14 Mayıs 2026 Perşembe

20:11   MERSIN’DE GENÇLERIN ‘SILIKON VADISI’ AÇıLDı: GARAJ VE KAMPÜS MERSIN ILE GELECEK YENIDEN YAZıLıYOR!   15:24   SOMA FACIASıNıN 12’NCI YıLı… CHP LIDERI ÖZEL, MADEN ŞEHITLIĞI’NDEKI ANMA PROGRAMıNA KATıLDı   15:23   ASU KAYA’DAN BURCU KÖKSAL’A: "AFYON’UN SANA VERDIĞI O ŞEREFLI EMANETI SIYASI BIR RÜŞVET GIBI AKP’NIN ÖNÜNE ATTıN"   15:14   CASUSLUK DAVASı’NDA ARA KARAR VERILECEK… AVUKAT DEMIR: "SAVCıNıN ISTEDIĞI EKSIK EVRAKLARıN IDDIANAME HAZıRLANMADAN TAMAMLANMASı GEREKIRDI"   15:11   CHP’DEN DEM PARTI’YE ARA SEÇIM ZIYARETI... GÖKHAN GÜNAYDıN: “SANDıKTAN KAÇARAK HIÇ KIMSE BIR YERE VARAMAZ"   14:37   YENI YOL GRUP TOPLANTıSı... ALI BABACAN: "İKTIDARıN TARıM UYGULAMALARı, ÜRETICIYI GÜÇLENDIRMEK DEĞIL, ITHALAT KAPıSıNı AÇıK TUTMA ÜZERINE KURULMUŞ"   14:33   CASUSLUK DAVASı... GAZETECI MERDAN YANARDAĞ: "BIR ÜLKENIN CUMHURIYET SAVCıLıĞı SAHTE BELGE KOYABILIR MI?"   14:26   TÜRKIYE VE BELÇIKA’DAN ORTAK AÇıKLAMA: EKONOMIK MISYON, YAKıN SIYASI ILIŞKILER TESIS EDILMESI YÖNÜNDE ÖNEMLI BIR ADıM   14:26   SOMA MADEN FACIASı’NıN 12. YıLı… DİSK GENEL BAŞKANı ARZU ÇERKEZOĞLU: “SOMA’Yı UNUTMAK, YENI KATLIAMLARA DAVETIYE ÇıKARMAKTıR”   14:24   “CASUSLUK” DAVASı… İMAMOĞLU: “İDDIA MAKAMı ÇıKıP DESEYDI KI, ‘MEVCUT MİT BAŞKANı GELSIN DINLEYELIM’, O ZAMAN ‘CESUR BIR IDDIA MAKAMı’ DERDIM”   11:15   MILLET İRADESI BALıKESIR’DE ŞAHLANıYOR! CHP’DEN DEV MITING KARARı: ÖZGÜR ÖZEL O MEYDANDA OLACAK   09:45   SEKTÖRDE ’STOK’ ALARMı! ÜRETIM REKOR KıRDı AMA KAPıLAR KAPALı: ’30 YıLLıK PAZARLARı ÇIN’E KAPTıRıYORUZ’   09:04   ÇÖPE GITMIYOR, YENIDEN HAYAT BULUYOR   01:02   MERSIN’DE ‘SıRA DıŞı’ BELEDIYECILIK: BAŞKAN SEÇER KADıNLARLA ’KENTE SÖZÜMÜZ VAR’ DEDI!   16:51   EMEP’LI TÜZEL, MERSIN 68’LILER DERNEĞI’NIN 3 FIDAN’ı ANMA ETKINLIĞINE KATıLDı   16:50   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "İBB SORUŞTURMASıNDA ADı GEÇEN ŞIRKETTEN AKıN GÜRLEK’E 4 ARAÇ TAHSIS EDILMIŞ"   16:48   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "2018’DE BIR KOÇ ALAN BIN LIRA, 2026’DA EMEKLIYE ANCAK BIR BUT ALDıRıYOR"   16:45   İBB DAVASı’NDA İMAMOĞLU’NUN MARKET KARTLARıNı SORDUĞU TORUNLER, “AK PARTI İSTANBUL İL BAŞKANLıĞı’NA VERIRDIK” DEDI   15:17   “CASUSLUK” DAVASıNDA IKINCI GÜN… MERDAN YANARDAĞ: “SILIVRI’DEN BU ÜLKEYE BIR CUMHURBAŞKANı ÇıKACAK”   15:15   İMAMOĞLU: “TÜRKIYE’NIN BEKA SORUNU HÂLINE GELEN ADALET BAKANı’NA DAIR CUMHURBAŞKANı’Nı VE BAHÇELI’YI UYARıYORUM”  
 
     
   

CHP Cumhurbaşkanı adaylığı önseçimi... Elazığlı genç: "Ben parti üyesi değilim ama olmaya geldim"


CHP`de yapılan Cumhurbaşkanlığı önseçiminde parti üyelerinin yanı sıra üye olmayan vatandaşlar için de `dayanışma sandığı` kuruldu. Elazığ`ın çeşitli mahallelerinde kurulan sandıklara vatandaşların yoğun ilgisi gözlemlendi. Oy vermeye gelen bir genç, "Ben parti üyesi değilim ama olmaya geldim. Çünkü insanların fikirleri el konulabilir bir şey değildir" dedi.

 

Tarih : 23 Mart 2025 Pazar 16:24   Okunma : 787

(ELAZIĞ) - CHP`de yapılan Cumhurbaşkanlığı önseçiminde parti üyelerinin yanısıra üye olmayan vatandaşlar için de `dayanışma sandığı` kuruldu. Elazığ`ın çeşitli mahallelerinde kurulan sandıklara vatandaşların yoğun ilgisi gözlemlendi. Oy vermeye gelen bir genç, "Ben parti üyesi değilim ama olmaya geldim. Çünkü insanların fikirleri el konulabilir bir şey değildir" dedi.

CHP`de Cumhurbaşkanı adayı belirlenmesi için yapılan ön seçimlerde parti üyelerinin yanısıra üye olmayan vatandaşlar için kurulan dayanışma sandığına Elazığ`da yoğun ilgi gözlemlendi. Adalet Partisi Elazığ İl Başkanı Zülküf Canpolat CHP İl Başkanlığına gelerek dayanışma sandığında oy kullandı. İmamoğlu`nun tutuklanmasının demokrasiye darbe olduğunu belirten Canpolat, "Demokrasiyi savunmak için geldik buraya. Demokratik hakkımızı kullandık. Herkes şunu bilsin ki kimse zorbalıkla birşey yapamaz. Yani şimdi Ekrem İmamoğlu`nu tutuklanması demokrasiye darbedir. Haksızlık karşısında susanda dilsiz şeytandır bunu da herkes bilsin. Burada bağıra bağıra söylüyoruz" dedi.

``İnsanların fikirleri el konulabilir bir şey değildir``

Ekrem İmamoğlu için kurulan dayanışma sandığında oy kullanan bir genç, parti üyesi olmadığını, ama yaşananlardan sonra partiye üye olmaya geldiğini belirterek, "Ben parti üyesi değilim ama olmaya geldim. Çünkü insanların fikirleri el konulabilir bir şey değildir. Hani bir slogan var ya; fikirlere kurşun işlemez diye. Gerçekten fikirlere kurşun işlemez. İnsanların fikirlerine jop, biber gazı, kurşun işlemeyecek. Yaşadıkları sürece mücadele edecek. Mücadele edilmemiş bir hayat yaşamaya değmez. Ben buna inanıyorum" dedi.

Bir başka vatandaş ise, "Ben CHP`li değilim. Ülkücüyüm, İYİ Partiliyim. Türk Milliyetçisiyim. Türk bayrağını benden daha fazla seven bir Allah`ın kulunu tanımıyorum. Türk vatanını seviyorum. Onun için İmamoğlu`nun sağlam olduğuna inanıyorum. Adama leke atıyorlar" dedi. Bir başka vatandaş da yapılanların haksızlık olduğunu düşündüğü için oy verdiğini söyleyerek, "Yapılan haksızlıkları görüyoruz o nedenle geldik. Ben CHP`li değilim. Hiç bir zaman da oy vermedim" diye konuştu. 

Oy vermeye gelen bir vatandaş, "Cumhurbaşkanlığına giden yol hapishaneden geçer" derken başka bir vatandaş, "Bu insanların özgür iradesini yok etmektir. Bundan öte birşey var mı? Buna inanıyoruz ve başaracağız" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA