16 Ekim 2026 Cuma

22:15   TBB BAŞKAN VEKILI AYŞE ÜNLÜCE OLDU! İŞTE KRITIK SEÇIMIN DETAYLARı VE OY SONUÇLARı   19:06   GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN TBB SEÇIMI VE VAHAP SEÇER AÇıKLAMASı: ’GÖREVI HıZ KESMEDEN SÜRDÜRECEĞIZ’   17:25   ’ESKIDEN BIR HASATLA DÜĞÜN YAPıLıRDı...’ TOROSLAR’DA KADıN ÇIFTÇININ SÖZLERI TARLAYA DAMGA VURDU!   17:03   BRÜKSEL’DEN TÜRKIYE SIYASETINI SARSACAK KARAR! CHP ASKıYA ALıNDı, YENI PARTI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI   16:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SILIVRI ÖNÜNDE SERT TEPKI: ’BU MILLET SANDıĞA EL UZATANıN O ELINI KıRAR!’   16:42   AZIZ KOCAOĞLU’NDAN SIYASETTE RADIKAL HAMLE! YENI PARTI İZMIR İL BAŞKANLıĞıNA ADAY OLDU   14:37   SIYASETTE FLAŞ GELIŞME! MURAT KARAYALÇıN CHP’DEN İSTIFA ETTI: İŞTE YENI ADRESI   13:29   MERSIN BÜYÜKŞEHIR VE MESKİ’DEN ŞIDDETLI YAĞıŞ PREZANTASYONU: KRIZ MASASı KURULDU!   10:35   ATATÜRK’ÜN MERSIN’DEKI TARIHI MIRASı YENIDEN DOĞDU! SILIFKE GAZI ÇIFTLIĞI KAPıLARıNı AÇTı   10:15   TBB’DE KRITIK SEÇIM MARATONU: YENİ PARTI VE CUMHUR İTTIFAKı’NıN ADAYLARı BELLI OLDU!   02:22   VILLA PARK’TA AĞıR DARBE! ASTON VILLA - FENERBAHÇE MAÇıNDA ŞOK SKOR: FARK ALTıYA ÇıKTı!   19:58   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU’NDAN İKTIDARA AĞıR ELEŞTIRILER: ’TÜRK DEMOKRASISI BU KADARıNA ŞAHIT OLMADı’   18:25   ’SıRA HALK TV’YE MI GELDI?’ DEDI VE SERT ÇıKTı: AP TÜRKIYE RAPORTÖRÜ AMOR’DAN ÇOK KONUŞULACAK MEDYA ÇıKıŞı!   18:20   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI BAŞKAN VEKILLIĞI SEÇIMINDE KRITIK HAMLE: AYŞE ÜNLÜCE ADAY GÖSTERILDI   17:26   KESK’TEN HALK TV KARARıNA ÇOK SERT TEPKI: ’BU SALDıRıLAR TESADÜF DEĞIL!’   10:15   MERSIN’DE ÇEVRE KIRLILIĞINE TEK TıKLA MÜDAHALE: ’ÇEVRESIN’ UYGULAMASı YAYıNDA!   09:43   HALK TV’YE ŞAFAK OPERASYONU! CANLı YAYıN KESILDI, ŞIRKETLERE TMSF KAYYUMU ATANDı: İŞTE TÜM DETAYLAR   09:40   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN HALK TV’YE KAYYıM KARARıNA TEPKI: ’KORKUYORLAR, BU KARANLıK GEÇECEK!’   09:35   ÇGD’DEN HALK TV KARARıNA SERT TEPKI: ’BASıN ÖZGÜRLÜĞÜNE AĞıR DARBE!’   09:32   HALK TV KARARıNA MANSUR YAVAŞ’TAN İLK AÇıKLAMA: BASıN ÖZGÜRLÜĞÜNE AÇıK MÜDAHALE!  
 
     
   

Gökan Zeybek, Silivri`de İmamoğlu ve tutuklu CHP`li diğer belediye başkanlarını ziyaret etti: "İmamoğlu`ndan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili seçimiyle ilgili de düşüncelerini aldık"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Marmara Cezaevi`nde (Silivri) tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu ile CHP`li ilçe belediye başkanlarını ziyaret etmesinin ardından, "Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel`in kendisine ilettiği mesajı aktardım. Çarşamba günü yapılacak olan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili seçimiyle ilgili de düşüncelerini aldık. Sürece son derece hakim, gelişmeleri yakından takip ediyor" dedi.

 

Tarih : 24 Mart 2025 Pazartesi 16:07   Okunma : 925

(İSTANBUL) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Marmara Cezaevi`nde (Silivri) tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu ile CHP`li ilçe belediye başkanlarını ziyaret etmesinin ardından, "Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in kendisine ilettiği mesajı aktardım. Çarşamba günü yapılacak olan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili seçimiyle ilgili de düşüncelerini aldık. Sürece son derece hakim, gelişmeleri yakından takip ediyor" dedi.

Zeybek, tutuklanan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan İmamoğlu ile partisinin diğer ilçe belediye başkanlarını Marmara Cezaevi`nde (Silivri) ziyaret etti.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Zeybek, şunları söyledi:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Murat Çalık, Şişli Belediye Başkanımız Resul Emrah Şahan ve önceki dönemde tutuklu bulunan Beşiktaş Belediye Başkanımız Rıza Akpolat, Beykoz Belediye Başkanımız Alaattin Köseler ve Esenyurt Belediye Başkanımız Ahmet Özer’i ziyaret ettim. Cezaevinde son Büyükşehir’e yapılan tutuklamalar sonrasında içerideki avukatlar bölümünde çok sayıda üst düzey yöneticinin de olduğunu gördüm. Onlar da avukat görüşmelerini yapıyorlardı. Sayın İmamoğlu’yla önümüzdeki günlerde yapılacak olan çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in kendisine ilettiği mesajı aktardım. Çarşamba günü yapılacak olan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili seçimiyle ilgili de düşüncelerini aldık."

Zeybek, İmamoğlu`nun gayet iyi olduğunu bildirerek, "Sürece son derece hakim, gelişmeleri yakından takip ediyor. Biz de düzenli ve sürekli olarak buraya gelip kendisiyle görüş alışverişinde bulunacağız. Buradan Saraçhane’ye geçeceğiz ve değerlendirme toplantısı yapacağız." dedi.

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili adayına ilişkin henüz bir değerlendirme yapmadık"

Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Zeybek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekilliğine kimin aday olacağı ve bu konuda İmamoğlu`nun görüşüne ilişkin soruya, "Bu konuyla ilgili henüz bir değerlendirme yapmadık. Sayın Genel Başkanımızın başkanlığında yapacağımız toplantı sonrasında bir sonuç oluşacaktır. İmamoğlu bu konuyla ilgili isim önermedi" dedi.

Zeybek, cezaevi koşullarına ilişkin de, "Cezaevinde 2-3 metre uzunluğunda bir koğuş var, önünde 2 metreye 2 metre genişliğinde bir avlu var. Sonuçta bütün tutuklular için olan yapı Sayın İmamoğlu için de geçerli. Diğer tutuklu arkadaşlarımızın henüz gözaltına alındığı günkü kıyafetlerle olduğunu belirtmek isterim." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Özel`in cezaevine gidip gitmeyeceği konusunda henüz iletişime geçmediklerini belirten Zeybek, bunu sonra Özel ile konuşacaklarını belirtti. 

"İlk seçimlerde Türkiye`nin seçilecek Cumhurbaşkanı, olması gerektiği biçimde vakur, kendinden emin"

İmamoğlu`nun moralinin nasıl olduğunu ilişkin gelen soruya da Zeybek, "İlk yapılan seçimlerde Türkiye`nin seçilecek Cumhurbaşkanının olması gerektiği biçimde vakur, kendinden emin, bütün gelişmelerle ilgili değerlendirme yapma yeteneğinin yüksek olduğunu belirtmek istiyorum. İçerideki televizyonların tamamında bir linç kampanyası olduğunu söylüyor. Tek kutuplu bir yayın akışının cezaevinde tutuklulara izlettirildiğini biliyoruz" diye konuştu. 

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan`ın tutuklanarak kayyum atanmasına ilişkin gelen soruya da Zeybek şöyle yanıt verdi:

"2016`da çıkan bir yasa, FETÖ’nün devlet içindeki ya da belediyelerdeki uzantılarının, AKP’nin seçilmiş belediye başkanlarını uzaklaştırmayla ilgili alınan bir kararın kötü bir uygulaması bu. Anayasa’ya da aykırı bir karar. Tutuklanan tüm belediye başkanlarıyla ilgili yargılama süreci tamamlanmadan görevden alınmasını son derece yanlış buluyorum. Hatta yargılamanın tutuklanarak gerçekleşmesinin de yanlış olduğunu belirtmek istiyorum. Geçmişte kayyum atanan belediye başkanlarına bakıldığında büyük bir çoğunluğunun mahkumiyet kesinleştikten sonra olduğunu görüyoruz ama CHP’li belediyelerle ilgili gözaltı sürecinden sonra oluşan ilk tutuklamayla birlikte mahkeme kararı olmaksızın kayyum ataması gerçekleştiriyor. Bu konunun da hızlı bir biçimde yasal düzenlemeye kavuşması lazım. Anayasa’ya aykırı bir düzenleme. Maalesef geçmişte AYM’ye götürülmediği için de şu an uygulanıyor ama milletin iradesi egemendir. Milletin iradesini sandıkta kazanamayanların, Şişli’de tarih boyunca milletten belediyeyi yönetmek için yetki alamayanların belediyeleri yönetmesine de şiddetle karşı olduğumu belirtmek istiyorum."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA