3 Aralık 2025 Çarşamba

21:30   TARSUS’TA MECLIS GÜNDEMI YOĞUN: KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN ULUSLARARASı ÖDÜLE   21:03   “SAVUNMA SUSMADı: BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN TUTUKLU AVUKATLAR İÇIN ADALET ÇAĞRıSı”   20:31   “SERAP AVCı DAVASıNDA BEŞINCI CELSE: ERKEK ŞIDDETINE KARŞı ADALET ARAYıŞı”   20:25   MERSIN LIMANı’NDA ŞOK OPERASYON: İTALYA’YA KAÇıRıLACAK 44 GÖÇMEN KONTEYNERDE YAKALANDı!   20:19   TOROSLAR’DA ENGELSIZ BIR GÜN   20:15   MERSIN’DE ULAŞıMDA SESSIZ DEVRIM: 18 ELEKTRIKLI OTOBÜS YOLLARDA   15:15   DEM PARTI GRUP TOPLANTıSı... TUNCER BAKıRHAN’DAN ÖZEL’E: CELLAT DEFTERINI AÇACAKSAK, GEÇMIŞI KONUŞACAKSAK HEPINIZ BORÇLU ÇıKARSıNıZ   15:13   ŞEHZADELER BELEDIYE BAŞKANı GÜLŞAH DURBAY KONTROL AMAÇLı YOĞUN BAKıMA ALıNDı   15:11   TÜRKIYE O İETT KAPTANıNı ÇOK SEVDI, VIDEOSU 12 MILYONDAN FAZLA IZLENDI   15:09   ÖZGÜR ÖZEL: "BU KOMISYONA NE KATıLMAMıZLA KÜRT OLMAYAN VATANDAŞLARA BIR KÖTÜLÜK YAPTıK, NE DE KOMISYONUN SON SEYAHATINE KATıLMAMıZLA KÜRT ARKADAŞLARıMıZA KARŞı OLUMSUZ BIR TUTUM IÇINDE OLDUK"   10:40   “YENIŞEHIR’DE KADıNLAR SERAMIKLE GELECEĞINI ŞEKILLENDIRIYOR”   09:40   “AKDENIZ’DE YEŞIL DÖNÜŞÜM: ŞAKIR GÜLMEN PARKı BAŞTAN SONA YENILENDI”   09:21   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SANAT DOLU AKŞAM: ANADOLU’NUN RUHU KONGRE SARAYı’NDA BULUŞTU   05:37   CHP’DE DEĞIŞIM TAMAMLANDı: ÖZEL’IN YENI KADROSU GÖREVE HAZıR   23:49   TRABZONSPOR KONYASPOR’U 3-1’LE GEÇTI!   20:49   CHP’DE TARIHI REKOR: ÖZGÜR ÖZEL DÖRDÜNCÜ KEZ GENEL BAŞKAN   16:11   VAHAP SEÇER: “CHP’NIN İKTIDARı TÜRKIYE’NIN UMUDU OLACAK”   19:05   CHP İLKE VE DEMOKRASI HAREKETI’NDEN KURULTAY AÇıKLAMASı   18:41   CHP’NIN 39’UNCU OLAĞAN KURULTAYı... İLK GÜN PARTI PROGRAMıNıN KABULÜ VE TÜZÜK DEĞIŞIKLIĞIYLE TAMAMLANDı   18:40   CHP’NIN 39’UNCU OLAĞAN KURULTAYı... 17 YıL SONRA YENILENEN PARTI PROGRAMı OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI  
 
     
   

Lütfi Savaş, CHP`nin 6 Nisan Olağanüstü Kurultay kararının “yürütmesinin durdurulması" istemiyle mahkemeye başvurdu


Eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş`ın da aralarında olduğu 3 kişi, avukatları aracılığıyla Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi`ne başvurarak , CHP`nin 6 Nisan`da yapacağı 21. Olağanüstü Kurultay kararının iptali ve yürütmesinin durdurulmasını istedi. 

 

Tarih : 24 Mart 2025 Pazartesi 15:32   Okunma : 869

(ANKARA) - Eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın da aralarında olduğu 3 kişi, avukatları aracılığıyla Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi`ne başvurarak , CHP’nin 6 Nisan’da yapacağı 21. Olağanüstü Kurultayı kararının iptali ve yürütmesinin durdurulmasını istedi. 

"CHP`nin 4-5 Kasım 2023 tarihinde düzenlenen 38’inci Olağan Kurultayı`nda para karşılığı oy kullandırıldığı” iddiasıyla Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan ihbar sonucunda, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sürerken, CHP’nin 6 Nisan’da yapacağı Olağanüstü Kurultayı’nın iptali ve yürütmesinin durdurulması için de eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın da aralarında olduğu 3 isim mahkemeye başvurdu. 

Savaş, ayrıca 38`inci Olağan Kurultayın iptali için Asliye Hukuk Mahkemesi`ne geçtiğimiz şubat ayında dava açmıştı.

"Soruşturmalar ve iptal davası devam ederken yapılan çağrı ve kurultay hukuka uygun değil"

Savaş’ın avukatı Onur Yusuf Üregen KRT’ye yaptığı açıklamada, Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesi’ne açtıkları 38’inci Olağan Kurultayın iptali istemli dava sürecinin devam ettiğini, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bu kurultayla ilgili soruşturmanın da sürdüğünü hatırlatarak, "Bunlar devam ederken CHP Genel Başkanı Özgür Özel bir kurultay çağrısı yaptı ve karar aldığını söyledi. Biz de bu soruşturmalar ve iptal davası devam ederken yapılan çağrısını ve kurultayın hukuka uygun olmadığını düşünüyoruz. Bu gerekçelerle tekrar 31, 40 ve 17. Asliye Hukuk Mahkemelerine bir beyanda bulunduk. Bu kurultay hakkında yürütmenin durdurulması ve iptalini istedik" dedi.

"İlçe Seçim Kurulu`na da başvurduk"

İlçe Seçim Kurulu’na da CHP’nin Olağanüstü Kurultayı’nın yapılmaması için başvurduklarını ifade eden Üregen, "Kurultay kararının yok hükmünde sayılması için başvurduk. Bundan sonraki süreci artık mahkemelere bıraktık. Mahkemeler bağımsız bir şekilde inceliyor. Çıkacak karara hem müvekkillerim hem de biz saygı duyacağız" dedi.

Aralık ayında ihraç edilmişti

CHP Disiplin Kurulu, eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş`ı, geçtiğimiz aralık ayında yapılan disiplin soruşturması sonucunda CHP’den ihraç etmişti.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA