25 Haziran 2026 Perşembe

18:48   A MILLI ERKEK VOLEYBOL TAKıMı, ÇIN’I 3-0 MAĞLUP ETTI   18:46   CHP GRUP BAŞKANVEKILI MURAT EMIR’DEN ERDOĞAN’ıN AÇıKLAMALARıNA TEPKI   18:44   CHP IL BAŞKANLARıNDAN GENEL MERKEZ’E: “GÖREVDEN ALMALARıNıZı, IHRAÇLARıNıZı TANıMıYORUZ”   18:42   NEW YORK’TA ZOHRAN MAMDANI’NIN DESTEKLEDIĞI SOL ADAYLAR ÖN SEÇIMI KAZANDı   15:38   CHP MALATYA’DA KAPı KRIZI: GENÇLIK KOLLARı "HAIN" YAZıLı DEV POSTER ASTı   15:37   CHP’DEN TEK CÜMLEYLE ISTIFA EDEN NIMET ÖZDEMIR, AK PARTI’YE KATıLDı   15:35   AHMET DAVUTOĞLU: "EĞER BIR YERE KENYA VE GÜNEY KORE DAVET EDILIYOR DA TÜRKIYE EDILMIYORSA VAH HALIMIZE"   12:30   COĞRAFI TESCILLI TARSUS IĞNE OYASı, MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ILE GELIR KAPıSı OLUYOR   18:46   CHP SÖZCÜSÜ SARı: EYLÜL AYıNıN BAŞıNDAN ITIBAREN OLAĞAN KONGRE TAKVIMINE BAŞLANACAK   18:45   ÜMIT DIKBAYıR, CHP’DEN ISTIFA ETTI   16:44   EKREM İMAMOĞLU: “BU KADAR DETAYLı INSAN KAYNAKLARı SÜREÇLERINDEN GEÇEN BIR YAPı SUÇ ÖRGÜTÜ OLABILIR MI?”   16:43   SELAHATTIN DEMIRTAŞ, KEMAL KıLıÇDAROĞLU ILE GÖRÜŞMEYECEK   15:40   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, IKTIDARA 12. YARGı PAKETI TEPKISI: HIÇ IŞI UZATMAYıN. ANAYASA’Yı KALDıRıN, YASALARı IPTAL EDIN   15:39   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: "ÜLKEYI VE PARTIYI BU CENDERENIN IÇINDE DAHA FAZLA TUTMA"   14:42   MERSIN’DE COĞRAFI IŞARETLER IÇIN ÜRETICI ODAKLı YOL HARITASı   14:41   VAHAP SEÇER, LONDRA’DA YEŞIL ŞEHIRLER BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı’NA KATıLDı   13:34   ERHAN KARAAL’ıN KAÇıRıLMASıNA EKREM İMAMOĞLU’NDAN TEPKI: İDDIA MAKAMı DAHIL HERKES ZAN ALTıNDADıR   12:32   KıLıÇDAROĞLU CHP MYK’Yı TOPLADı, ÖZEL GRUP TOPLANTıSı YAPACAK   10:30   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: SOFRADAKI YANGı BÜYÜMEYE DEVAM EDIYOR   19:24   BAKAN GÜRLEK: ORGANIZE SUÇ ÖRGÜTLERIYLE MÜCADELE IÇIN BAŞSAVCıLıKLARA GENELGE GÖNDERILDI  
 
     
   

Gökan Zeybek, Silivri`de İmamoğlu ve tutuklu CHP`li diğer belediye başkanlarını ziyaret etti: "İmamoğlu`ndan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili seçimiyle ilgili de düşüncelerini aldık"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Marmara Cezaevi`nde (Silivri) tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu ile CHP`li ilçe belediye başkanlarını ziyaret etmesinin ardından, "Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel`in kendisine ilettiği mesajı aktardım. Çarşamba günü yapılacak olan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili seçimiyle ilgili de düşüncelerini aldık. Sürece son derece hakim, gelişmeleri yakından takip ediyor" dedi.

 

Tarih : 24 Mart 2025 Pazartesi 16:07   Okunma : 783

(İSTANBUL) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Marmara Cezaevi`nde (Silivri) tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu ile CHP`li ilçe belediye başkanlarını ziyaret etmesinin ardından, "Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in kendisine ilettiği mesajı aktardım. Çarşamba günü yapılacak olan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili seçimiyle ilgili de düşüncelerini aldık. Sürece son derece hakim, gelişmeleri yakından takip ediyor" dedi.

Zeybek, tutuklanan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan İmamoğlu ile partisinin diğer ilçe belediye başkanlarını Marmara Cezaevi`nde (Silivri) ziyaret etti.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Zeybek, şunları söyledi:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Murat Çalık, Şişli Belediye Başkanımız Resul Emrah Şahan ve önceki dönemde tutuklu bulunan Beşiktaş Belediye Başkanımız Rıza Akpolat, Beykoz Belediye Başkanımız Alaattin Köseler ve Esenyurt Belediye Başkanımız Ahmet Özer’i ziyaret ettim. Cezaevinde son Büyükşehir’e yapılan tutuklamalar sonrasında içerideki avukatlar bölümünde çok sayıda üst düzey yöneticinin de olduğunu gördüm. Onlar da avukat görüşmelerini yapıyorlardı. Sayın İmamoğlu’yla önümüzdeki günlerde yapılacak olan çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in kendisine ilettiği mesajı aktardım. Çarşamba günü yapılacak olan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili seçimiyle ilgili de düşüncelerini aldık."

Zeybek, İmamoğlu`nun gayet iyi olduğunu bildirerek, "Sürece son derece hakim, gelişmeleri yakından takip ediyor. Biz de düzenli ve sürekli olarak buraya gelip kendisiyle görüş alışverişinde bulunacağız. Buradan Saraçhane’ye geçeceğiz ve değerlendirme toplantısı yapacağız." dedi.

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili adayına ilişkin henüz bir değerlendirme yapmadık"

Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Zeybek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekilliğine kimin aday olacağı ve bu konuda İmamoğlu`nun görüşüne ilişkin soruya, "Bu konuyla ilgili henüz bir değerlendirme yapmadık. Sayın Genel Başkanımızın başkanlığında yapacağımız toplantı sonrasında bir sonuç oluşacaktır. İmamoğlu bu konuyla ilgili isim önermedi" dedi.

Zeybek, cezaevi koşullarına ilişkin de, "Cezaevinde 2-3 metre uzunluğunda bir koğuş var, önünde 2 metreye 2 metre genişliğinde bir avlu var. Sonuçta bütün tutuklular için olan yapı Sayın İmamoğlu için de geçerli. Diğer tutuklu arkadaşlarımızın henüz gözaltına alındığı günkü kıyafetlerle olduğunu belirtmek isterim." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Özel`in cezaevine gidip gitmeyeceği konusunda henüz iletişime geçmediklerini belirten Zeybek, bunu sonra Özel ile konuşacaklarını belirtti. 

"İlk seçimlerde Türkiye`nin seçilecek Cumhurbaşkanı, olması gerektiği biçimde vakur, kendinden emin"

İmamoğlu`nun moralinin nasıl olduğunu ilişkin gelen soruya da Zeybek, "İlk yapılan seçimlerde Türkiye`nin seçilecek Cumhurbaşkanının olması gerektiği biçimde vakur, kendinden emin, bütün gelişmelerle ilgili değerlendirme yapma yeteneğinin yüksek olduğunu belirtmek istiyorum. İçerideki televizyonların tamamında bir linç kampanyası olduğunu söylüyor. Tek kutuplu bir yayın akışının cezaevinde tutuklulara izlettirildiğini biliyoruz" diye konuştu. 

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan`ın tutuklanarak kayyum atanmasına ilişkin gelen soruya da Zeybek şöyle yanıt verdi:

"2016`da çıkan bir yasa, FETÖ’nün devlet içindeki ya da belediyelerdeki uzantılarının, AKP’nin seçilmiş belediye başkanlarını uzaklaştırmayla ilgili alınan bir kararın kötü bir uygulaması bu. Anayasa’ya da aykırı bir karar. Tutuklanan tüm belediye başkanlarıyla ilgili yargılama süreci tamamlanmadan görevden alınmasını son derece yanlış buluyorum. Hatta yargılamanın tutuklanarak gerçekleşmesinin de yanlış olduğunu belirtmek istiyorum. Geçmişte kayyum atanan belediye başkanlarına bakıldığında büyük bir çoğunluğunun mahkumiyet kesinleştikten sonra olduğunu görüyoruz ama CHP’li belediyelerle ilgili gözaltı sürecinden sonra oluşan ilk tutuklamayla birlikte mahkeme kararı olmaksızın kayyum ataması gerçekleştiriyor. Bu konunun da hızlı bir biçimde yasal düzenlemeye kavuşması lazım. Anayasa’ya aykırı bir düzenleme. Maalesef geçmişte AYM’ye götürülmediği için de şu an uygulanıyor ama milletin iradesi egemendir. Milletin iradesini sandıkta kazanamayanların, Şişli’de tarih boyunca milletten belediyeyi yönetmek için yetki alamayanların belediyeleri yönetmesine de şiddetle karşı olduğumu belirtmek istiyorum."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA