24 Nisan 2026 Cuma

10:40   ASGARI ÜCRET 23 GÜNDE BITIYOR! NISAN 2026 AÇLıK VE YOKSULLUK SıNıRı RAKAMLARı AÇıKLANDı   10:01   MERSIN 23 NISAN’DA ÇOCUKLARıN BAŞKENTI OLDU! BILIMDEN DOĞAYA COŞKU DOLU ROTA   09:40   MERSIN’DE DEV ZIRVE: GENÇLERIN KARIYER YOLCULUĞUNDA İŞKUR İMZASı!   18:26   CHP MERSIN’DEN EĞITIMDE "SESSIZ" ÇıĞLıK: 23 MADDELIK GELECEK MANIFESTOSU AÇıKLANDı   17:58   ABD BAŞKANı TRUMP, HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MAYıN DÖŞEYEN TEKNELERE SALDıRı EMRI VERDI   17:58   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "BIR DAHA HIÇBIR 23 NISAN’A MAHCUBIYETIN GÖLGESI DÜŞMESIN"   17:56   KURTULUŞ PARKı’NDA AÇLıK GREVINDEKI MADENCILERE EŞLERINDEN DESTEK: "EŞIME BIR ŞEY OLSA ÇOCUKLARıMıN VEBALINI KIM ÖDEYECEK?"   16:54   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... NUMAN KURTULMUŞ: "EGEMENLIĞIN KAYNAĞıNı IMTIYAZDA VE DAR KADROLARDA ARAMAYAN SIYASAL AHLAK 23 NISAN RUHUNUN ÖZÜDÜR"   16:51   SEZGIN TANRıKULU: YUSUF TEKIN ISTIFA ETMELIDIR. DEMOKRATIK ÜLKELERDE BÖYLE BIR ŞIDDET OLAYıYLA KARŞı KARŞıYA KALAN MILLI EĞITIM BAKANLARı GÖREVDE KALMAZLAR   15:38   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... ÖZGÜR ÖZEL: “BIZI IYI TANıYıN. BIZ, BOYNUMUZU VERIRIZ AMA BOYUN EĞMEYIZ. BIR AVUÇ DARBECIYE TESLIM OLMAYıZ”   15:35   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KURTULUŞ PARKı’NDA AÇLıK GREVINDEKI MADENCILERE ZIYARET: "YAŞASıN DORUK MADENCILIK’TEKI EMEKÇI DIRENIŞI, YAŞASıN TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN MÜCADELESI"   10:01   MERSIN’DE ÇOCUKLAR GELECEĞI TASARLıYOR: BU KAMPÜSTE OYUN OYNAMAK DEĞIL, OYUN KURMAK SERBEST!   17:34   GÜLCAN KıŞ’TAN KORKUTAN 23 NISAN KARNESI: ’TÜRKIYE’DE HER 3 ÇOCUKTAN BIRI TEHLIKEDE!’   17:25   CÜBBELERINI ÇıKARıP SAHNEYE ÇıKTıLAR: MERSINLI AVUKATLARDAN MUHTEŞEM ‘ŞEKERPARE’ PERFORMANSı!   17:20   MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN TBMM’DE SERT ‘YÜREĞIR’ ÇıKıŞı: ’MILLETIN İRADESINE MÜDAHALEDIR!’   10:53   MERSIN ESNAFıNDA BÜYÜK DÖNÜŞÜM: AHMET ÖZDEMIR ’ŞEHRIN ESNAFı’ PROJESINI DUYURDU!   10:50   BASıN DÜNYASıNDA ŞOK SATıŞ KARARı! TELE1 İÇIN KRITIK ÇAĞRı: ’SUSTURULMASıNA İZIN VERMEYIN’   10:42   BAŞKAN SEÇER’DEN 23 NISAN MESAJı: ‘ASıL GÜCÜMÜZ ÇOCUKLARıMıZıN MUTLULUĞUDUR!’   09:25   CHP’LI BAŞARıR’DAN ATAŞEHIR OPERASYONU SONRASı SERT TEPKI: ’SANDıKTA BÜKEMEDIKLERI BILEĞI HUKUKLA KıRMAYA ÇALıŞıYORLAR!’   11:12   MERSIN’DE ANNELERIN YÜKÜ HAFIFLIYOR: 56 BIN BEBEK PAKETI AILELERE ULAŞTı!  
 
     
   

Gökan Zeybek, Silivri`de İmamoğlu ve tutuklu CHP`li diğer belediye başkanlarını ziyaret etti: "İmamoğlu`ndan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili seçimiyle ilgili de düşüncelerini aldık"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Marmara Cezaevi`nde (Silivri) tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu ile CHP`li ilçe belediye başkanlarını ziyaret etmesinin ardından, "Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel`in kendisine ilettiği mesajı aktardım. Çarşamba günü yapılacak olan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili seçimiyle ilgili de düşüncelerini aldık. Sürece son derece hakim, gelişmeleri yakından takip ediyor" dedi.

 

Tarih : 24 Mart 2025 Pazartesi 16:07   Okunma : 687

(İSTANBUL) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Marmara Cezaevi`nde (Silivri) tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu ile CHP`li ilçe belediye başkanlarını ziyaret etmesinin ardından, "Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in kendisine ilettiği mesajı aktardım. Çarşamba günü yapılacak olan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili seçimiyle ilgili de düşüncelerini aldık. Sürece son derece hakim, gelişmeleri yakından takip ediyor" dedi.

Zeybek, tutuklanan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan İmamoğlu ile partisinin diğer ilçe belediye başkanlarını Marmara Cezaevi`nde (Silivri) ziyaret etti.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Zeybek, şunları söyledi:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Murat Çalık, Şişli Belediye Başkanımız Resul Emrah Şahan ve önceki dönemde tutuklu bulunan Beşiktaş Belediye Başkanımız Rıza Akpolat, Beykoz Belediye Başkanımız Alaattin Köseler ve Esenyurt Belediye Başkanımız Ahmet Özer’i ziyaret ettim. Cezaevinde son Büyükşehir’e yapılan tutuklamalar sonrasında içerideki avukatlar bölümünde çok sayıda üst düzey yöneticinin de olduğunu gördüm. Onlar da avukat görüşmelerini yapıyorlardı. Sayın İmamoğlu’yla önümüzdeki günlerde yapılacak olan çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in kendisine ilettiği mesajı aktardım. Çarşamba günü yapılacak olan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili seçimiyle ilgili de düşüncelerini aldık."

Zeybek, İmamoğlu`nun gayet iyi olduğunu bildirerek, "Sürece son derece hakim, gelişmeleri yakından takip ediyor. Biz de düzenli ve sürekli olarak buraya gelip kendisiyle görüş alışverişinde bulunacağız. Buradan Saraçhane’ye geçeceğiz ve değerlendirme toplantısı yapacağız." dedi.

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili adayına ilişkin henüz bir değerlendirme yapmadık"

Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Zeybek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekilliğine kimin aday olacağı ve bu konuda İmamoğlu`nun görüşüne ilişkin soruya, "Bu konuyla ilgili henüz bir değerlendirme yapmadık. Sayın Genel Başkanımızın başkanlığında yapacağımız toplantı sonrasında bir sonuç oluşacaktır. İmamoğlu bu konuyla ilgili isim önermedi" dedi.

Zeybek, cezaevi koşullarına ilişkin de, "Cezaevinde 2-3 metre uzunluğunda bir koğuş var, önünde 2 metreye 2 metre genişliğinde bir avlu var. Sonuçta bütün tutuklular için olan yapı Sayın İmamoğlu için de geçerli. Diğer tutuklu arkadaşlarımızın henüz gözaltına alındığı günkü kıyafetlerle olduğunu belirtmek isterim." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Özel`in cezaevine gidip gitmeyeceği konusunda henüz iletişime geçmediklerini belirten Zeybek, bunu sonra Özel ile konuşacaklarını belirtti. 

"İlk seçimlerde Türkiye`nin seçilecek Cumhurbaşkanı, olması gerektiği biçimde vakur, kendinden emin"

İmamoğlu`nun moralinin nasıl olduğunu ilişkin gelen soruya da Zeybek, "İlk yapılan seçimlerde Türkiye`nin seçilecek Cumhurbaşkanının olması gerektiği biçimde vakur, kendinden emin, bütün gelişmelerle ilgili değerlendirme yapma yeteneğinin yüksek olduğunu belirtmek istiyorum. İçerideki televizyonların tamamında bir linç kampanyası olduğunu söylüyor. Tek kutuplu bir yayın akışının cezaevinde tutuklulara izlettirildiğini biliyoruz" diye konuştu. 

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan`ın tutuklanarak kayyum atanmasına ilişkin gelen soruya da Zeybek şöyle yanıt verdi:

"2016`da çıkan bir yasa, FETÖ’nün devlet içindeki ya da belediyelerdeki uzantılarının, AKP’nin seçilmiş belediye başkanlarını uzaklaştırmayla ilgili alınan bir kararın kötü bir uygulaması bu. Anayasa’ya da aykırı bir karar. Tutuklanan tüm belediye başkanlarıyla ilgili yargılama süreci tamamlanmadan görevden alınmasını son derece yanlış buluyorum. Hatta yargılamanın tutuklanarak gerçekleşmesinin de yanlış olduğunu belirtmek istiyorum. Geçmişte kayyum atanan belediye başkanlarına bakıldığında büyük bir çoğunluğunun mahkumiyet kesinleştikten sonra olduğunu görüyoruz ama CHP’li belediyelerle ilgili gözaltı sürecinden sonra oluşan ilk tutuklamayla birlikte mahkeme kararı olmaksızın kayyum ataması gerçekleştiriyor. Bu konunun da hızlı bir biçimde yasal düzenlemeye kavuşması lazım. Anayasa’ya aykırı bir düzenleme. Maalesef geçmişte AYM’ye götürülmediği için de şu an uygulanıyor ama milletin iradesi egemendir. Milletin iradesini sandıkta kazanamayanların, Şişli’de tarih boyunca milletten belediyeyi yönetmek için yetki alamayanların belediyeleri yönetmesine de şiddetle karşı olduğumu belirtmek istiyorum."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA