İmamoğlu`nun avukatları bu belirsizliğe ve çelişkili bilgiler yayılmasına tepki gösterdi. CHP kurmayları, bu durumu bir algı operasyonu olarak niteleyerek başsavcılığı eleştirdi. Başsavcılıktan yapılan bilgilendirmede ise kesin kararların kısa bir süre sonra açıklanacağı duyuruldu. Bilgilendirmede, "hem yolsuzluk hem terör" suçlamasıyla ilgili açıklanacak kesin kararın gazetecilerle paylaşılacağı belirtildi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA