18 Mayıs 2026 Pazartesi

12:15   İBB DAVASıNDA SILIVRI’YI SARSAN ’BASKı’ İTIRAFı! ’O İFADELER YOK HÜKMÜNDEDIR’   11:33   AKDENIZ’DE GECE YARıSı ALARMı! ULUSLARARASı SULARDA SıCAK TEMAS: "YÜZER HÜCRE" BILE HAZıRLADıLAR   11:05   BÜYÜKŞEHIRDE 20 TL, TARLADA 3 TL’YE ALıCı YOK! MILYONLUK DEPOLAR ÇÖPLÜĞE DÖNDÜ: ‘ARTıK HAMALLıK YAPACAĞıM’   10:48   TANESI 16 LIRAYı AŞMıŞ DURUMDA: "ARTıK KILO İLE DEĞIL TANE İLE ALıNıYOR!"   10:35   GÖZLERINI KAPATıP BASTONU ELINE ALANLAR ŞOKE OLDU! MERSIN’DE EZBER BOZAN "EMPATI" SEFERBERLIĞI   10:30   ANKARA’DA TARIHI DÖNEMEÇ: BAHÇELI’DEN ÖCALAN İÇIN EZBER BOZAN ’KOORDINATÖRLÜK’ TEKLIFI!   10:20   19 MAYıS’TA ÇARPıCı GENÇLIK RAPORU: ’ERIYEN BIR NESIL, ÇALıNAN BIR GELECEK!’   10:05   CHP’NIN SIYASI HAMLESI NETLEŞTI: GÜMÜŞHANE’DE BÜYÜK BULUŞMA NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?   09:33   BAŞKANDAN 19 MAYıS MESAJı: ‘BAĞıMSıZLıK MEŞALESINI GELECEĞE GENÇLERIMIZ TAŞıYACAKTıR’   08:48   MERSIN MEZITLI’DEKI FESTIVAL KENTTE GÜNDEM OLDU!   15:04   MECLIS’TE ‘YOKSULLUK BELGESI’ DEPREMI: AK PARTILI VEKILE CANLı YAYıNDA İSTIFA ÇAĞRıSı! ’SONUNA KADAR PEŞINDEYIZ’   14:40   KıZıLAY’DAKI ŞERIAT PAYLAŞıMıNA CHP’DEN SERT TEPKI: ’DERHAL TÜRKIYE’YI TERK ET!’   01:26    MERSIN YENIŞEHIR’DE SOKAĞıN NABZı TUTULDU! CHP HEYETI AYDıNLıKEVLER ESNAFıNıN KAPıSıNı ÇALDı: "DAYANıŞMAYı BÜYÜTÜYORUZ"   22:12   MERSIN AKDENIZ’DE PAZARDA YANGıN VAR! CHP HEYETI CUMA PAZARı’NDA VATANDAŞı VE ESNAFı DINLEDI: "EMEKLI PAZARDAN BILE MAHRUM"   11:15   ’O İSIMLER SUSARAK SUÇA ORTAK OLUYOR!’ CHP’DEN ADALET BAKANLıĞı VE İKTIDARA ÇOK SERT İFTIRA TEPKISI: DOĞRUDAN SORUMLUSUNUZ!   11:05   ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜNDEMI SARSACAK ‘WHATSAPP’ ÇıKıŞı: ’SILINEN MESAJLAR GERI GETIRILSIN, HER ŞEY ORTAYA ÇıKACAK!’   09:20   MERSIN’DE ENGEL TANıMAYAN FESTIVAL! KÜLTÜR PARK’TA ALKıŞ TUFANı KOPTU   08:40   ADANA İÇIN KRITIK DEPREM VE YAPıLAŞMA UYARıSı! ’BETON DEĞIL, BILIM KURTARıR’   01:02   TBB BAŞKANı VAHAP SEÇER’DEN GÜNDEMI SARSACAK ÇıKıŞ: ’HEP MI CHP’LI BELEDIYELER?’   22:49   UMUT SıNıR TANıMıYOR! 10 ÜLKEDEN ÇOCUKLAR TÜRKIYE’DE ‘MUCIZE’ İÇIN BULUŞTU  
 
     
   

Lütfi Savaş, CHP`nin 6 Nisan Olağanüstü Kurultay kararının “yürütmesinin durdurulması" istemiyle mahkemeye başvurdu


Eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş`ın da aralarında olduğu 3 kişi, avukatları aracılığıyla Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi`ne başvurarak , CHP`nin 6 Nisan`da yapacağı 21. Olağanüstü Kurultay kararının iptali ve yürütmesinin durdurulmasını istedi. 

 

Tarih : 24 Mart 2025 Pazartesi 15:32   Okunma : 1030

(ANKARA) - Eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın da aralarında olduğu 3 kişi, avukatları aracılığıyla Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi`ne başvurarak , CHP’nin 6 Nisan’da yapacağı 21. Olağanüstü Kurultayı kararının iptali ve yürütmesinin durdurulmasını istedi. 

"CHP`nin 4-5 Kasım 2023 tarihinde düzenlenen 38’inci Olağan Kurultayı`nda para karşılığı oy kullandırıldığı” iddiasıyla Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan ihbar sonucunda, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sürerken, CHP’nin 6 Nisan’da yapacağı Olağanüstü Kurultayı’nın iptali ve yürütmesinin durdurulması için de eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın da aralarında olduğu 3 isim mahkemeye başvurdu. 

Savaş, ayrıca 38`inci Olağan Kurultayın iptali için Asliye Hukuk Mahkemesi`ne geçtiğimiz şubat ayında dava açmıştı.

"Soruşturmalar ve iptal davası devam ederken yapılan çağrı ve kurultay hukuka uygun değil"

Savaş’ın avukatı Onur Yusuf Üregen KRT’ye yaptığı açıklamada, Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesi’ne açtıkları 38’inci Olağan Kurultayın iptali istemli dava sürecinin devam ettiğini, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bu kurultayla ilgili soruşturmanın da sürdüğünü hatırlatarak, "Bunlar devam ederken CHP Genel Başkanı Özgür Özel bir kurultay çağrısı yaptı ve karar aldığını söyledi. Biz de bu soruşturmalar ve iptal davası devam ederken yapılan çağrısını ve kurultayın hukuka uygun olmadığını düşünüyoruz. Bu gerekçelerle tekrar 31, 40 ve 17. Asliye Hukuk Mahkemelerine bir beyanda bulunduk. Bu kurultay hakkında yürütmenin durdurulması ve iptalini istedik" dedi.

"İlçe Seçim Kurulu`na da başvurduk"

İlçe Seçim Kurulu’na da CHP’nin Olağanüstü Kurultayı’nın yapılmaması için başvurduklarını ifade eden Üregen, "Kurultay kararının yok hükmünde sayılması için başvurduk. Bundan sonraki süreci artık mahkemelere bıraktık. Mahkemeler bağımsız bir şekilde inceliyor. Çıkacak karara hem müvekkillerim hem de biz saygı duyacağız" dedi.

Aralık ayında ihraç edilmişti

CHP Disiplin Kurulu, eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş`ı, geçtiğimiz aralık ayında yapılan disiplin soruşturması sonucunda CHP’den ihraç etmişti.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA