8 Ocak 2026 Perşembe

09:12   “AVUKAT ZEKERIYA POLAT’A SILAHLı SALDıRı: TBB’DEN CEZASıZLıK POLITIKALARıNA SERT TEPKI”   09:10   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN 8.600 ÖĞRENCIYE ÜCRETSIZ SıNAV DESTEĞI   15:46   GÜLCAN KıŞ: “BU MALI DISIPLIN DEĞIL, BELEDIYELERE YÖNELIK SIYASI CEZALANDıRMADıR”   15:45   GÜL ÇIFTCI BINICI: "SEÇMENLERIN SERBEST IRADELERI DıŞıNDA KIŞISEL VERILERININ BIR SIYASI PARTI ÜYELIĞINE ÇEVRILMESI TAM BIR IRONIDIR"   15:42   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN DEMOKRASI VE ADALET VURGUSU: “DEMOKRATIK BIR HUKUK DEVLETINDE IKTIDARıN TEK MEŞRUIYETI SANDıKTıR”   15:42   AK PARTI GRUP TOPLANTıSı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, AK PARTI’YE KATıLAN ÜÇ MILLETVEKILINE ROZETLERINI TAKTı   15:40   SURIYE ORDUSU, HALEP’TEKI SDG MEVZILERINI MEŞRU HEDEF ILAN ETTI   13:31   BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI İLE MERSIN DAHA DA GÜVENLI   10:06   “CDP’DEN A- SKORUYLA MERSIN: KÜRESEL İKLIM MÜCADELESINDE LIDER KENT”   07:24   MERSIN’DE ÇIÇEKÇILER ODASı YENI DÖNEME GÜÇLÜ BAŞLADı   23:58   “CHP MERSIN’DEN AKDENIZ’DE MAHALLE MAHALLE DAYANıŞMA VE ÇÖZÜM SEFERBERLIĞI”   20:18   ÖZGÜR ÖZEL’DEN YAPAY ZEKÂ PROVOKASYONUNA SERT TEPKI: “HODRI MEYDAN, BU ÜLKEDE NE SEÇILENE NE SEÇENE DOKUNDURTURUZ”   19:49   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ABD’YE SERT ÇıKıŞ: “TRUMP DÜZENI DÜNYA DÜZENI OLAMAZ, BU HAYDUTLUĞA KARŞı SUSULAMAZ”   19:47   AVRUPA’DAN GRÖNLAND MESAJı: “KARAR YETKISI YALNıZCA DANIMARKA VE GRÖNLAND HALKıNıN”   19:40   BM GÜVENLIK KONSEYI’NDE ABD’YE SERT TEPKI: “MADURO’NUN KAÇıRıLMASı ULUSLARARASı HUKUKA DARBEDIR”   19:32   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “7 KEZ ŞIKÂYET ETTIK, MAL BILDIRIMINE BAKıN ARTıK!”   19:05   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TÜİK VE IKTIDARA SERT ÇıKıŞ: “TÜRKIYE SOSYAL PATLAMANıN EŞIĞINDE, EMEKLIYI BU HALDE BıRAKAMAYıZ”   19:03   MEZITLI’DE ÇEVRECI DÖNÜŞÜM: GÜNEŞ ENERJILI KAPALı SEMT PAZARı HIZMETE AÇıLDı   18:58   TOROSLAR’DA MERDIVEN ALTı ŞALGAM İMALATHANESINE MÜHÜR: 10 TON SAĞLıKSıZ ÜRÜN İMHA EDILDI   18:45   MERSIN’DE ÇOCUKLARA GÜÇLÜ MESAJ: ZORBALıĞıN PANZEHRI EMPATI!  
 
     
   

CHP Cumhurbaşkanı adaylığı önseçimi... Elazığlı genç: "Ben parti üyesi değilim ama olmaya geldim"


CHP`de yapılan Cumhurbaşkanlığı önseçiminde parti üyelerinin yanı sıra üye olmayan vatandaşlar için de `dayanışma sandığı` kuruldu. Elazığ`ın çeşitli mahallelerinde kurulan sandıklara vatandaşların yoğun ilgisi gözlemlendi. Oy vermeye gelen bir genç, "Ben parti üyesi değilim ama olmaya geldim. Çünkü insanların fikirleri el konulabilir bir şey değildir" dedi.

 

Tarih : 23 Mart 2025 Pazar 16:24   Okunma : 691

(ELAZIĞ) - CHP`de yapılan Cumhurbaşkanlığı önseçiminde parti üyelerinin yanısıra üye olmayan vatandaşlar için de `dayanışma sandığı` kuruldu. Elazığ`ın çeşitli mahallelerinde kurulan sandıklara vatandaşların yoğun ilgisi gözlemlendi. Oy vermeye gelen bir genç, "Ben parti üyesi değilim ama olmaya geldim. Çünkü insanların fikirleri el konulabilir bir şey değildir" dedi.

CHP`de Cumhurbaşkanı adayı belirlenmesi için yapılan ön seçimlerde parti üyelerinin yanısıra üye olmayan vatandaşlar için kurulan dayanışma sandığına Elazığ`da yoğun ilgi gözlemlendi. Adalet Partisi Elazığ İl Başkanı Zülküf Canpolat CHP İl Başkanlığına gelerek dayanışma sandığında oy kullandı. İmamoğlu`nun tutuklanmasının demokrasiye darbe olduğunu belirten Canpolat, "Demokrasiyi savunmak için geldik buraya. Demokratik hakkımızı kullandık. Herkes şunu bilsin ki kimse zorbalıkla birşey yapamaz. Yani şimdi Ekrem İmamoğlu`nu tutuklanması demokrasiye darbedir. Haksızlık karşısında susanda dilsiz şeytandır bunu da herkes bilsin. Burada bağıra bağıra söylüyoruz" dedi.

``İnsanların fikirleri el konulabilir bir şey değildir``

Ekrem İmamoğlu için kurulan dayanışma sandığında oy kullanan bir genç, parti üyesi olmadığını, ama yaşananlardan sonra partiye üye olmaya geldiğini belirterek, "Ben parti üyesi değilim ama olmaya geldim. Çünkü insanların fikirleri el konulabilir bir şey değildir. Hani bir slogan var ya; fikirlere kurşun işlemez diye. Gerçekten fikirlere kurşun işlemez. İnsanların fikirlerine jop, biber gazı, kurşun işlemeyecek. Yaşadıkları sürece mücadele edecek. Mücadele edilmemiş bir hayat yaşamaya değmez. Ben buna inanıyorum" dedi.

Bir başka vatandaş ise, "Ben CHP`li değilim. Ülkücüyüm, İYİ Partiliyim. Türk Milliyetçisiyim. Türk bayrağını benden daha fazla seven bir Allah`ın kulunu tanımıyorum. Türk vatanını seviyorum. Onun için İmamoğlu`nun sağlam olduğuna inanıyorum. Adama leke atıyorlar" dedi. Bir başka vatandaş da yapılanların haksızlık olduğunu düşündüğü için oy verdiğini söyleyerek, "Yapılan haksızlıkları görüyoruz o nedenle geldik. Ben CHP`li değilim. Hiç bir zaman da oy vermedim" diye konuştu. 

Oy vermeye gelen bir vatandaş, "Cumhurbaşkanlığına giden yol hapishaneden geçer" derken başka bir vatandaş, "Bu insanların özgür iradesini yok etmektir. Bundan öte birşey var mı? Buna inanıyoruz ve başaracağız" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA